X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwszy cykl po poronieniu.
Odpowiedz

Pierwszy cykl po poronieniu.

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheis wrote:
    Czesc dziewczyny jest mi tak bardzo zle. Wrocilam od lekarza i wciaz mam jakies pozostalosci po lyzeczkowaniu, zostalam niedokladnie wyczyszczona. Dostalam skierowanie na kolejne lyzeczkowanie. Czuje sie fatalnie. Tak chcialam starac sie o dziecko w najblizszych dniach, a musze isc na kolejny zabieg. Czuje sie jakbym poronila drugi raz. Tym razem dostalam skierowanie do innego szpitala. Po lyzeczkowaniu znowu czekanie na okres i jak tak dalej pojdzie to nie wiem kiedy zajde w ciaze. Czuje sie strasznie. Chcialabym umrzec i miec spokoj.

bardzo mi przykro ze przez takich partaczy musisz na nowo przechodzic przez to wszystko,mam nadzieje ze zostanie ci to nagrodzone w przyszłych staraniach

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki:-) dawno tu nie pisałam jakoś ostatnio nie było czasu i może lepiej mniej myślę o stracie :-( Widzę , że dołączyły Aniołkowe mamy ♥ bardzo mi przykro z waszej straty:-(

• gama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesiu tulę:)

na kiepskie humory dobry jest nasłoneczniający spacer:)

agnieszka1290 lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałyście kolejne cykle po poronieniach? Coś się zmieniło, czy wróciło wszystko do normy?
    Ciężko mi odnieść się do swoich obserwacji, bo zaczęłam przygodę z kalendarzykiem w listopadzie, w ciążę zaszłam za pierwszym podejściem (jeszcze przez kilka dni przed zrobieniem testu wmawiałam sobie, że ta wysoka temperatura to tylko psikus mojego organizmu, bo cykle miałam nieregularne). W każdym razie wtedy miałam owulację w 19dc, po poronieniu nie obserwowałam się, w tym cyklu znów zaczęłam.
    Pierwsze co mnie bardzo zdziwiło to niskie temperatury - poprzednio wahały się od 36,4 do 36,7 a w ciąży już powyżej 36,8 a teraz mam w granicach 35,9 do 36,1 - to normalne? No i 24dc, owulacji nie było, mimo, że testy owulacyjne już były pozytywne - obstawiam, że to bezowulacyjny, ale ciężko mi interpretować wykres nie mając porównania (bo mam tylko ten jeden wykres z ciążą) i nie wiem czy tak miałam wcześniej, może owulacja jeszcze będzie (cykle miałam długie).

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwszy byl piekny-wzorcowyn, a ten to juz nie tak....

temperaturami sie nie martw, ja tez miewalam takie ze podziałki na wykresie brakowało....:)
    a masz udostepniony? to zaraz zerkne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:06

jox6h3714iyy07ei.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon - co do temperatury to się nie wypowiem, bo owszem obserwowałam od 2cyklu pp, ale przed nie mierzyłam.

Cykle przed poronieniem miałam regularne, 28-29 dni +/- 1 dzień co kilka miesięcy, raz na kilka miesięcy miałam plamienie w okolicy domniemanej owulacji, owu nigdy za bardzo nie odczuwałam, PMS również znikomy, @ były obfite, z plamieniem po @ trwały łącznie 8 dni gdzieś.

Po zabiegu pierwsza @ była obfitsza niż zwykle, cykl trwał 34 dni, druga @ była normalna, cykl był troche krótszy, po drugiej wznowiliśmy starania, ale miałam przedłużające się plamienia po @, mocne plamienie w okresie okołoowulacyjnym, w następnym cyklu też tak było, w drugim cyklu starań miałam dość mocny PMS, w kolejnym nie miałam już tych długich plamień po @ i plamienia w środku cyklu, cykl był już normalnej długości. w 6 cyklu po zabiegu, a w 4cs ujrzałam II. Poprzednie ciąże były w 1cs.

Także pierwszy taki normalny cykl jakie zawsze miałam to był 5 cykl po poronieniu.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, to mój pierwszy cykl po poronieniu (biochemiczne). Od owulacji, która była w 19 dc cały czas temperatura od 37,2 do 37,6. Dzisiaj obudził mnie ból brzucha jak przy miesiączce i towarzyszył w ciągu dnia. W poprzednim cyklu miałam taki sam dzień. Lekarz powiedział, żebym w tym cyklu starała się nie zajść, biorę luteinę 2x2 i czekam... Boję się, że nigdy się nie uda

Aneczka80

• gama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko musimy być dobrej mysli:)
    a było serduszkowanie?

jox6h3714iyy07ei.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było i to w tak zwanym właściwym momencie :)

Aneczka80

• gama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Było i to w tak zwanym właściwym momencie :)

no to może..... :) wbrew wszystkiemu..... wbrew lekarskim mądrościom....

jox6h3714iyy07ei.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy gama :) Na razie się nie nakręcam tak jak ostatnio... Wolę się pozytywnie rozczarować niż znowu płakać...

Aneczka80

• Sheis Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzisiaj wrocilam ze szpitala po drugim lyzeczkowaniu. Czuje sie znacznie gorzej niz po pierwszym zabiegu. Wieczorem wymiotowalam daltego zostawili mnie na noc w szpitalu. Czuje sie obolala.

Pierwszy lekarz w szpitalu mnie zmartwil, gdyz stwierdzil, ze mam mole (zasniad groniasty), ale drugi ginekolog mi powiedzial, ze to niemozliwe bo mam ujemny test ciazowy. Troche beta wyszla podwyzszona w badaniach krwi, ale mam poczekac na wyniki badan za 2-3 tyg. z tych resztek co mi robili. Boje sie tej moli :((

13.12.2015 Łyżeczkowanie w 8 tc.
  • gama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejejejeje:(
    tulimy kochana
    ja anie mam bladego pojęcia o tych molach i zaśniadach i nie wiem czym to grozi - ale brzmi nieciekawie.....
    ale z drugiej strony lepszy wróg poznany niz ukryty........

nie wiem co Ci tu doradzić...
    wspieram:) <3

jox6h3714iyy07ei.png
  • Sheis Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama dziekuje :* Pozostaje mi czekac na wyniki badan i sie pozbierac, poki co jestem w rozsypce, az sie sama siebie boje, nie wiem czy hormony mi nie dokladaja do zlego nastroju. I chyba musze przestac czytac, bo to mnie tez dobija.

Trzymajcie sie Wszystkie!

13.12.2015 Łyżeczkowanie w 8 tc.
  • gama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto ciekawostki o wit E - wit plodnosci
    przeczytajcie koniecznie - moze sie Wam przyda

http://www.eioba.pl/a/1u5r/witamina-e-ta-od-spraw-bardzo-osobistych

jox6h3714iyy07ei.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje. Mój pierwszy okres po poronieniu, 3 dzień, bardzo obfity, skrzepy, dzisiaj cały dzień było mi duszno i w pracy prawie zemdlalam. Czyżby organizm nie oczyścił się w pełni po poronieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:29

Aneczka80

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje. Mój pierwszy okres po poronieniu, 3 dzień, bardzo obfity, skrzepy, dzisiaj cały dzień było mi duszno i w pracy prawie zemdlalam. Czyżby organizm nie oczyścił się w pełni po poronieniu?

ja wciąz jestem przed pierwszą @ po por.,ale słyszałam ze czesto te pierwsze(czasem dwie)są bardzo bolesne i obfite,to normalne

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Jagna75 :) dzisiaj dowiedziałam się ze kolejna kolezanka została szczęśliwą mamą, ehh życie :( Zaczęłam stymulację lamettą, mąż powtórzył badanie nasienia i wracamy na pole bitwy...

Aneczka80

• agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:

Kochana nie martw się tak ♥♥ Ja pierwszą @ po poronieniu dostałam 52 dc i do tego miałam mozna powiedzieć 2 tyg.i w połowie cyklu dodatkowe plamienia. Pierwsze dni były bardzo obfite nie wyrabiałam z podpaskami. Byłam strasznie słaba po schodach nie mogłam wejść :-( Wszystko musi dojść do siebie , oczyścić się , hormony wrócić do normy. Kolejne cykle bedą już normalniejsze:-). Obecnie jestem w 3 cyklu po poronieniu i czekam na @ !!. Trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko wróciło do normy♥♥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 07:54

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Chciałam się do was przyłączyć bo niestety spotkało mnie to co was.
    25 stycznia mialam ostatnia miesiączkę, kolejna spóźniała sie 4 dni ale testy wychodziły negatywne.
    Zrobiłam betę była dość niska
    Dzień pierwszy 51,07mlU/ml
    Po 48godz. 81.52mlU/ml
    Po 72godz. 121.03ml U/ml
    Wiedziałam że nic z tego nie bedzie, choć na Usg endometrium było prawidłowej wielkości i trzon także.
    W 37 dniu cyklu zaczęłam krwawić. Krwawiłam 6 dni.
    Żadnych bóli,zupełnie jak normalna miesiączka, moze bardziej obfita w pierwszych dwuch dniach no i ze skrzepami.
    Gdyby nie beta nawet nie wiedziałabym że byłam w ciazy. Nie czułam tego a urodziłam juz dwoje zdrowych dzieci.
    Wczoraj byłam na wizycie u lekarza i powiedział żeby nie przestawać się starać, że to był po prostu pech. Że wszystko będzie okay. Głęboko w to wierzę i zabieramy się do działania.
    Pozdrawiam was gorąco

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ