X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 31 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony ciesze się, ze nie znalezli przyczyny, ze to nie wada genetyczna... Musimy dac rade... Juz niedlugo bedziemy spacerowac z wozeczkami:* tego zycze nam wszystkim

Mamusia Aniolka; 41tc Marysia (21.05.2016)
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 31 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo pomaga pisanie o tym co przeszlam. Jezeli ktos chcialby przeczytac moje przezycia i przemyslenia, to zapraszam tu: https://biedroneczkolecdonieba.blogspot.com/

• antoninina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam jednym tchem. Bardzo ładnie piszesz i trafnie opisujesz uczucia aż za dobrze mi znane :( przed oczami od razu staje mi nasza wizyta w szpitalu, poród i pobyt na oddziale. I ta nasza cholerna cisza. I to KTG zza ściany, na ktorym słychać było bijące serduszka innych dzieci :( I zdjęcia noworodków porozwieszane na ścianach. To są po prostu traumatyczne przeżycia. :/
    Życzę Ci wiele sil i na pewno będę zaglądać, aby czytać dalej.

EniKarolina lubi tę wiadomość

Nasza Zochulka <3 34 tc [*] 11.09.2015
    slodkogorzkiswiat.blog.pl
    Antoś <3 nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 31 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje:* a co sie stalo z Twoim Malenstwem. Znasz przyczyne?

• antoninina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie doszło do przedwczesnego oddzielenia łożyska i Zosia zmarła wskutek niedotlenienia :( Po porodzie robiłam dużo badań i stwierdzono u mnie zespół antyfospfolipidowy, nadkrzepliwość oraz mutację w genie MTHFR. Nasza teoria jest taka jak opiszę, ale 100% pewności żaden lekarz nie chciał nam dać, bo twierdził, że ciężko się cofnąć w czasie i przewidzieć co dokładnie się wtedy wydarzyło :/ Ale ogólnie zakładamy, że kombinacja tych trzech chorób mogła doprowadzić do utworzenia się skrzepu, a ten z kolei kiedy dostał się w okolice łożyska spowodował biały zawał i odklejenie, w wyniku czego nastąpił też krwotok wewnętrzny. Prawdę mówiąc sama o mały włos wywinęłam się śmierci :(
    Ale nie miało to dla mnie żadnego znaczenia. Mój mąż był zrozpaczony i przerażony, że straci nas obie a ja chciałam po prostu odejść razem z Córką. Żyję tylko dzięki Niemu i Jego sile.

• EniKarolina Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra:( bardzo Ci wspolczuje... Ja wolę nie znac przyczyny. Sama sobie znalazlam powod, wcale nie jest medyczny... Dzieki temu udalo mi sie przestac winic siebie i innych i wszystko... Nie mowie, ze jest latwo, bo nie jest.... Ale jest lzej. A Wam jest latwiej po tych kilku miesiacach???

• _poznanianka Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest może z Poznania, albo mogłaby polecić lekarza z Poznania?

23 tydzień ciąży... zatrzymana akcja serca Dziecka... jestem po porodzie;
    nie wykonano sekcji - bo waga za mała;
    próbuję się dowiedzieć, czy było badanie histopatologiczne łożyska...

Żaden lekarz nie wskazał badań, które warto by wykonać (przetrząsnęłam więc Internet).
    Raczej z krzepliwością u mnie ok - tak twierdzi Doktor (dwa razy w czasie ciąży badałam attp, d-dimery, inr). Badanie połówkowe pokazywało, że wszystkie przepływy, narządy były ok (ale wiadomo, to tylko USG).
    Ostatnio Doktor stwierdziła, że to może choroby odzwierzęce, może borelioza... ma jeszcze pomyśleć i zaproponować badania (bo naciskam, że chcę badać!).
    Znałyście przyczynę (albo miałyście hipotezy)? Domyślam się, że nie wszystko da się zbadać...

Po ilu miesiącach rozpoczęłyście starania?

• EniKarolina Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Poznanianko, ze i Ciebir to spotkalo. Mysle, ze musisz zadbac o to by sprawdzili czy to nie cos nie tak w genach, by nie bac sie przy kolejnej ciazy. Ale tak czasami nie mozna znalezc przyczyny... I ja np szukam po prostu plusow. Ciesze sie, ze to nie jakas choroba, ktora moglaby sie powtorzyc przy kolejnej ciazy. A co do staran o kolejne dziecko, mi w poniedzialek lekarz powiedzial, ze mam przyjsc za 5-6 tyg z wynikami badan, ale jesli beda dobre to po pologu nic nie stoi na przeszkodzie...

• antoninina Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznanianko, bardzo mi przykro :( Świetałka dla Twojego Maluszka [*]
    Jest tutaj na forum dziewczyna z Poznania - EwaMM - spróbuj się z nią skontaktować - mam nadzieję, że będzie mogła Ci pomóc.

Co do starań to akurat w naszym przypadku zalecany był rok przerwy - ze względu na cc, ale też na te p.ciała, które wykryto, aby organizm mógł wrócić do normy.

• sylwuś Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana pieknie opisalas az sie poplakalam czytajac Twojego bloga. Podziwiam Cie ze masz tyle sily w sobie :* poznanianka przykro mi lacze sie z Toba w bulu mi lekarz powiedzial ze po 3 miesiacach mozna sie zaczac starac

Piotruś 32tc <3 <3
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam u poloznej. Poplakalam razem z nia.... Powiedziala, ze mam zaczaczac starania jak sama bede czula sie gotowa. Oczywiscie trzeba odczekaczeby wszystko sie oczyscilo...

• EwaMM Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Aniołkowe Mamusie. Dużo siły w tym ciężkim dniu a dla naszych wspaniałych dzieci miliony baloników do nieba.
    Poznanianka ja jestem również z Poznania. Napisz proszę kto prowadził Twoją ciążę? W jakim szpitalu rodziłaś?

Jasinek 38tc, *24.11.2014 +28.11.2014
    Malutka Kropeczka c.p. 21.09.2015 (*)

Tęczowa Oleńka ❤️ 30.10.2016

• sylwuś Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie trzeba sie starac kiedy samemu sie bedzie na silach, a ja Cie wprowadzilam w blad ja nie mialam termin na 18 tylko na 15 ja juz nie mysle od tego wszystkiego

Piotruś 32tc <3 <3
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale urodzilas szybciej tak? Ile juz minelo od porodu?

• beata91 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna Aniołkowa Mama;( Ja wróciłam dzisiaj z Szpitala na polnej. Mialam takie nadzieje związane z tym pobytem a okazało się, że mam podejrzenie zespołu policystycznych jajników i podobno nie miało to nic wspólnego z poronieniem. Już sama nie wiem co mam myśleć, jak mi lekarz jeden powiedział, może to był przypadek, że Pani zaszła w ciążę. Popłakałam się, ale możemy się starać już. Mam wysoką insulinę, może to spowodowąło nie wiem ehh

Igorek [*] - 10 marzec 2016
    20 czerwiec dwie kreski, termin 23 luty 2017
    Wielka nadzieja
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Ci Beata i życzę udanych starań. Jak najszybciej dwóch kreseczek na teście:*

• sylwuś Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja urodzilam 23 marca mojego kochanego Piotrusia w 32 tygodniu ciazy, Beato szkoda ze nie dowiedzialas sie nic konkretnego ale wazne ze mozecie sie juz starac trzymam kciuki za Ciebie

Piotruś 32tc <3 <3
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś to niedługo i Ty będziesz mogła rozpocząć starania:*:* mnie myśl o szybkiej, kolejnej ciąży mobilizuje do wszystkiego. By wstac, zyc, jesc..... Szybko dojsc do siebie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:28

• beata91 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie także tylko trzyma myśl o kolejnej ciąży, no ale strach czy się uda i żeby się nie powtórzyło znów to samo

Igorek [*] - 10 marzec 2016
    20 czerwiec dwie kreski, termin 23 luty 2017
    Wielka nadzieja
  • EniKarolina Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję. Mam nadzieję, że Bóg nie będzie nam kazał długo czekać i szybko obdarzy nas zdrowym Maluszkiem. Ale prawda jest taka, że odetchniemy z ulgą dopiero kiedy lekarze po porodzie 100 razy powiedza nam, ze nasze dzieci sa zdrowe...

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ