Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • beata91 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro według terminu miałby się urodzić Ogórek. Powiem Wam, że martwię się czy będzie dobrze, ale staram się myśleć pozytywnie. Proszę Igusia każdego dnia aby czuwał nad nami. Z drugiej strony tłumacze sobie, że zamartwianie się nic mi nie da. Bo co ma być to niestety będzie, nie mamy wpływu na to:-( wczoraj byl 8 tydzień

Igorek [*] - 10 marzec 2016
    20 czerwiec dwie kreski, termin 23 luty 2017
    Wielka nadzieja
  • _poznanianka Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze!
    Chyba warto zainwestować w pochłaniacze czasu... książki, filmy, szydełkowanie, spacery, nauka czegokolwiek...

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko trzymaj sie dzielnie. Jestes dla mnie Iskierką, ktora pokazuje, ze moze byc dobrze:*:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • beata91 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam nadzieje, ze będę ta Iskierka do końca :-*

Wielka nadzieja

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziesz. Mam nadzieje, ze coraz wiecej bedzie mam, ktore doczekaja sie ziemskich maluszkow....

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sylwuś Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beato napewno bedzie dobrze juz kiedys ru pisalam ze polecam aby modlic sie nowenna pompejanska odmawia sie 3lub4 czesci rozanca przez 54 dni pierwsze 27to czesc blagalna a drugie 27 czesc dziekczynna. Jak ktos bardzo wierzy i z wiara odmawia doznaje lask, moja siostra odmawia te nowenne i ja za nia jest po 2 poronieniach ma w glowie guza oponiaka i jest teraz w 8 tygodniu ciazy i jak narazie wszystko jest dobrze, a od kad odmawiamy te nowenne to glowa jej nie boli a wczesniej nie mogla z bulu wytrzymac. Bog chce nas karmic swymi laskami tylko my musimy w to wierzyc a wiara i modlitwa czynia cuda :) takze polecam serdecznie mi po tym wszystkim tez modlitwa pomogla przejsc i tez juz planujemy kolejne dziecko.

Piotruś 32tc <3 <3
  • beata91 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisisj placze, moje serce krwawi. Dzisiaj miał się urodzić Igorek

Wielka nadzieja
  • _poznanianka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pisałam jakiś czas temu:
    (23 tydzień ciąży... zatrzymana akcja serca Dziecka... jestem po porodzie;
    nie wykonano sekcji - bo waga za mała;
    próbuję się dowiedzieć, czy było badanie histopatologiczne łożyska...

Żaden lekarz nie wskazał badań, które warto by wykonać (przetrząsnęłam więc Internet).
    Raczej z krzepliwością u mnie ok - tak twierdzi Doktor (dwa razy w czasie ciąży badałam attp, d-dimery, inr). Badanie połówkowe pokazywało, że wszystkie przepływy, narządy były ok (ale wiadomo, to tylko USG).
    Ostatnio Doktor stwierdziła, że to może choroby odzwierzęce, może borelioza... ma jeszcze pomyśleć i zaproponować badania (bo naciskam, że chcę badać!).
    Znałyście przyczynę (albo miałyście hipotezy)? Domyślam się, że nie wszystko da się zbadać...)

Uzupełnię o to, czego w tym czasie się dowiedziałam.
    - badanie histopatologiczne łożyska: lekarz stwierdził, że wynik nic nie mówi (że to wtórne do tego, co dzieje po porodzie; a może się myli?!),
    - badania genetyczne (długo na nie czekaliśmy) nie dały przyczyny,
    - chlamydia, ureaplasma, mycoplasma - wyniki ok,
    - przeciwciała antyfosfolipidowe IgM, IgG; homocysteina, antykoagulant tocznia - ok
    - białko S i C - w normach; ale: białko S - 64,9% (norma 60-130%; podobno w ciąży spada, może się podniosło po porodzie)...
    - CMV, Borelioza, Różyczka, Toxoplazmoza - ok
    - Leiden - nie
    - wykryto polimorfizm c.677C>T genu mthfr, układ heterozygotyczny;
    - tsh, ft3, ft4 - ok

Czy któraś z Was orientuje się - czy aktywność komórek NK mogłaby mieć wpływ w 23tygodniu?
    Co jeszcze można sprawdzić?

Wiadomo, nie zrobię wszystkich badań, bo po pierwsze: to bardzo kosztowne; po drugie... nie można... zwariować. Ale: nade wszystko - chcę mieć spokojny umysł i wiedzieć, że sprawdziłam wszystko, co w miarę powinnam sprawdzić.

Przy okazji: dzięki, że jesteście!

• EwaMM Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznanianka a czy możliwy był konflikt pępowinowy? Jak Twoja Córeczka się urodziła to nie była przypadkiem owinięta pepowiną? Mam wrażenie,że zrobiłaś wszystkie badania, które sama robiłam i nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

Jasinek 38tc, *24.11.2014 +28.11.2014
    Malutka Kropeczka c.p. 21.09.2015 (*)

Tęczowa Oleńka ❤️ 30.10.2016

• _poznanianka Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaMM
    przy porodzie nie stwierdzono konfliktu pępowinowego.
    Na USG też nie - ale to chyba nie byłoby widoczne?
    Możliwe, że się zawinęła, a potem... odwinęła? Albo przy pomocy lekarza podczas porodu odwinęła się? Czy lekarz by to zauważył?

• sylwuś Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beato napisz co u Ciebie czy pozbylas sie tych bakteri? Ja tez musze znowu posiew zrobic caly czas mam powiekszone wezly chlonne takze tez moge miec jeszcze te bakterie

Piotruś 32tc <3 <3
  • beata91 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak pisałam, posiew w Poznaniu nie wykazał tych bakterii które miałam po poronieniu. Wiec dziwne. Wyszly tylko drożdżaki. Wizytę mam 4 sierpnia i wtedy posiew lekarz zrobi

Wielka nadzieja
  • sylwuś Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze bedzie :) tez juz chciala bym nie miec zobacze co tam wyjdzie ponoc wezly utrzymuja sie nawet jak juz sie pozbedzie infekcji a jak to u Ciebie mialas powiekszone? Tez juz chciala bym zaczac starania ale musze zobaczyc czy sie pozbylam ich, na kiedy masz termin ?

Piotruś 32tc <3 <3
  • beata91 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam powiekszonych. Początek marca

Wielka nadzieja

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś, a moge spytac kiedy Ty stracilas dzidziusia?pozdrawiam Beatko:* dobrze sie czujesz?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sylwuś Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie bedzie tak samo jak teraz w marcu

Piotruś 32tc <3 <3
  • sylwuś Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko stracilam Piotrusia 23 marca nic nam nie wyszlo po za bakteria e cola o ktorej lekarz mowi ze nie byla przyczyna i chce juz sie starac ale nie wiem czy mam ja jeszcze czekam na wynik posiewu caly czas mam powiekszone wezly takze moge miec :-(

Piotruś 32tc <3 <3
  • beata91 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział ze bakteria coli nie powoduje poronienia. Ja dobrze się czuje, apetyt dopisuje mdłości tez są. Dużo leżę i odpoczywam :-)w rocznicę śmierci Igusia może pójdę na cmentarz z jego siostra lub bratem

Wielka nadzieja

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus zycze Ci jak najszybciej dwoch kreseczek, a Tobie Beatko cudownego przezywania ciazy:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sylwuś Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beato a ja wlasnie bylam z wynikami u innego lekarza i powiedzial ze to od e coli bo przedostala sie do lozyska i karmila mojego piotrusia ze z wymazu u niego tez wyszla e cola i powiedzial mi ze to to juz sama nie wiem co myslec :( biedroneczko a Ty kiedy mozesz zaczac starania

Piotruś 32tc <3 <3
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ