X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • Natzyag Nowa

Wysłany: 12 października, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wszystkie wyniki i dwie mutacje w genach MTHFR i PAI-1. Czytałam, że sporo kobiet ma ten sam problem i opinie co do leków w ciąży są podzielone, porozmawiam z moją panią doktor, czekam jeszcze tylko na wyniki sekcji synka. Może się wyjaśni czy infekcja czy jednak zatorowość, chociaż dla swojego spokoju z uwagi na te zawały w łożysku chyba wolałabym brać leki przeciwzakrzepowe jeśli dane mi będzie być w kolejnej ciąży. Kwas foliowy i B12 miałam i mam w porządku, brałam i tak aktywne formy.
    Raz jestem bardziej zdeterminowana do działania a raz totalnie mnie rozkłada. Ostatnio dowiedziałam się, że moja przyjaciółka jest w ciąży, ucieszyłam się bo starali się bardzo długo, ale kilka dni później totalnie mnie to rozwaliło, przepłakałam cały dzień bo powinnam teraz kompletować wyprawkę i myśleć o porodzie, a jestem w okropnym zawieszeniu. Nie chcę jej swoich problemów teraz zrzucać na głowę, czuję się trochę osamotniona, już nie mam z kim rozmawiać poza moim mężem, więc dopadło mnie takie uczucie samotności w tym wszystkim. Muszę chyba znowu porozmawiać z psychologiem…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 10:48

• Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 12 października, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psycholog to dobry pomysł... mi wiele dało wygadanie się.... zwłaszcza że jak trafiłam na właściwa osobę, to była jedna z nielicznych osób, która zaczęła os pytania o imię małej, mówiła o niej tak, jakby była gdzieś blisko... a nie jak o dziecku które miało być i po prostu zniknęło...
    Jeżeli potrzebujesz, pisz tutaj, tutaj Cie doskonale rozumiemy, bo lazda z nas była tam gdzie Ty teraz... daj sobie czas i pozwol sobie na wszystkie emocje... jeżeli nie chcesz denerwować koleżanki e ciąży, nie musicie o tym rozmawiać, ale jeśli ona wie o Twojej stracie powiedz jej jak bardzo Ci ciężko.... ona musi wiedzieć czego od niej oczekujesz, żeby mogła Cie nie ranić.. 🫂
    Mnie na przykład bolało, jak znakomi zaczęli wtedy dla mojego dobra, ukrywać ciąże wśród naszej grupy..., wiem chcieli dobrze...

Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    preg.png
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 22dpt 🙏🙏
    16.10.2025 🙏

Czekają na mnie: ❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Fasolowa_zupa Autorytet

Wysłany: 12 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natzyag wrote:
    Mam już wszystkie wyniki i dwie mutacje w genach MTHFR i PAI-1. Czytałam, że sporo kobiet ma ten sam problem i opinie co do leków w ciąży są podzielone, porozmawiam z moją panią doktor, czekam jeszcze tylko na wyniki sekcji synka. Może się wyjaśni czy infekcja czy jednak zatorowość, chociaż dla swojego spokoju z uwagi na te zawały w łożysku chyba wolałabym brać leki przeciwzakrzepowe jeśli dane mi będzie być w kolejnej ciąży. Kwas foliowy i B12 miałam i mam w porządku, brałam i tak aktywne formy.
    Raz jestem bardziej zdeterminowana do działania a raz totalnie mnie rozkłada. Ostatnio dowiedziałam się, że moja przyjaciółka jest w ciąży, ucieszyłam się bo starali się bardzo długo, ale kilka dni później totalnie mnie to rozwaliło, przepłakałam cały dzień bo powinnam teraz kompletować wyprawkę i myśleć o porodzie, a jestem w okropnym zawieszeniu. Nie chcę jej swoich problemów teraz zrzucać na głowę, czuję się trochę osamotniona, już nie mam z kim rozmawiać poza moim mężem, więc dopadło mnie takie uczucie samotności w tym wszystkim. Muszę chyba znowu porozmawiać z psychologiem…

Dobrze, że dzielisz się tutaj tym co czujesz, jak pisze wyżej Krysia1411, mamy podobne doświadczenia i rozumiemy co czujesz, bo pewnie większość z nas była tam gdzie Ty, ja z racji świeżej straty też mam huśtawkę o jakiej piszesz i też zdecydowałam się skorzystać z porady psychologa, (jestem na etapie poszukiwań specjalisty).
    Jednego dnia czytam o badaniach i kierunkach diagnostyki, za chwilę myślę po co o tym czytam, skoro już nie chcę próbować, a potem mi cholernie smutno jak pomyślę, że miałabym już nie doświadczyć bycia w ciąży i szczęśliwego rozwiązania. Przytulam Cię, trzymajmy się tego że jeszcze nadejdą lepsze dni.

👱🏻‍♀️39👴🏻39 + 🐈
    starania od III 24'
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    I 25' zaczynamy starania z pomocą medyczną
    3 cykl z Ovitrelle i mamy fasolkę!
    V 25' jest bijące❤️
    IX 25' 💔 PPROM w 21T

Jeszcze kiedyś zaświeci dla nas słońce.
‹‹ 735 736 737 738 739
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ