X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • bezsilna08 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje pójść do lekarza za jakieś pół roku (czyli po 9 miesiącach od cesarki), żeby dokładnie sprawdził jej grubość. Słyszałam, że po 9 miesiącach wiele osób dostaje zielone światło na starania. Chociaż szczerze mówiąc, nie wiem czy udźwignę kolejną ciążę psychicznie.

My pochowaliśmy synka w rodzinnej miejscowości i przy każdym odwiedzeniu rodziców odwiedzamy go, ale jest to strasznie ciężkie. Ciekawe czy z czasem będzie łatwiej

…A może po to był stworzony,
    Ażeby chociaż krótką chwilę
    Przebyć w bliskości Twego serca?…
    L.Turgieniew
  • Nata123 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.. ja z jednej strony chce jak najszybciej być w ciąży, a z drugiej .. mam świadomość że to się może powtórzyć. Że może być też wiele innych komplikacji. Do tej pory też o tym wiedziałam ale jakoś nie dopuszczałam do siebie że to może mnie dotyczyć. A teraz mimo że byłam w szpitalu. Mimo że lekarze mówili że wszystko książkowo to i tak nie uchroniłam mojej córeczki. Za tydzień idę omówić wynik badania histopatologicznego łożyska. Widziałam ogólny opis. Jest na nim informacja o widocznych ogniskach zawałów bladych, o fragmencie brunatno beżowym i o tym że przyczep pępowiny był boczny i częściowo błoniasty. Dodatkowo pępowina była częściowo poszarpana.!

• Ang3llica Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na początku jeździłam do synka codziennie, dopiero jak zaszłam w 2 ciążę to jestem rzadziej, ale i tak z 2 razy w tygodniu conajmniej. Każda z nas to odczuwa inaczej i jeśli którejś jest ciężko odwiedzać cmentarz to nie znaczy o niej wcale źle, przecież straciliśmy coś najcenniejszego i to normalne, że jest ciężko. Co do starań to ja mogłam po pół roku i tak się nam udało, ale to nie ważne ile czasu minie to ta kolejna ciąża już jest pełna stresu i strachu niestety 😞 w niedzielę sama byłam na sorze, bo coś mi nie pasowało a w szpitalu synek nagle wulkan energii. Na następny raz nawet jak znowu ma mi być głupio to jadę na sor żeby być chociażby 10x za dużo niż znowu raz za mało…

9/11/24 Maksymilian 31tc 👼💔

16.05.25 pozytywny test ciążowy 🌈
    04.06.25 mamy ❤️

preg.png
‹‹ 736 737 738 739 740
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ