X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • Nata123 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świt trzymaj się! Jesteśmy na tym samym etapie , dziś mijaja 4 tygodnie jak nie ma mojego dziecka. Urodziła się w 35tc3 i też wszystko było dobrze aż do ostatniego ktg. Musimy dać radę, chociaż wiem jakie to straszne żyć dalej z myślą że naszego dziecka nie ma, a może mogłyśmy coś zrobić. Ale niestety zazwyczaj nie mogłyśmy nic zrobić, tylko mieliśmy ogromnego pecha :( Miałaś poród naturalny?

• Swit Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata123, rodziłam siłami natury kilka dni po Twoim porodzie. U mnie nie było już walki o dziecko, trafiłam do szpitala bez akcji serca…
    Nie znamy przyczyny, nie wiemy czy kiedykolwiek się dowiemy co się stało. Czekamy na wyniki histopatologiczne, może one wyjaśnią..
    Trzymaj się, przytulam mocno!

• Nata123 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem doskonale, że nic nie zastąpi Twojego dzieciątka i już zawsze będziesz mamą swojego synka. Jak ma na imię? Ale jeśli będziesz na siłach, to za kilka miesięcy możesz starać się o rodzeństwo dla niego. Ja wierzę w to, że nasze dzieci wszystkiego dopilnują z góry i kiedyś się jeszcze spotkamy. . A rozmawiając z lekarzem, powiedzial mi że każda ciąża to nowy rzut moneta. Niestety zdarzają się takie przypadki o których nigdy nie pomyślelibyśmy że będą nas dotyczyć. Ale szansa na to że coś takiego znów się przydarzy jest jednocześnie bardzo niewielka, w praktyce tego sie nie spotyka. Możemy więc zadbać o siebie przez te kilka miesięcy. O swoje zdrowie psychiczne, fizyczne. Zrobić dodatkowe badania , żeby wszystkie nieprawidłowości możliwe wykluczyć. Czy jesteś pod opieką lekarzy dalej? Zespół szpitala w którym rodziłam bardzo się mną zaopiekował i mam wsparcie od nich . wiem że nie każdy będzie w stanie podjąć to ryzyko ponownie. Ja miałam cc więc będę musiała dłużej poczekać. Ale też nie wiem czy na pewno będę gotowa jak dostanę zielone światło. Wszyscy mówią zgodnie że powinno się rok po cc odczekać. Jesli będzie Ci tylko źle , zawsze możesz napisać tutaj.

‹‹ 737 738 739 740 741
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ