Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś właśnie przyszła 🐵... Też źle kończę ten rok. Początek nowego będzie bardzo trudny 😔
Obyśmy wszystkie pięknie zaczęły nowy rok ❤️ -
Ja dzisiaj zaniosłam na grób gałązkę z naszej choinki i zapaliłam świeczkę, no nie tak to miało wyglądać, ale taka już będzie moja rzeczywistość. Teraz dopiero czuję, że mogę przeżyć święta.
A Wam wszystkim życzę dużego brzuszka lub bobaska na następne Boże Narodzenie. Obyśmy się tu za rok spotkały wymieniając patenty na kolki i opinie o wózkach 💝jo_ana, czarneniebo lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Ja dzisiaj zaniosłam na grób gałązkę z naszej choinki i zapaliłam świeczkę, no nie tak to miało wyglądać, ale taka już będzie moja rzeczywistość. Teraz dopiero czuję, że mogę przeżyć święta.
A Wam wszystkim życzę dużego brzuszka lub bobaska na następne Boże Narodzenie. Obyśmy się tu za rok spotkały wymieniając patenty na kolki i opinie o wózkach 💝
Wam również życzę spełnienia marzeń, tych mniejszych i największych. Bądźcie szczęśliwe, z nadzieją patrzcie w przyszłość. Zdrowia dziewczyny i bezproblemowych ciąży w przyszłym roku 🌲🌲🌲Sylvka, jo_ana, Ivanka93, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ostatnio mnie tu mniej, przepadłam w przygotowaniach do świąt, codziennie gotowanie… bo przyjechała do mnie siostra i brat. Stwierdzam, że to ostanie święta u mnie, te przygotowania mogą człowieka wykończyć 🤯🙄
Pewnie jutro nie będzie już na to zbyt wiele czasu, tak więc już dzisiaj chciałabym Wam wszystkim tutaj życzyć, przede wszystkim spokoju na nadchodzące dni, aby głupie pytania i komentarze omijały Was szerokim łukiem, a czas świąt upłynął mimo wszystko w rodzinnej i ciepłej atmosferze.
Życzę każdej z Was by Nowy Rok okazał się zdecydowanie lepszy od tego, by przyniósł nowe nadzieje i ogrom radości ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 21:37
Ivanka93, Blondyna.B, Nati94, Tony, Sylvka lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Cześć dziewczyny!
Chciałam Wam wszystkim życzyć zdrowia!
Szybkiego spełnienia marzeń, ciepła i zrozumienia.
Wesołych świąt!Blondyna.B, Tony, Megi_85, Nati94, czarneniebo, Aneta2506 lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Święta, święta i po świętach. Było całkiem ok.
Jestem 2 tygodnie po wizycie u lekarza, wczoraj miałam silny ból jajników, dzisiaj dużo śluzu, coś mnie podkusiło gdy wróciłam ze świąt i miałam jeszcze jednego owulaka i go zrobiłam -jest mocny pozytyw na facelle, druga kreska wybarwila się szybciej i jest aż bordowa i ciemniejsza od pierwszej 😳 sprawdziłam testem ciążowym i nie ma nawet cienia cienia, więc sądzę, że na 100 proc się oczysciłam wtedy gdy wyszedł skrzep po wizycie. Ja mogłam wtedy być tuż po miesiączce, tak jak mówiłam doktorowi ale była po prostu dluzsza. Albo i w trakcie, bo jeszcze wtedy pozbyłam się tego skrzepu tuż po. Nie było zabiegu, mijają prawie 2 miesiące od poronienia i chyba spróbujemy. Najwyżej się nie uda, nie mam nic do stracenia.
Tylko męża brak bo wciąż w pracy 🤣
Odezwijcie się co u Was, Sylvka jak się czujesz? Blondyna kiedy testujesz 🙂?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2021, 21:40
Tony, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Święta, święta i po świętach. Było całkiem ok.
Jestem 2 tygodnie po wizycie u lekarza, wczoraj miałam silny ból jajników, dzisiaj dużo śluzu, coś mnie podkusiło gdy wróciłam ze świąt i miałam jeszcze jednego owulaka i go zrobiłam -jest mocny pozytyw na facelle, druga kreska wybarwila się szybciej i jest aż bordowa i ciemniejsza od pierwszej 😳 sprawdziłam testem ciążowym i nie ma nawet cienia cienia, więc sądzę, że na 100 proc się oczysciłam wtedy gdy wyszedł skrzep po wizycie. Ja mogłam wtedy być tuż po miesiączce, tak jak mówiłam doktorowi ale była po prostu dluzsza. Albo i w trakcie, bo jeszcze wtedy pozbyłam się tego skrzepu tuż po. Nie było zabiegu, mijają prawie 2 miesiące od poronienia i chyba spróbujemy. Najwyżej się nie uda, nie mam nic do stracenia.
Odezwijcie się co u Was, Sylvka jak się czujesz? Blondyna kiedy testujesz 🙂?
Jeśli macie zielone światło od ginekologa, to śmiało
Ja czekam na miesiączkę. Beta tydzień temu wynosiła 17, więc już nie kontroluję. Lekarka przepisała mi jeszcze ergotaminę, żeby się już do końca wszystko oczyściło. Mam cichą nadzieję, że może z Nowym Rokiem dostanę -
Bez zabiegu jasne, że możecie już działać a przynajmniej spróbować. Trzymam kciuki 🤞❤️
Ja 23.12 zaczęłam nowy cykl. W tym cyklu nie mierzę temperatury, nie robię owulaków - zostały mi 2 w domu i jednynie może go zrobię przy bólu jajnika. Owulacja wypada w okolicy rocznicy straty synka więc zupełnie mi nie w głowie sprawdzenie i doszukiwanie się tych najlepszych dni...😔 -
Blondyna.B wrote:To miałaś jak ja, miesiączka - po niej wizyta że coś tam zostało a zaraz po wizycie samo się oczyściło ☺️
Bez zabiegu jasne, że możecie już działać a przynajmniej spróbować. Trzymam kciuki 🤞❤️
Ja 23.12 zaczęłam nowy cykl. W tym cyklu nie mierzę temperatury, nie robię owulaków - zostały mi 2 w domu i jednynie może go zrobię przy bólu jajnika. Owulacja wypada w okolicy rocznicy straty synka więc zupełnie mi nie w głowie sprawdzenie i doszukiwanie się tych najlepszych dni...😔Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:To miałaś jak ja, miesiączka - po niej wizyta że coś tam zostało a zaraz po wizycie samo się oczyściło ☺️
Ja 23.12 zaczęłam nowy cykl. W tym cyklu nie mierzę temperatury, nie robię owulaków - zostały mi 2 w domu i jednynie może go zrobię przy bólu jajnika. Owulacja wypada w okolicy rocznicy straty synka więc zupełnie mi nie w głowie sprawdzenie i doszukiwanie się tych najlepszych dni...😔
Rozumiem Cie doskonale ja zbliżam się do terminu kiedy urodziłabym pierwsza corke zaplanowany termin mialam na 9.02 im bliżej tego terminu tym trudniej na sercu próbuje się właśnie zapisać do genetyka bo od dzisiaj są zapisy na nowy rok ale niestety nikt nie odbiera. Ściskam się mocno Blondyna ❤Blondyna.B lubi tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Nati powiem Ci ze mnie mocno zdziwilo co twn Twoj gin mowil, ale nic nie pisalam, bo mnie tam nie bylo to nie ma co slow lekarza podwazac Fajnie, że już po i możecie się starać2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Hej Dziewczyny!
Nati, ja bym próbowała. Zresztą my się nie zabezpieczaliśmy. Niby wiedziałam,jak yo się skończy, ale ziarnko nadziei było. Ja dziś zaczęłam kolejny cykl. Od środy zaczynam tabsy i oby wszytsko wyszło z transferem za 2 tyg...Aneta2506, Nati94, jo_ana lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Spróbowałam. Jeśli organizm nie będzie gotowy, to i tak nie przyjmie ciąży. 4.01 wieczorem zatestuję, w zdrowych ciążach 9 dpo wychodził mi już cień. Ale sądzę, że i tak nic z tego, nie będę sobie pluć w brodę, że nie spróbowaliśmy.
-
Nati94 wrote:Spróbowałam. Jeśli organizm nie będzie gotowy, to i tak nie przyjmie ciąży. 4.01 wieczorem zatestuję, w zdrowych ciążach 9 dpo wychodził mi już cień. Ale sądzę, że i tak nic z tego, nie będę sobie pluć w brodę, że nie spróbowaliśmy.
O Natii, czyli styczeń testujemy 🤞☺
Trzymam kciuki 🙂
Ja jutro mam wizytę u gina, chce żeby sprawdził czy wszystko ok... I dał parę wskazówek co do badań
A w czwartek mam kardiologa, kiedyś miałam problemy z sercem i endokrynolog kazał mi zrobić USG serca przed braniem Dostinexu (na obniżenie prolaktyny). Także mam tydzień lekarzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 18:13
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja czekam na okres i zamierzam zrobić sobie wymazy na MUCHa i bakterie. Tylko nie mogę znaleźć gdzie mi to prywatnie pobiorą, bo mój gin stwierdził, że nie trzeba. A widzę, że w diagnostyce nie pobierają. Zostaje mi inny gin?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka ja to pobieram w klinice, ale kiedyś robilam w Alab. Tam to było kiedyś w pakiecie wszytskie 4. Wychodziło wtedy taniej.
Babulka lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Hej u mnie jest napad mdłości i złego samopoczucia. Na nic nie mam siły w Boże Narodzenie było jeszcze super aż się martwiłam a teraz nie mam siły na nic. To daje mi poczucie spokoju, dopóki są objawy i czuje się kijowo wiem że jest dobrze.
Trzymam kciuki za owocną owulke Nati ❤️ Do 3 cykli są duże szanse ✊✊ U mnie syzbko poszło a nigdy nie byłam jakiś gigantem płodności, więc Wy tym bardziej macie szanse.
Jak po Świętach dziewczyny, jakieś plany Sylwestrowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 14:58
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
U mnie męża zapisałam na czwartek na badanie nasienia więc zakończy rok sprawdzając swoich żołnierzyków 😅
W Sylwestra idziemy na domówkę do znajomych. W sumie cieszę się, że nie było ciąży, bo za dużo stresu teraz będzie no i potrzebuje iść się napić i wybawić. Poprzedni sylwester siedzi mi w głowie, spędzony w domu w płaczu... Więc potrzebuję nowych wspomnień 😔
Nowy rok musi się pięknie zacząć dla każdej z nas ❤️Nati94 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem. Wiecie, w każdej ciąży miałam od razu przeczucie, że jestem w ciąży a teraz nic. Nie mogę się doczekać testu a zarazem boję się wyniku 🙈 moja przewidywalna natura bierze jednak górę i zamówiłam już prenatal uno i profolium, do tego dokupię dha w razie pozytywa bo bez obstawy będę później panikować. Mam nadzieję, że dobry zestaw wybrałam
Sylvka, rozumiem Cię z tymi objawami;) zarzekałam się, że nigdy więcej wisząc całe dnie nad toaleta, teraz wolę te objawy i żywe dziecko
Blondyna, idź i baw się dobrze ♥️ i niech ten 2022 Ci wynagrodzi(a nawet podwójnie 🍀)
U nas.sylwester w domu, z piccollo 🙂 mąż pracuje w Nowy Rok. Ale i tak będzie fajnie bo kończy się nareszcie 2021 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 16:05
-
Hej !
W Boże Narodzenie straciłam moje dzieciątko
Staraliśmy się o drugie dziecko od ok. Pół roku (pierwsze ciągle karmiąc, nie mialam okresu). W tygodniu poprzedzającym test pracowałam na oddziale covidowym, wdychałam środki dezynfekcyjne. W piątek zabolał mnie jajnik i zrobilam wieczorem test- oczywiście negatywny. W kolejnym dniu o 11 ujrzałam na nim lekką kreskę i zrobilam odrazu betę - 55. Potem bylam 2 razy w pracy, starałam się oszczędzać, nie dźwigać i szybko wychodzić. Po ostatniej nocy nie odpoczęłam, spałam tylko 4h. Kolejnego dnia zaczęłam krwawić. Wzięłam 3x2 duphason i po 24h poroniłam. Czy to jest moja wina ?
Jak długo trwa krwawienie ? Statystycznie okres pojawia się 2-6po poronieniu. Jak to u Was wygląda? Mam iść do gin po okresie zobaczyć czy dostaniemy zielone światło.