X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • WKrakowie Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Ok więc wszystko jest tak jak powinno. Po tabletkach możesz dostać bóli, skurczy i krwawienia, to normalne. Na pewno wszystko pójdzie dobrze, nie ma się co martwić na zapas. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Dziękuję! Najgorsze jest to czekanie, ale tego nie przeskoczę.

• Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja nie robiłam wszystkich, bo jestem po 1 poronieniu. Po dwóch już bym pewnie zrobiła całość

Kariotypy
    Trombofilia wrodzona
    Homocysteina
    Witamina d3
    Witamina b12
    Kwas foliowy
    Krzywa cukrowa
    Krzywa insulinowa

Zespół antyfosfolipifowy:
    P/c antykardiolipinowe IgG IgM
    P/c przeciw beta2glikoproteinie IgG IgM
    Antykoagulat tocznia

Pozostała immunologia:
    P/c ANA2 i 3
    P/c ASA
    P/c APA
    P/c anty-TgT IgA IgG
    Immunofenotyp IMK
    Cytokiny CBA
    Kir
    Hla-c ( mąż)
    Test cross-match ( inna nazwa test mikrocytotoksyczny)
    Allo-mlr

Zabiegowe żeby wykluczyć wady macicy: Histeroskopia diagnostyczna
    Laparoskopia diagnostyczna

Tarczyca:
    Tsh
    Ft3
    Ft4
    Anty-tpo
    Anty-tg

Jeśli wychodzą nam mutacje związane z trombofilią wrodzoną warto zbadać dodatkowo:
    Apcr
    Antytrombina III
    Czynnik VIII krzepnięcia
    Fibrynogen
    białko C
    białko S
    Ddimery

Mąż nasienie :
    SCD
    MSOME
    Hba
    Dzięki wielkie. Z tej Twojej listy mam większość zrobionych tylko nie wypisywalam ich wszystkich tylko najważniejsze . Muszę kariotypy zrobić z mężem, jeszcze badania męża, trombofilie i trochę z immunologii. Miejmy nadzieję że wyjdą wszystkie ok i wkoncu się uda. 😉 Jak narazie trzeba odczekać z 3 mies.

Babulka lubi tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro mam wizytę u psychiatry. Powiedzcie mi, Jak wyglądały Wasze wizyty? Jak przeprowadzany byl wywiad? Na ile dostajecie takie zwolnienia? No i dość dziwne pytanie ale wciąż nad tym myślę, od piątku kończy mi się ,macierzyński, zwolnienie może być wystawione od jutra? Wtedy będzie naliczało się od piątku- może akurat któraś z Was wie. Stresuję się tą wizytą, boję się rozdrapywania ran, bo powoli wychodzę na prostą ale może dobrze mi zrobi wizyta i jakaś rozsądna rozmowa
    No i dokumenty, biorę ze sobą akt urodzenia i z karty ciąży. Lekarz prosił o pokazanie na wizycie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 22:17

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Tony Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie podobnie jak u Ivanki i jo_anny, dzisiaj dostałam okres (a przynajmniej jakieś plamienie, więc mam nadzieję że to @ i się rozkręci) :) Byłoby super. Ja zdecydowałam, że odczekam trzy miesiączki że staraniami. Tym bardziej, że mam bardzo dużo pracy na styczeń i luty - kupiliśmy dom i bierzemy się za wykończanie :) A w marcu bierzemy się do roboty :D

jo_ana, Blondyna.B, Babulka, Ivanka93, czarneniebo, Nati94 lubią tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Hej, u mnie podobnie jak u Ivanki i jo_anny, dzisiaj dostałam okres (a przynajmniej jakieś plamienie, więc mam nadzieję że to @ i się rozkręci) :) Byłoby super. Ja zdecydowałam, że odczekam trzy miesiączki że staraniami. Tym bardziej, że mam bardzo dużo pracy na styczeń i luty - kupiliśmy dom i bierzemy się za wykończanie :) A w marcu bierzemy się do roboty :D
    Piąteczka :) Też startuję od marca i właśnie czekam na moją 🐵 zeby mi się teraz nie spozniala bo wyjdzie kwiecien z tego 😂

Nati z psychiatrą to chyba zależy jak trafisz. Na nfz to raczej są krótkie wizyty z reguły.

Tony lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati a idziesz prywatnie?
    Jak ja byłam prywatnie to tak jak pisałam taka nie za bardzo była.Pokazałam jej wypis ze szpitala..Bo tak patrzyła co tam trzymam. Czego od niej oczekuje... 🙄 Co się dzieje, czy dam radę bez tabletek. Czy w rodzinie są depresję, próby samobójcze. Czy mogę jeść, spać . Dała zwolnienie na 4 tyg.Z tego co czytałam to chyba psychiatra może dac wstecz zwolnienie. ????? Sama się zastanawiam czy na jakąś online wizytę się zapisać. Do 28mialam zwolnienie. Ale nie wiem. Jestem jakaś totalnie zrezygnowana. Myślałam trochę minie i będzie lepiej. A wydaje mi się, że jest gorzej. 😐

Nati94 lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dziewczyny, jutro mam wizytę u psychiatry. Powiedzcie mi, Jak wyglądały Wasze wizyty? Jak przeprowadzany byl wywiad? Na ile dostajecie takie zwolnienia? No i dość dziwne pytanie ale wciąż nad tym myślę, od piątku kończy mi się ,macierzyński, zwolnienie może być wystawione od jutra? Wtedy będzie naliczało się od piątku- może akurat któraś z Was wie. Stresuję się tą wizytą, boję się rozdrapywania ran, bo powoli wychodzę na prostą ale może dobrze mi zrobi wizyta i jakaś rozsądna rozmowa
    No i dokumenty, biorę ze sobą akt urodzenia i z karty ciąży. Lekarz prosił o pokazanie na wizycie ?

U mnie wystawiała na miesiąc i po miesiącu kolejna wizyta. Nie wymagała żadnych dokumentów... Zwolnienia mogą nachodzić na siebie :)

Nati94 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Jak ja byłam prywatnie to tak jak pisałam taka nie za bardzo była.Pokazałam jej wypis ze szpitala..Bo tak patrzyła co tam trzymam. Czego od niej oczekuje... 🙄 Co się dzieje, czy dam radę bez tabletek. Czy w rodzinie są depresję, próby samobójcze. Czy mogę jeść, spać . Dała zwolnienie na 4 tyg.Z tego co czytałam to chyba psychiatra może dac wstecz zwolnienie. ????? Sama się zastanawiam czy na jakąś online wizytę się zapisać. Do 28mialam zwolnienie. Ale nie wiem. Jestem jakaś totalnie zrezygnowana. Myślałam trochę minie i będzie lepiej. A wydaje mi się, że jest gorzej. 😐

A tak wlasnie sie zastanawiałam czy będziesz brała jeszcze zwolnienie... I gdzie się udasz, bo ta baba o której pisałaś to masakra...

Ja mam zwolnienie do 5.01.
    7.01. wracam do pracy, ale jeszcze na zdalne bo nauka stacjonarna od 10.01. :)

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Podobno może dać wstecz bez limitu. Mega się stresuję wizytą, czy nie będzie się czepiać bo dla niektórych to może być ,nic takiego, gdzieś na forum wyczytałam, że psychiatra uważał, że to nic takiego i trzeba żyć dalej..idę na NFZ, mama mi załatwiła wizytę bo sama tego nie chciałam ogarniać, lekarz ponoć spoko..pierwsze wizyty u niego trwają i godzinę 😨

age.png

💔11.2021 synek
  • Tony Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Podobno może dać wstecz bez limitu. Mega się stresuję wizytą, czy nie będzie się czepiać bo dla niektórych to może być ,nic takiego, gdzieś na forum wyczytałam, że psychiatra uważał, że to nic takiego i trzeba żyć dalej..idę na NFZ, mama mi załatwiła wizytę bo sama tego nie chciałam ogarniać, lekarz ponoć spoko..pierwsze wizyty u niego trwają i godzinę 😨

Idziesz tam, żeby uzyskać pomoc, nie ważne czy dla kogoś innego to istotne czy nie, ważne że Tobie ciężko to przeżyć i nie radzisz sobie z tym. Oczywiście z medycznego punktu widzenia poronienie w pierwszym trymestrze to coś "naturalnego" i bardzo częstego, i tak Ci powie każdy ginekolog, ale psychiatra jest po to żeby Ci pomóc poradzić sobie z problemem, który jest istotny DLA CIEBIE, nie dla niego. Powodzenia :)

A to pytanie od psychiatry "czego od niej oczekujesz" jest wbrew pozorom bardzo istotne, bo chodzi o ustalenie celów leczenia. Jedni chcą się po prostu wygadać osobie postronnej, inni nie będą w stanie funkcjonować bez terapii, a inni chcą po prostu wyłudzić L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 16:15

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Idziesz tam, żeby uzyskać pomoc, nie ważne czy dla kogoś innego to istotne czy nie, ważne że Tobie ciężko to przeżyć i nie radzisz sobie z tym. Oczywiście z medycznego punktu widzenia poronienie w pierwszym trymestrze to coś "naturalnego" i bardzo częstego, i tak Ci powie każdy ginekolog, ale psychiatra jest po to żeby Ci pomóc poradzić sobie z problemem, który jest istotny DLA CIEBIE, nie dla niego. Powodzenia :)

A to pytanie od psychiatry "czego od niej oczekujesz" jest wbrew pozorom bardzo istotne, bo chodzi o ustalenie celów leczenia. Jedni chcą się po prostu wygadać osobie postronnej, inni nie będą w stanie funkcjonować bez terapii, a inni chcą po prostu wyłudzić L4.

Hmmm myślę że słowo "wyłudzić" nie jest odpowiednie. Ja na zwolnieniu od psychiatry byłam dwa miesiące, bez terapii i bez leków. Poprostu potrzebowałam tego czasu, abym sama mogła dojść do siebie. Teraz jestem już gotowa wrócić do pracy. Ale idąc tym tokiem myślenia ktoś wlasnie może tak o mnie pomyśleć... Że poszłam tylko wyłudzić zwolnienie.
    Nie wiem, może źle zrozumiałam Twoja wypowiedź.

Nati94 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, kochana daj znać jak będziesz po wizycie :)

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyszłam się przywitać. W środę miałam wywołane poronienie, ciąża zatrzymała się na 8 tc, mimo że byłam na wizycie 8+4 na wizycie 10+5 okazało się, że zarodek troszkę urósł, ale serduszko przestało bić. Udało się poronienie farmakologicznie wywołać. Kurcze, ja już myślałam że kończę pierwszy, najgorszy trymestr, nawet nie podejrzewałam, że dwa dni przed wigilia załamie się mi i mężowi świat- czekaliśmy na ciążę niemal 2 lata, pierwsze dwie kreski, myślałam, że skoro tak długo nam się zeszło to los wynagrodzi i nie stracimy tej ciąży. Czy po pierwszym poronieniu robiliście jakieś badania?

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Hmmm myślę że słowo "wyłudzić" nie jest odpowiednie. Ja na zwolnieniu od psychiatry byłam dwa miesiące, bez terapii i bez leków. Poprostu potrzebowałam tego czasu, abym sama mogła dojść do siebie. Teraz jestem już gotowa wrócić do pracy. Ale idąc tym tokiem myślenia ktoś wlasnie może tak o mnie pomyśleć... Że poszłam tylko wyłudzić zwolnienie.
    Nie wiem, może źle zrozumiałam Twoja wypowiedź.

Miałam na myśli osoby, które na prawdę chcą wyłudzić zwolnienie, chociaż nie mają ku temu wskazań. Zdarzają się nawet przypadki kobiet, które kłamią, że były w ciąży i poroniły, serio. Kazdy potrzebuje czasu żeby dojść do siebie, niektorzy tygodnia, inni pół roku, nie ma reguły. Znajome, które poroniły zwykle wracały do pracy po tygodniu-dwoch. Ja też chciałam wrócić jak najszybciej, wystarczył mi tydzień. Ale rozumiem, że wiele kobiet potrzebuje więcej czasu.

Nati94 lubi tę wiadomość

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Tony Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Dziewczyny, przyszłam się przywitać. W środę miałam wywołane poronienie, ciąża zatrzymała się na 8 tc, mimo że byłam na wizycie 8+4 na wizycie 10+5 okazało się, że zarodek troszkę urósł, ale serduszko przestało bić. Udało się poronienie farmakologicznie wywołać. Kurcze, ja już myślałam że kończę pierwszy, najgorszy trymestr, nawet nie podejrzewałam, że dwa dni przed wigilia załamie się mi i mężowi świat- czekaliśmy na ciążę niemal 2 lata, pierwsze dwie kreski, myślałam, że skoro tak długo nam się zeszło to los wynagrodzi i nie stracimy tej ciąży. Czy po pierwszym poronieniu robiliście jakieś badania?

Przykro mi, że do nas dołączyłaś, jeszcze w takim okresie, który powinien być radosny :( ja robiłam bardzo dużo badań, w tym genetyczne, ale większość lekarzy nie zaleca szczególnych badań po pierwszym poronieniu. Na wstępie możesz sprawdzić homocysteine, TSH, ft3, ft4, b11, B12, witD. Przeklejam zestawienie, które wklejała Babulka:
    Kariotypy
    Trombofilia wrodzona
    Homocysteina
    Witamina d3
    Witamina b12
    Kwas foliowy
    Krzywa cukrowa
    Krzywa insulinowa

Zespół antyfosfolipifowy:
    P/c antykardiolipinowe IgG IgM
    P/c przeciw beta2glikoproteinie IgG IgM
    Antykoagulat tocznia

Pozostała immunologia:
    P/c ANA2 i 3
    P/c ASA
    P/c APA
    P/c anty-TgT IgA IgG
    Immunofenotyp IMK
    Cytokiny CBA
    Kir
    Hla-c ( mąż)
    Test cross-match ( inna nazwa test mikrocytotoksyczny)
    Allo-mlr

Zabiegowe żeby wykluczyć wady macicy: Histeroskopia diagnostyczna
    Laparoskopia diagnostyczna

Tarczyca:
    Tsh
    Ft3
    Ft4
    Anty-tpo
    Anty-tg

Jeśli wychodzą nam mutacje związane z trombofilią wrodzoną warto zbadać dodatkowo:
    Apcr
    Antytrombina III
    Czynnik VIII krzepnięcia
    Fibrynogen
    białko C
    białko S
    Ddimery

Mąż nasienie :
    SCD
    MSOME
    Hba

age.png
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:

Cześć, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😥

Ja nie robiłam badań, ani nie badalam zarodka. Oczywiście poza tarczyca i prolaktyną bo z tym już przed ciąża miałam problem. W styczniu jedynie mąż ma się umówić na badanie nasienia.
    Ja mam zbadać testosteron, b12, żelazo i ferretyne (zalecenie endokrynologa i ginekologa).
    Ale wiem ze duzo kobiet robi badania... Myślę że to już zależy od Ciebie... Ja nie chciałam, ale rozumiem również kobiety które wola się przebadać.

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Miałam na myśli osoby, które na prawdę chcą wyłudzić zwolnienie, chociaż nie mają ku temu wskazań. Zdarzają się nawet przypadki kobiet, które kłamią, że były w ciąży i poroniły, serio. Kazdy potrzebuje czasu żeby dojść do siebie, niektorzy tygodnia, inni pół roku, nie ma reguły. Znajome, które poroniły zwykle wracały do pracy po tygodniu-dwoch. Ja też chciałam wrócić jak najszybciej, wystarczył mi tydzień. Ale rozumiem, że wiele kobiet potrzebuje więcej czasu.

Ok, ok 🙂 źle zrozumiałam...

Tony lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati aj tam nie czytaj za dużo..te internety.🤪
    Ja jej odrazu powiedziałam, że chce rozmowy i l4. A ona, że nie jest od zwolnień No to ja mówię ok.
    Ale i tak mi później dała. Chociaż byłam już przekonana i w myślach, że nie dość, że rozmowa do kitu to zwolnienia brak...
    Ja coś czuje, że Ty masz szczęście i będzie oki wizyta . 🥰

Tony normalnie nie chce wierzyć, że ktoś tak mógłby kłamać.....straszne. 😟

Anetka a no widzisz takie to mam ostatnio szczęście.... Chyba dam sobie spokój..

Pomarańcza bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😔 tak ja robiłam trochę badań.

Nati94 lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowiłam zrobić badania, ale tylko płci. Chce dostać skrócony macierzyński (8tyg), żeby właśnie nie prosić o zwolnienia, bo czuję, że potrzebuje zadbać o siebie, a pracę w dużej mierze mam fizyczną. I psychicznie nie wiem jak bym sobie dała radę po 1,5 tygodnia L4. Nie wiem czy będę potrzebowac aż 2 miesięcy wolnego, ale to zawsze można skrócić. Macie jakieś szczególne zalecenia w powrocie do starań? Ja mam insulinoopornosc i zarówno ginekolog jak i endokrynolog zalecili mi odstawienie glucophage po zobaczeniu dwóch kresek, lekarz, który badał mnie w szpitalu przed wywołaniem poronienia powiedział że min do 12tc powinnam przyjmować, że za granicą to i do końca ciąży się przyjmuje. Pomijając że muszę zmienić ginekologa (przy braku serduszka wypisał mi luteinę, żebym tydzień przyjmowała a potem szpital, dał głupią nadzieję że może się udać) to endokrynologa chyba też ...

Też macie wrażenie że młodzi lekarze są bardziej zaangażowani i otwarci na nowe badania? Po wizycie u swojego poszłam do lekarki, która miała termin i zupełnie inne podejście, dała dużo nadziei na kolejną ciążę, ale nie gadała głupot i od razu powiedziała, że nie ma co czekać ze szpitalem, jak jej powiedziałam o luteinie to była w szoku...

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po, miesiąc L4 z możliwością przedłużenia, zero negatywnych komentarzy, bardzo dobra fachowa atmosfera. Zaczęłam się na pytaniu, jakie mam plany i powiedziałam szczerze, że może za miesiąc będzie lepiej więc najwyżej odwołam wizytę. Ciężko było mówić, trochę płakałam mówiąc, że czasami odczuwam, że to moja wina, mimo że to bez sensu, ale starałam się wyrzucić wszystkie moje emocje. Wysłuchał, dał skierowanie do psychologa. Powiedziałam szczerze, że nie nadaję się do zajmowania się innymi ludźmi, bycia też trochę psychologiem(jestem w pierwszej linii kontaktu z pacjentem), muszę sama ze sobą przepracować to, co się stało, te kilka tygodni to były badania, pogrzeb, formalności. Teraz chcę chwili dla siebie, gdy już fizycznie jest ok.

Pomarańcza, przykro mi, że do nas dołączasz. Ja badałam tylko płeć, później siebie(teombofilia, zakaźne, krzywa glukoza insulina, tarczyca)

Tony, Pomarańcza, Blondyna.B, Babulka, czarneniebo lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ