Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
czarneniebo wrote:Kurcze no nie wiem tak myśle, że to przez to... Kiedyś jak Mój brał to też się źle czuł i odstawił d3 i było już ok.
Nati coś Ty, na pewno nie.. Nie tym razem. 🤪Czekam spokojnie na małpiszona w niedzielę ma być. 🙊2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Hej. A ja dzisiaj byłam u rodzinnego lekarza.
(Jest też rematologiem). Myślałam, że mi coś podpowie, ja taka przejęta tym ANA 1 i antykoagulantem toczniowym. A ona, że ana 1 to bez znaczenia, że ana 2 muszę zrobić. A antykoagulant toczniowy trochę podwyższony..jak jej powiedziałam, że może to toczeń, bo mam plamki białe na ręce od słońca, to ona na to w śmiech, że to przecież czerwone się robią... 😞
Już teraz nic nie wiem i mam dosyć. .. 😭😭 Chciałabym się zaraz starać... A nie chciałabym powtórki 😭 -
czarneniebo wrote:Hej. A ja dzisiaj byłam u rodzinnego lekarza.
(Jest też rematologiem). Myślałam, że mi coś podpowie, ja taka przejęta tym ANA 1 i antykoagulantem toczniowym. A ona, że ana 1 to bez znaczenia, że ana 2 muszę zrobić. A antykoagulant toczniowy trochę podwyższony..jak jej powiedziałam, że może to toczeń, bo mam plamki białe na ręce od słońca, to ona na to w śmiech, że to przecież czerwone się robią... 😞
Już teraz nic nie wiem i mam dosyć. .. 😭😭 Chciałabym się zaraz starać... A nie chciałabym powtórki 😭
Antykoagulant to może jednak hematolog? Bo do część zespołu antyfosfolipidowego i pamiętaj że do postawienia diagnozy w tym temacie zwykle trzeba powtórzyć zespół antyfosfolipidowy po 12 tygodniach -
Ja miałam podejrzenie tocznia to do reumatologa mnie wysłali. Ale ona tylko patrzyła na mnie, chciała tylko P-ciala ANA i nic więcej.
Sprawdziłam i jeszcze czynnik reumatoidalny RF mi sprawdzali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 16:52
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Wrrr to po co jest to ana 1 jak i tak bez znaczenia 😔 . Tylko strata pieniędzy 😡Mam nerwy 😡 za darmo to nic człowiekowi nie pomogą..myślałam, że może da skierowanie do reumatologa.. Ale może zła była, że prywatnie się do niej nie wybrałam. Byłam u hematologa dał w zaleceniach heparyne.. I że mam iść do reumatologa. Bo antykoagulant toczniowy często z toczniem idzie w parze. Ale to może u mnie tak nie jest? Ja już nie wiem..
-
Ja się nie znam na tych badaniach, więc trudno powiedzieć.
Dziewczyny, czy badalyscie spadek beta HCG po poronieniu? Dzisiaj mijają dwa tygodnie od wywołania poronienia, wczoraj badałam i mam 80 (3 tygodnie temu przed stwierdzeniem poronienia chybionego miałam niemal 70tysiecy). Lekarz kazał za tydzień powtórzyć badanie. Jak to u Was wyglądało? -
Pomarancza, ja badalam i jakos przed miesiaczka jeszcze mialam kolo 60-70. Jakis czas po miesiaczce badalam to mialam <2.3 wiec juz ujemna ale jeszcze cos tam majaczyło.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Pomarancza, ja badalam i jakos przed miesiaczka jeszcze mialam kolo 60-70. Jakis czas po miesiaczce badalam to mialam <2.3 wiec juz ujemna ale jeszcze cos tam majaczyło.
-
Pomarańcza wrote:Ja się nie znam na tych badaniach, więc trudno powiedzieć.
Dziewczyny, czy badalyscie spadek beta HCG po poronieniu? Dzisiaj mijają dwa tygodnie od wywołania poronienia, wczoraj badałam i mam 80 (3 tygodnie temu przed stwierdzeniem poronienia chybionego miałam niemal 70tysiecy). Lekarz kazał za tydzień powtórzyć badanie. Jak to u Was wyglądało? -
Blondyna.B wrote:<2.3 to norma laboratorium. Czasem jest <0.2 a czasem <1.2 ale jeśli jest znak "<" to znaczy że jest ujemna.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja nie badałam bety, jak na usg jest czysto i już nic nie ma to po co badać? Jest jakiś sens tego? Ale ja nie wiem, może źle myśle.
-
Babulka wrote:Ja zawsze mam <0.0005 a jedyny raz kiedy mialam <2 (poza tym po poronieniu) to byłam już w ciąży, tylko za wcześnie zbadałam o dzień czy dwa
-
Chodzi mi o to, że już startowała z tego 0. Mi w tym labie nigdy nie wychodzi inaczej, jak nie jestem w ciąży, chociaż oczywiście wiadomo, że dodatnia to 5 a tak naprawdę to nawet i 5-15 jeszcze o niczym nie przesądza. W drugiej ciąży pierwszy wynik miałam 12, to dla lekarzy nie świadczyło jeszcze o ciąży, tylko o możliwości ciąży.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
czarneniebo wrote:Ja nie badałam bety, jak na usg jest czysto i już nic nie ma to po co badać? Jest jakiś sens tego? Ale ja nie wiem, może źle myśle.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja nie badałam bety, zrobilam tylko test. 3 tyg pp był biały już. Tylko ja miałam łyżeczkowanie. Okres przyszedł po 31dniach*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że w ciągu dwóch tygodni się już wyzeruje. Za tydzień znowu badanie to będzie wiadomo w jakim tempie spada, a robię badania bo mam skierowanie, to korzystam.
-
Pomarańcza wrote:Ja się nie znam na tych badaniach, więc trudno powiedzieć.
Dziewczyny, czy badalyscie spadek beta HCG po poronieniu? Dzisiaj mijają dwa tygodnie od wywołania poronienia, wczoraj badałam i mam 80 (3 tygodnie temu przed stwierdzeniem poronienia chybionego miałam niemal 70tysiecy). Lekarz kazał za tydzień powtórzyć badanie. Jak to u Was wyglądało?
Ja nie badalam, jedynie zrobiłam test ciazowy. Już po paru dniach po lyzeczkowaniu był bialutki.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Babulka o matko... Nawet nie chce wiedzieć co to może być w takim przypadku.
Ja miałam łyżeczkowanie to pewnie też dlatego nikt nie kazał robić bety.. -
czarneniebo wrote:Pomarańcza jak ze skierowaniem to szkoda by było nie zrobić. Korzystaj. 🙂
Babulka o matko... Nawet nie chce wiedzieć co to może być w takim przypadku.
Ja miałam łyżeczkowanie to pewnie też dlatego nikt nie kazał robić bety..