Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co?! Ja sobie tak myślę, patola ma tyle dzieci, bo oni sie niczym nie przejmują, zero stresu. Państwo da bo sie należy bo oni biedni. Zawsze wyspani, nie zmęczeni pracą, kredytu nie mają bo Państwo musi zapewnić mieszkanie, dopłaty do wszystkiego. A lekarz? Jaki lekarz? Jakie badania? Luz blues . A my co ? Same stresy i nerwy na każdym kroku. O zdrowie, o prace, o pieniądze......Może tu jest nasz problem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 21:45
Jc94 lubi tę wiadomość
-
Dwójka wrote:Wiecie co?! Ja sobie tak myślę, patola ma tyle dzieci, bo oni sie niczym nie przejmują, zero stresu. Państwo da bo sie należy bo oni biedni. Zawsze wyspani, nie zmęczeni pracą, kredytu nie mają bo Państwo musi zapewnić mieszkanie, dopłaty do wszystkiego. A lekarz? Jaki lekarz? Jakie badania? Luz blues . A my co ? Same stresy i nerwy na każdym kroku. O zdrowie, o prace, o pieniądze......Może tu jest nasz problem.
Trzeba by było zacząć robić jak całe patole, imprezować do białego rana, palić, pić, ćpać nie chozic po lekarza nie badać się a przede wszystkim nie martwić się skąd na to wszystko brać bo państwo mi da... ja się czasem zastanawiam jak można tak żyć bezinteresownie i mieć w nosie wszystko a najlepsze jest to że przeważnie tacy wychodzą najlepiej na tym wszystkim i mają wszystko najlepsze a kasa od państwa bo się należy na kilka dzieci bo przecież rodzice nie pracują a dzieciaki w najlepszych markowych ciuchach, najnowsze telefony szlak czlowieka trafia jak widzę takie rodziny a zwykle takie mają najlepiej a ja musze zapierdzielac z mężem od rana do wieczora żeby czegoś się w życiu dorobić.... sprawiedliwości na tym świecie nie maStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Trzeba by było zacząć robić jak całe patole, imprezować do białego rana, palić, pić, ćpać nie chozic po lekarza nie badać się a przede wszystkim nie martwić się skąd na to wszystko brać bo państwo mi da... ja się czasem zastanawiam jak można tak żyć bezinteresownie i mieć w nosie wszystko a najlepsze jest to że przeważnie tacy wychodzą najlepiej na tym wszystkim i mają wszystko najlepsze a kasa od państwa bo się należy na kilka dzieci bo przecież rodzice nie pracują a dzieciaki w najlepszych markowych ciuchach, najnowsze telefony szlak czlowieka trafia jak widzę takie rodziny a zwykle takie mają najlepiej a ja musze zapierdzielac z mężem od rana do wieczora żeby czegoś się w życiu dorobić.... sprawiedliwości na tym świecie nie ma
-
Byłam na kontroli, od ostatniej 5 tygodni i @ i co..i dalej jest ten mikro skrzepik! Wszystko wygląda ładnie, tylko to 🥺
Lekarz kazał zrobić betę i napisać, jeśli wynik będzie dodatni. Zrobiłam, wynosi 0.3, a 5 tygodni temu było 6.2. napiszę mu ten wynik bo jednak nie jest to 0. Znowu czekanie i oczywiście przerwanie jakichkolwiek starań. Nie piszcie mi, że głupio postąpiłam, bo to wiem, ale zaufałam też cholernym testom i spadkowi bety. Dlatego mam rozchwiany cykl. Jadąc samochodem przemyślałam sobie na spokojnie wszystko..i chyba tak ma być. To dziecko nie jest jeszcze nam pisane, nie w tej chwili. Teraz grzecznie czekam na kontrolę po @. Jest mi smutno i źle, ale czuję, że doszłam do ściany i mój niecierpliwy charakter tu nie pomoże. Będę z Wami, może wkrótce wrócę do gry? Albo razem wrócimy, bo widzę, że dużo z Was ma teraz miesięczną przerwę. Zobaczymy, co mi jutro odpisze, bo to taka dziwna ta beta, niby nie ujemna ale takie prawie nic. Blondyna, Ty miałaś podobną sytuację?
Mam ochotę się pacnąć w głowę 🥺
I w dodatku za chwilę mija 3 miesiące od poronienia. Kto da więcej 🥺 nawet po łyżeczkowaniu po 3 miesiącach można być już w ciąży a ja po prawie samoistnym (tylko 4 tabletki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 22:10
-
Dwójka wrote:Ale patrzecie ..... wszystko jest dla bezrobotnych i o niskich dochodach, wszelkie dotacje, kursy, stypendia. Do lekarza też sie dostaną jakiego chcą bo zawsze mają czas żeby iść na wizyte. Ja będąc w pracy musze szukać lekarza po 16 i to tylko prywatnie bo na nfz nie ma szans. Ja pracuje z mężem, kupiliśmy mieszkanie, spłacamy kredyt, ja jeszcze poszłam na studia, stypendium mi sie nie należy bo pracuje. Czasami mam ochote rzucić to wszystko i spać do południa.
Tak by trzeba zrobić pierdalnąc wszystko może byśmy miały lepiej 😂😂 ale ja bym chyba tak nie chciała żeby latac załatwiać i mieć bo od Państwa, jednak z domu wyniosłam coś innego że jak 2 rękoma nie zarobię to nic łatwo nie przyjdzie i coś w tym jest..Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️2025 IVF MZ
Wizyta kwalifikacyjna ⏳️ -
Babulka wrote:Kargo 😥
Jc - dałaś materiał do badania do histopatu? Czy do genetycznego?
Dobrze zrozumiałam, że wyszła infekcja wewnątrzmaciczna?
Histo. Wnioski:
https://zapodaj.net/4588b9878200c.jpg.html
A u męża "liczba komórek okrągłych 2".
Lekarz mówiła że to wskazuje że gdzieś w organizmie mamy infekcje i fajnie by było ja znaleźć i zaczęła szukać w zębach:) nie mówiła że to nas przekreśla tylko że boi się zeby nie powtórzyła się sytuacja z poronieniem.
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc hmm ale w histo po poronieniu praktycznie zawsze wychodzi stan zapalny, jeśli nie doszło do poronienia żywej ciąży 🤔
Bo jeśli byś miała faktycznie zapalenie endometrium to już jest poważniejsza sprawa.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Nati94 wrote:Byłam na kontroli, od ostatniej 5 tygodni i @ i co..i dalej jest ten mikro skrzepik! Wszystko wygląda ładnie, tylko to 🥺
Lekarz kazał zrobić betę i napisać, jeśli wynik będzie dodatni. Zrobiłam, wynosi 0.3, a 5 tygodni temu było 6.2. napiszę mu ten wynik bo jednak nie jest to 0. Znowu czekanie i oczywiście przerwanie jakichkolwiek starań. Nie piszcie mi, że głupio postąpiłam, bo to wiem, ale zaufałam też cholernym testom i spadkowi bety. Dlatego mam rozchwiany cykl. Jadąc samochodem przemyślałam sobie na spokojnie wszystko..i chyba tak ma być. To dziecko nie jest jeszcze nam pisane, nie w tej chwili. Teraz grzecznie czekam na kontrolę po @. Jest mi smutno i źle, ale czuję, że doszłam do ściany i mój niecierpliwy charakter tu nie pomoże. Będę z Wami, może wkrótce wrócę do gry? Albo razem wrócimy, bo widzę, że dużo z Was ma teraz miesięczną przerwę. Zobaczymy, co mi jutro odpisze, bo to taka dziwna ta beta, niby nie ujemna ale takie prawie nic. Blondyna, Ty miałaś podobną sytuację?
Mam ochotę się pacnąć w głowę 🥺
I w dodatku za chwilę mija 3 miesiące od poronienia. Kto da więcej 🥺 nawet po łyżeczkowaniu po 3 miesiącach można być już w ciąży a ja po prawie samoistnym (tylko 4 tabletki)
Zmieniamy nazwę grupy na ponowne starania ale od lutego:D
Trzymaj się! Głowa do góry. Musimy dać radę. Może jeszcze los się do nas uśmiechnie. I nie wiń się za nic! Zrobiłaś jak uważałaś. Tak musi być stało się. Nie wiesz czy by było lepiej jakbyś podjęła inna decyzje a może byłoby gorzej? Dobrej nocki! Odpocznij I jutro zaczynamy od nowa👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Babulka wrote:Jc hmm ale w histo po poronieniu praktycznie zawsze wychodzi stan zapalny, jeśli nie doszło do poronienia żywej ciąży 🤔
Bo jeśli byś miała faktycznie zapalenie endometrium to już jest poważniejsza sprawa.
Lekarz podejrzewała zapalenie endometrium bo na usg nie było ono jednorodne. 14 stycznia i dzis juz nic o tym nie mówiła. Wszystko dobrze
Dam sobie wyrwać tą chora 8 ale z resztą się wstrzymam. Udało się w październiku (z takimi zębami:p) to uda się i drugi raz.👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Babulka wrote:Nati no co za dziad wyjść nie chce 😖
A lekarz kazał czekać do miesiączki następnej czy sie wyczyści?
Jc, dokładnie. Już będzie lepiej tak miało być i tyle. Jeśli zacznę w lutym starania(po sprawdzeniu, bo się serio przestraszyłam, że to dalej tam tkwi..) to termin może być na listopad. A jak nie, to magiczny grudzień- kocham ten miesiąc, a jak jeszcze nie to 2023 i też będzie dobrze, aby kiedyś ta ciąża się pojawiła a dziecko dało się poznać -
Nati ja też byłam dzisiaj u gin.. Pisałam tu ale chyba przeoczyłyscie moja wiadomość..
Mam zapalenie szyjki.
Też smutam. 😥. Mocno tule....🤗 Kiedy teraz @? Mam nadzieję, że już po niej będzie dobrze 😘.
Ja zauważyłam, że przeważnie Ci co mają wyje*ane to jest u nich wszystko ok. Ehh -
czarneniebo wrote:Nati ja też byłam dzisiaj u gin.. Pisałam tu ale chyba przeoczyłyscie moja wiadomość..
Mam zapalenie szyjki.
Też smutam. 😥. Mocno tule....🤗 Kiedy teraz @? Mam nadzieję, że już po niej będzie dobrze 😘.
Ja zauważyłam, że przeważnie Ci co mają wyje*ane to jest u nich wszystko ok. Ehh
@ powinna być w lutym na początku, spróbuję wyłapać owu ale nie dla starań tylko żeby wiedzieć, kiedy się spodziewać właśnie. Od razu w pierwszym dniu zapisze się do niego na kontrolę na kolejny tydzień po @, żeby w razie czego nie tracić czasu i nie robić sobie nadziei -
Jc a to całe szczęście. Już uroków i sraczek nam starczy 🙏
Nati jak tak myślę, to ja byłam na kontroli miesiąc po poronieniu, świeżo po miesiączce to tam był jakiś mini kropeczek jeszcze 🤔 Ale gin stwierdził, że wszystko super. I czekać 4 m-ce 😂
To teraz się zastanawiam czy powinnam na jeszcze jedno usg pójść 🤔
Myślę, że 0.3 to już ujemna beta ale ciekawe co odpisze.
Macie racje, powinniśmy się mnożyć jak patologia to by nikt nie wiedział czy ma skrzepa, trombofilie, io czy pcos. I za którymś razem by się udało na luzie a nie nerwy i badania. I jeszcze testy owulacyjne.Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
czarneniebo wrote:Nati ja też byłam dzisiaj u gin.. Pisałam tu ale chyba przeoczyłyscie moja wiadomość..
Mam zapalenie szyjki.
Ja zauważyłam, że przeważnie Ci co mają wyje*ane to jest u nich wszystko ok. Ehh
A pobrali Ci wymaz?2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
czarneniebo wrote:Jeny Kargo tak mi przykro .... Burcz jeśli tego potrzebujesz , my Cię wysłuchamy....
Ja byłam dzisiaj u gin na nfz. Mam jakieś zapalenie szyjki. Więc pewnie dlatego te plamienia przed.Dostałam globulki. Macmiror complex 500, 2tabl x 6dni. Dziewczyny czyli nie możemy się starać w tym cyklu? W ulotce jest napisane, że nie powinno się współżyć. Sory, że pytam o takie pierdoły, ale pierwszy raz dostałam takie tabletki... 'nigdy wczesniej mi nic nie było.. Już sie go nie dopytywałam, bo po prostu miałam wrażenie, że go męcze....Na moje badania mutacje mthfr,zespoł antyfosfolipidowy,antykoangulant toczniowy,ana, ferrytyne 19, to tylko zalecił actifolin 2mg, a FERRYTYNA jest ok według niego. Jak się mu zapytałam, że powinnam mieć zastrzyki z heparyny(ze wzgledu na tamte wyniki) To on na to : a to w ciąży. A ja no tak w ciąży, a on a jest pani w ciąży? Przecież dobrze widział, że nie. Dziad złośliwy ja tylko chciałam wiedzieć na przyszłość ile czego będe miała. . Wrr.
A jutro wizyta online u immunolog. Ciekawe co powie na te moje badania.
Nati a Ty o której masz wizyte u gin? -
Dostałam globulki 2x6dni... A teraz zaczynają się dni płodne. 😔 W sobotę pewnie mój się nadzyndzoli, bo impreza, a 31 owu.. Od października co chwila jakieś mam złe wiadomości.😞Tak pobrał wymaz.
-
Kargo31 wrote:Jc94 ja sobie to pytanie zadaję od dawna... I zawsze mówię,że jeszcze tylko picia, palenia i ćpania nie próbowałam w swojej drodze do macierzyństwa...🤷♀️
Więc tak, mam wyniki bety. 11dpt beta <0.1... 11dpt to tak jak 15-16(?)dpo.
Kargo, przykro mi kochana 🥺 Boziuuu, jakie to życie jest niesprawiedliwe 😓15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wiesz co . Co do Twojego pytania, to wstrzymała bym się do czasu wyleczenia. Ostrożności w naszym przypadku nigdy za wiele, jak widać po mojej sytuacji. Szkoda, że byłaś u dość nieprofesjonalnego lekarza, powinny być jasne wytyczne. Ustalił Ci kontrolę po przeleczeniu?