Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:Byłam na kontroli, od ostatniej 5 tygodni i @ i co..i dalej jest ten mikro skrzepik! Wszystko wygląda ładnie, tylko to 🥺
Lekarz kazał zrobić betę i napisać, jeśli wynik będzie dodatni. Zrobiłam, wynosi 0.3, a 5 tygodni temu było 6.2. napiszę mu ten wynik bo jednak nie jest to 0. Znowu czekanie i oczywiście przerwanie jakichkolwiek starań. Nie piszcie mi, że głupio postąpiłam, bo to wiem, ale zaufałam też cholernym testom i spadkowi bety. Dlatego mam rozchwiany cykl. Jadąc samochodem przemyślałam sobie na spokojnie wszystko..i chyba tak ma być. To dziecko nie jest jeszcze nam pisane, nie w tej chwili. Teraz grzecznie czekam na kontrolę po @. Jest mi smutno i źle, ale czuję, że doszłam do ściany i mój niecierpliwy charakter tu nie pomoże. Będę z Wami, może wkrótce wrócę do gry? Albo razem wrócimy, bo widzę, że dużo z Was ma teraz miesięczną przerwę. Zobaczymy, co mi jutro odpisze, bo to taka dziwna ta beta, niby nie ujemna ale takie prawie nic. Blondyna, Ty miałaś podobną sytuację?
Mam ochotę się pacnąć w głowę 🥺
I w dodatku za chwilę mija 3 miesiące od poronienia. Kto da więcej 🥺 nawet po łyżeczkowaniu po 3 miesiącach można być już w ciąży a ja po prawie samoistnym (tylko 4 tabletki)
Kurcze Nati, przykro mi że wyszłaś z takimi informacjami...
Wiesz co ja nie wiem jak to jest bo ja robiłam betę w tamtym miesiącu i była 1,7 a na następny dzień dostałam okres... Byłam później u gina i mi powiedział że beta poniżej 5 jest negatywna.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Co za *****. Nie będę przeklinać bo do tego mi daleko, ale żeby im ręce powykrecalo...Babulka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Wiesz co ja nie wiem jak to jest bo ja robiłam betę w tamtym miesiącu i była 1,7 a na następny dzień dostałam okres... Byłam później u gina i mi powiedział że beta poniżej 5 jest negatywna. -
Nati nie było w tym w ogóle Twojej głupoty. Nie obwiniaj się, nie mamy w domu usg przecież. A usg to nie wszystko, każda z nas by musiała sobie histero zrobić, żeby taką 100% pewność mieć.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Nic nie mówił o kontroli. Ani o tym żeby coś mojemu też przepisać.. Masakra. Ciągle coś ciągle odkładamy starania. Pójdę chyba gdzieś prywatnie, bo inaczej to się chyba nie da 😞
-
Czyli uważa, że po przeleczeniu powinno być ok.
Kurczę, rozumiem aż za dobrze tę bezsilność ale chcemy, by kolejna ciąża miała prawidłowe warunki do rozwoju- idź się sprawdź jeszcze u kogoś, może poszukaj po opiniach cierpliwego, doświadczonego lekarza, który nie będzie Cię zbywał i odpowie na każde pytanie. Spróbuj odebrać wymaz dla pewności i pójdź po tych 6 dniach. 31.01 to poniedziałek, na znanylekarz masz terminy i opinie -
Babulka wrote:Bez leczenia partnera zaraz będziecie w tym samym punkcie
-
Nati94 wrote:Byłam na kontroli, od ostatniej 5 tygodni i @ i co..i dalej jest ten mikro skrzepik! Wszystko wygląda ładnie, tylko to 🥺
Lekarz kazał zrobić betę i napisać, jeśli wynik będzie dodatni. Zrobiłam, wynosi 0.3, a 5 tygodni temu było 6.2. napiszę mu ten wynik bo jednak nie jest to 0. Znowu czekanie i oczywiście przerwanie jakichkolwiek starań. Nie piszcie mi, że głupio postąpiłam, bo to wiem, ale zaufałam też cholernym testom i spadkowi bety. Dlatego mam rozchwiany cykl. Jadąc samochodem przemyślałam sobie na spokojnie wszystko..i chyba tak ma być. To dziecko nie jest jeszcze nam pisane, nie w tej chwili. Teraz grzecznie czekam na kontrolę po @. Jest mi smutno i źle, ale czuję, że doszłam do ściany i mój niecierpliwy charakter tu nie pomoże. Będę z Wami, może wkrótce wrócę do gry? Albo razem wrócimy, bo widzę, że dużo z Was ma teraz miesięczną przerwę. Zobaczymy, co mi jutro odpisze, bo to taka dziwna ta beta, niby nie ujemna ale takie prawie nic. Blondyna, Ty miałaś podobną sytuację?
Mam ochotę się pacnąć w głowę 🥺
I w dodatku za chwilę mija 3 miesiące od poronienia. Kto da więcej 🥺 nawet po łyżeczkowaniu po 3 miesiącach można być już w ciąży a ja po prawie samoistnym (tylko 4 tabletki)
Przykro mi, że u Ciebie ten skubaniec nie chce się odczepić 😔Nati94 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja miałam ale 🐵 po 6 tygodniach od poronienia a 2 tygodnie później sam się oczyścił. Wtedy lekarz mówił że czekamy do kolejnej 🐵 - jeśli samo pójdzie z nią to super a jak nie to łyżeczkowanie.
Przykro mi, że u Ciebie ten skubaniec nie chce się odczepić 😔 -
Nati94 wrote:
Zobaczymy co odpowie -
Jeśli to polip, to ciekawe, kiedy się zrobił. Polipy przyczyniają się do poronień. A ta ,resztka, ciągle tkwiła i go niepokoiła.
Tylko też wcześniej nie miałam objawów- co nie zmienia faktu, że on daje objawy, gdy narośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 07:50
-
Nati94 wrote:Jeśli to polip, to ciekawe, kiedy się zrobił. Polipy przyczyniają się do poronień. A ta ,resztka, ciągle tkwiła i go niepokoiła.
Tylko też wcześniej nie miałam objawów- co nie zmienia faktu, że on daje objawy, gdy narośnie.
Umawiasz się do niego na kolejną kontrolę? -
Dziewczyny, pisałyście to wynikach z histo-patu. Ja też miałam obraz tkanki zapalnej przy poronieniu. Myślę, że to jest w przypadku, jak dziecko się zatrzyma i jednak chodzi się jakiś czas z taka ciążą...
Nati94 lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo31 wrote:Dziewczyny, pisałyście to wynikach z histo-patu. Ja też miałam obraz tkanki zapalnej przy poronieniu. Myślę, że to jest w przypadku, jak dziecko się zatrzyma i jednak chodzi się jakiś czas z taka ciążą...
-
Kargo31 wrote:Dziewczyny, pisałyście to wynikach z histo-patu. Ja też miałam obraz tkanki zapalnej przy poronieniu. Myślę, że to jest w przypadku, jak dziecko się zatrzyma i jednak chodzi się jakiś czas z taka ciążą...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska