Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:One też mogą działać jak korek i utrudniać zajście w ciążę. Może wcześniej go nie było, one się pojawiają to nie jest ta że ma się je od urodzenia.
Umawiasz się do niego na kolejną kontrolę? -
Tak Was nadrabiam dziewczyny, i powiem Wam, że jest mi przykro. Wy macie za sobą tyle przejść i wiecie na prawdę dużo z własnych doświadczeń. Bardzo to smutne. Nie chcę wracać do tematu patologicznych rodzin a jak jeszcze słyszę, że tacy biją/katują dzieci to już w ogóle 🔫🤬.
Blondyna B. mam wartość = 2 a w normie labu brak ciąży to <5, więc tak jak piszesz, może coś tam jeszcze zostało. Teraz akuratnie Nati94 rozpoczęła ten temat, więc z ciekawością czytam o tym, co macie do powiedzenia w temacie 😉.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Czarneniebo nie załamuj się. Weź te globulki, ale nie współżyj przez ten czas, zobacz co wyszło w wymazie i czy Twoje globulki na to działają. Facet niech weźmie maść czy tabletki na to samo. Po leczeniu kontrola (może nawet kontrolny wymaz) i załatwione Wiem, że to okropne, ale naprawdę całe szczęście, że wyszło teraz a nie w następnej ciąży.
Ja już do ginekologów na nfz nie chodzę, bo ręce mi na nich opadły.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ultra-Dżasta wrote:Blondyna B. mam wartość = 2 a w normie labu brak ciąży to <5, więc tak jak piszesz, może coś tam jeszcze zostało. Teraz akuratnie Nati94 rozpoczęła ten temat, więc z ciekawością czytam o tym, co macie do powiedzenia w temacie 😉.
-
Ja doświadczyłam dwóch stron tego medalu czy komuś łatwo czy trudno. Bo pierwsza ciąża za pstryknieciem i nic sie z nia nie dzialo. Wprawdzie po porodzie byly powazne problemy ale skończyło się dobrze. A teraz takie coś. I szczerze nie wiem jaki jest szablon tego co kogo spotyka.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziękuje Babulka.. mam już dosyć naprawdę tego wszystkiego 😞😞😞😞 od wczoraj płacze ciągle coś nowego dziwnego 😞. Co za debil ten lekarz....😡. Nic nie powie. Pierwszy raz mam coś takiego.. Nie wiem skąd to się wzięło pewnie przez zabieg łyżeczkowania. . Wykupiłam mojemu e receptę mam nadzieję, że bez problemu otrzyma kod. Dobrze, że mi napisałyście, bo tak to bym nic nie wiedziała ..dziękuje😞
-
Wyleczysz się z tego, spokojnie. A lekarz dupiasty to niestety chleb powszedni. Jeszcze niemiły był. 🙄
Jak ja poszłam ostatnio na nfz to babka taka super pewna siebie a na usg zobaczyła "piękną owulację", szkoda ze to był 27dc i zaraz okres dostałam 😂
Ja też mam zły humor, co z tego, że u mnie badania wychodzą dobrze, jak z mężem drugi tydzień nie rozmawiam. Coraz częściej sobie myślę, że mi nie będzie dane mieć tego drugiego dziecka.Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
czarneniebo wrote:Dziękuje Babulka.. mam już dosyć naprawdę tego wszystkiego 😞😞😞😞 od wczoraj płacze ciągle coś nowego dziwnego 😞. Co za debil ten lekarz....😡. Nic nie powie. Pierwszy raz mam coś takiego.. Nie wiem skąd to się wzięło pewnie przez zabieg łyżeczkowania. . Wykupiłam mojemu e receptę mam nadzieję, że bez problemu otrzyma kod. Dobrze, że mi napisałyście, bo tak to bym nic nie wiedziała ..dziękuje😞
Ufam, że widzi różnice między polipem a skrzepem, bo jeśli to skrzep i wypadnie, to jest szansa, że nie stracę dodatkowych miesięcy- histeroskopia wykluczylaby mi łącznie 2 cykle -
Babulka wrote:Wyleczysz się z tego, spokojnie. A lekarz dupiasty to niestety chleb powszedni. Jeszcze niemiły był. 🙄
Jak ja poszłam ostatnio na nfz to babka taka super pewna siebie a na usg zobaczyła "piękną owulację", szkoda ze to był 27dc i zaraz okres dostałam 😂
Ja też mam zły humor, co z tego, że u mnie badania wychodzą dobrze, jak z mężem drugi tydzień nie rozmawiam. Coraz częściej sobie myślę, że mi nie będzie dane mieć tego drugiego dziecka.
Trzymam kciuki za Ciebie i męża. ♥️ -
Ultra-Dżasta wrote:Tak Was nadrabiam dziewczyny, i powiem Wam, że jest mi przykro. Wy macie za sobą tyle przejść i wiecie na prawdę dużo z własnych doświadczeń. Bardzo to smutne. Nie chcę wracać do tematu patologicznych rodzin a jak jeszcze słyszę, że tacy biją/katują dzieci to już w ogóle 🔫🤬.
Blondyna B. mam wartość = 2 a w normie labu brak ciąży to <5, więc tak jak piszesz, może coś tam jeszcze zostało. Teraz akuratnie Nati94 rozpoczęła ten temat, więc z ciekawością czytam o tym, co macie do powiedzenia w temacie 😉. -
Kargo31 wrote:Dziewczyny, pisałyście to wynikach z histo-patu. Ja też miałam obraz tkanki zapalnej przy poronieniu. Myślę, że to jest w przypadku, jak dziecko się zatrzyma i jednak chodzi się jakiś czas z taka ciążą...
-
Naprawdę brak słów na tych lekarzy 😞
Babulka będziesz miała drugie dziecko!
Ja już nie wiem jak to wyłumaczyć...To co się teraz u mnie dzieje takie przeszkody dziwne....chyba nasze dzieci jeszcze nie chcą do nas przyjść.. Mojemu 👶 październik najwidoczniej nie odpowiada 😞 -
Nati dziękuje.. Współczuję Ci bardzo kochana tyle czasu walczyłaś.....i jeszcze musisz czekać.. Musi się oczyścić do końca... Trzymam kciuki. ❤️Jesteś taka silna.... Musi być dobrze!
-
czarneniebo wrote:Naprawdę brak słów na tych lekarzy 😞
Babulka będziesz miała drugie dziecko!
Ja już nie wiem jak to wyłumaczyć...To co się teraz u mnie dzieje takie przeszkody dziwne....chyba nasze dzieci jeszcze nie chcą do nas przyjść.. Mojemu 👶 październik najwidoczniej nie odpowiada 😞czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Kargo, jak się czujesz?
Generalnie źle. Jedyny plus, to prog fajnie wzrósł na tym zestawie leków, nawet w ciąży takiego nie miałam. No ale co z tego... Napisałam do lekarza, jeszcze nie odpisał, ale leków od rana już nie biorę. Ciekawe kiedy okres się zjawi...*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Dzieci generalnie przychodzą a potem wychodzą wtedy kiedy chcą. Chociaż tak ciężko to przyjąć z pokorą.
Zawsze jak wrzucacie owulaki to mam zawał, że to ciążowy 😂2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Nati94 wrote:Widzisz u mnie doktor twierdzi, że to skrzep a beta 0.3. ale każda z nas jest inna, więc sugeruj się tym, co widzi lekarz. Generalnie gdy wychodzi test ciążowy ujemny i beta, to powinno być czysto .a ja przeczę tej teorii
Na razie nic sobie nie wmawiam, czekam na czwartkową wizytę o 20:30. Mój dr K. pewnie też powie, że jest ok, choć mam nadzieję, że ten skrzep będzie w minimalnym stopniu widoczny na USG. 🤔
A odnośnie lekarzy, to jakoś do tych na NFZ nie mam zaufania 😅.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Kargo31 wrote:Generalnie źle. Jedyny plus, to prog fajnie wzrósł na tym zestawie leków, nawet w ciąży takiego nie miałam. No ale co z tego... Napisałam do lekarza, jeszcze nie odpisał, ale leków od rana już nie biorę. Ciekawe kiedy okres się zjawi...
-
Ultra-Dżasta wrote:Na razie nic sobie nie wmawiam, czekam na czwartkową wizytę o 20:30. Mój dr K. pewnie też powie, że jest ok, choć mam nadzieję, że ten skrzep będzie w minimalnym stopniu widoczny na USG. 🤔
A odnośnie lekarzy, to jakoś do tych na NFZ nie mam zaufania 😅.