X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 28 DC No i nic się nie zapowiada na miesiączkę. Czy beta musi spasc do 0?

Cieszę się dziewczyny że macie już okres, za chwilę będziecie już myślały o owulce ❤️

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    U mnie dziś 28 DC No i nic się nie zapowiada na miesiączkę. Czy beta musi spasc do 0?

Cieszę się dziewczyny że macie już okres, za chwilę będziecie już myślały o owulce ❤️
    Do negatywnego wyniku ale to też nie zawsze o tym przesądza że jak zejdzie to od razu się okres pojawi. Niestety trzeba być cierpliwym bo na to nie ma rady 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • paulina.ika Znajoma

Wysłany: 5 października 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !
    Podczytuję Was już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz zdecydowałam się wziąć czynny udział w rozmowie.
    Zacznę zatem od początku. Mam 30 lat, całe życie twierdziłam, że nie chcę mieć dzieci. Oczywiście wszystko się nagle odmieniło, pod koniec zeszłego roku zaszłam w ciążę. Byłam przeszczęśliwa, jak to jednak bywa moje szczęście nie trwało długo. W 9 tygodniu ciąży serduszko przestało bić. Miałam wywoływane poronienie w szpitalu, dwa dni tabletki, pierwszy dzień nieudany, drugiego dnia wywołali poród. No i poroniłam 14.01.2021 r. To wydarzenie odbiło na mnie straszne piętno, przeżyłam niewyobrażalny ból (fizyczny i psychiczny), po wszystkim byłam długo na zwolnieniu, nie mogłam dojść do siebie( myślę, że nigdy tego nie przeboleje). Następnego dnia po poronieniu i tak miałam zabieg łyżeczkowania. 6 tygodni po zabiegu dostałam okres, czyli w połowie lutego. Od maja 2021 r. zaczęliśmy się starać ponownie. No i staramy się bezskutecznie do teraz. Mój ginekolog po pierwszej miesiączce kazał przyjść jak okres się zatrzyma. Z racji tego, że się nie zatrzymywał przez 5 miesięcy, we wrześniu poszłam do innego ginekologa w swoim mieście, o którym słyszałam dobre opinie ( dobry przy staraniach). Zaczął mnie monitorować no i w cyklu wrześniowym wyszło, że miałam owulację ( widział ciałko żółte i endometrium 10 mm). Oczywiście pełna nadziei czekałam aż okres nie nadejdzie – niestety nadszedł. Aktualnie mam 6 dc, wizytę mam 13.10.2021. Cykle mam takie 29-33 dni. Owulacja w zeszłym miesiącu jakoś 17 dc (wiem po bólu, śluzie i monitoringu 2 dni później, gdzie właśnie było ciałko żółte), cykl trwał 33 dni.
    Dziewczyny nie wiem co robić:( Poproszę lekarza teraz o skierowanie na badanie krwi, miałam robione badania po poronieniu, wtedy wszystko było ok. Narzeczony idzie w poniedziałek na badanie nasienia.
    Wiem, że 6 miesięcy starań to nie jest bardzo długo, wiem, że niektóre pary starają się nawet kilka lat. Ale… właśnie jest to ale. Rozpiera mnie żal, to czekanie w każdym miesiącu mnie wykańcza. Każdego dnia o tym myślę, co miesiąc nadzieja i finał taki sam.
    Po poronieniu unikam kobiet w ciąży jak ognia. Co jest bardzo trudne, bo kilka bliskich koleżanek jest w ciąży, właśnie urodziło albo zaraz rodzi. Mam koleżankę z pacy, która zaszła w ciążę w tym samym czasie co ja. Ona urodziła w sierpniu, ja jestem tu gdzie jestem. Wszyscy mnie pocieszali, że poronienie zdarza się bardzo często. Ale dlaczego mnie spotkało, a inne dziewczyny noszą i donoszą zdrowe ciąże ? Wiem, że to okropne co piszę, ale ciągle tak się czuję. Spotkanie z ciężarną bardzo ciężko odchorowuje. Mam wielką gulę w sercu, nie mogę opanować łez. Jestem taka poraniona :(

18 cs

I poronienie zatrzymane I.2021 r. - 9 tc
    II poronienie - XI 2022 r. - 6 tc
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina może dołącz do wątku październikowego (w starając się ogólnie) tam jest lista badań do zrobienia i wielkie wsparcie w staraniach i podpowiedzi co zbadać.
    Po poronieniu życie się zmienia mocno...😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety przez tydzień czasu nie poroniłam sama. W czwartek tylko lekkie plamienie,potem w niedzielę. Byłam dziś u mojej doktor i powiedziała że do szpitala bo nie ma szans żebym się sama oczyściła. Tak więc jutro rano mam się stawić na oddziale i powiedzieć że chcę tabletki. Przeraża mnie ten szpital 😥

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:
    No i niestety przez tydzień czasu nie poroniłam sama. W czwartek tylko lekkie plamienie,potem w niedzielę. Byłam dziś u mojej doktor i powiedziała że do szpitala bo nie ma szans żebym się sama oczyściła. Tak więc jutro rano mam się stawić na oddziale i powiedzieć że chcę tabletki. Przeraża mnie ten szpital 😥
    Może dadzą do domu, same tabletki to nic złego ale leżenie w szpitalu jest najgorsze 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina tak bardzo mi przykro 😥 Serce mi pęka jak czytam co piszesz, tak dobrze wiem co przeżywasz....
    Starałam się o syna ponad 5 lat z dwoma wczesnymi stratami. Po 2,5 roku zaszłam w ciążę ktora po tygodniu straciłam... następnie po 3,5 roku te po tygodniu starata.
    Nie było dnia żebym nie myślała o dziecku, nie cierpiała i nie analizowa ciąż znajomych. W głowie obmyślam kto będzie następny i jak to przeżyje, kto byc może już jest w ciąży. To był najcięższy czas w moim życiu. Teraz też nie jest lekko, ale na pewno ciut łatwiej. Mocno Ci kibicuję, ja wiem że łatwo się mówi ale przyszedł taki moment w życiu kiedy odpuściłam... zdrowie mojej mamy było na pierwszym miejscu i dokładnie w tym momencie zaszłam w zdrową ciąże (mimo moich wady w kariotypie).
    Trzeba próbować odciąć się od tych natarczywych myśli.
    Wiem! Nie jest łatwo, łatwo się mówi ale teraz wiem że to jest często ten złoty środek.
    Trzymaj się kochana ❤️

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulina, przykro mi że los tak ciężko Cię doświadczył, mam nadzieję że znajdziesz u nas wsparcie i choć trochę pocieszenia.

My straciliśmy dziecko w 16 tc, kiedy już myślałam że jest bezpiecznie i że będzie dobrze... staraliśmy się prawie 2 lata, teraz też mam obawy że znowu to zajmie tak długo i będzie takie trudne i wyczerpujące. Ale tak jak pisze Sylvka, wszystko siedzi w naszych głowach, ja zaszłam w ciążę w miesiącu kiedy zaczęłam nową pracę i to na niej się skupiłam a że staraniami dałam sobie spokój.

Tak sobie myślę że chyba my/kobiety (ja z całą pewnością) za mało o siebie dbamy. Tzn. wiadomo że łykamy witaminy, badamy się, leczymy, zdrowo się odżywianiu itd. ale nie ma w tym takiej prawdziwej troski i miłości do samych siebie. Obwiniamy siebie, nasze ciało że nie umie zajść w ciążę, nie umie utrzymać dziecka, urodzić... jednocześnie wybieramy najlepsze ubranka, wózki, kocyki, łóżeczka, wszystko co najlepsze dla maleństwa a tak mało troszczymy się o siebie, a to przecież w nas to maleństwo będzie najdłużej, będzie z nami 9 miesięcy więc chyba trzeba z większą miłością i uwagą zadbać o to miejsce, zadbać o nas. Jakieś takie mam przemyślenia dzisiaj rano, mam nadzieję, że zrozumiecie co mam na myśli bo nie wiem czy odpowiednio to przekazuję

Sylvka lubi tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pojechałam do szpitala. Od lekarza usłyszałam że nie mają obowiązku mnie przyjąć z poronieniem zatrzymanym. Jak bym krwawiła lub miała bole to inaczej. Masakra jakaś. Teraz mam przyjechać w piątek może coś się zmieni albo szukać sobie innego szpitala w innej miejscowości.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:
    Dziś pojechałam do szpitala. Od lekarza usłyszałam że nie mają obowiązku mnie przyjąć z poronieniem zatrzymanym. Jak bym krwawiła lub miała bole to inaczej. Masakra jakaś. Teraz mam przyjechać w piątek może coś się zmieni albo szukać sobie innego szpitala w innej miejscowości.
    To pójdź do ginekologa po skierowanie do szpitala, najlepiej takiego który tam pracuje.
    Nie muszą Cię przyjmować do szpitala ale na IP tylko, zbadać i dać tabletki....
    To co masz robić czekać aż coś złego się będzie działo? Poronienie naturalne może i za miesiąc przyjść po zatrzymaniu 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:

Może skontaktuj się ze swoim ginekologiem żeby dał Ci skierowanie? Że skierowaniem muszą Cię przyjąć

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ze skierowaniem właśnie. Mam go od tygodnia.

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:
    Ja byłam ze skierowaniem właśnie. Mam go od tygodnia.
    I nie wyznaczyli Ci żadnego terminu kiedy masz przyjść? Ja czekałam prawie tydzień na termin ale ustalili mi go od razu jak przyszłam na izbę przyjęć i mnie zbadali.

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    I nie wyznaczyli Ci żadnego terminu kiedy masz przyjść? Ja czekałam prawie tydzień na termin ale ustalili mi go od razu jak przyszłam na izbę przyjęć i mnie zbadali.
    Ja lekarza na oczy nie widziałam tylko przez tel słyszałam jak położna zadzwoniła. Mam przyjechać w piątek to zobaczą a jak nie to inna miejscowość.

• joanien1104 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka, bardzo Ci współczuję, mnie przyjmowali za każdym razem bez żadnej zwłoki. Za drugim razem powiedziałam, że mnie brzuch boli ( bolał, ale ze stresu). Na Twoim miejscu jasno bym zażądała przyjęcia, bo to już trochę trwa, że boisz się infekcji i prosisz na piśmie, dlaczego odmówiono przyjęcia. Wiem, że jest Ci ciężko, ale często inaczej się nie da tego rozwiązać, zawalcz o siebie.
    Jeśli zależy Ci, to podzwoń po szpitalach w okolicy i się dowiedz co i jak.
    Od siebie mogę dodać, ze czasem warto popatrzeć na stronę rodzić po ludzku i zobaczyć ranking porodówek w Twojej okolicy. Im wyższa ocena, tym większa szansa, że będą Cię traktowali z szacunkiem i ze zrozumieniem przy poronieniu, bo to zazwyczaj Ci sami lekarze i położne pracują na tych oddziałach.

Nie wiem skąd jesteś, ale jak z Kujawsko-pomorskiego, to po stokroć polecam szpital w Chełmży - cudowni lekarze, dostałam świetne wsparcie, opiekę, zrozumienie i było mi zdecydowanie łatwiej.

• agamar Debiutantka

Wysłany: 6 października 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka, jeśli może z Krakowa jesteś lub okolic to polecam szpital Narutowicza, ewentualnie tak jak joanien1104 mówi też polecam spojrzeć na ranking porodówek. Koleżanka z Warszawy roniła w Bielańskim, a właściwie tylko dostała od nich tabletki i później zgłosiła się na kontrolę.
    Ja też musiałam trochę walczyć o przyjęcie (w innym szpitalu) i było to straszne, bo nie dość, że taka straszna rzecz Cię spotyka, to jeszcze musisz mieć siłę walczyć o warunki poronienia... Mi też zależało, żebym mogła powalczyć na tabletkach (chociaż już mija 2 tyg. od poronienia a jeszcze nie wszystko się oczyściło, więc możliwe, że i tak będę musiała iść na zabieg)
    Ja opisałam trochę więcej o moim poronieniu w wątku o wywoływaniu cytotekiem.
    Trzymaj się

Sylvka lubi tę wiadomość

• Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agamar wrote:
    Molijka, jeśli może z Krakowa jesteś lub okolic to polecam szpital Narutowicza, ewentualnie tak jak joanien1104 mówi też polecam spojrzeć na ranking porodówek. Koleżanka z Warszawy roniła w Bielańskim, a właściwie tylko dostała od nich tabletki i później zgłosiła się na kontrolę.
    Ja też musiałam trochę walczyć o przyjęcie (w innym szpitalu) i było to straszne, bo nie dość, że taka straszna rzecz Cię spotyka, to jeszcze musisz mieć siłę walczyć o warunki poronienia... Mi też zależało, żebym mogła powalczyć na tabletkach (chociaż już mija 2 tyg. od poronienia a jeszcze nie wszystko się oczyściło, więc możliwe, że i tak będę musiała iść na zabieg)
    Ja opisałam trochę więcej o moim poronieniu w wątku o wywoływaniu cytotekiem.
    Trzymaj się
    Jestem z Pomorza dokładniej Słupsk. Zobaczę co powiedzą w piątek. Jak mnie nie przyjmą to muszę jechać gdzieś indziej

• paulina.ika Znajoma

Wysłany: 6 października 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka, Magda_Z , dziękuję za przeczytanie i słowa wsparcia. Często słyszę, że jak się wyłączy ten nacisk myślowy to wtedy ciąża zaskakuje. Ja mam ten problem, że jestem bardzo uporządkowana, o żadnym terminie nie zapominam, planuje, itd. Generalnie nawet jak chce nie myśleć i zająć się czymś innym to nic z tego nie wychodzi..
    Chcę traktować ten cykl jako nową szansę, zobaczymy, co gin powie tego 13stego.
    Zapomniałam dodać, że mam stwierdzoną macicę dwurożną :(
    Czytam o sytuacji Molijka i aż mnie rozpierają nerwy...

Sylvka lubi tę wiadomość

18 cs

I poronienie zatrzymane I.2021 r. - 9 tc
    II poronienie - XI 2022 r. - 6 tc
  • Molijka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do innej miejscowości do szpitala. Rozmawiałam z lekarzem. Był zdziwiony moim pytaniem o przyjęcie na oddział. Powiedziałam że w moim mieście mnie nie przyjęli bo nie mają obowiązku z poronieniem zatrzymanym to zaniemówił. Mają obowiązek przyjąć każdego. Tylko szkoda że w praktyce tak nie jest 😔Kazał mi przyjechać jutro rano między 8 a 9 na czczo żeby porobić badania,a dalej się zobaczy

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molijka wrote:
    Zadzwoniłam do innej miejscowości do szpitala. Rozmawiałam z lekarzem. Był zdziwiony moim pytaniem o przyjęcie na oddział. Powiedziałam że w moim mieście mnie nie przyjęli bo nie mają obowiązku z poronieniem zatrzymanym to zaniemówił. Mają obowiązek przyjąć każdego. Tylko szkoda że w praktyce tak nie jest 😔Kazał mi przyjechać jutro rano między 8 a 9 na czczo żeby porobić badania,a dalej się zobaczy
    To super, że udało się coś ustalić szkoda tylko że w innym mieście 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ