Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:Ja właśnie widzę, po Twoim poście JC, że u mnie chyba w tym miesiącu nie pykną te pęcherzyki. Są dwa po 12mm i gin mówił, że trochę małe, ale jakby zaczęły szybko rosnąć to może dojrzeją, albo chociaż jeden i pękną.
Ale to chyba tak może być czasami nie? Bo już naprawdę nie chce mi się chodzić na żadne monitoringi i inne takie cuda 🥴
Wiesz co w sumie nie wiem. A może Ci urosną i będzie niespodzianka?
Ja im dalej tym mniej wiem :p tłumaczyła mi że jak osiągną 10 mm to rośnie ok. 2mm dziennie.
Ogolnie widzę że nie zawsze mi pękają bo mam miesiące kiedy były torbiele.
We wrześniu cykl bezowulacyjny z torbielą a następny szczęśliwy z II kreskami.
Teraz styczeń był stracony, także torbiel. I mamy luty i zielone światło na pierwszą próbę
Myślę że wszystko może się wydarzyćBabulka lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
U mnie niestety beta hcg trzyma się wysoko 😞 Napisałam do lekarza prowadzącego czy czekać czy szpital. Zobaczymy co powie. Ale byłam pełna nadziei, że już będzie zero 😞Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:U mnie niestety beta hcg trzyma się wysoko 😞 Napisałam do lekarza prowadzącego czy czekać czy szpital. Zobaczymy co powie. Ale byłam pełna nadziei, że już będzie zero 😞
-
Blondyna.B wrote:Jak wysoko i ile jest po poronieniu?Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:207, jakieś 8 dni po poronieniu
-
Susannah, jest ok z tym poziomem moim zdaniem. Mi się wyzerowała 2.5 msc pp
Ja dziś I dzień cyklu..ale nie wiem..dziwne lekkie krwawienie, śluz z krwią czerwoną/różową, sama krew ale bardziej zbita, moczę można powiedzieć pół podpaski dziennie ..mogą te kolejne @ być takie dziwne? Trochę się obawiam, że ten skrzep się nie oczyści przy tak skąpej miesiączce. Dziś idealnie dzień @ ale bieda. A cały dzień chodziłam w pracy i myślałam, że będzie obfita. Miałyście tak? -
Susannah wrote:207, jakieś 8 dni po poronieniu
U mnie 3 tygodnie po beta była równa 8 a okres dostałam 10 dni później. 😉Susannah lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Anetka kciuki.
Blondyna Ty też ,bo zaraz jakoś test?
Babulka kciuki za cykl. Sory że tak wpadam ale dyżury mnie przeczołują. Mam negatywny test covid, a byłam w stałym kontakcie cały dzień z koleżanką covid+, mam za sobą 3 dawki szczepionki, to dobra wiadomość 🙂 myślałam, że na pewno zachoruję ale jednak mnie póki co omijaAni0nka, Aneta2506, Tony lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Anetka kciuki.
Blondyna Ty też ,bo zaraz jakoś test?
Babulka kciuki za cykl. Sory że tak wpadam ale dyżury mnie przeczołują. Mam negatywny test covid, a byłam w stałym kontakcie cały dzień z koleżanką covid+, mam za sobą 3 dawki szczepionki, to dobra wiadomość 🙂 myślałam, że na pewno zachoruję ale jednak mnie póki co omija
Ja testuje w Walentynki ale ta choroba pokrzyżowała plany i wątpię żeby coś z tego wyszłoNati94 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Susannah, jest ok z tym poziomem moim zdaniem. Mi się wyzerowała 2.5 msc pp
Ja dziś I dzień cyklu..ale nie wiem..dziwne lekkie krwawienie, śluz z krwią czerwoną/różową, sama krew ale bardziej zbita, moczę można powiedzieć pół podpaski dziennie ..mogą te kolejne @ być takie dziwne? Trochę się obawiam, że ten skrzep się nie oczyści przy tak skąpej miesiączce. Dziś idealnie dzień @ ale bieda. A cały dzień chodziłam w pracy i myślałam, że będzie obfita. Miałyście tak?
Jeszcze się może rozkręcić. 😊 W pierwszy dzień tego cyklu też miałam "bieda edition" a w drugi jak lunęło to cieszyłam się, że jest weekend.Nati94 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Jeszcze się może rozkręcić. 😊 W pierwszy dzień tego cyklu też miałam "bieda edition" a w drugi jak lunęło to cieszyłam się, że jest weekend.
-
Nati94 wrote:Susannah, jest ok z tym poziomem moim zdaniem. Mi się wyzerowała 2.5 msc pp
Ja dziś I dzień cyklu..ale nie wiem..dziwne lekkie krwawienie, śluz z krwią czerwoną/różową, sama krew ale bardziej zbita, moczę można powiedzieć pół podpaski dziennie ..mogą te kolejne @ być takie dziwne? Trochę się obawiam, że ten skrzep się nie oczyści przy tak skąpej miesiączce. Dziś idealnie dzień @ ale bieda. A cały dzień chodziłam w pracy i myślałam, że będzie obfita. Miałyście tak?
Ja 3 pierwsze miałam bardziej obfite niż zawsze no i tylko jeden dzień masakry jakby wszystko naraz wyleciało...
4 już była taka normalna jak przed poronieniami
A myślałaś żeby pójść "na głupa" do innego lekarza jako, że do swojego się dostać nie możesz a chcesz zobaczyć czy wszystko ok i możecie się na nowo starać po poronieniu. Nie mówić o tym skrzepie - zobaczyć jak ktoś inny na to zareaguje? -
Blondyna ja tez bylam mega chora i miałam czekać z antybiotykiem, a w walentynki piękne 2 kreski i zdrowego synusia mam
-
Jc ale ja nie chcę bliźniąt 😁 Tzn przyjęłabym z miłością ale ciąża bliźniacza jest bardzo trudna i niebezpieczna, pomijam fakt, że nie wiem czy bym dała radę z bliźniakami i trzylatką. Raczej byłaby masakra. Jak będą, to oby tylko były zdrowe ale żeby tak świadomie się decydować to nie
No i co ja mam zrobić z tym cyklem. A może nie będzie okazji w dni płodne i problem się sam rozwiąże 😁
Susannah - to całkiem ok beta. Sprawdź za tydzień czy spadła. Jak spada to jest w porządku. Mi spadała ponad miesiąc po zabiegu.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:Blondyna ja tez bylam mega chora i miałam czekać z antybiotykiem, a w walentynki piękne 2 kreski i zdrowego synusia mam
Bardziej patrzę na przerwę w ❤️ przed owulacją ale może po prostu się pozytywnie zdziwię ☺️Ani0nka, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Oby się rozkręciło i oczyściło 🤞
Ja 3 pierwsze miałam bardziej obfite niż zawsze no i tylko jeden dzień masakry jakby wszystko naraz wyleciało...
4 już była taka normalna jak przed poronieniami
A myślałaś żeby pójść "na głupa" do innego lekarza jako, że do swojego się dostać nie możesz a chcesz zobaczyć czy wszystko ok i możecie się na nowo starać po poronieniu. Nie mówić o tym skrzepie - zobaczyć jak ktoś inny na to zareaguje? -
Dzięki Wam dziewczyny. Martwię się o tyle, że tydzień temu na usg lekarz powiedział, że za tydzień powinno być już zero w wynikach beta hcg, a jak nie to do szpitala na oczyszczanie. Skonsultuję się jeszcze z innym lekarzem, bo nie widzi mi się szpital.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Nati94 wrote:Pójdę i nie będę się tłumaczyć, bo lekarze raczej się znają tutaj w większości, bo Ci najlepsi pracują ze sobą, pracowali, wiedzą, że można się dostać, jeśli jestem stałą pacjentką. Szczerze to ja widzę, że mój organizm jeszcze nie wrócił na właściwe tory- szczególnie pokazują mi to plamienia na różowo przed miesiączką, dziwne cykle..wcześniej wszystko było ok..zastanawiam się, czy te plamienia to może być niedobór progesteronu..teraz wizyta za tydzień, więc już poczekam, jeśli starania będą dalej na ,nie, to idę po drugą opinię 🙂
Jako że u nas była podobna sytuacja to dlatego przytaczam swój przykład żebyś pozytywnie myślała - 3 miesiączki było tak, że 2 dni różowe plamienie ale nie całe dnie tylko wieczorem, dzień przed 🐵 brązowe i powoli przechodziło w krwawienie. 4.🐵 przyszła nagle, byłam w toalecie 2 godziny wcześniej i nawet śluz nie był zabarwionyNati94 lubi tę wiadomość
-
Susannah wrote:Dzięki Wam dziewczyny. Martwię się o tyle, że tydzień temu na usg lekarz powiedział, że za tydzień powinno być już zero w wynikach beta hcg, a jak nie to do szpitala na oczyszczanie. Skonsultuję się jeszcze z innym lekarzem, bo nie widzi mi się szpital.
Powtórz za kilka dni betę i zobacz czy spada - jeśli tak to wszystko jest okBabulka, Susannah lubią tę wiadomość