X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie najgorsze było słuchanie ktg nieswojego dziecka. No ale trudno było minęło trzeba zamknąć pewien rozdział i nie rozdrapywać tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 20:59

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Lekarz który jako drugi robił mi połówkowe zaproponował. Mój prowadzący tą decyzję uszanował i zrobił wszystko żeby się wyrobić w czasie bo kilka dni później i by tego nie mogli zrobić bo legalna była do 24 tygodnia...
    U nas to nie wiadomo jak by się skończyło, mógł niedługo umrzeć, mógł się urodzić warzywem a mógł po prostu z paraliżem od pasa w dół ale z poważnymi innymi wadami.

Rozumiem. ❤

Trzynastka to też poważne wady, różnie mogłoby być ale w zdecydowanej większości dzieci umierają właśnie tak jak w moim przypadku - do 12 tygodnia ciąży. Czytałam różne artykuły na google scholar mniej lub bardziej naukowe i statystycznie rzecz ujmując ok. 3% dzieci się rodzi i to głównie dziewczynki (jak już wiemy z doświadczenia, każda z nas jest silną babką) ale umierają do 3 miesiąca życia a lekarze nie podejmują się żadnych zabiegów czy operacji, bo wady są zbyt duże a jak już, to dziecko musi dożyć roku (bardzo szczególne przypadki, z wadami mniej poważnymi, jeśli można tak to ująć).

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna 😥podziwiam jesteś taka silna....Mam nadzieję, że zostanie Ci to wszystko wynagrodzone i będziesz miała niedługo zdrowe dzieciątko..... I wam dziewczyny też tego życzę. Wystarczy już tych złych wydarzeń ☹️. Ja jestem'' tylko '' po poronieniu, a nie daje sobie rady. .

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zaraz na badania. Trzymajcie kciuki, żeby beta była zero - to nam otworzy drogę do kolejnych starań. Czas ruszać w dalszą drogę...

Ani0nka, czarneniebo lubią tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah 🤞

Ja idę zaraz na usg 🥺 Nawet z pustą macicą mam na to traumę 😏

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah, Babulka kciuki za badania i USG 🤞🤞🤞

Babulka, Susannah lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah zaciskam kciuki, daj znać po. 💚
    Babulka wrote:
    Ja idę zaraz na usg 🥺 Nawet z pustą macicą mam na to traumę 😏

Skądś to znam. Ostatnie zdj. z USG jakie mam w głowie to nie żyjącego J. jako załącznik do karty o obumarciu ciąży. A ostatnio jak bylam na wizycie to w ogóle w ekran się nie patrzyłam.

Czekam na 🐒, już mnie brzuch z lekka pobolewa i humorek też średni 🤪.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra ja to samo, jedyne co widzę to tą czarną wielką plamę zamiast dziecka. 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie usg miałam jak zastanawiałam się czy muszę jechać do szpitala czy mogę czekać na poronienie samoistne i ta czarna dziura dała mi dużą ulgę, że prawie nie zauważyłam, a już było po wszystkim.
    Ale widok z usg, na którym był pęcherzyk, ale nieruchomy i idealna cisza na dopplerze jeszcze na długo zostanie mi w głowie...

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

II procedura:

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi chodzi o ten pęcherzyk. U mnie był wielki, czarny i od razu jak go wyświetlił to już wiedziałam, że to koniec 😔 Eh no nic siedzę w poczekalni i nie jest tragicznie. Nie telepie mną 😉
    Ale gabinet będzie ten sam 😭

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki o dajcie znać jak wyniki i po wizycie. Jak w szpitalu zobaczyłam ze już nie ma pęcherzyka z zarodkiem to poczułam ulgę. Ze tabletki dają radę. Ale to prawda najgorszy widok jak widzisz zarodek i już serduszko nie bije. No ale dobra nie ma co rozdrapywać ran. Ja do 14 lutego mam mieć wyniki badań zarodka. Jestem pewna ze była to córeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 11:12

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam mieć dziś wyniki kariotypów ale się nie zapowiada. W ubiegłym tygodniu napisali mi, że niestety ale wyniki będą opóźnione. Oczywiście dodali, że opóźnienie nie wiąże się z nieprawidłowym wynikiem 🤷‍♀️ ale wiecie jak to jest. Człowiek od razu myśli o najgorszym. 😑

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Czekam na 🐒, już mnie brzuch z lekka pobolewa i humorek też średni 🤪.

Nie wiem czy pisałaś wcześniej, oraz czy masz ochote, ale podchodzicie w tym cyklu do starań?

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka ja też byłam przekonana że synek i był synek.

Ultra - pewnie mają opóźnienia albo covid im kadrę położył. Dobrze, że napisali, że to niezwiązane z wynikiem, pewnie doświadczeni, że klientki wydzwaniają załamane 😉 Sama bym zresztą chodziła po ścianach. Współczuję tyle czekania, masakra.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny dzisiaj 25 dc, czyli jutro przewidywany czas 🐵. Testów nie robiłam, aż jestem z siebie dumna że tak jak poprzednie miesiące nie popadam w szał.. Czuje ulgę, na prawdę... Wczoraj tylko zrobiłam, ale tylko dlatego ze miałam wizytę u stomatologa - kanałowe leczenie i musialam zrobić rentgen.

Również malutki sukces bo od straty w 23 i 24 dc miałam jasno brązowe plamienia, które mnie zastanawiały.. W tym cyklu ich nie ma, może faktycznie organizm cały czas dochodził do siebie po stracie...
    Mimo wszystko, czeka mnie w tym miesiącu wizyta u gina.

Babulka, Ani0nka, czarneniebo, Nati94 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam za sobą tragiczna noc Jasiek dostal gorączki w szczytowym momencie 39.9 paracemol nie pomógł włączyłam nurofen o 22pierwsza dawka nic nie dała robiłam przez sześć godzin zimne oklady dopiero druga dawka o 2 nad ranem poskutkowała o i trzeciej już miał 37.7 i wszyscy poszliśmy spać teraz jest na razie ok bawi się temperatura normalna zachowuje się jak zdrowe dziecko

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Nie wiem czy pisałaś wcześniej, oraz czy masz ochote, ale podchodzicie w tym cyklu do starań?

Spoko 😊, mamy zielone światło, więc spróbujemy. ☺ A gin to wręcz mnie namawiał na to, by próbować i na nic nie czekać. Czy się boję? Pewnie, że tak, dlatego na nic się nie nastawiam. Aczkolwiek, najpierw bym chciała po prostu zajść (przedtem udało się nam w 2 cs) a później to już tylko modlitwa.

A propo modlitwy...
    Babulka - widzę w stopce, że masz wpisaną Nowennę Pompejańską. Jak Ci idzie? Odmawiałam ją od momentu, gdy zobaczyłam dwie kreski 🙂 w intencji zdrowego dziecka. W szpitalu jeszcze dawałam radę odmawiać ale po powrocie do domu nie miałam siły i przerwałam. Teraz żałuję 😞, bo raz - zostało mi 10 dni do końca i dwa - z perspektywy otrzymanego wyniku jednak Ktoś, na Górze, nade mną czuwał. To była moja 3 nowenna i po raz pierwszy została wysłuchana zanim ją skończyłam, a raczej przerwałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 11:57

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Spoko 😊, mamy zielone światło, więc spróbujemy. ☺ A gin to wręcz mnie namawiał na to, by próbować i na nic nie czekać. Czy się boję? Pewnie, że tak, dlatego na nic się nie nastawiam. Aczkolwiek, najpierw bym chciała po prostu zajść (przedtem udało się nam w 2 cs) a później to już tylko modlitwa.

A propo modlitwy...
    Babulka - widzę w stopce, że masz wpisaną Nowennę Pompejańską. Jak Ci idzie? Odmawiałam ją od momentu, gdy zobaczyłam dwie kreski 🙂 w intencji zdrowego dziecka. W szpitalu jeszcze dawałam radę odmawiać ale po powrocie do domu nie miałam siły i przerwałam. Teraz żałuję 😞, bo raz - zostało mi 10 dni do końca i dwa - z perspektywy otrzymanego wyniku jednak Ktoś, na Górze, nade mną czuwał. To była moja 3 nowenna i po raz pierwszy została wysłuchana zanim ją skończyłam, a raczej przerwałam.

Ja codziennie odmawiałam różaniec od pozytywnej bety też w intencji zdrowego dziecka. Nie mam jeszcze wyników, ale myślę, że to nie jest przypadek.
    Muszę do tego wrócić, bo na razie wszystko co związane z ciążą, nawet różaniec, schowałam głęboko w szafie.

Babulka - masz w nas wsparcie na tym usg!

Babulka lubi tę wiadomość

II procedura:

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec - trzymajcie sie zdrowo ❤

Ultra jestem na 30-ktoryms dniu i tak samo w poprzedniej ciąży jak wychodziły mi zle wyniki to sie modliłam, żeby tylko donosic ta ciążę jeśli dziecko może być zdrowe. Nie donosiłam, była trisomia...

Modlę się teraz o urodzenie zdrowego dziecka, rodzeństwa dla córki i wierzę, że bardziej mi to pomaga, niż wyszukiwanie badań, z których nic nie wychodzi i inne takie :)

Ja już po usg, doktor był w lekkim szoku ile mam badań 😅 wszystko ok, można się starać. Tylko że w obu jajnikach pęcherzyki po 12mm 😬 Mówi, że nie jest powiedziane, że oba dojrzeją, ale może tak być. Także nie wiem, spodziewam się owulacji za tydzień i jak mnie najdzie, to spróbujemy a jak nie to nie :) Plus jeszcze czynnik męski musi być chętny i pod ręką 😁
    Lekarz mówił, że najważniejsza jest teraz moja psychika, że muszę być gotowa. Że poronienie w moim wieku może się niestety powtórzyć, więc muszę być silna psychicznie podchodząc do starań. Ja uważam, że jestem psychicznie w dobrym miejscu, chodzę na terapię, pracuję nad swoimi lękami. Ale zakładam, że jal zajdę w ciążę, to się uda, przecież inaczej bym w ogóle się nie chciała starać...

Ani0nka, Nati94, Tony lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka super, że jest wszystko dobrze ❤️

Babulka lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ