Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Rena87 wrote:Dżasta, kiedyś wpadło mi w oko, że ślub brałaś 4 września. 😉 Ja teeeeż 😊 ale 10 lat przed Tobą 🤫😉
Z pamiętnika 😁.
E to staż masz niezły, moim rodzicom stuknie w tym roku 30 lat a gdyby dziadek żył to w tym roku z moją babcią mieliby 62-lecie 😱 ale dożyli wspólnie 60-lecia, piękna rocznica.
Aneta2506, Rena87 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
My jesteśmy już prawie 7 lat po ślubie i nadal chodzimy na randki. Tak staramy się raz w tygodniu, czasem raz na dwa tygodnie. Nasi znajomi są 25 lat po ślubie i też nadal chodzą na randki. Polecam to każdemu! Pomaga to utrzymać etap zakochania
Ani0nka, Ultra-Dżasta, Rena87 lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Hej hej
Już plamię na różowo, więc jutro powinna pojawić się @ (od poronienia mam te dziwne różowe plamienia przed, wcześniej nie..) brzuch pobolewa.
Jednorożec daj znać jak wynik. Te cykle pp są inne..
My co prawda nie mamy czasu na randki, ale staramy się robić sobie wspólne wieczory, czasami kino. Oboje tak lubimy i jest ok;)
Anionka kciuki za Wasze plany
Czarneniebo, w końcu niebo się rozjaśni dla Was 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 15:37
czarneniebo, Ani0nka, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Ja tez bym chciała być w takim momencie ze mogę się na spokojnie starać... wczoraj z mężem mieliśmy druga rozmowę jak synek poszedł spać. Od 20 do 23. Dużo sobie wyjaśniliśmy, wiemy nad czym musimy pracować. Wszystko musimy odbudować by był mocny fundament rodzinny , bo na razie jest krucho. Wiec te 3 miesiące po zabiegu, który na bank będę miała w czwartek będą właśnie czasem na odbudowanie relacji i prace nad sobą. Chce pójść również na siłownie i się wzmocnić fizycznie. Chce pójść z mężem na randkę bo od momentu narodzin syna czyli prawie 2,5 roku nigdzie sami na randce nie byliśmy... wiec tak to u nas teraz będzie wyglądać
Dobrze, że zaczynacie od siebie. Dziecko jako recepta na odratowanie związku niestety nigdy nie jest dobrym pomysłem.
My jesteśmy razem od chyba 5 lat, ciągle sobie organizujemy wyjścia do teatru, kina, restauracji, weekendowe i dłuższe wycieczki... I mam wrażenie, że z dnia na dzień kochamy się co raz bardziejSusannah, Ani0nka, Rena87 lubią tę wiadomość
-
Babulka wrote:Eh my też nie chodzimy sami na randki. Takie to uroki małego dziecka i braku jakiejkolwiek pomocy przy jego wychowaniu
Ale filmowe wieczory w domu to też są randki!Babulka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Jednorożec89 wrote:Witam was po weekendzie spędziliśmy mega aktywnie że nawet nie było czasu ty zajrzeć. Bierze mnie jakieś przeziębienie bo czuje się ogolnie jakby mnie autobus przejechał.
@ dalej nie przyszła już tydzień się spóźnia jak taj dalej pójdzie to w,środę powtórzę test chociaż wątpię żeby to była ciąża i umawiam gina
Oby to by dwie krechy 🤞 a nie coś hormonalnego...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Susannah wrote:My jesteśmy już prawie 7 lat po ślubie i nadal chodzimy na randki. Tak staramy się raz w tygodniu, czasem raz na dwa tygodnie. Nasi znajomi są 25 lat po ślubie i też nadal chodzą na randki. Polecam to każdemu! Pomaga to utrzymać etap zakochania
My tak samo... Razem 14 lat - byłam w gimnazjum jak się poznalismy. Po ślubie pyknie 4 lata w kwietniu. A znajomi dalej nie mogą uwierzyć że taka miłość między nami od lat młodzieńczych . Wiadomo bywają gorsze dni, ale uważam że to moja bratnia dusza..Tony, Ultra-Dżasta, Rena87 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
-
Tony wrote:A u mnie w pracy kolejna dziewczyna w ciąży - to już trzecia. I choć oczywiście dobrze im życzę, to znowu się pojawiło to uczucie żalu i zazdrości, że one tak, a ja nie
Mam to samo, mój G. ostatnio mi przekazał że jego przyjaciel będzie miał drugie dziecko, oraz kolejny pierwsze. Taki strasznie było przykro bo wszyscy znajomi w tym momencie z jego grona gdzie się spotykamy mają bądź będą mieli maleństwo, zostaliśmy tylko my.
Dwa tygodnie temu byliśmy na urodzinach i tak właśnie wszystkie rozmawiały na temat dzieci, jak się czują te w ciąży a ja siedziałam i jako jedyna piłam drinka z facetami 😅. To są bardziej znajomi mojego G. którzy nie wiedzą co mnie spotkało, jestem za tym żeby gdzieś o tym rozmawiać ale tutaj raczej nie czułam takiej potrzeby żeby wiedzieli. (Chociaż nie wiem czy mój G. się nie wygadał)
Strasznie się czułam. Ale trzeba być dzielnym.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Doskonale Cię rozumiem!
Mam podobnie... Wierzę, że niedługo i my będziemy się cieszyć brzuszkami. 🙏🤰
Ech, jak leżałam w szpitalu, w izolatce, zanim poszłam normalnie na salę, to prosiłam z płaczem lekarza bym nie leżała z ciężarnymi a doktor na to: bez żartów proszę pani, musiałbym być pozbawiony uczuć.
Za to moja szwagierka przy dwóch poronieniach w całkiem innym szpitalu leżała na położniczym, z kobietą czekającą na poród i z kobietą, która już urodziła. 🤯
Aneta2506, Babulka lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Aneta2506 wrote:Mam to samo, mój G. ostatnio mi przekazał że jego przyjaciel będzie miał drugie dziecko, oraz kolejny pierwsze. Taki strasznie było przykro bo wszyscy znajomi w tym momencie z jego grona gdzie się spotykamy mają bądź będą mieli maleństwo, zostaliśmy tylko my.
Dwa tygodnie temu byliśmy na urodzinach i tak właśnie wszystkie rozmawiały na temat dzieci, jak się czują te w ciąży a ja siedziałam i jako jedyna piłam drinka z facetami 😅. To są bardziej znajomi mojego G. którzy nie wiedzą co mnie spotkało, jestem za tym żeby gdzieś o tym rozmawiać ale tutaj raczej nie czułam takiej potrzeby żeby wiedzieli. (Chociaż nie wiem czy mój G. się nie wygadał)
Strasznie się czułam. Ale trzeba być dzielnym.
U nas to wiedzą tylko bliżsi znajomi...
Byliśmy teraz na weekendzie u moich rodziców i byłam mile zaskoczona, że powiedzieli mojemu chrzestnemu o tym, że są dziadkami aniołka w niebie. ☺ Aż mi łezka poleciała, ze wzruszenia. ☺ Za to moi teściowie chyba nie biorą J. pod uwagę... Moi specjalnie przejechali 150 km, by świeczkę postawić a moi teściowie na miejscu i nic... Przykre to...11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Doskonale Cię rozumiem!
Ech, jak leżałam w szpitalu, w izolatce, zanim poszłam normalnie na salę, to prosiłam z płaczem lekarza bym nie leżała z ciężarnymi a doktor na to: bez żartów proszę pani, musiałbym być pozbawiony uczuć.
Za to moja szwagierka przy dwóch poronieniach w całkiem innym szpitalu leżała na położniczym, z kobietą czekającą na poród i z kobietą, która już urodziła. 🤯
Również w moim szpitalu podejście co do tego to na prawdę wzorowe. Byłam na sali z kobietka która miała krwotok miesiączkowy, więc i nawet trochę sobie z nią o różnych sprawach porozmawiałam. Później kolejne dwa dni byłam sama na sali. Nawet słyszałam jak pielęgniarka mówi do lekarza czy ciężarną dać do ósemki, a lekarz kategorycznie zabronił. Tak mi lżej bylo, może dlatego też aż takie traumy z tego szpitala nie mam.Tony lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506 wrote:Mam to samo, mój G. ostatnio mi przekazał że jego przyjaciel będzie miał drugie dziecko, oraz kolejny pierwsze. Taki strasznie było przykro bo wszyscy znajomi w tym momencie z jego grona gdzie się spotykamy mają bądź będą mieli maleństwo, zostaliśmy tylko my.
W pracy dziewczyny w moim dziale dzielą się na te co mają już duże dzieci i takie co o dzieciach nie myślą i się zabezpieczają więc tu na szczęście mam łatwiej... W innych działach dziewczyny mogą zajść ale ich nie widuję często więc tak bardzo by mi nie przeszkadzało mimo że by bolało
Niestety u nas też się posypali znajomi po terminacji - większość nawet nie zdaje sobie sprawy, że coś może pójść nie tak a tym bardziej że aborcję można wykonać... Takich znajomych widuję już tylko przelotem gdzie wcześniej byliśmy paczką dobrą -
Ultra-Dżasta wrote:Doskonale Cię rozumiem!
Na sali byłam z dziewczyną po poronieniu a potem na jej miejsce przyszła też dziewczyna na aborcję więc wszystkie w podobnej sytuacji w jednej sali.
Do tego broszury z Fundacji Ernesta, papiery różne i tłumaczenie przez lekarzy i położne jak to będzie wyglądałoTony lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Niestety u nas też się posypali znajomi po terminacji - większość nawet nie zdaje sobie sprawy, że coś może pójść nie tak a tym bardziej że aborcję można wykonać... Takich znajomych widuję już tylko przelotem gdzie wcześniej byliśmy paczką dobrą
Ta decyzja na pewno nie była łatwa, ciężko mi sobie wyobrazić co musieliście czuć...
A mam pytanie (nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz) Wam lekarz proponował terminację czy sami zapytaliście o taką możliwość? Mój, kiedy powiedziałam teraz na wizycie o trisomii 13 odrzekł, że gdyby w prenatalnych wyszła ta wada to właśnie zaproponowałby mi terminację a gdybym się nie zgodziła, to po prostu czekalibyśmy na to, aż akcja serca się zatrzyma...11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Ta decyzja na pewno nie była łatwa, ciężko mi sobie wyobrazić co musieliście czuć...
A mam pytanie (nie musisz odpowiadać jeśli nie chcesz) Wam lekarz proponował terminację czy sami zapytaliście o taką możliwość? Mój, kiedy powiedziałam teraz na wizycie o trisomii 13 odrzekł, że gdyby w prenatalnych wyszła ta wada to właśnie zaproponowałby mi terminację a gdybym się nie zgodziła, to po prostu czekalibyśmy na to, aż akcja serca się zatrzyma...
U nas to nie wiadomo jak by się skończyło, mógł niedługo umrzeć, mógł się urodzić warzywem a mógł po prostu z paraliżem od pasa w dół ale z poważnymi innymi wadami.Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Lekarz który jako drugi robił mi połówkowe zaproponował. Mój prowadzący tą decyzję uszanował i zrobił wszystko żeby się wyrobić w czasie bo kilka dni później i by tego nie mogli zrobić bo legalna była do 24 tygodnia...
U nas to nie wiadomo jak by się skończyło, mógł niedługo umrzeć, mógł się urodzić warzywem a mógł po prostu z paraliżem od pasa w dół ale z poważnymi innymi wadami.
Jeju przepraszam, przez przypadek polubiłam..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Bo jej wody odeszły abym wezwała pielęgniarkę 🤭 ale serio ja wolałam być z kimś niż sama serio bo to było bardzo przykre... niestety/stety nikogo z poronieniem nie było innego tylko ja