Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie pierwsze wyniki. Nasz Aniołek to dziewczynka. To tez o tyle dobra wiadomość, że będę znała wyniki badań genetycznych dziecka, bo udało mi się w domu prawidłowo pobrać materiał do badań.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Rena87 wrote:Dziewczyny widziałyście artykuły w mediach o Aleksandrze Żebrowskiej? To też o nas 😌
A o co konkretnie chodzi? Bo to, że jest w ciąży to już wiem. 😅11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Susannah wrote:U mnie pierwsze wyniki. Nasz Aniołek to dziewczynka. To tez o tyle dobra wiadomość, że będę znała wyniki badań genetycznych dziecka, bo udało mi się w domu prawidłowo pobrać materiał do badań.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Rena87 wrote:Dziewczyny widziałyście artykuły w mediach o Aleksandrze Żebrowskiej? To też o nas 😌
Bo jak widziałam wcześniej nagłowek, że tam jakieś śmieszki, że to nie covid tylko Michał i czwarta ciąża, to przyznam, że sobie pomyslałam "nosz kurde niektórzy to 4 ciąże jak za kichnięciem 😖". A ja wiadomo. A tu kolejny raz się sprowadzam na ziemię, że to nie tak.
Moja znajoma, starsza ode mnie 2 lata też trójka dzieci szybko po sobie, plus ostatnie z wpadki a jak jej powiedziałam, że poronilam, to mówi, że ona też, 2 razy, była w ciąży 5 razy...
Dlatego, jeśli mi będzie dane zajść znowu w ciążę, to będę wyraźnie mówić, że to trzecia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 15:31
Rena87 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:I jak się z tym czujesz?
Dobrze, w sensie głupio to zabrzmi, ale teraz zarodek dostał swoje imię i nabrał takich... ludzkich cech, a nie tylko pulsującej kropki na monitorze. Będzie mi też łatwiej z nią rozmawiać w trudnych chwilach, bo głęboko wierzę, że będzie się nami teraz opiekować z nieba.Ani0nka, Ultra-Dżasta, Rena87 lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Cieszę się 😊 U mnie było podobnie. Bardzo mi pomaga, że moje dziecko ma imię, tożsamość w mojej głowie.
A wszyscy odradzali, że wtedy to już w ogóle się załamię i będę uważać, że straciłam "prawdziwe" dziecko 🙄
Tak jakbym miała jak najszybciej o tym zapomnieć, żeby nie być taka niekomfortowa dla innych.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dzięki, że o tym napisałaś, zobaczyłam sobie teraz.
Bo jak widziałam wcześniej nagłowek, że tam jakieś śmieszki, że to nie covid tylko Michał i czwarta ciąża, to przyznam, że sobie pomyslałam "nosz kurde niektórzy to 4 ciąże jak za kichnięciem 😖". A ja wiadomo. A tu kolejny raz się sprowadzam na ziemię, że to nie tak.
Moja znajoma, starsza ode mnie 2 lata też trójka dzieci szybko po sobie, plus ostatnie z wpadki a jak jej powiedziałam, że poronilam, to mówi, że ona też, 2 razy, była w ciąży 5 razy...
Dlatego, jeśli mi będzie dane zajść znowu w ciążę, to będę wyraźnie mówić, że to trzecia.
Susannah, cieszę się, że dzięki tym wynikom odzyskałaś równowagę i spokój.Babulka, Susannah lubią tę wiadomość
-
Susannah, to nie jest głupie ☺. Ania nad Wami czuwa z góry, wierzę w to mocno. 👼 Tak kiedyś rozmawiałam z mężem, że odczuwamy smutek, żal, pustkę i żałobę, ciężko nam się pogodzić ze stratą ale z drugiej strony doszliśmy do takiego wniosku, że, kurde, gdzie J. będzie lepiej? 🤔
Mi własna mamuśka odradzała badania płci i przyczyny poronienia a teraz się cieszy, że wie, że J. to J. i ja też się cieszę, bo lubię sobie czasem "pogadać" ☺. Nie wiem, czy Wy też tak macie, czy to może moja psychika tak działa i powinnam iść do wariatkowa 😅 ale czasami czuję czyjąś obecność a najczęściej wtedy jak prowadzę auto, jakby serio ktoś siedział na miejscu pasażera obok mnie. I wtedy pytam: jedziemy? 😂
Babulka - a to, co umarło nie było prawdziwe? Mam nadzieję, że nie przejmujesz się takim gadaniem. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 18:01
Susannah, Ani0nka lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Rena87 wrote:
Susannah, cieszę się, że dzięki tym wynikom odzyskałaś równowagę i spokój.
No nie wiem, bo pojawiły się rozkminy czy wracać do pracy czy jednak iść na urlop macierzyński 🤪 Takie mam dziś problemy.Rena87 lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Ultra nie przejmuje się ale odpowiadam dobitnie. Skończyłam już dawno z zadowalaniem i dbaniem o miłą atmosferę ludzi, którzy nie wykazują się empatią. 🙂
Większość moich znajomych zachowała się świetnie i bardzo wspierająco (przy czym ja nie potrzebowałam jakiejś niesamowitej opieki czy wypłakiwania, tylko uznania mojej straty i tyle). Natomiast z jedną koleżanką, z którą miałam codzienny kontakt, już go nie mam. Skoro usłyszałam kilka razy pocieszenia, że to nie było dziecko itp, to nie chce mi się teraz gadać o prozaicznych rzeczach. Przy czym nie neguje, co ktoś uważa o zarodkach i od kiedy uznaje je za dzieci. Jeśli koleżanka byłaby w ciąży i uznawała płód za dziecko dopiero od jakiegoś tam etapu,to ja to szanuję. Ja straciłam dziecko i jak ktoś nie potrafi tego uszanować, to mam go w dupie.
🙂Rena87 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Susannah wrote:No nie wiem, bo pojawiły się rozkminy czy wracać do pracy czy jednak iść na urlop macierzyński 🤪 Takie mam dziś problemy.
-
Hej!
Powiem Wam dziewczyny, że się stresuje jutrem. To będzie mój pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie.
Robie testy owulacyjne od 3 dni. I póki co biało. Jajniki mnie już bolą
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc94 wrote:Hej!
Powiem Wam dziewczyny, że się stresuje jutrem. To będzie mój pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Robiłam testy owulacyjne w tym cyklu, co zaszłam w ciążę. Natomiast dla mnie to był stres i ogólnie miałam cały czas blade kreski, więc możliwe, że przegapiłam pik po drodze. Nie zamierzam też do tego wracać.
Najlepsze do nauki będą chyba te z OneStep z elektronicznym czujnikiem. Jak jest właściwy pik to jest 🙂 a jak nie ma piku to ☹️.
Jc94 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Jc94 wrote:Hej!
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Masz zastrzyk bez monitoringu czy po prostu robisz żeby testy żeby szybciej wyłapać owulację? -
Jc94 a który masz dc? Ja robiłam 2 cykle testy, w tym co zaszłam i teraz dla próby. I zawsze jest biało, potem blada kreska a na następny dzień dwie równe.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny w piątek był 10 dc i pęcherzyk dominujący 10 mm.
Doktor mowila że za 5 dni robimy wieczorem zastrzyk.
Rozpisała leki i 16 lutego podgląd czy pękło.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Ja właśnie widzę, po Twoim poście JC, że u mnie chyba w tym miesiącu nie pykną te pęcherzyki. Są dwa po 12mm i gin mówił, że trochę małe, ale jakby zaczęły szybko rosnąć to może dojrzeją, albo chociaż jeden i pękną.
Ale to chyba tak może być czasami nie? Bo już naprawdę nie chce mi się chodzić na żadne monitoringi i inne takie cuda 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska