X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam rozkminkę czy odpuścić ten cykl przez te dwa pęcherzyki 😆

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście artykuły w mediach o Aleksandrze Żebrowskiej? To też o nas 😌

• Susannah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze wyniki. Nasz Aniołek to dziewczynka. To tez o tyle dobra wiadomość, że będę znała wyniki badań genetycznych dziecka, bo udało mi się w domu prawidłowo pobrać materiał do badań.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Dziewczyny widziałyście artykuły w mediach o Aleksandrze Żebrowskiej? To też o nas 😌

A o co konkretnie chodzi? Bo to, że jest w ciąży to już wiem. 😅

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    U mnie pierwsze wyniki. Nasz Aniołek to dziewczynka. To tez o tyle dobra wiadomość, że będę znała wyniki badań genetycznych dziecka, bo udało mi się w domu prawidłowo pobrać materiał do badań.
    I jak się z tym czujesz?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Dzięki, że o tym napisałaś, zobaczyłam sobie teraz.
    Bo jak widziałam wcześniej nagłowek, że tam jakieś śmieszki, że to nie covid tylko Michał i czwarta ciąża, to przyznam, że sobie pomyslałam "nosz kurde niektórzy to 4 ciąże jak za kichnięciem 😖". A ja wiadomo. A tu kolejny raz się sprowadzam na ziemię, że to nie tak.
    Moja znajoma, starsza ode mnie 2 lata też trójka dzieci szybko po sobie, plus ostatnie z wpadki a jak jej powiedziałam, że poronilam, to mówi, że ona też, 2 razy, była w ciąży 5 razy... :(
    Dlatego, jeśli mi będzie dane zajść znowu w ciążę, to będę wyraźnie mówić, że to trzecia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 15:31

Rena87 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Susannah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    I jak się z tym czujesz?

Dobrze, w sensie głupio to zabrzmi, ale teraz zarodek dostał swoje imię i nabrał takich... ludzkich cech, a nie tylko pulsującej kropki na monitorze. Będzie mi też łatwiej z nią rozmawiać w trudnych chwilach, bo głęboko wierzę, że będzie się nami teraz opiekować z nieba.

Ani0nka, Ultra-Dżasta, Rena87 lubią tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

II procedura:

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się 😊 U mnie było podobnie. Bardzo mi pomaga, że moje dziecko ma imię, tożsamość w mojej głowie.
    A wszyscy odradzali, że wtedy to już w ogóle się załamię i będę uważać, że straciłam "prawdziwe" dziecko 🙄
    Tak jakbym miała jak najszybciej o tym zapomnieć, żeby nie być taka niekomfortowa dla innych.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    A o co konkretnie chodzi? Bo to, że jest w ciąży to już wiem. 😅
    Mają 3 synów, a ona jest w ósmej ciąży 😌 Ma odwagę mówić o tym głośno. I super!

• Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dzięki, że o tym napisałaś, zobaczyłam sobie teraz.
    Bo jak widziałam wcześniej nagłowek, że tam jakieś śmieszki, że to nie covid tylko Michał i czwarta ciąża, to przyznam, że sobie pomyslałam "nosz kurde niektórzy to 4 ciąże jak za kichnięciem 😖". A ja wiadomo. A tu kolejny raz się sprowadzam na ziemię, że to nie tak.
    Moja znajoma, starsza ode mnie 2 lata też trójka dzieci szybko po sobie, plus ostatnie z wpadki a jak jej powiedziałam, że poronilam, to mówi, że ona też, 2 razy, była w ciąży 5 razy... :(
    Dlatego, jeśli mi będzie dane zajść znowu w ciążę, to będę wyraźnie mówić, że to trzecia.
    Wiesz, natchnęłaś mnie. Ja też jeśli zajdę w kolejną ciążę, to będę mówiła tak samo. Podejrzewam, że wtedy też niejednej znajomej rozwiąże się język i jeszcze mnie zaskoczą. 🤨

Susannah, cieszę się, że dzięki tym wynikom odzyskałaś równowagę i spokój.

Babulka, Susannah lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah, to nie jest głupie ☺. Ania nad Wami czuwa z góry, wierzę w to mocno. 👼 Tak kiedyś rozmawiałam z mężem, że odczuwamy smutek, żal, pustkę i żałobę, ciężko nam się pogodzić ze stratą ale z drugiej strony doszliśmy do takiego wniosku, że, kurde, gdzie J. będzie lepiej? 🤔

Mi własna mamuśka odradzała badania płci i przyczyny poronienia a teraz się cieszy, że wie, że J. to J. i ja też się cieszę, bo lubię sobie czasem "pogadać" ☺. Nie wiem, czy Wy też tak macie, czy to może moja psychika tak działa i powinnam iść do wariatkowa 😅 ale czasami czuję czyjąś obecność a najczęściej wtedy jak prowadzę auto, jakby serio ktoś siedział na miejscu pasażera obok mnie. I wtedy pytam: jedziemy? 😂

Babulka - a to, co umarło nie było prawdziwe? Mam nadzieję, że nie przejmujesz się takim gadaniem. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 18:01

Susannah, Ani0nka lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:

Susannah, cieszę się, że dzięki tym wynikom odzyskałaś równowagę i spokój.

No nie wiem, bo pojawiły się rozkminy czy wracać do pracy czy jednak iść na urlop macierzyński 🤪 Takie mam dziś problemy.

Rena87 lubi tę wiadomość

II procedura:

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra nie przejmuje się ale odpowiadam dobitnie. Skończyłam już dawno z zadowalaniem i dbaniem o miłą atmosferę ludzi, którzy nie wykazują się empatią. 🙂
    Większość moich znajomych zachowała się świetnie i bardzo wspierająco (przy czym ja nie potrzebowałam jakiejś niesamowitej opieki czy wypłakiwania, tylko uznania mojej straty i tyle). Natomiast z jedną koleżanką, z którą miałam codzienny kontakt, już go nie mam. Skoro usłyszałam kilka razy pocieszenia, że to nie było dziecko itp, to nie chce mi się teraz gadać o prozaicznych rzeczach. Przy czym nie neguje, co ktoś uważa o zarodkach i od kiedy uznaje je za dzieci. Jeśli koleżanka byłaby w ciąży i uznawała płód za dziecko dopiero od jakiegoś tam etapu,to ja to szanuję. Ja straciłam dziecko i jak ktoś nie potrafi tego uszanować, to mam go w dupie.

🙂

Rena87 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    No nie wiem, bo pojawiły się rozkminy czy wracać do pracy czy jednak iść na urlop macierzyński 🤪 Takie mam dziś problemy.
    Pamiętaj, że skrócony urlop liczy się od dnia poronienia a nie załatwienia dokumentów w USC

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Powiem Wam dziewczyny, że się stresuje jutrem. To będzie mój pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie.

Robie testy owulacyjne od 3 dni. I póki co biało. Jajniki mnie już bolą:/

Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    Hej!

Powiem Wam dziewczyny, że się stresuje jutrem. To będzie mój pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie.

Robiłam testy owulacyjne w tym cyklu, co zaszłam w ciążę. Natomiast dla mnie to był stres i ogólnie miałam cały czas blade kreski, więc możliwe, że przegapiłam pik po drodze. Nie zamierzam też do tego wracać.

Najlepsze do nauki będą chyba te z OneStep z elektronicznym czujnikiem. Jak jest właściwy pik to jest 🙂 a jak nie ma piku to ☹️.

Jc94 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    Hej!

Zależy jak długi masz pik. Ja mam tak krótki że jak np w nocy jest to i wieczorem i rano mogą już być blade kreski. Ale na szczęście po śluzie mogę wiele wyczuć.
    Masz zastrzyk bez monitoringu czy po prostu robisz żeby testy żeby szybciej wyłapać owulację?

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 a który masz dc? Ja robiłam 2 cykle testy, w tym co zaszłam i teraz dla próby. I zawsze jest biało, potem blada kreska a na następny dzień dwie równe.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jc94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w piątek był 10 dc i pęcherzyk dominujący 10 mm.

Doktor mowila że za 5 dni robimy wieczorem zastrzyk.
    Rozpisała leki i 16 lutego podgląd czy pękło.

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie widzę, po Twoim poście JC, że u mnie chyba w tym miesiącu nie pykną te pęcherzyki. Są dwa po 12mm i gin mówił, że trochę małe, ale jakby zaczęły szybko rosnąć to może dojrzeją, albo chociaż jeden i pękną.

Ale to chyba tak może być czasami nie? Bo już naprawdę nie chce mi się chodzić na żadne monitoringi i inne takie cuda 🥴

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ