Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Różowe nie, nawet 1-2 dni przed uznaje się za normę przed 🐵
Jako że u nas była podobna sytuacja to dlatego przytaczam swój przykład żebyś pozytywnie myślała - 3 miesiączki było tak, że 2 dni różowe plamienie ale nie całe dnie tylko wieczorem, dzień przed 🐵 brązowe i powoli przechodziło w krwawienie. 4.🐵 przyszła nagle, byłam w toalecie 2 godziny wcześniej i nawet śluz nie był zabarwiony -
Nati, ja jestem po dwóch miesiączkach i w obu były takie plamienia ze śluzem dwa dni, potem dwa dni obfitej i potem znowu parę dni takiego plamienia, także chyba te pierwsze okresy rzeczywiście są takie "nienormalne" ;d
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na swój pierwszy okres serio. Chce już wrócić do normalności jutro zabieg i zaczynam wszystko od nowa ❤️
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Tak na kontrole endometrium ale na bank jest złe bo prawie w ogóle nie krwawię, od rana podpaska czysta no wiec już chce aby to było za mną serio.
A przed chwila mi przyszedł zestaw na walentynki od mamyginekolog, zobaczymy co maz na to -
Mam wyniki- tylko płeć na razie. Mam w niebie synka. Byłam pewna ze to była Nadia córeczka. Ale trochę dziwnie ale cieszę się ze wiem kim był maluszek. Z mężem wieczorem musimy wybrać imię bo jutro do szpitala idę i muszę ta kartę martwego urodzenia uzyskać
-
Ani0nka wrote:Mam wyniki- tylko płeć na razie. Mam w niebie synka. Byłam pewna ze to była Nadia córeczka. Ale trochę dziwnie ale cieszę się ze wiem kim był maluszek. Z mężem wieczorem musimy wybrać imię bo jutro do szpitala idę i muszę ta kartę martwego urodzenia uzyskać
O, super! To nasze chłopaki na pewno się razem bawią. 😍 Jeśli wysyłałaś do testdna.pl to przyczyna poronienia przyszła mi w następnym dniu.
PS.: Ja też jak zobaczyłam dwie kreski to od razu pomyślałam o Anastazji. 🙂Ani0nka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Anionka cieszę się, że dobrze to przyjęłaś.
W szpitalu nie będziesz musiała podawać imienia, dopiero w USC przy rejestracjiAni0nka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ani0nka wrote:Mam wyniki- tylko płeć na razie. Mam w niebie synka. Byłam pewna ze to była Nadia córeczka. Ale trochę dziwnie ale cieszę się ze wiem kim był maluszek. Z mężem wieczorem musimy wybrać imię bo jutro do szpitala idę i muszę ta kartę martwego urodzenia uzyskać
Jestem pewna, że nasze dzieciaczki są tam na górze szczęśliwe. Bardzo szybko dostałaś wyniki, super, że udało się pobrać dobry materiał do badań.Ani0nka lubi tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
U mnie małpy dalej nie ma, jutro orientacyjny test za tydzień mam ginaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
U mnie niestety nie udało się zbadać genetyki dziecka. Nie dowiemy się czy była bezpośrednia przyczyna 😞Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Ani0nka wrote:Susannah bardzo mi przykro już nic więcej nie da się zrobić?
Żeby dowiedzieć się czy dziecko miało np. trisomię to nic. Mogę co najwyżej wdrożyć większą diagnostykę dla siebie.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:Susannah bardzo mi przykro
Teraz zostaje mi tylko czekać na spadek bety do zera i podejmować kolejną próbę. W ogóle dziewczyny dzięki za informacje w tym temacie - skonsultowałam się z innym lekarzem i powiedział, żeby tylko skontrolować za tydzień czy spada, nie trzeba na razie żadnej dodatkowej ingerencji.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
II procedura:
Czeka na nas ❄ -
Całe szczęście. Jak zejdzie do zera (tzn <5) to możesz jeszcze na kontrolę usg podejść i będziesz miała spokój
Ja dziś byłam na podstawowych badaniach, które mi zlecił hematolog i oprócz tego co zawsze mam źle, to ferrytyna 28 a wit d 34 🤦♀️ Poleciała mi ta ferrytyna po tym poronieniu 🙄
Sprawdziłam i we wrześniu jak jeszcze byłam w ciąży to miałam ferrytynę 44. Także przez to krwawienie pewnie mi tak ostro poleciała. Więc jeśli któraś z Was też tyle krwi straciła, to może warto sobie sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 13:38
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
O Babulka, dzięki, że piszesz. Pewnie za niedługo się wybiorę na takie kontrolne badania i sobie wszystko posprawdzam. 😀
Natomiast u mnie:
- testdna dodał mój kariotyp - wynik prawidłowy a na męża wynik jeszcze czekam (w stresie), mam nadzieję, że jeszcze dziś dodadzą i też będzie 👍 🙏;
- i oficjalnie rozpoczęłam dziś 1 cs starań po poronieniu 😅 + pewnie zapiszę się na monitoring, tylko na spokojnie po pracy muszę zobaczyć, czy mój lekarz ma w ogóle wolne godziny a z tym u niego ciężko 😌.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 14:47
Nati94 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra o matko to oni muszą tak dawkować napięcie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Na pewno będzie dobry wynik 🙂
Kciuki za starania
Ja dalej nie zdecydowałam co zrobić ze swoimi dwoma pęcherzykami. 😑2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska