Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Susannah Dziekuje ♥️ Tak wiem mam ginekologa perinatolog zajmuje się właśnie tymi mutacjami i problemowymi ciążami oraz endokrynolog . Kazali brać acard 150 od początku starań a od pozytywnego testu heparyna .. do tego biorę metformine oraz suplementy inozytol nac Metylowe wit
-
Czarneniebo ale z tej rodzinnej też nie byłaś zadowolona nie?
Może ten nowy gin coś zaleci, ogólnie to te wyniki nie są złe, ale jak masz być w ciąży to powinnaś mieć o wiele wyżej. Uwierz mi ja mdlałam w ciąży przy podobnych wynikach, bo ogólnie organizm jest o wiele bardziej obciążony a dziecko dużo energii zabiera, masz więcej krwi w organizmie, serce ma więcej pracy żeby to przepompować. A w ciąży podnieść żelazo dietą to już sport olimpijski.
Leki z żelazem w ciąży to też temat rzeka, zaczynając od tego, że powodują zaparcia, co jak masz brzuch jest serio problemem 🤭
No lepiej to podbić. Spróbuj sobie przynajmniej jeden posiłek dziennie zrobić bogaty w żelazo i witaminę c i w tym posilku, zeby nie bylo zbóż, nabiału i kawy/herbaty.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
czarneniebo jak byś chciała, to mogę Ci "podrzucić" na prywatę parę przepisów aby zwiększyć żelazo (i zalecenia w związku z dietą przygotowującą do ciąży) od dietetyczki 😉.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Maja2022 wrote:Susannah Dziekuje ♥️ Tak wiem mam ginekologa perinatolog zajmuje się właśnie tymi mutacjami i problemowymi ciążami oraz endokrynolog . Kazali brać acard 150 od początku starań a od pozytywnego testu heparyna .. do tego biorę metformine oraz suplementy inozytol nac Metylowe wit
Oby leki dały efekt. Pamiętaj przy MTHFR przede wszystkim o kontrolowaniu co jakiś czas homocysteiny bo to ona jest najważniejsza w tej mutacji a nie branie metylowanych witamin -
Babulka niestety z niej też nie jestem zadowolona... Zawsze mi jakoś pomagała i wgl. A teraz jak naprawdę potrzebuje pomocy to ani skierowania do hematologa ani do żadnego innego lekarza żebym mogła skonsultować moje badania w których coś wyszło 😐.
Kawy nie pije. . Serce i żołądek mnie po niej boli.Herbate ograniczam, bo głowa mnie boli. 😶
Mam nadzieję, że jutro coś powie mądrego na ferrytyne...
Ultra pewnie! Będe wdzięczna 🥰 już wysłałam zaproszenie 🙃 -
Ani0nka wrote:Niedługo jadę na kontrole i ewentualny zabieg
-
Ani0nka wrote:Niedługo jadę na kontrole i ewentualny zabieg
-
czarneniebo - pamiętam o Tobie, jak wrócę z pracy to prześlę Ci przez kompa zalecenia 😇.
Ani0nka trzymaj się, mam nadzieję, że obejdzie się bez zabiegu. 🍀
czarneniebo lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Jestem już w domu, endometrium 11mm ale nieregularne. Było 18mm tydzień temu. Dostałam znów 3 tabletki i jest szansa ze sama się oczyszcze 🥰🥰 nie wierze w to serio 😭 załatwiłam po wyjściu ze szpitala akt martwego urodzenia Nikodema, i zawiozłam do pracodawcy. Zlecilam już badanie trombofilii i jedna koleżanka mi zleciła tez różne inne badania, ale to jak już dostanę kasę ze szkoły w której pracuje.
-
Ani0nka wrote:Jestem już w domu, endometrium 11mm ale nieregularne. Było 18mm tydzień temu. Dostałam znów 3 tabletki i jest szansa ze sama się oczyszcze 🥰🥰 nie wierze w to serio 😭 załatwiłam po wyjściu ze szpitala akt martwego urodzenia Nikodema, i zawiozłam do pracodawcy. Zlecilam już badanie trombofilii i jedna koleżanka mi zleciła tez różne inne badania, ale to jak już dostanę kasę ze szkoły w której pracuje.
Zasada zwykle jest taka, że jak poniżej 16mm endomentrium to nie trzeba zabiegu - takie zwykle jest i przy @ więc pewnie stąd takie zalecenia, że organizm już sam sobie poradzi -
Blondyna mi lekarz powiedział ze będziemy kontrolować i za tydzień może być zabieg. Ze nie mogę tak długo chodzić z taka jamą macicy bo może dojść do zakażenia ale tu mowa jest o miesiącach a nie tygodniach.
Boże Blondyna w życiu nie myślałam ze może uda mi się jak Tobie oczyścić farmakologicznie.
Mam nadzieje ze będę miała z 5mm przy następnej wizycie a później kolejna będzie po miesiączce -
Ani0nka wrote:Blondyna mi lekarz powiedział ze będziemy kontrolować i za tydzień może być zabieg. Ze nie mogę tak długo chodzić z taka jamą macicy bo może dojść do zakażenia ale tu mowa jest o miesiącach a nie tygodniach.
Boże Blondyna w życiu nie myślałam ze może uda mi się jak Tobie oczyścić farmakologicznie.
Mam nadzieje ze będę miała z 5mm przy następnej wizycie a później kolejna będzie po miesiączce
Nie neguję postępowania lekarza Twojego żeby nie byłoAni0nka lubi tę wiadomość
-
Ultra dobrze, na spokojnie 🙂 dziękuje
Ani0nka super.. Jest postęp🙂.
Mi zostało 13mm i miałam zabieg..bo niewiele (2mm) wypadło przez tydzień czasu jak wypuścili mnie do domu..
Jest duża szansa, że obędzie się bez zabiegu !
A jakie badania? Jakieś inne niż te tu wypisane na forum?
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:O Babulka, dzięki, że piszesz. Pewnie za niedługo się wybiorę na takie kontrolne badania i sobie wszystko posprawdzam. 😀
Natomiast u mnie:
- testdna dodał mój kariotyp - wynik prawidłowy a na męża wynik jeszcze czekam (w stresie), mam nadzieję, że jeszcze dziś dodadzą i też będzie 👍 🙏;
- i oficjalnie rozpoczęłam dziś 1 cs starań po poronieniu 😅 + pewnie zapiszę się na monitoring, tylko na spokojnie po pracy muszę zobaczyć, czy mój lekarz ma w ogóle wolne godziny a z tym u niego ciężko 😌.
Kciuki z owocny cykl 🙏🙏🤞15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ani0nka wrote:Jestem już w domu, endometrium 11mm ale nieregularne. Było 18mm tydzień temu. Dostałam znów 3 tabletki i jest szansa ze sama się oczyszcze 🥰🥰 nie wierze w to serio 😭 załatwiłam po wyjściu ze szpitala akt martwego urodzenia Nikodema, i zawiozłam do pracodawcy. Zlecilam już badanie trombofilii i jedna koleżanka mi zleciła tez różne inne badania, ale to jak już dostanę kasę ze szkoły w której pracuje.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie, mam nadzieję że w końcu to się skończy i będziesz mogla troszkę odetchnąć... 🙏15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed