Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi dziewczyny teraz tak się przykro zrobiło, poczułam mocny ścisk w klatce piersiowej i nie mogłam złapać oddechu, a tego powodem jest to że wlazłam właśnie na swoją pocztę bo miałam z pracy dostać pismo i wchodzę w kategorię inne a tam " Dzisiaj rozpoczynasz 29 tydzień ciąży"... 🥺
Nawet nie wiem gdzie ja się wcześniej zapisałam, ale nigdy nie wchodzilam w te zakładki.. I tak mi się ciężko na serduchu zrobiło 😑. Już z tego zrezygnowałam żeby mnie więcej nie męczyło...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja wszystko co mogłan pousuwałam.. ☹️ Już nie wiem który byłby to tydzień ale Maj coraz bliżej i już się boję co to będzie 😐
Będzie lepiej 😘😘😘Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Aneta trzymaj się ❤️ Ja tez miałam myśli ze 12 tydzień bym znała płeć dziecka pewnie a ja musiałam się o niej dowiedzieć w taki sposób
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Też mam takie momenty. Z początku po szpitalu nawet wchodziłam na lipcowe mamy, bo chciałam wiedzieć co tam u dziewczyn. Dopóki nie zaczęły się badania prenatalne było okej a później to same wiecie 🙃.
Ale laski - NIE SMUTAMY. Wkrótce i do nas los się uśmiechnie. ☺ Najważniejsze teraz to zadbać o siebie - zdrowo się odżywiać, łykać tabletki i suplementy, poodwiedzać lekarzy i no... MUSI BYĆ dobrze.
P.S.: Ogólnie to dzisiaj jestem optymistycznie nastawiona do świata, to chyba z racji zbliżającego się weekendu. 😂Aneta2506, czarneniebo, Ani0nka, Nati94, Tony lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ja już tez na sierpniówki nie wchodzę. Ale dokładnie nie smutamy, zaraz i do nas się los uśmiechnie ❤️
czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja też dzis z dobrym humorem
Mam nadzieję że każda z nas w końcu podzieli się nowiną o II kreseczkach
Jesteśmy po pierwszej próbie z ovitrelle ale mam dziwne wrażenie że owulacja była wcześniej szkoda bo pęcherzyk trochę mały
Trudno. Może się uda moze nie, cieszę się że możemy próbowaćNati94, Ani0nka, czarneniebo lubią tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Ani0nka wrote:Ja już tez na sierpniówki nie wchodzę. Ale dokładnie nie smutamy, zaraz i do nas się los uśmiechnie ❤️
Przytulam 😘
Ja 1 lutego dostałam mocnego krwawienia dostałam się do szpitala ale niby było ok potem zamkli mnie przez covid I siedzę taka cała z czarną wizją do wizyty.🩷 16.08.2022 👱♀️ -
Aneta, ja też dziś mam słabszy dzień, pierwsza noc w pracy i że zmęczenia wzięło mnie trochę..pierwszy raz od jakiegoś czasu popłakałam. Mi z Rossmana przychodzą takie maile,w dodatku nie umiem usunąć z konta ciąży, ale je omijam.
Dziś 3 dc. Już chciałabym wiedzieć, czy się skrzep oczyścił. Może jest szansa, bo to jednodniowe różowo- czerwone plamienie ze skrzepkami krwi może go oczyściło 🤔 ale można gdybać do wizyty.
Anionka, cieszę się, że jest ok 💪
Niech któraś tu wstawi II, to pójdziemy jedna po drugiej. I zaklinam koniec okresu jesienno- zimowego ♥️ mocno się ciągnie -
Nati94 wrote:Aneta, ja też dziś mam słabszy dzień, pierwsza noc w pracy i że zmęczenia wzięło mnie trochę..pierwszy raz od jakiegoś czasu popłakałam. Mi z Rossmana przychodzą takie maile,w dodatku nie umiem usunąć z konta ciąży, ale je omijam.
Dziś 3 dc. Już chciałabym wiedzieć, czy się skrzep oczyścił. Może jest szansa, bo to jednodniowe różowo- czerwone plamienie ze skrzepkami krwi może go oczyściło 🤔 ale można gdybać do wizyty.
Anionka, cieszę się, że jest ok 💪
Niech któraś tu wstawi II, to pójdziemy jedna po drugiej. I zaklinam koniec okresu jesienno- zimowego ♥️ mocno się ciągnie
Kochana a kiedy wizytujesz?
Tule mocno 💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 17:41
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Tule mocno 💙Babulka, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
Nati trzymam kciuki za brak dziada skrzepa i trochę rozumiem, bo ja tak już bardzo chciałam mieć to zielone światło po usg nie dlatego, że tak koniecznie muszę być już w ciąży, tylko właśnie, żeby zakończyć już ten etap. Plus stosowanie antykoncepcji, jak człowiek chce się starać jest takie jakby wbrew sobie.
Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Powinien mieć dzis 20 mm
Babulka lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
U mnie nowe wyniki. Mthfr i pai heterozygotyczne plus obecne geny odpowiadające za celiakię i to niestety muszę "dobadać".
Ciekawe czy lekarz mnie obstawi lekami do kolejnej ciąży czy jednak położy to na karb potencjalnie chorego zarodka.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Babulka wrote:Nati trzymam kciuki za brak dziada skrzepa i trochę rozumiem, bo ja tak już bardzo chciałam mieć to zielone światło po usg nie dlatego, że tak koniecznie muszę być już w ciąży, tylko właśnie, żeby zakończyć już ten etap. Plus stosowanie antykoncepcji, jak człowiek chce się starać jest takie jakby wbrew sobie.
-
Nati94 wrote:Już za 6 dni..kolejna wizyta, pewnie kolejne rozczarowanie ale coraz spokojniej do tego podchodzę..sądzę, że w listopadzie, gdy tak bardzo chciałam, nie byłam gotowa psychicznie na kolejną ciążę, bo chciałam tej ciąży, która się skończyła. Teraz już czekam na nową, świadomie i spokojniej. Ale chciałabym dla siebie wiedzieć, że jest wszystko ok, bo ten skrzep wciąż trzyma etap poronienia w głowie w jakimś małym procencie. Też tulę 🥺
Nati94 lubi tę wiadomość
-
Luna a sio nawet tu nie zaglądaj, będzie wszystko dobrze na pewno ❤️❤️❤️❤️
Słuchajcie mam pytanie do dziewczyn, które otrzymały zasiłek pogrzebowy. Zostawiłam szczątki w szpitalu do wspólnego pochówku. Czy jest szansa ze mi je wydadzą i będę mogła na własna rękę pochować synka i starać się o ten zasiłek z zusu?