Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka94 wrote:Laski powiedzcie ,że z czasem będzie lepiej,proszę 🙏
Będzie lepiejpewnego dnia obudzisz się rano i pomyślisz, że od kilku dni nie myślałaś o poronieniu. Zajdziesz w ciążę, pojedziesz z dzieckiem na plażę i te złe wspomnienia ulecą. Nie zapomnisz, bo się nie da, ale życie będzie się toczyć na właściwych torach. Trzeba czasu 😘
Anka94 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Anka94 wrote:Laski powiedzcie ,że z czasem będzie lepiej,proszę 🙏
Anka94 lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Po przezytej w całości żałobie po poronieniu będziesz wspominać to tak, jak wspominasz zmarłych w rodzinie. Nie zapomnisz, ale będziesz z tym pogodzona. Można normalnie żyć i być szczęśliwym.
Anka94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Odebrałam wczoraj wyniki cytologii (zrobiłam po pierwszej miesiączce od łyżeczkowania) i infekcja... Nie wiem mam poczucie, że to po tym łyżeczkowaniu. Teraz leczenie i po 2 miesiącach do kontroli a ja już pomału zaczynałam myśleć o kolejnych staraniach...11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
JustaSzcz wrote:Odebrałam wczoraj wyniki cytologii (zrobiłam po pierwszej miesiączce od łyżeczkowania) i infekcja... Nie wiem mam poczucie, że to po tym łyżeczkowaniu. Teraz leczenie i po 2 miesiącach do kontroli a ja już pomału zaczynałam myśleć o kolejnych staraniach...
Czy ta infekcja uniemożliwia Ci kontynuację starań?ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪 -
JustaSzcz wrote:Odebrałam wczoraj wyniki cytologii (zrobiłam po pierwszej miesiączce od łyżeczkowania) i infekcja... Nie wiem mam poczucie, że to po tym łyżeczkowaniu. Teraz leczenie i po 2 miesiącach do kontroli a ja już pomału zaczynałam myśleć o kolejnych staraniach...2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny zapytam tutaj może macie jakieś doświadczenie ,stosujecie olej z wiesiołka? Tabletki czy płynny , zauważylyscie jakieś efekty?ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Czy ta infekcja uniemożliwia Ci kontynuację starań?
Póki co tak, bo raczej współżycie nie jest wskazane.11.2021 💔 ciąża biochemiczna
03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙
MTHFR_1298A>C homo
PAI-1 4G hetero
Niedoczynność tarczycy -
Anka94 wrote:Dziewczyny zapytam tutaj może macie jakieś doświadczenie ,stosujecie olej z wiesiołka? Tabletki czy płynny , zauważylyscie jakieś efekty?
Stosuję od okresu do owulacji. Z owulacji, które zdarzały się 19 dc mam teraz 16dc. Może to kwestia poronienia, może inofemu, a może właśnie wiesiołek. Trochę więcej śluzu też jest.Anka94 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
Babulka wrote:Ja stosowałam ale niestety przyspieszal mi owulację do 10 dc.
Czy przez to skrócił ci się cykl? U mnie nie byłoby to takie zle ,bo mam dość długieONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Nie, cykl byl dalej ok 28 dni i przedwczesna owulacja. Dla mnie skończyło się to ciążą z trisomią, więc już więcej na pewno nie spróbuję.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Nie, cykl byl dalej ok 28 dni i przedwczesna owulacja. Dla mnie skończyło się to ciążą z trisomią, więc już więcej na pewno nie spróbuję.
Ja bym się cieszyła z wcześniejszej... Ostatnia miałam 20dc 😥. Ale po inofemie zawsze się ogarniała.. Więc zobaczymy jak będzie tym razem.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Mogła ale nie musiała. Owulacja przed 12 dc może zwiększać ryzyko poronienia ze względu na niedojrzałe jajeczko, czyli zły podział komórki. W każdym razie nie chcę więcej sprawdzać 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziewczyny, czy któraś po poronieniu miała problem z "bólem" zębów? Problem jest taki,że jakby bolała mnie większość a nie jeden ząb, to nie tyle ból, co po prostu ciągle te zęby czuję....
Do tego od 2 dni okropnie bolą mnie nogi, ale to już się kiedyś zdarzalo... Chyba organizm mi daje znać, że chyba jednak nie ma co myśleć o kolejnej ciąży w tym wieku...Anka94 lubi tę wiadomość
-
asiia wrote:Dziewczyny, czy któraś po poronieniu miała problem z "bólem" zębów? Problem jest taki,że jakby bolała mnie większość a nie jeden ząb, to nie tyle ból, co po prostu ciągle te zęby czuję....
Do tego od 2 dni okropnie bolą mnie nogi, ale to już się kiedyś zdarzalo... Chyba organizm mi daje znać, że chyba jednak nie ma co myśleć o kolejnej ciąży w tym wieku...
Ból zębów raczej nie ma nic wspolnego z poronieniem 🤔ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
asiia wrote:Dziewczyny, czy któraś po poronieniu miała problem z "bólem" zębów? Problem jest taki,że jakby bolała mnie większość a nie jeden ząb, to nie tyle ból, co po prostu ciągle te zęby czuję....
Do tego od 2 dni okropnie bolą mnie nogi, ale to już się kiedyś zdarzalo... Chyba organizm mi daje znać, że chyba jednak nie ma co myśleć o kolejnej ciąży w tym wieku...
Nie, po poronieniu nie bolały mnie zęby, ale kilka miesięcy temu odczuwałam ból i okazało się, że robił mi się kamień pod dziąsłem. Wystarczyła wizyta u stomatologa i było ok.
Co do bólu nóg, po poronieniu czułam jakby chwilowe okresy drętwienia, potem po dłuższym chodzeniu bolały mnie nogi , teraz jest OK.
W tym wieku... ?Tzn., że ja też mam się poddać?
-
Haha 🤭
Weźcie nie straszcie, ja w tym roku skończę 28lat i dopiero staramy się o pierwsze 🤱ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
Anka94 wrote:Haha 🤭
Weźcie nie straszcie, ja w tym roku skończę 28lat i dopiero staramy się o pierwsze 🤱
Masz jeszcze z min 10 lat na naturalne ciąże 😉2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska