X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    A co myślicie o detektorach tętna? Z jednej strony wiem, że jakbym nie umiała znaleźć tętna, to tylko niepotrzebny stres, z drugiej jakby się jednak udawało, to byłoby mniej tego stresu związanego np. z zanikiem objawów... 🤔

Ja mam ale tylko dlatego że go dostałam od szwagierki sama bym nigdy nie kupowala. Czasem szukałam tętna z godzinę zanim się udało ale ja podchodziłam do tego na totalnym luzie bo wiedziałam że trzeba mieć doświadczenie żeby umieć trafić serduszko, ale jak już się udało to fajnie było sobie posłuchać.

Babulka a to nie jest tak że przed 12 tc po prostu jeszcze nie usłyszysz na nim tętna? Ja pierwszy raz próbowałam ok 14-15 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 18:09

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Babulka a to nie jest tak że przed 12 tc po prostu jeszcze nie usłyszysz na nim tętna? Ja pierwszy raz próbowałam ok 14-15 tc

Usłyszysz, ale dla takiego maluszka Doppler może być po prostu niebezpieczny. Dlatego zaleca się nie wcześniej niż 12tc, a producenci detektorów, które są sprzętem medycznym, zalecają nawet od 16tc.

A my dzis po połówkowych. Wszystko jest dobrze, będzie chłopak :)

Blondyna.B, Akataa, Babulka, Karoola, Pomarańcza, Tony, Malinkaaa lubią tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah gratulacje 🥰 Dobrze czytać takie wiadomości ❤

Jednorożec, dokładnie tak jak Susannah napisała. Mi do tej pory lekarz nie słuchał tętna dopplerem a mógłby to zrobić w kilka sekund bez szukania, a co dopiero kilku czy kilkunastominutowe nasłuchiwanie i szukanie tętna w domu. Można uszkodzić zarodek.

Karoola, Susannah lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o tym doplerze na później, bo też już czytałam, że do 12 tyg. może być niebezpieczny dla maleństwa, ale chyba nie będę z tym świrować. Po co sobie stresu dokładać. 🙃

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Myślałam o tym doplerze na później, bo też już czytałam, że do 12 tyg. może być niebezpieczny dla maleństwa, ale chyba nie będę z tym świrować. Po co sobie stresu dokładać. 🙃
    Jak patrzyłam jak dziewczyny na grupie się stresowały, że nie znajdują to tylko się upewniłam że dobrze zrobiłam i nie kupiłam go. Teraz to już czuć ruchy to jest trochę spokojniej

Karoola, dafney lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że jakbym długo nie znalazła to bym już na ip jechała. 🙈 Z córką już koło 17 tc czułam powoli ruchy więc szkoda zdrowia.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle nie czuję ruchów 🤷🏼‍♀️

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

II procedura:

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży podobno później się czuje i też zależy gdzie masz łożysko. Ja jakoś wyjątkowo szybko czułam.
    A raz już mając wielki brzuch nie czułam cały dzień ruchów i skończyło się w szpitalu, po czym na usg się okazało, że jakoś tak się ułożyła, że się ruszała a ja jej nie czułam 😅
    Podczas gdy normalnie tak nawalała, że z zewnątrz było widać jak brzuch skacze 😆

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    A ja ciągle nie czuję ruchów 🤷🏼‍♀️
    Ja w 1 ciąży czułam kopniaka jakoś ok 18-19 tc. Teraz już od miesiąca czuję, oczywiście nie jakoś regularnie ale coraz częściej i wyraźniej. W obu ciążach łożysko na przedniej ścianie i to niestety też tłumi ruchy

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja w 1 ciąży czułam kopniaka jakoś ok 18-19 tc. Teraz już od miesiąca czuję, oczywiście nie jakoś regularnie ale coraz częściej i wyraźniej. W obu ciążach łożysko na przedniej ścianie i to niestety też tłumi ruchy

Też mam łożysko na przedniej ścianie i w dodatku bardzo nisko.

II procedura:

Czeka na nas ❄
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spisałam te wakacje na straty ale jak się uda to w połowie sierpnia prawdopodobnie wyskoczymy ze znajomymi na tydzień na Chorwację albo do Czarnogóry. Nawet nie wiecie jak tego mi potrzeba

Karoola, Pomarańcza, Malinkaaa lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Spisałam te wakacje na straty ale jak się uda to w połowie sierpnia prawdopodobnie wyskoczymy ze znajomymi na tydzień na Chorwację albo do Czarnogóry. Nawet nie wiecie jak tego mi potrzeba
    Super, osobiście uwielbiam Chorwację i mam do niej olbrzymi sentyment. ❤ Życzę Ci wspaniałego wypoczynku.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah, w pierwszej ciąży chyba jest czas do 23tc żeby się pojawiły ruchy, więc spokojnie :) Ja poczułam nagle w 20tc i od tamtej pory już czuję.codziennie co raz mocniej. Detektor tetna myślę, że ma sens dopiero pod koniec drugiego trymestru i gdy przez dłuższy czas nie czuję się ruchów. Ja miałam nie kupować, ale dostałam od koleżanki ;d tylko raz użyłam narazie, swoje tętno bardzo łatwo złapać, dziecka już trochę trudniej, jeśli ktoś nigdy nie słyszał ktg to może się pomylić.

Mój mąż miał dziś 42 letnią pacjentkę, która właśnie urodziła zdrowe, duże dziecko. W wywiadzie 8 poronień, w tym puste jaja, biochemy i pozamaciczna. Przyczyna - mutacja Leiden. Nie wyobrażam sobie, co ta kobieta musiała przechodzić a jednocześnie jaka musiała być jej radość, gdy w końcu się udało :)

Susannah lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec ale Ci pozytywnie zazdroszczę 😍

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sus ja z Frankiem ruchy czułam od 23 tc z Jasiem podobnie więc spokojnie.

Bardzo się cieszę na ten wyjazd jedynie ciąża może mnie powstrzymać ale na to się nie zanosi więc to raczej pewne

Susannah lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Babulka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwonił do mnie doktor zaskoczony moim posiewem i mówi, że taki wynik to on widział z 2x w karierze 🙈 I dostałam Nystatynę na 10 dni, bo woli dmuchać na zimne, chociaż ten grzyb ogólnie nie powinien narobić szkód.

Czemu ja muszę być taka unikatowa 😭

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• dafney Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony wrote:
    Susannah, w pierwszej ciąży chyba jest czas do 23tc żeby się pojawiły ruchy, więc spokojnie :) Ja poczułam nagle w 20tc i od tamtej pory już czuję.codziennie co raz mocniej. Detektor tetna myślę, że ma sens dopiero pod koniec drugiego trymestru i gdy przez dłuższy czas nie czuję się ruchów. Ja miałam nie kupować, ale dostałam od koleżanki ;d tylko raz użyłam narazie, swoje tętno bardzo łatwo złapać, dziecka już trochę trudniej, jeśli ktoś nigdy nie słyszał ktg to może się pomylić.

Mój mąż miał dziś 42 letnią pacjentkę, która właśnie urodziła zdrowe, duże dziecko. W wywiadzie 8 poronień, w tym puste jaja, biochemy i pozamaciczna. Przyczyna - mutacja Leiden. Nie wyobrażam sobie, co ta kobieta musiała przechodzić a jednocześnie jaka musiała być jej radość, gdy w końcu się udało :)

Tony jak ja vzytam takue historie, to za każdym razem ryczę. Niesamowita determinacja tej kobiety, żeby być mamą. Wiele osób by się poddało, a ona walczyła 🥰 Wiesz może czy to naturalna ciąża?

Tony lubi tę wiadomość

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Tony Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Tony jak ja vzytam takue historie, to za każdym razem ryczę. Niesamowita determinacja tej kobiety, żeby być mamą. Wiele osób by się poddało, a ona walczyła 🥰 Wiesz może czy to naturalna ciąża?

Tak, naturalna :)

dafney lubi tę wiadomość

age.png
    👱🏼‍♀️34 - PAI-1 homozygota 🧔🏻32
    10.21 -ciąża bliźniacza👶👶
    12.21 - poronienie 9tc [*][*]
    4.12.22 - Laurka 😍
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tony, Blondyna, Suzanah jak miło patrzeć na Wasze suwaczki ❤🧡💛 jesteście za połową!

Akata Twój suwaczek również daje nadzieję ❤

Babulka na spokojnie. Jesteś pod dobrą opieką obstawiona lekami. Jeszcze będziesz się nudzić w tej ciąży i tego Ci życzę.

Jedronożec wakacje to jedna z lepszych rzeczy jaką możesz sobie zafundować. Właśnie wracam ze swoich, to były najlepsze dni w tym beznadziejnym roku. Nie myślałam w kółko o ciąży i tym co mnie spotyka. Polecam :)

Jednorożec89, Akataa, Tony, Blondyna.B, Pomarańcza, dafney, Susannah lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • dafney Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu cichutko się zrobiło. Wakacjujecie?🏝

Byłam dziś na wizycie i mój młody człowiek ma już ponad 1,5 cm ❤

Babulka, Blondyna.B, Akataa, cslza lubią tę wiadomość

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ