X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤ dafney
    Jak się czujesz?

Babulka co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 22:39

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney cudownie 😍😍😍

Malinka u mnie lepiej, tymczasem mój mąż ma podejrzenie poważnych problemów ze zdrowiem. W przyszłym tygodniu ma rezonans i zobaczymy co wyjdzie. Nie wiem czy kiedyś przestanie się w końcu wszystko sypać...

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Babulka... 🙁 Zdrowia dla męża, mam nadzieję, że się okaże, że to jednak nic poważnego.

Dafney, kawał człowieka! Rośnijcie dalej pięknie. 💚

Ja odliczam dni do prenatalnych (piątek). Szczęście w nieszczęściu, że dostałam w pracy taki projekt do zrobienia, że nie mam czasu myśleć o tych badaniach i snuć czarnych wizji. Niestety od ciągłego siedzenia przy kompie zaczynają mi wysiadać plecy, muszę ogarnąć jakąś wizytę u fizjo...

Miłego weekendu dziewczyny!

Babulka lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że przeraża mnie w jakim kraju żyjemy... Mąż potrzebuje rezonansu i specjalisty na cito a najbliższy termin do lekarza na grudzień i to prawie w innym województwie, bo w naszej okolicy w ogóle już nic nie ma na ten rok. Oczywiście zrobimy wszystko prywatnie, bo jeszcze nam zostały jakieś pieniądze... A jakbyśmy nie mieli? Przy tym co się obecnie dzieje nie każdy ma środki, żeby nagle wywalić ok 1000zł i to na sam początek diagnostyki. Po prostu płakać się chce.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney, super wieści 💗

Ja jestem tak zmęczona po pracy że mało co się udzielam 😅 a byłam na prenatalnych, ryzyka niskie, jedynie wyszło ryzyko przedwczesnego porodu, ale lekarka mówiła żeby brać więcej DHA i będzie dobrze, jej pacjentki tak się stosowały do zaleceń i żadna nie urodziła przedwcześnie. Poza tym dziudziul zdrowy, duży i nie chciał pokazać płci, tak się wiercił 🤣

Babulka, mam nadzieję że nic poważnego u męża... A kiedy masz kolejną wizytę?

Akataa, Blondyna.B, Justa01, cslza lubią tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Dafney, super wieści 💗

Ja jestem tak zmęczona po pracy że mało co się udzielam 😅 a byłam na prenatalnych, ryzyka niskie, jedynie wyszło ryzyko przedwczesnego porodu, ale lekarka mówiła żeby brać więcej DHA i będzie dobrze, jej pacjentki tak się stosowały do zaleceń i żadna nie urodziła przedwcześnie. Poza tym dziudziul zdrowy, duży i nie chciał pokazać płci, tak się wiercił 🤣

Babulka, mam nadzieję że nic poważnego u męża... A kiedy masz kolejną wizytę?
    Wspaniale!!! Bardzo się cieszę ❤❤❤

Ja mam wizytę za 1.5 tygodnia ale to wciąż jeszcze nie będą prenatalne 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka życzę wam pomyślnej diagnozy i dużo sił.

Jakbyś potrzebowała jakiegoś wsparcia to wal śmiało ja przeszłam ciężką chorobę męża ( wtedy narzeczonego) więc wiem jak to o jest tylko my wtedy mieszkalismy za granicą więc wszytko pad względem leczenie było bardzo szybko i bardzo normalnie całkiem inaczej niż tutaj

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Malinkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Powiem Wam że przeraża mnie w jakim kraju żyjemy... Mąż potrzebuje rezonansu i specjalisty na cito a najbliższy termin do lekarza na grudzień i to prawie w innym województwie, bo w naszej okolicy w ogóle już nic nie ma na ten rok. Oczywiście zrobimy wszystko prywatnie, bo jeszcze nam zostały jakieś pieniądze... A jakbyśmy nie mieli? Przy tym co się obecnie dzieje nie każdy ma środki, żeby nagle wywalić ok 1000zł i to na sam początek diagnostyki. Po prostu płakać się chce.

Niestety :( takie są smutne realia. A jakby dostał się do szpitala? Może zrobiliby wcześniej badania?

Starania od kwietnia 2020
    👩‍❤️‍👨 Ona 32 lata, on 34 lata

😢2021 rok 6 tydzień
    😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
    😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
    🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
    🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
    🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
    🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
    🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
    🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
    🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
    preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby się dostać do szpitala trzeba mieć skierowanie od specjalisty, lekarz poz nie ma podstaw 😏

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• dafney Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkaaa wrote:
    ❤ dafney
    Jak się czujesz?

Babulka co u Ciebie?

Malinkaaa czuję się całkiem nieźle, zwłaszcza, że nawiedzają mnie czasem mdłości. Wiszę nad kiblem i gęba mi się cieszy. To chyba początki choroby psychicznej 😁

Akatkaa kciuki za prenatalne! Całe szczęście, że masz zajęcie, które pochłania dużo uwagi, bo rozumiem ten stres.

Pomarańcza z tym ryzykiem przedwczesnego porodu to przy Pappa badają z krwi? Ja nie pamiętam, żebym miała taką informację przy wynikach prenatalnych z poprzedniej ciąży. Czy to dodatkowo się robi?

Babulka my mieliśmy latem poprzedniego roku podejrzenie tętniaka w głowie u męża. Znam z autopsji problemy z kolejkami i odsyłanie od lekarza do lekarza. Finalnie zrobiliśmy rezonans prywatnie w trybie przyspieszonym w szpitalu Medicover i wynik zaginął. Szukali go 3 dni! Na szczęście rezonans nie wykazał nic niepokojącego.
    Oby u Twojego męża podejrzenia również się nie potwierdziły. Przykro mi, że nie masz spokoju w tej ciąży i bez przerwy dzieje się coś stresującego 🙄

26.08.2022 I prenatalne, Nifty - zdrowy synek 💙
    23.06.2022 pozytywny test!

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney masakra 😵
    Rezonans ma w środę i mam nadzieję, że go nie zgubią i przede wszystkim, że to nie będzie nic poważnego, bo już do reszty osiwieje 🙄

A robisz w końcu jakiś NIPT?

Kto w ogóle następny testuje? :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Pomarańcza z tym ryzykiem przedwczesnego porodu to przy Pappa badają z krwi? Ja nie pamiętam, żebym miała taką informację przy wynikach prenatalnych z poprzedniej ciąży. Czy to dodatkowo się robi?
    Ja miałam wyliczone ryzyko preeklampsii, zahamowania wzrastania płodu i właśnie porodu przedwczesnego. Robiłam razem z PAPP-A też PLGF ale w 1 ciąży bez tego drugiego badania też miałam wszystkie 3 ryzyka ale często widzę że dziewczyny mają nawet tylko ryzyka trisomii wyliczone...

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • dafney Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja miałam wyliczone ryzyko preeklampsii, zahamowania wzrastania płodu i właśnie porodu przedwczesnego. Robiłam razem z PAPP-A też PLGF ale w 1 ciąży bez tego drugiego badania też miałam wszystkie 3 ryzyka ale często widzę że dziewczyny mają nawet tylko ryzyka trisomii wyliczone...

Ja też miałam tylko ryzyko trisomii i nic więcej. Ciekawe czy mając skierowanie ma prenatalne+Pappa mogę dodatkowo zrobić plgf? Na skierowaniu nie mam, ale pewnie można odpłatnie zrobić. Chociaż ja chyba w poradni przyszpitalnej będę robić, to tam pewnie nic ponad standard się nie da.

Babulka zdecydowałam, że zrobię Panoramę, bo ma dodatkowo jeszcze te kilka mikrodelecji no i można go zrobić po skończonym 9 tygodniu. Lekarze wprawdzie polecają czekać do prenatalnych, ale nie zamierzam ich słuchać w tym temacie i zrobię jak najwcześniej się da. U mnie w Pappa wyjdą na bank duże ryzyka trisomii i wtedy umrę na zawał. Wolę być przygotowana na każdy scenariusz wcześniej.

2008 córka 💜

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu mają wyjść duże? Patrzysz na ryzyko populacyjne wg wieku i porównujesz skorygowane i dopiero wtedy wiadomo czy jest duże czy nie :) Sama liczba nic nie mówi, wiadomo, że będzie inne ryzyko dla 20latki i 40 latki jeszcze zanim jedna i druga usiądzie na fotel ;)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dafney wrote:
    Ja też miałam tylko ryzyko trisomii i nic więcej. Ciekawe czy mając skierowanie ma prenatalne+Pappa mogę dodatkowo zrobić plgf? Na skierowaniu nie mam, ale pewnie można odpłatnie zrobić. Chociaż ja chyba w poradni przyszpitalnej będę robić, to tam pewnie nic ponad standard się nie da.

Babulka zdecydowałam, że zrobię Panoramę, bo ma dodatkowo jeszcze te kilka mikrodelecji no i można go zrobić po skończonym 9 tygodniu. Lekarze wprawdzie polecają czekać do prenatalnych, ale nie zamierzam ich słuchać w tym temacie i zrobię jak najwcześniej się da. U mnie w Pappa wyjdą na bank duże ryzyka trisomii i wtedy umrę na zawał. Wolę być przygotowana na każdy scenariusz wcześniej.
    Dlaczego wyjdą wysokie? To, że miałaś poronienia i terminację zupełnie nie ma znaczenia - liczą się porody w wywiadzie i obecne wyniki

Prywatnie wszystko możesz robić, ja miałam USG+PAPP-A na NFZ i PLGF normalnie za pieniądze (ok 300 zł)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna i ten lekarz co liczył ryzyka na nfz wziął pod uwagę też plgf? Bo też się nad tym zastanawiałam właśnie.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafney, miałam przy pappie wyliczone, także nie wiem od czego to zależy 🤷🏼‍♀️

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Blondyna i ten lekarz co liczył ryzyka na nfz wziął pod uwagę też plgf? Bo też się nad tym zastanawiałam właśnie.
    Tak, robiłam w prywatnej przychodni.
    To że na NFZ tylko i wyłącznie oznacza, że jest z tego finansowane - nie znaczy że okrojone czy coś takiego ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ale plgf nie ma w nfzcie w refundacji więc myślałam, że może siłą rzeczy nie wbijają tego w program. Ja robię w placówce typowo nfztowskiej. No ale zobaczymy na kogo trafię :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• dafney Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Pappa nie wylucza/potwierdza ryzyk biorąc pod uwagę poprzednie trisomie w wywiadzie? W ogóle to badanie jest dla mnie niesamowicie dziwne. W ciąży z trisomią wyszły w Pappa jakieś bezsensowne wyniki. A miałam całe spektrum widocznych w usg wad typowych dla trisomii 13 chromosomu. Jednak Pappa tego nie potwierdziła.
    Mimo wszystko zrobię Panoramę i cały czas rozważam też amnio.

2008 córka 💜

age.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ