Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
jo_ana wrote:No niestety jutro czeka mnie zabieg 😔
Zapierałam się rękami i nogami ale się nie udało ehh
Szyjka macicy cały czas otwarta i dość spory skrzep w macicy jeszcze.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie💚
Ja po farmakologii miałam zabieg trwał on dosłownie nie całe dwie minuty i nie było narkozy tylko znieczulenie miejscowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 22:01
jo_ana lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Szyjka macicy cały czas otwarta i dość spory skrzep w macicy jeszcze.jo_ana lubi tę wiadomość
-
Kochana bądź dobrej myśli.. 💓 Ja się później cieszyłam, że miałam zabieg..
Fajnie by było jakby Ci dali antybiotyk po zabiegu i do domu też.jo_ana lubi tę wiadomość
-
O 16 pisałam sms do lekarz czy możemy przyspieszyć tabletkami. Teraz mi odpisała że tylko w warunkach szpitalnych
Nie wiem co robić. Boje się szpitala i bycia tam sama ale też nie chce leżeć w domu i czekać kurczaki👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Szyjka macicy cały czas otwarta i dość spory skrzep w macicy jeszcze.Jeszcze mam nadzieję -
Jc94 wrote:O 16 pisałam sms do lekarz czy możemy przyspieszyć tabletkami. Teraz mi odpisała że tylko w warunkach szpitalnych
Nie wiem co robić. Boje się szpitala i bycia tam sama ale też nie chce leżeć w domu i czekać kurczakiJeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Hmm a ile juz czekasz i ile mozesz tak czekac?
Jutro będzie tydzień jak zrobiłyśmy usg i okazało się że jest pusto. Odstawiła mi leki i powiedziała że w ciągu tygodnia powinnam zacząć krwawić.
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Jc94 wrote:O 16 pisałam sms do lekarz czy możemy przyspieszyć tabletkami. Teraz mi odpisała że tylko w warunkach szpitalnych
Nie wiem co robić. Boje się szpitala i bycia tam sama ale też nie chce leżeć w domu i czekać kurczaki
Może to straszne co napisze...ale idź do tego szpitala jak najszybciej... szkoda czasu.
Nie będziesz sama, masz tu nas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 22:30
-
Jc94 wrote:Jutro będzie tydzień jak zrobiłyśmy usg i okazało się że jest pusto. Odstawiła mi leki i powiedziała że w ciągu tygodnia powinnam zacząć krwawić.Jeszcze mam nadzieję
-
Mąż tez mi teraz napisał że mam poczekac jeszcze kilka dni.
Chyba muszę się z tym przespać.
Dziękuję dziewczyny za rady!Aneta2506 lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Przykro mi ze jednak się nie udało ale bądź dobrej myśli! Mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie ❤
Jak mi zaproponowali zabieg w szpitalu nie dałam się, dali mi też nadzieję że może ciąża jest młodsza niż sądzą. Doskonale Cię rozumiem .. na mnie potem siadła rodzina dlaczego nie dałam się wyczyścić od razu tylko sama tyle się męczyłam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 22:43
-
Jc94 wrote:Mąż tez mi teraz napisał że mam poczekac jeszcze kilka dni.
Chyba muszę się z tym przespać.
Dziękuję dziewczyny za rady!
Zrobisz jak zechcesz jeśli czujesz że już nie dasz rady czekać bo Cie to psychicznie dołuje to idz do tego szpitala zajmie to dzien lub dwa i poczujesz ulgę wiem że to brzmi okropnie ale to właśnie poczułam jak wyszłam ze szpitala po pierwszym poronieniu ulgę że ten koszmar się skończył. Teraz postanowiłam czekać u mnie trwalo to 3 tygodnie zanim zaczęłam krwawić ale ja miałam wysokiego proga przez luteine i mam wrażenie że też to opóźniło krwawienie. Jeśli nie masz niepokojących objawów to możesz jeszcze poczekać do 2 tygodni to napewno.czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Widzicie..u mnie się przeciąga, byłam pewna, że dziś już będzie wszystko ok na USG a okazuje się, że jeszcze jest ten skrzep i mnie to tak dołuje 😔 znowu czekanie, czy beta na pewno spadnie do końca, mam czekać 10 dni ale będę robiła też testy, bo nie umiem inaczej. Lekarz mówi, że powinno się oczyścić ale ja chcę szybko się starać i boję się, że będę teraz na miesiączkę czekać wieki, później owulacja nie wiadomo kiedy bo mogą się rozjechać cykle i nigdy nie będę w kolejnej ciąży. A może być tak, że teraz już nie będę zachodzić w ciążę szybko, bo wszystko mi się pewnie spieprzyło. Nienawidzę czekać i myśleć co będzie
-
Nati94 wrote:Widzicie..u mnie się przeciąga, byłam pewna, że dziś już będzie wszystko ok na USG a okazuje się, że jeszcze jest ten skrzep i mnie to tak dołuje 😔 znowu czekanie, czy beta na pewno spadnie do końca, mam czekać 10 dni ale będę robiła też testy, bo nie umiem inaczej. Lekarz mówi, że powinno się oczyścić ale ja chcę szybko się starać i boję się, że będę teraz na miesiączkę czekać wieki, później owulacja nie wiadomo kiedy bo mogą się rozjechać cykle i nigdy nie będę w kolejnej ciąży. A może być tak, że teraz już nie będę zachodzić w ciążę szybko, bo wszystko mi się pewnie spieprzyło. Nienawidzę czekać i myśleć co będzie
Mam podobne odczucia teraz. Tez bym już chciala moc zacząć od nowa.
👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Nelcia też tak miałam.... A po napiciu ciekawe kiedy przyjdzie ta @😜 i czekamy na tą @. wszystkie chyba tak mamy 🤨
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Nelcia wrote:Ja bym chciala na poczatek zeby sie juz skonczylo, bylo ok i zebym mogla woncu odreagowac i sie napic 🙈
Tak, ja też jak wyszłam ze szpitala, a następnie skończyłam antybiotyk mąż poleciał po Proseco dla mnie...
Jednak w tamtym momencie alkohol mnie nie wyluzowal tylko pogorszył smutek. 😟
Teraz po dluzszym (o ile można napisać że jest to dłuższy) czasie lubię się wyluzować przy lampce wina z mężem 😌15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Szczepilyscie się przed staraniami?
Ja osobiście nie jestem zaszczepiona. Nie jestem ani anty, ani za. Tak wybralam razem z mężem i narazie się tego trzymam. Mój endokrynolog mówi że powinnam się nie szczepić tylko on to w ogóle takie rzeczy mówi na temat pandemii że widać że nie wierzy w wirusa. A ginekolog znowu co wizytę mnie pyta czy już się zaszczepiłam, bardzo na to nalega, czasami czuje się niezręcznie. W pierwszym trymestrze powiedział że jak się nie zaszczepiłam przed, to mam poczekac do drugiego trymestru i się zaszczepić nawet w ciąży.
Właśnie drugi raz przechodzę 👑 i u mnie podobne objawy co do grypy corocznej. Lekarz straszy że w ciąży dwa razy gorzej przejdę.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 00:22
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ja sie zaszczepilam bo sie boje i tez slyszalam, ze kobiety w ciazy z covidem moga miec powiklania w ciazy, ale czy to prawda? Ja w pandemie wierze i stwierdzilam, ze lepiej sie zaszczepie , ale to moje zdanie.
Dziewczyny teraz jak mam skurcz to pojawia sie krew odrazu, czy to dobry znak, tak powinno byc? Jeatem dobrej mysli, ze sama sie oczysciJeszcze mam nadzieję