Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
jo_ana wrote:Homocysteina lekko za wysoko, więc trzeba włączyć metyle by ją obniżyć. Będzie dobrze 💛
-
Hej dziewczyny, ja tez czekam na wynik trombifili , ale nie znam sie niestety na tym wszystkim i pewnie tez podesle Wam wyniki jak beda , mam nadzieje, ze pomozecie.
Bylam dzisiaj na wizycie i transfer w lutym jak dobrze pojdzie, na zabieg nie musze isc, beta 44. Lekarz stwierdzil, ze podejdziemy chyba na naturalnym cyklu bo nie podoba mu sie, ze bralam tyle lekow i te hormony i tak byly rozjechane. Zlecil mi duzo badan za duza kase, ehh
Wiecie moze gdzie najtaniej zrobie kariotyp?
Martwi mnie to wszystko, teraz mam 2 miesiace to mam nadzieje, ze schudne i dieta chociaz mi wyjdzie, bo mam z czego niestety schudnacJeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:Hej dziewczyny, ja tez czekam na wynik trombifili , ale nie znam sie niestety na tym wszystkim i pewnie tez podesle Wam wyniki jak beda , mam nadzieje, ze pomozecie.
Bylam dzisiaj na wizycie i transfer w lutym jak dobrze pojdzie, na zabieg nie musze isc, beta 44. Lekarz stwierdzil, ze podejdziemy chyba na naturalnym cyklu bo nie podoba mu sie, ze bralam tyle lekow i te hormony i tak byly rozjechane. Zlecil mi duzo badan za duza kase, ehh
Wiecie moze gdzie najtaniej zrobie kariotyp?
Martwi mnie to wszystko, teraz mam 2 miesiace to mam nadzieje, ze schudne i dieta chociaz mi wyjdzie, bo mam z czego niestety schudnac
A jakie badania?
Ja też nastawiam się na dietę- jeszcze 5 kg by się przydalo, ale teraz jem ciasto i popijam kawą 🙈Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Śnieżka90 wrote:Jeżeli miałaś 3 poronienia, to można to na NFZ zrobic.
A jakie badania?
Ja też nastawiam się na dietę- jeszcze 5 kg by się przydalo, ale teraz jem ciasto i popijam kawą 🙈
To bylo 1 , ale lekarz mowil, ze 1 transfer nieudany, 2 poronienie i wedlug nieggo trzeba juz badac. Ja tez wole badac niz drugi raz przez to przechodzic.
Tsh ft3 ft4 homocysteina bialko c bialko s bialko s wolne
Kardiolipinie elisa beta 2 gligoproteinie antykoagulant toczniowy komorki nk mutacja v leiden mutacja protrombiny , te 2 ostatnie juz zrobilam z trombofile i czekam na wynik a i b 12 mam zrobic no i kariotyp
Polowy badan nie znam i nie wiem co to , ale musze poszukac poczytac o co kaman i gdzie najtaniej bo niestety drogie te badania widzialamJeszcze mam nadzieję -
Nelcia wrote:To bylo 1 , ale lekarz mowil, ze 1 transfer nieudany, 2 poronienie i wedlug nieggo trzeba juz badac. Ja tez wole badac niz drugi raz przez to przechodzic.
Tsh ft3 ft4 homocysteina bialko c bialko s bialko s wolne
Kardiolipinie elisa beta 2 gligoproteinie antykoagulant toczniowy komorki nk mutacja v leiden mutacja protrombiny , te 2 ostatnie juz zrobilam z trombofile i czekam na wynik a i b 12 mam zrobic no i kariotyp
Polowy badan nie znam i nie wiem co to , ale musze poszukac poczytac o co kaman i gdzie najtaniej bo niestety drogie te badania widzialam
Kariotyp chyba też na testdna najtaniejNelcia lubi tę wiadomość
-
Śnieżka90 wrote:Ja mam wszystko oprócz kariotypow zrobione - ale w moim wypadku sama nie wiem w czym problem.
Może warto żebyś się do Paśnika zapisała? Może będzie miał pomysł -
Nelcia też myślę o kariotypach i mimo że mogłabym na nfz to chyba zdecyduje się prywatnie (nie dam rady czekać kilka miesięcy na termin do genetyka) I najtaniej chyba wychodzi na testdna 834 zł same kariotypy za parę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 15:33
-
Blondyna.B wrote:U mnie to samo, kariotypów nie robiłam mimo, że należy mi się na NFZ ale to jest tak bardzo skrajny przypadek żeby mieć nieprawidłowy...
Może warto żebyś się do Paśnika zapisała? Może będzie miał pomysł
Dlatego szukam innych alternatyw- prograf ? Może ktoś stosował ?
Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Ivanka93 wrote:Nelcia też myślę o kariotypach i mimo że mogłabym na nfz to chyba zdecyduje się prywatnie (nie dam rady czekać kilka miesięcy na termin do genetyka) I najtaniej chyba wychodzi na testdna 834 zł same kariotypy za parę.
To jest jakaś masakra, koszty badań itp..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ivanka93 wrote:Nelcia też myślę o kariotypach i mimo że mogłabym na nfz to chyba zdecyduje się prywatnie (nie dam rady czekać kilka miesięcy na termin do genetyka) I najtaniej chyba wychodzi na testdna 834 zł same kariotypy za parę.
Moj maz na szczescie ma wiec tylko ja musze zrobic. Zadzwonie do poradbi genetycznej jutro i zapytak ile sie czeka jak dlugo tez zrobie prywatnie niestety.Jeszcze mam nadzieję -
My kariotypy robiliśmy w diagnostyce. Ok 450 zł każdy. Ale to było z 2lata temu. Chyba to bylo to badanie, gdzie nam laborant mówił,żeby przyjść chyba godz lub dwie po cukrowym śniadaniu (doslownie chleb z dzemem), nie wolno było pic soków na pewno i coś tam jeszcze było w zakazach. Mam nadzieję,że nie mylę badań.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Tyle tych badan jest, że się nazbiera niezła suma.... Też mi się wydaje, że na test dna najtaniej kariotyp.
Kardiolipinie elisa beta 2 gligoproteinie < - - te badania są właśnie na zespół antyfosfolipidowy...
Tak jak Blondyna napisała na zdrowegeny jest. Tam jest fajnie to opisane. ..
Ja jak na vitalabo wpisywałam zespół antyfosfolipidowy to nic nie wyskakiwało i tak zakręciłam się, że wzięłam jakieś p/c. P. Kompleksom fosfatydyloseryna/protrombina IgG IgM... 🙄 Masakra🤦♀️🤦♀️🤦♀️, nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym.
Parę dni temu pododawali dużo badań i jest pełno między innymi na zespół antyfosfolipidowy. -
Ja po wizycie. USG zrobione, cytologia pobrana.
Lekarz jak zobaczył moje wyniki to był pod wrażeniem, że są tak ładne, że nigdzie nie ma problemu. Powiedział, że myśli że nie będę miała problemu z zajściem w ciążę a dalej do 10 tygodnia jak już to może być problem.
Bardzo mocno trzyma za nas kciuki i ma ogromną nadzieję, że niedługo się zobaczymy na potwierdzeniu ciąży ☺️Nelcia, Aneta2506, Nati94 lubią tę wiadomość
-
Super! Blondyna cieszę się, że wszystko w porządku
Czekam na wiadomość 17.12 ze zdjeciem dwóch kreseczekBlondyna.B lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Super! Blondyna cieszę się, że wszystko w porządku
Czekam na wiadomość 17.12 ze zdjeciem dwóch kreseczekczarneniebo lubi tę wiadomość