Forum Poronienie Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu
Odpowiedz

Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Justine M Autorytet
    Postów: 787 1025

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poroniłam 20ego Maja, samoistnie całkowicie
    serduszkujemy codziennie, mam nadzieje że małpa nie przyjedzie

    Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że po samoistnym poronieniu wasi lekarze dają wam od razu zielone światło, tylko u mnie są wszyscy tacy ostrożni chociaż wszystko jest w porządku.
    My już teraz czekamy na @ i zaczynamy od nowa.
    PrimaSort- olej temperatury i to całe planowanie, po prostu się starajcie w ciemno ;) czasem takie wyluzowanie pomaga zajsc w ciąże.
    Ja mam dzisiaj gorszy dzień, mój mąż wrócił dzisiaj z pracy i mi opowiadał, że jego kolega wybiera się dzisiaj z żoną na pierwsze USG, a mi jakby ktoś w mordę dał.. Nienawidzę, jak mi ktoś opowiada o ciążowych przeżyciach bo od razu łapie doła.
    Jest taka piękna pogoda i wszędzie mamy z wózkami, aż serce pęką... :(
    Dzsiaj jest mój 25dc. @ przybywaj...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za wszystkie trzymam kciuki bo wy już w trakcie starań ;*

  • skrzat1988 Autorytet
    Postów: 598 617

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś straciłam nadzieję...
    Zrobiłam właśnie badania hormonów. Wyszła mi bardzo wysoka prolaktyna 700 mIU/l (norma 102-496). Czytam, że przy takiej wysokiej prolaktynie nie zajdzie się w ciążę, trzeba zacząć brać leki, a to znowu trwa...Wcześniej żaden lekarz nie zalecił mi takich badań i głupia przez ponad rok po prostu myślałam, że nie trafiam w owu i jestem zdrowa jak koń. Wszystkie badania krwi były świetne. Teraz to poronienie to może też przez ten hormon.
    Powiem Wam, że ręce mi już opadają, wokół mnie wszystkie dziewczyny zachodzą w ciąże bez problemów. Moja mama, babcia, ciotki, wszystkie ciąże miały wzorowe, a ja nawet w jedną nie mogę zajść i jej normalnie donosić;/
    Chyba łatwiej będzie się pogodzić, że nie będę mieć dzieci. Mam dość:(
    Kupię sobie psa.

    1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

    m3sxrjjgan8b5awa.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat1988- ja jutro idę na badanie TSH (skierowanie wzięłam od lekarza rodzinnego bo ginekolodzy po pierwszym poronieniu nie zlecają żadnych badań)i boję się co wyjdzie..
    Ja też naokoło mam same zaciążone i już nie mam siły na to patrzec i czuje w sobie potworną złośc dlaczego ja.
    My mamy psa, kochany futrzak ;) adoptuj ze schroniska, będzie Cie kochał nad życie ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolaktynę mam 32,08 przy normie 26 i biorę Bromergon

  • Marlena Autorytet
    Postów: 831 646

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    To dołączę się i ja..
    U mnie trwa to już troszkę dłużej. Mojego Aniołka straciłam ponad 16 msc temu. I nadal nic. Mimo nieprzerwanych starań. Wszystkie badania ok. Widocznie zbyt bardzo chcę.

    [*] Arek - 19.01.2014

    3i499vvjojbctpry.png

    9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marlenko! Przykro mi, że Ty również straciłaś swoją dzidzię :(
    Widzę, że już długo się starasz. Podobno o wszystkim decyduje nasza psychika :/ I to ona nas blokuje, a na nią nie mamy wpływu :( Mam nadzieję, że z czasem doczekasz się dzieciątka. A nie myślałaś o monitoringu lub inseminacji?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko czytalam wczoraj artykuł właśnie na ovu, ze jeżeli starasz się o dziecko i jednocześnie się stresujesz to z mózgu idzie sygnał ze to jednak nie jest dobry czas na ciążę, ale czy to prawda to nie wiem.. Wszystko zależy od organizmu.
    Ja znam osobiście dziewczynę, która przy silnym stresie zaszła za pierwszym razem i dziś chłopczyk ma juz ponad pol roku.
    Mierzysz temp i robisz testy owulacyjne?

  • missbum Przyjaciółka
    Postów: 105 160

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 26 dc, test wyszedł dzisiaj negatywnie, więc jutro albo pojutrze powinna przyjść @

    Dziewczyny kiedy bada się prolaktynę? Czy to może być dowolny moment cyklu? Bo tego akurat nie sprawdzałam i widząc wasze wpisy pomyślałam że warto prolaktynę zbadać.

    Kropek [*] 21.01.2015 (8 tc)
    niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    missbum wrote:
    U mnie 26 dc, test wyszedł dzisiaj negatywnie, więc jutro albo pojutrze powinna przyjść @

    Dziewczyny kiedy bada się prolaktynę? Czy to może być dowolny moment cyklu? Bo tego akurat nie sprawdzałam i widząc wasze wpisy pomyślałam że warto prolaktynę zbadać.
    Prolaktynę zbadaj w 3 dniu cyklu :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj TSH wyszło mi 3,1 (norma 0,55-4,0) Nie za wysokie jak na starania?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w normie ale dobrze jakby było koło 1.5

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie dzisiaj pytałam znajomej lekarki i powiedziała mi, że powinnam zrobic te wolne hormony FT3 i FT4 - jak będą kiepskie to wtedy do enkrynologa dopiero.
    Wstępnie zapisałam się już na wtorek( prywatnie bo państwowo to z pół roku bym sobie poczekała;/) - w piątek zrobię te wyniki i ewentualnie odwołam wizytę jak będzie w porządku.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak zrób. I koniecznie nam tutaj też daj znać :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać :)
    A u was co tam?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj TSH wyszło mi 3,1 (norma 0,55-4,0) Nie za wysokie jak na starania?
    Tsh dla starajacych się powinno być poniżej 2 :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo trwa zbijanie tego TSH?

  • pap86 Autorytet
    Postów: 3274 2447

    Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    missbum wrote:
    U mnie 26 dc, test wyszedł dzisiaj negatywnie, więc jutro albo pojutrze powinna przyjść @

    Dziewczyny kiedy bada się prolaktynę? Czy to może być dowolny moment cyklu? Bo tego akurat nie sprawdzałam i widząc wasze wpisy pomyślałam że warto prolaktynę zbadać.
    Są dwie szkoły -jedna to, że prolaktyne mona badac w dowolnym dniu cyklu a druga, ze kolo 7dni po owulacji (wazne zeby to byla druga faza cyklu z wyzszymi temperaturami).

    Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie badania można wykonac "na własną rękę"? Bo ginekolog nie widzi na razie powodów. Ale dla własnego spokoju chciałabym miec chociaż podstawowe wyniki.

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego