Przyczyny poronien
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ naukowego punktu widzenia:
problemy z tarczycą...toksoplazmoza...cytomegalia...
ja dopiero mam mieć robione badania...
czuję się jak młody bóg...podejrzewam że u mnie przyczyną był wypadek na sylwestrze..dostałam petardą w twarz...dzięki Bogu nie wybuchła..ale mimo wszystko strasznie przeżyłam to psychicznie..
mój ginekolog to potwierdził, ale chce żebym zrobiła jeszcze badania...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGroszkowa widzę że nasze aniołki są w tym samym wieku nawet zostały poczęte mniej więcej w odstępie tyg Moje maleństwo też rozwijało się do 8 tyg a zabieg miałam pierwszego dnia 12 tyg teraz czekam na @ . . . Mi lekarz też powiedział że strach stres to są najczęstsze przyczyny ale może to być nawet zwykły katar ... Czekam również na wyniki badań histo ale nie spodziewam się po nich za wiele ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u mnie wykluczone zostały: chlamydia,tarczyca,toksoplazmoza, cytomegalia-te badania miałam wykonane przed zajściem były ok. Po poronieniu zaś krzepliwość i też wszyło ok. Prawdopodobnie jakaś wada chromosonalna-to ponoć najczęstsza wada wczesnych poronień. A o tych: ureaplazma i mykoplazma nie słyszałam, muszę poczytać. Tyle tych wszystkich bakterii że głowa boli!
-
nick nieaktualnyMiriam ureaplazma zamieszkuje cewkę moczową i przenosi się zawsze do pochwy i szyjki macicy.najczęściej zaraża się nią od partnera,ale można też podobno nawet w toalecie lub na basenie.
mykoplazma hominis to już typowo weneryczna bakteria.podobno też w toalecie można to złapać.te bakterie mogą nie dawać żadnych objawów,więc po poronieniu lepiej sprawdzić czy to one nie przyczyniły się do straty.
pozdr -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witaj madziu32323 a powiedz mi to była Twoja pierwsza ciąza??
MI po pierwszej stracie tez nic nie zlecił eh
Lekarze Twierdza ze 1 strata to sie zdarza i dopiero po kilku poronieniach daja skierowania na badania , i uważam tez ze to błąd
A w szpitalu jak czekałam na zabieg , zapytałam jednego z lekarzy jakie badania powinnam porobić zeby 3 raz nie stracić to lekarz odpowiedział"Co pani mówi!!?? Do 3 razy sztuka bez badań" No masakraaa
Na szczęscie mój lekarz dał mi skierowanie na badania
-
nick nieaktualnyMi też powiedziano że do trzech razy to normalne wczoraj byłam u lek państwowo omówiłam się jak dowiedziałam się że jedstem w ciąży ( oczyścicie chodziłam prywatnie ale co to dało ) nic mi nie zlecił lekarz bez badan histo... a zresztą przeczytajcie ostatni wis do mojego pamiętnika załamałam się ... Polska to dziwny kraj... Myślisz że płacisz to będzie ok ...
-
nick nieaktualny