Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hah! No nie mogę, z tych motywacyjnych wpisów jesteście niezastąpione 😂😍
NoraBlue, Mart0511, Arisia, Claudie_28, MadzikPc92 lubią tę wiadomość
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Dziewczyny, niech te @ będą waszymi ostatnimi w tym roku 🤭 trzymam kciuki! 🌈 dawajcie tutaj znać 🤗
Mart0511, Wixa🌸, Arisia, NoraBlue, Biochemiczka, emciak, Claudie_28, MadzikPc92 lubią tę wiadomość
12.24 biochem 😞
09.05 ⏸️
12.05 beta 317 prog 27
14.05 beta 590
21.05 1 pęcherzyk 9mm 🤞🤞🤞
29.05 CRL 7.1 mm ❤️
9t/11t 💔 -
Cześć 👋
Jestem mamą dwóch chłopców 8 i 3 lata
Dwa poronienia mam za sobą
2014 pierwsza ciąża poronienie w toku 19 TC niewydolność szyjki
Marzec br. Poronienie zatrzymane 10 tc ciąża obumarła w 7 TC.
Maj - Pierwszy cykl książkowo 30
Czerwiec - drugi cykl 27
Lipiec -3 cykl obecnie 35 dc i test pozytywny .
Szczerze? Nie wiedziałam że będę aż tak tym faktem przerażona
NoraBlue, Mart0511, *Julia*, Void, Arisia, Mucha94, Choko lubią tę wiadomość
-
Gonia_a wrote:Cześć 👋
Czerwiec - drugi cykl 27
Gonia trzymaj się mocno mocno 🩷🩷🩷 trzeba wierzyć, że tym razem będzie dobrze!!!
Gonia_a lubi tę wiadomość
-
Czerwiec - drugi cykl 27
Choć ciąża po poronieniu jeszcze przede mną, to myślę, że to całkowicie normalne i każda z nas to czuje lub dopiero będzietrzymam kciuki i wierzę, że Twoja ciąża będzie cudownie nudna ❤️ trzymaj się!
-
Czerwiec - drugi cykl 27
Super, że tak szybko się udało.
Wiadomo, że każda z nas jak w końcu zobaczy te dwie magiczne kreski będzie się bała.
Ale po burzy zawsze wychodzi słońce więc musi byc dobrze
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrzeWixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Czerwiec - drugi cykl 27
Gonia, Twoje uczucia są normalne 😉
Przyjdzie czas, kiedy w pełni się uczieszysz, strach będzie towarzyszył.
Ale spróbuj go zniwelować, dla tego małego kropka ♥️
Nudnej ciąży, bez jakiegokolwiek przeszkód 🫶
Cudownie, że tak szybko się udało ♥️
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
Czerwiec - drugi cykl 27
Totalnie rozumiem to przerażenie . To normalne. I jak czytam opowieści dziewczyn po poronieniach to nie mija przez długo czas niestety. Taki już nasz los naznaczonych stratą
1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
31.07 11 dpo- bHcg 42.99
02.08 13dpo- bHcg 96,2 118%
04.08 15dpo- bHcg 328 256.5%
07.08 18dpo- bHcg 1334 151%
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 82333146%
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Chwilę się nie odzywałam ale wszystko podczytywałam na bieżąco
Małe aktualizacje. Byłam dziś w poradni hematologicznej i Pani doktor kazała odstawić Acard o ile ginekolog nie zadecyduje inaczej ale zostawić heparynę w dawce 0,4 raz dziennie. Powiedziała że te mutacje nie mają dużego znaczenia klinicznego i nie ma sztywnych zaleceń co do stosowania czegokolwiek ale w przypadku jeśli mam historię z poronieniem i dobrze toleruje heparynę to mam ją brać prawdopodobnie do rozwiązania.
Oczywiście nie byłabym sobą jakbym tygodnia też nie zakończyła usg u ginekologa. Złapałam termin u spoko lekarki w lux więc nie zastanawiałam się długo i u niej wylądowałam wracając z poradni.
Widoczny tylko pęcherzyk 53mm o lekko wklęśniętym jednym boku. Powiedziała że na ten wiek ciąży 5+1 wygląda to ok, wielkość endometrium też. Kontrola za tydzień.
Chat GPT (🤣) też powiedział że to jest ok i przy takiej becie nie powinnam się martwić. Że to wklęśniecie może być miejscem przyczepu do macicy i tworzenia się zarodka itp. Wierze jemu i lekarce więc przynajmiej dzisiaj na chwilę nie będę się martwić , zacznę od jutra 🙃
Wixa🌸, NoraBlue, Arisia, Biochemiczka, Fox, *Julia*, Mary27, Nessie, Choko, Void, Jusia92 lubią tę wiadomość
31.07 11 dpo- bHcg 42.99
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
@NoraBlue, ja mam 36 i tea cenzura 35 lat mnie przeraża. A staramy się od 34 roku jc. 😁 ogólnie kwestia wieku mnie przeraża. Chociaż lekarz mówi, że nie ma co się fiksować i że płodność nie spada nagle.
@Wixa, ja te z mam w rodzinie kobiety 40+ którym się udało za pierwszą próbą i mam koleżankę która z pomocą medyczną jest teraz w 32 tyg, a to jest jej 12 ciąża i będzie pierwszy poród.
Btw, też bym się starała mimo antybiotyku. Chyba na początku działa zasada albo wszystko albo nic.
Ja jeszcze nie jestem gotowa na starania po drugim poronieniu, ale bardzo kibicuję wam wszystkim ♥️
Byłam ostatnio na urlopie i chcę wam powiedzieć że dużo mi to dało. Zaakceptowałam fakt, że mam już dwóch aniołków i może być, że syn nie będzie miał rodzeństwa. A może będzie miał. Zobaczymy. Ale psychicznie czuję się dużo lepiej. Także jeżeli ktoś zastanawia się czy warto i czy w ogóle teraz jest dobry czas na reset to z mojego doświadczenia powiem że warto. Jeszcze kilka tyg temu zastanawiałam się nad psychoterapeuta, a teraz jestem oaza spokoju.NoraBlue, Void lubią tę wiadomość
👩🏻 36l. 👱♂️36l.
29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
23.08.2024 - 8/6 tc 💔
16.06.2025 - 11/9 tc 💔
Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞 -
Jakiś czas temu rozmawialiście o żelazie. Nic nie pisalam, ale może warto było powiedzieć, że ją miałam hemoglobinę na poziomie 7 (anemia pokrwotoczna po poronieniu) i sorbifer wyprowadził mi do poziomu 14,5 w 1 mies.I się utrzymuje. A jest to poziom wyższy aniżeli przed krwotokiem.👩🏻 36l. 👱♂️36l.
29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
23.08.2024 - 8/6 tc 💔
16.06.2025 - 11/9 tc 💔
Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞 -
Choko wrote:Jakiś czas temu rozmawialiście o żelazie. Nic nie pisalam, ale może warto było powiedzieć, że ją miałam hemoglobinę na poziomie 7 (anemia pokrwotoczna po poronieniu) i sorbifer wyprowadził mi do poziomu 14,5 w 1 mies.I się utrzymuje. A jest to poziom wyższy aniżeli przed krwotokiem.
Sorbifer jest mega!
Zapomniałam w sumie napisać wyżej że hematolog zaleciła mi brać jedna tabletkę co dwa dni przez całą ciążę w tym też pierwszy trymestrwięc chyba nie taki diabeł straszny w tym pierwszym trymestrze
Zaznaczyła wyraźnie że ferrytyna ma się mieścić między 55 a 70Choko, *Julia* lubią tę wiadomość
31.07 11 dpo- bHcg 42.99
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
U mnie dziś @. Chyba pierwszy raz w życiu cieszę się, że przyszła miesiączka. Jestem rowniutenko 5 tyg po zabiegu. Wcześniej miałam cykle 30-32 dniowe, więc chyba jest nieźle. W poniedziałek wyjeżdżamy na wakacje i czytając slowa Choko widzę, ze to chyba dobra decyzja. Tydzień chcemy odpocząć i wrócimy do starań w sierpniu. Na początku myśleliśmy o powrocie do starań na jesień, ale to forum bardzo mnie zmotywowało, widzę, że wy też nie poddajecie się plus lekarz też nie widzi przeciwwskazań. Rano w poniedziałek chyba skoczę jeszcze na pobranie krwi, żeby spojrzeć na tsh, prolaktyne itp, bo tego już po poronieniu nie zbadałam. I będziemy działać
NoraBlue, MadzikPc92, Mary27, Choko, Void, Jusia92 lubią tę wiadomość
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Arisia wrote:U mnie dziś @. Chyba pierwszy raz w życiu cieszę się, że przyszła miesiączka. Jestem rowniutenko 5 tyg po zabiegu. Wcześniej miałam cykle 30-32 dniowe, więc chyba jest nieźle. W poniedziałek wyjeżdżamy na wakacje i czytając slowa Choko widzę, ze to chyba dobra decyzja. Tydzień chcemy odpocząć i wrócimy do starań w sierpniu. Na początku myśleliśmy o powrocie do starań na jesień, ale to forum bardzo mnie zmotywowało, widzę, że wy też nie poddajecie się plus lekarz też nie widzi przeciwwskazań. Rano w poniedziałek chyba skoczę jeszcze na pobranie krwi, żeby spojrzeć na tsh, prolaktyne itp, bo tego już po poronieniu nie zbadałam. I będziemy działać
Super!!! Jejku ja dalej na swoja @ czekam, zabieg 30 czerwca, ale mam podejrzenie, ze owulacja była w zeszłym tygodniu i czekam, ale już czuje, że się zbliża. Cykle wcześniej też miałam 30-32, ale teraz wiem, że ten pierwszy cykl to może być szaleństwo. Ja chcę wrócić do staram od razu w tym kolejnym cyklu i jedziemy na wakacje we środę a potem jeszcze wyjazd na początku września liczę na reset 🩷
Arisia lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też @, cykl się przesunął o 5 dni ale jest, jak akurat idziemy na wesele 😅
Wczoraj dostałam wyniki badań po poronieniu, przeplakalam caly wieczór, dzisiaj wygladam jak krolik. Infekcja wykluczona, przewlekle miedzykosmkowe zapalenie wykluczona ale moja nieszczęsna immunologia jest winna, za duzo komórek ktore atakuja a bardzo malo ktore chronią ciążę... niby się spodziewalam ale tak zabolało ze moj organizm traktuje ciążę jak zło konieczne a łożysko za szybko się starzeje. We wnioskach zalecone heparyna, acard i immunoterapia, do rozważenia immunoglobulin, w przypadku nadwagi redukcja masy, diagnostyka chorób autoimmunologicznych u matki, a po zajściu w ciążę niezbędny intensywny nadzór w jej wczesnym okresie, a następnie elektywny wcześniejszy poród.
To jest tylko skrot bo opis jest na 2 strony drobna czcionka. Mam nadzieję ze jak pojde z tym do lekarza to bedzie to wyglądało prościej niż teraz jak o tym czytam samaArisia lubi tę wiadomość
30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, anty TPO ->264, ANA dodatnie, Kir Bx, prolaktyna wyrownana 👍, homocysteina wyrównana 👍
Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼♀️ monosomia chromosomu X
22.01.2025- ⏸️
05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼♀️ zdrowa dziewczynka -
Dołączam do Was, ja też dzisiaj 1 dzień @ po zabiegu 28 czerwca. Wcześniej miałam cykle co 25 dni. Planuje na spokojnie zapisać się do gin i oznaczyć pierwszy raz betę, żelazo, ferrytyne i zobaczę jak tam moja anemia 🤪 poczekam z decyzją o staraniach do jesieni, mam skomplikowaną sytuację w pracy, a lata lecą 🤣 mi też 34 stuknęło 🫣
NoraBlue, Arisia lubią tę wiadomość
12.24 biochem 😞
09.05 ⏸️
12.05 beta 317 prog 27
14.05 beta 590
21.05 1 pęcherzyk 9mm 🤞🤞🤞
29.05 CRL 7.1 mm ❤️
9t/11t 💔 -
ANIELKA wrote:Ja dzisiaj też @, cykl się przesunął o 5 dni ale jest, jak akurat idziemy na wesele 😅
Wczoraj dostałam wyniki badań po poronieniu, przeplakalam caly wieczór, dzisiaj wygladam jak krolik. Infekcja wykluczona, przewlekle miedzykosmkowe zapalenie wykluczona ale moja nieszczęsna immunologia jest winna, za duzo komórek ktore atakuja a bardzo malo ktore chronią ciążę... niby się spodziewalam ale tak zabolało ze moj organizm traktuje ciążę jak zło konieczne a łożysko za szybko się starzeje. We wnioskach zalecone heparyna, acard i immunoterapia, do rozważenia immunoglobulin, w przypadku nadwagi redukcja masy, diagnostyka chorób autoimmunologicznych u matki, a po zajściu w ciążę niezbędny intensywny nadzór w jej wczesnym okresie, a następnie elektywny wcześniejszy poród.
To jest tylko skrot bo opis jest na 2 strony drobna czcionka. Mam nadzieję ze jak pojde z tym do lekarza to bedzie to wyglądało prościej niż teraz jak o tym czytam sama
Anielka trzymaj się mocno ostatecznie lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć - z wiedzą można coś zrobić i zadziałać na przyszłość ściskam Cię mocno mocno 🫶🫶🫶