Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
AleZoska wrote:U mnie to jest w ogole porabana historia. Moj maz mial wszystkie parametry nasienia ponizej normy, do tego bardzo wysoki poziom uszkodzenia DNA plemnikow. Ja z kolei endometrioza, poczatki adenomiozy, do tego AMH jakies poltora roku tem-0,69. Lekarze proponowali in vitro i ja tez nie widzialam innego wyjscia przy naszych wynikach. Maz sie nie zgodzil z powodow ideologicznych, zatem pozegnalam sie i z nim rozwiodlam. A teraz, zaszlam w ciaze w drugim miesiacu znajomosci. Wychodzi na to, ze wina lezala glownie po stronie bylego meza. Wiem jednak, ze z moimi problemami utrzymanie ciazy bedzie trudne, nie licze na to, ze z tej cos bedzie, ale dla mnie sama wiadomosc, ze jednak sie da, jest dobra nowina. Bardzo sie ciesze- rozumiem, ze Ty jestes teraz w ciazy, z ktora wszystko og. Gratuluje i trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 21:42
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka -
U mnie też już jest okres, a właściwie po. Ale jeszcze się przeciąga. Już w sumie 10 dzień miesiączki 🤦🏼♀️ ale od kilku dni to już tylko plamienia. Któraś z Was plamiła tak długo w pierwszej miesiączce po poronieniu?
I powiedzcie mi, czy któraś z Was robiła badanie mikroflory jelitowej?sailor89, Paulina66 lubią tę wiadomość
-
Inkez wrote:U mnie też już jest okres, a właściwie po. Ale jeszcze się przeciąga. Już w sumie 10 dzień miesiączki 🤦🏼♀️ ale od kilku dni to już tylko plamienia. Któraś z Was plamiła tak długo w pierwszej miesiączce po poronieniu?
I powiedzcie mi, czy któraś z Was robiła badanie mikroflory jelitowej?
Ja już w sumie krwawie z 12 dzień ale teraz najmocniej więc pewnie i plamienia po @ są 'normalne '. A idziesz na wizytę?
A te badania to w jakim celu się robi? Mogą w czymś pomóc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 11:39
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Nie robiłam takich badań, ale kto wie czy w przyszłości nie zrobię. W niedzielę miałam plamienia, a do teraz dwa dni krew, ciekawe czy u mnie tak się przeciągnie miesiączka.♀️'89 | AMH: 4 - kariotyp ok
♂️ '89 - kariotyp ok
10.24 punkcja - 5❄️ (4x4.1.1, 1x4.1.2) nie przebadane
12.11.2024 r - transfer❄️ 4.1.1
🍀 7dpt- ⏸
20.11 -8dpt beta - 173,20 mIU/ml
23.11 -11dpt beta - 781,76 mIU/ml
03.12 - 5w5d - GS 1,56 YS 0,39
18.12 brak 💔 21.12 poronienie 6/8 tyg
Ferrytyna 37,17 ng/ml
TSH 2,064
MTHFR i PAI-1/SERPINE1 - hetero
NK w krwi - 15%
Zespół antyfosfolipidowy i ANA - ujemne
Genotyp Bx mąż C1
✅ 2DL1, 2DL3, 2DL4 del, 2DS1, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
⛔ 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 var -
Ja dostałam już wyniki z testdna, nie mam trombofilii, ale poza mthr, wyszło mi PAI hetero. Z tego co czytam różnie lekarze do tego podchodzą.
Zaczynam się martwić czy dobrze mnie oczyścili na zabiegu, bo jutro mijają 2 tyg, a ja dalej intensywnie plamię na ciemnobrązowo z małymi skrzepikami...31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Hej , w sobotę wyszłam do domu że szpitala po wywoływanym poronieniu. Teraz jestem na L4 . miałam przez 2 dni tabletki dopochwowo w sumie przyjęłam 16 sztuk. Ból okropny. Ale nienoczywscilam się i miałam zabieg w sobotę. Doktor mnie zaskoczyła bo powiedziala że nie muszę czekać 3 miesięcy że staraniami , że to jakieś stare zalecenia. mówiła że po okresie jaki dostane juz śmiało mogę się starać. radzę czekam na to jak na zbawienie.Boje się tylko ze tak jak do tej pory nie miałam żadnej obsesji na ounkcie ciąży, tak teraz po tej stracie będzie ciężko i presjaeuthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Podpowiedzcie mi jakie mogę zrobić badania ?euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Natomiast no to są koszty. Sama się zastanawiam czy iść dalej w antyfosfolipidowy, czy odpuścić31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Eurcynia wrote:wiem że nie zaleca się badań po 1 poronieniu ale chyba chce zrobić. dla własnego świętego spokoju
Podpowiedzcie mi jakie mogę zrobić badania ?
My robiliśmy ja:
TSH
Ft3
Ft4
Kariotyp
Nadkrzepliwość (trombofilia) panel rozszerzony
Narzeczony robił
Kariotyp
Ale nam zlecił to lekarz👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
27.01- badania genetyczne ✊ -
Natalia13245 wrote:My robiliśmy ja:
TSH
Ft3
Ft4
Kariotyp
Nadkrzepliwość (trombofilia) panel rozszerzony
Narzeczony robił
Kariotyp
Ale nam zlecił to lekarz
Dziewczyny a poza tymi badaniami co warto byłoby jeszcze w razie czego zrobić ?👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Podobno trombofilia ma wiekszy wplyw na te pozniejsze poronienia tak po 12 tyg,czesto mowia,ze te wczesniejsze straty do 12 tyg to cos z wadami zarodka moze byc. Oczywiscie tez jakies nieleczone choroby mamy. Ja przed staraniami zrobilam juz podstawowe badania swoje. Tsh,,poziom wit 12,kwasu foliowego,homocysteina,wymazy bakteriologiczne. Po pierwszym poronieniu robilam do 6 tyg zespol antyfosfolipidowy,antykoagulant tocznia i ktores z ANA. Badania wyszly ok,po drugim poronieniu zrobilam juz pakiet test dna na trombofilie,mthfr i pai. plus oboje kariotypy. Badania wyszly dobre,po 3 poronieniu prawie sie poddalam ale wyszlo przypadkiem ze u meza byl niedobor kwasu foliowego,bral metylowany 3 mies. W miedzyczasie ja troche cos na poprawe jajeczek bo wiek. I udalo sie znow,mimo wieku,jestem juz w 15 tyg ale stres dalej mam.To chyba naturalne po poronieniu,ze sie boi czy cos sie nie stanie.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Miś wrote:Ja już w sumie krwawie z 12 dzień ale teraz najmocniej więc pewnie i plamienia po @ są 'normalne '. A idziesz na wizytę?
A te badania to w jakim celu się robi? Mogą w czymś pomóc?
A badanie mikrobioty robi się żeby sprawdzić czy nie ma jakichś ubytków, niedoborów. Ja cały czas mam jakieś rewolucje jelitowe, co chwilę czuje jakiś dyskomfort, wzdęcia itd. Chciałam sprawdzić się pod kontem pasożytów ale pani w labolatorium doradziła mi żeby najpierw sprawdzić tą mikrobiote -
Janette wrote:Podobno trombofilia ma wiekszy wplyw na te pozniejsze poronienia tak po 12 tyg,czesto mowia,ze te wczesniejsze straty do 12 tyg to cos z wadami zarodka moze byc. Oczywiscie tez jakies nieleczone choroby mamy. Ja przed staraniami zrobilam juz podstawowe badania swoje. Tsh,,poziom wit 12,kwasu foliowego,homocysteina,wymazy bakteriologiczne. Po pierwszym poronieniu robilam do 6 tyg zespol antyfosfolipidowy,antykoagulant tocznia i ktores z ANA. Badania wyszly ok,po drugim poronieniu zrobilam juz pakiet test dna na trombofilie,mthfr i pai. plus oboje kariotypy. Badania wyszly dobre,po 3 poronieniu prawie sie poddalam ale wyszlo przypadkiem ze u meza byl niedobor kwasu foliowego,bral metylowany 3 mies. W miedzyczasie ja troche cos na poprawe jajeczek bo wiek. I udalo sie znow,mimo wieku,jestem juz w 15 tyg ale stres dalej mam.To chyba naturalne po poronieniu,ze sie boi czy cos sie nie stanie.
-
Tak u nas przypadkiem wyszlo w meza badaniach krwi,chyba lekarz dodatkowo zlecil i nas poinformowal. Ja juz balam sie zajsc w ciaze po raz kolejny bo w sumie nie znalezlismy wczesniej przyczyny strat. Ale wiek zrobil swoje i znalazlam ta sile po cichu liczac ze po 3 mies suplementacji tym metylowanym kwasem cos sie poprawi i bedzie w koncu ok. Na razie jest. Badania wszystkie wyszly dobre,usg,nawet pappa i dodatkowo zrobilam nifty panorama. Ale ciagle powtarzam,ze jeszcze nie umiem sie cieszyc,ze bede sie cieszyc jak urodze i bedzie ok.To zostaje taki niepokoj ale juz powtarzam sobie ze codziennie jestem blizej.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Ginekolog tez po trzeciej stracie zasugerowal,ze przyczyny to najpewniej wady zarodka bo na wczesnym etapie,bardzo o to wypytywalam. Zaczelam wtedy czytac co poprawia dna,jakies mitochondria i zastosowalam kilka odpowiednich suplementow. U nas do tego wprowadzenie zdrowej diety na tyle ile sie dalo,plus bez uzywek oboje,to czasem wymaga lekkiego poswiecenia ale postawilam juz na jedna karte bo nic innego mi nie zostalo,ciezko bylo mi podniesc sie po kazdym poronieniu psychicznie.Najgorzej po pierwszym,jesli w kolo widzialam zadowolone kobiety,ktore zobaczyly dwie kreski i te kreski sobie rodzily. Ja widzialam i widzialam jak znikaja.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Eurcynia wrote:Hej , w sobotę wyszłam do domu że szpitala po wywoływanym poronieniu. Teraz jestem na L4 . miałam przez 2 dni tabletki dopochwowo w sumie przyjęłam 16 sztuk. Ból okropny. Ale nienoczywscilam się i miałam zabieg w sobotę. Doktor mnie zaskoczyła bo powiedziala że nie muszę czekać 3 miesięcy że staraniami , że to jakieś stare zalecenia. mówiła że po okresie jaki dostane juz śmiało mogę się starać. radzę czekam na to jak na zbawienie.Boje się tylko ze tak jak do tej pory nie miałam żadnej obsesji na ounkcie ciąży, tak teraz po tej stracie będzie ciężko i presja
Ja też nie miałam w zaleceniach czekania. Jedyne co moja ginekolog mówiła że 2 miesiące odpoczynku przez wzgląd żeby w głowie sobie poukładać👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
Eurcynia wrote:Hej , w sobotę wyszłam do domu że szpitala po wywoływanym poronieniu. Teraz jestem na L4 . miałam przez 2 dni tabletki dopochwowo w sumie przyjęłam 16 sztuk. Ból okropny. Ale nienoczywscilam się i miałam zabieg w sobotę. Doktor mnie zaskoczyła bo powiedziala że nie muszę czekać 3 miesięcy że staraniami , że to jakieś stare zalecenia. mówiła że po okresie jaki dostane juz śmiało mogę się starać. radzę czekam na to jak na zbawienie.Boje się tylko ze tak jak do tej pory nie miałam żadnej obsesji na ounkcie ciąży, tak teraz po tej stracie będzie ciężko i presja
Mi ginekolog tylko w zaleceniach po zabiegu zapisał brak współżycia przez miesiąc ale nie zabronił potem od razu starań. Za to genetyk powiedziała, że radzi odczekać te 3 miesiące aby organizm się zregenerował więc co lekarz to inne rady. My na pewno poczekamy te 3 miesiące ale też się obawiam później tej obsesji ciążowej, bo nie ukrywam, że bardzo bym chciała jak najszybciej..20.01.2025 13tc 💙👼 💔 -
Janette wrote:Tak u nas przypadkiem wyszlo w meza badaniach krwi,chyba lekarz dodatkowo zlecil i nas poinformowal. Ja juz balam sie zajsc w ciaze po raz kolejny bo w sumie nie znalezlismy wczesniej przyczyny strat. Ale wiek zrobil swoje i znalazlam ta sile po cichu liczac ze po 3 mies suplementacji tym metylowanym kwasem cos sie poprawi i bedzie w koncu ok. Na razie jest. Badania wszystkie wyszly dobre,usg,nawet pappa i dodatkowo zrobilam nifty panorama. Ale ciagle powtarzam,ze jeszcze nie umiem sie cieszyc,ze bede sie cieszyc jak urodze i bedzie ok.To zostaje taki niepokoj ale juz powtarzam sobie ze codziennie jestem blizej.
Janette lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedział, żeby po miesiączce, która będzie po poronieniu odczekać jeszcze jeden cykl i w kolejnym można się starać. U mnie w macicy po zabiegu wciąż zostały resztki, więc nawet bałabym się starać wcześniej, dam jeszcze tej dodatkowy miesiąc organizmowi na regenerację30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)