X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Inkez Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszły piątek jadę do immunologa więc zobaczę co on powie. A jak nic konkretnego się nie dowiem to wtedy umówię się do hematologa

• mariegold_ Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa111 wrote:
    Hej,
    W końcu i ja odważyłam się tu napisać, nie sądziłam,że wrócę tu po 3 latach...Niestety poroniłam w 13tc, dokładnie 30.12, więc minął miesiąc. Koszmarne przeżycie, którego nic nie zapowiadało. Mam już syna, ciąża była spokojna, tym razem też wszystko było ok, aż nagle pojawił się ogromny ból brzucha i krwotok, w szpitalu już okazało się,że jest po wszystkim. Cała sytuacja trwała jakieś 30 min. W szpitalu zrobili mi zabieg, aby powstrzymać krwawienie. Aktualnie mam okres i on mnie niepokoi, bo trwa już 9 dni i zaczął się nasilać, na początku krwawienie było typowe jak na okres przez 6 dni, a teraz czuje,że ze mnie się leje, sporo skrzepów się pojawia, a lekarz, jak to lekarz,że to normalne,że okres po poronieniu jest obfitszy, z tym,że u mnie mam wrazaenie,że się nasila a nie kończy. I tak mam anemię, wyniki żelaza i ferrytyny w ogromnym niedoborze, a tu jeszcze to na dobicie...Jak to u Was wyglądało? Myślicie,że przesadzam i czekać, czy zmienić lekarza?

Witaj i bardzo mi przykro, że Ty również musiałaś to wszystko przeżyć. U mnie podobnie wszystko było super i nagle w 11tc na usg okazało się, że serce nie bije. Co do okresu to ja np miałam 4 dni, dziś 7dc i nagle zaczęłam krwawić. Natomiast wczoraj byłam na USG i niestety podejrzenie, że mógł znów zrobić się zrost, więc u mnie to może być akurat z tego powodu, natomiast chyba faktycznie jest tak, że te okresy są takie „nieokiełznane” po poronieniu. Mi np w zeszłym roku po poronieniu w 15tc w ogóle sam nie przyszedł przez dwa miesiące.
    Ale patrząc na to, co piszesz, to absolutnie radziłabym zasięgnąć opinii innego lekarza, żeby nie skończyło się ciężką anemią, albo jeszcze czymś innym. Może udaj się do szpitala, w którym byłaś po?

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Ragazza Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprawidłowy V Leiden to właśnie trombofilia wrodzona. Ciąża koniecznie na heparynie

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTFHR hetero, PAI-1 hetero
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • mariegold_ Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam betę i mam niecałe 3, więc chyba ok. Natomiast na usg wyszło, że znów mogły się zrobić zrosty. Jestem totalnie załamana od wczoraj, wydawało mi się, że już dobrze funkcjonuję, zaczęliśmy dalej planować i nakreślać sobie możliwości działania, a tu taka wiadomość. Teraz to już nie chodzi o poronienia i zajście w ciążę, ale do tego dochodzi kwestia tego, czy kiedykolwiek będę jeszcze w stanie ciążę donosić. Powiem Wam, że czuję się jakby ktoś mi odebrał wiarę i jakiekolwiek szanse. Badania, suple, dieta, którą miałam zacząć - to wydaje mi się teraz nieistotne bo może się okazać, że w dalszej perspektywie to i tak na nic 😢

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Milaaa111 Nowa

Wysłany: 30 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz, chyba faktycznie się zgłoszę, to takie przykre przez co musimy przechodzić

• Owieczkaaa Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to teraz wygląda jeśli chodzi o cykle? Czy przy poronieniu to krwawienie liczy się jako początek nowego cyklu? Czy po prostu organizm się oczyszcza i dopiero po x-tygodniach przychodzi właściwy okres, który rozpoczyna kolejny cykl?

Może i głupie pytanie, ale tak się zaczęłam zastanawiać. Jestem w trakcie poronienia, dość łagodnie póki co przechodzi (no bo i bardzo wczesną ciążą była), do kontroli idę po weekendzie, więc pewnie wtedy też gin powie co i jak dalej..

• Nana11 Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczkaaa wrote:
    Dziewczyny, jak to teraz wygląda jeśli chodzi o cykle? Czy przy poronieniu to krwawienie liczy się jako początek nowego cyklu? Czy po prostu organizm się oczyszcza i dopiero po x-tygodniach przychodzi właściwy okres, który rozpoczyna kolejny cykl?

Może i głupie pytanie, ale tak się zaczęłam zastanawiać. Jestem w trakcie poronienia, dość łagodnie póki co przechodzi (no bo i bardzo wczesną ciążą była), do kontroli idę po weekendzie, więc pewnie wtedy też gin powie co i jak dalej..

Mój mówi, żeby liczyć jako cykl, tyle że okres może być po prostu później nawet do paru tygodni

• Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczkaaa wrote:

Mój lekarz też mówił że liczysz jako okres

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

27.01- badania genetyczne ✊
‹‹ 16 17 18 19 20
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ