X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • ŚWIEŻYNKA97 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Dziewczyny wydaje mi się, że ten temat już się przewinął na forum ale czy któraś z tutaj jeszcze obecnych też miała bardzo bolesną pierwszą owulację? U mnie dwie godziny temu tak się rozkręciło, że chwilami ból aż zgina w pół. Takie jakby kłocie po lewej stronie, które promieniuje aż do pachwiny. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Dodatkowo zalało mnie śluzem ale ma taką trochę „ściętą” konsystencję.

U mnie w sumie bez większych boleści byla, lekko odczuwałam naprzemienne ukłucie raz w jednym, raz w drugim jajniku.
    Ale sluz to byla galareta konkretną, nigdy wcześniej tak nie miałam 🫣

👱‍♀️28 ♥️ 32👦

starania od 07.25

23.08 ⏸️ 🥹
    2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚWIEŻYNKA97 wrote:
    Jusia, ja w sumie pisząc o 7 czy 8 dawkach, to mam na myśli 14 albo 16 tabletek, bo dostawałam po dwie sztuki 🙉
    Trzymam kciuki za testy owu, ja robiłam w sierpniu i ja to bardzo dobrze wspominam, wyłapałam wtedy pik, który myślę, ze nam bardzo pomógł :)

Nina jestem tego samego zdania jeśli chodzi o strach, strach jest z nami teraz, bo czy sie uda..Czy ciąża sie utrzyma, jak beda dzieci to bedzie tak samo...strach na każdym kroku. Ale chęć posiadania dzieci jest tak silna u mnie, że tak samo bardzo juz chciałbym nosić kogoś pod serduszkiem.

Milunia ściskam jak tylko mogę 🥺🤗 pomysl moze pozytywnie, pojawiła sie miesiączka, cykl wraca na dobry tor. Kiedy masz wizytę kontrolna ?
    Na pewno wszystko bedzie dobrze 🤗

Laurelli super, ze wszystko sie oczyściło 😊
    Nie wiem co doradzić co do badan, bo nie we wszystkim sie orientuje.

Dokładnie Emciak, my jestesmy bardzo silne 🥹
    Byłam dzis u lekarza POZ, cudowna kobieta. Powiedziałam jej o stracie i ze proszę o zlecenie badań. Ona jest młodą mama, sama powiedziala...ze ona to się nam kobietom troche dziwi ile my potrafimy udźwignąć. 🥺🥰

Swoją drogą dostałam trochę badan od niej na NFZ. Wstawię wam zdjęcie <o ile mi sie uda>

20251107-174049.jpg

Podpowiecie mi ile czasu odczekać po miesiączce by je wykonać? :)
    Czy przestajecie brac suple, jak idziecie zbadać np kwas foliowy albo wit d?

O rany, to mi chyba pożałowali tych tabletek 🙈 może gdyby dali mi większą dawkę to lepiej by się złuszczyło to endometrium, ale nie ma co już gdybać.

Moim zdaniem możesz od razu zrobić badania z listy. Fajnie że trafiłaś na taką empatyczną lekarkę. Niestety coraz ciężej trafić na taką osobę w publicznym gabinecie. Sama mam koleżankę w moim wieku, która pracuje w publicznym szpitalu i tak jak od razu po studiach była taka życzliwa i zaangażowana, tak po paru latach system ją trochę zniszczył i jest dosyć oziębła. A jak zrobię jakieś badanie i chce z nią skonsultować, to dostaje tekst, że po co to w ogóle badam i jak sama sobie zlecam, to mam sama interpretować 🙈 myślę że praca ze starszymi, oschłymi lekarzami robi swoje, bo ogólnie dziewczyna jest super!

A i ja do tej pory nie odstawiałam żadnych supli do badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 22:48

ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • ŚWIEŻYNKA97 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się teraz zamartwiać :)

Ja mam ostatnio tak pozytywną energię, ze chciałabym Was nią wszystkie zarazić dziewczyny, wierzę, ze niebawem nam wszystkim sie uda 🥰

Fakt, ciężko czasem trafić na kogoś empatycznego w publicznej służbie zdrowia, trafiłam na nią w lipcu i mam nadzieję, że mi jej system nie zniszczyć 🤪🫣

👱‍♀️28 ♥️ 32👦

starania od 07.25

23.08 ⏸️ 🥹
    2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
‹‹ 229 230 231 232 233
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ