Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga5656 wrote:Cześć dziewczyny 😪 ponownie ,
Ja to musiałam odpocząć zaczął mi się nowy cykl.. Niestety 3 cykl stymulowany dalej tak samo. Wtorek otrivelle dzisiaj usg , ciałko żółte jest ale bez widocznych charakterystycznych ukrywaniem brak wody. Czyli wychodzi , że owulacji znowu brak? We wtorek wizyta u mojej ginekolog , bo dzisiaj byłam u kogoś innego. Chyba odpuszczę stymulację , odpocznę i zgłoszę się do jakieś kliniki. Któraś z was ma jakieś większe doświadczenie w cyklach stymulowanych ??
Ja w tym cyklu brałam przez 5 dni etruzil na owulację, bo przez 3 cykle od poronienia miałam krwawienie kalendarzowo co do dnia, a owulacji nie było. W sumie gdyby nie monitoringi u gin to bym nawet nie wiedziała -
Hej, mam pytanie do dziewczyn które miały plamienia przed pierwszą miesiączka albo bardzo skąpa pierwsza miesiaczkę po poronieniu. Tak jak wcześniej już pisałam w zeszłym tygodniu 9 dni po owulce dostałam krwawienia żywą krwią ale tej krwi było super mało -po około 3 godzinach na podpasce plama wielkości 2 zł. Po 4 dniach żywą krew zamieniła się w wydzielinę koloru ciemnobrązowego a wręcz takiego smolistego ale też była bardzo skąpa i cała jakby ze strzępków. Przy wszystkim zero bólu brzucha. Dzisiaj jest 36 dzien cyklu (liczę od zabiegu). Czy to może być okres? W drugim dniu tych plamien oznaczyłam proga i wyszło 16 ng/ml (wg chata gpt za dużo by mogła być już miesiączka).Wcześniej miałam obfite i bolesne miesiączki. W połowie cyklu miałam USG i było jajeczko, endometrium 5mm.
Jestem mega zdezorientowana a jedocześnie zaczęłam się stresować bo powinnam już powoli dostać okresu a to coś jest bardzo dziwne i zupełnie ma inny przebieg niż przed ciążą.
Dodam jeszcze że w 2 dniu tych plamien zrobiłam też betę i wyszła 0,5 więc ciążę wykluczam (10 dniu po owu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 22:53
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Mnie również bardzo przykro, ze do nas dołączyłaś 🥺
Ale razem nam tu lepiej i raźniej iść dalej ta drogą po wymarzone maleństwo 🥹😘
Ja 2 tygodnie po poronieniu farmakologicznym byłam oczyszczona i dostaliśmy zielone światło, ale gin kazała poczekac na pierwszą miesiaczke
<choc lekarz, który mnie badał i wypisywał ze szpitala kazał czekać 3 miesiące 🤨> także różnie bywa.
Zrobilismy ta przerwę jednej miesiączki i wlasnie kończę owulację, malo podziałalismy, bo mąż jakis nie w formie byl do takich rzeczy 🙄 ale liczę, że sie wstrzeliliśmy i mikołaj nam i tak cos przyniesie 🫣
Czy Wasi też mają " slabsze" dni i nie zawsze udaje im sie dojść?
Kurcze troche mnie to czasem martwi, ze to ze mną jest cos nie tak, choc on zapewnia, ze jestem dla niego atrakcyjna, ze to nie moja wina 🫣🤨😃
Ja już pisałam wcześniej, że u mojego niemęża są czasem takie dni. Myślę, że każdy ma do nich prawo. Nie mamy już po 20 lat a zmęczenie czasem bierze górę. Dodatkowo mój bierze leki, które często powoduje zaburzenia w w osiąganiu orgazmu... I tydzień temu gdy idealnie wyszły testy owulacyjne to końca nie było... Dlatego obiecałam sobie, że następnym razem nic nie powiem o testach żeby nie czuł dodatkowej presji
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
Hejka wiesz co ja po poronieniu dostałam miesiączki po ponad 3 tygodniach była delikatna w następnym cyklu była obfita i bardzo bolesna. Dopiero kilka cykli minęło zanim mi się uregulowało , ja miałam zabieg może dlatego wszystko było takie dziwne ..Ninia wrote:Hej, mam pytanie do dziewczyn które miały plamienia przed pierwszą miesiączka albo bardzo skąpa pierwsza miesiaczkę po poronieniu. Tak jak wcześniej już pisałam w zeszłym tygodniu 9 dni po owulce dostałam krwawienia żywą krwią ale tej krwi było super mało -po około 3 godzinach na podpasce plama wielkości 2 zł. Po 4 dniach żywą krew zamieniła się w wydzielinę koloru ciemnobrązowego a wręcz takiego smolistego ale też była bardzo skąpa i cała jakby ze strzępków. Przy wszystkim zero bólu brzucha. Dzisiaj jest 36 dzien cyklu (liczę od zabiegu). Czy to może być okres? W drugim dniu tych plamien oznaczyłam proga i wyszło 16 ng/ml (wg chata gpt za dużo by mogła być już miesiączka).Wcześniej miałam obfite i bolesne miesiączki. W połowie cyklu miałam USG i było jajeczko, endometrium 5mm.
Jestem mega zdezorientowana a jedocześnie zaczęłam się stresować bo powinnam już powoli dostać okresu a to coś jest bardzo dziwne i zupełnie ma inny przebieg niż przed ciążą.
Dodam jeszcze że w 2 dniu tych plamien zrobiłam też betę i wyszła 0,5 więc ciążę wykluczam (10 dniu po owu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 23:12
Ninia lubi tę wiadomość
Mutacje w kierunku trombofilii:
- Leiden heterozygotycznym
- MTHR C677T heterozygotycznym
- MTHR A12988C heterozygotycznym
-Mutacja 675 4G/5G w gębie PAI-1 -
@Nina u mnie w sumie pierwszy dzień pierwszego okresu cały dzienialam plamienie, nigdy wcześniej nie miałam plamien przed okresem, zawsze żywa krew z grubej rury. Początkowo myślałam, ze to jakies uszkodzenie mechaniczne, bo kochaliśmy się późnym wieczorem dzien przed, ale pod koniec dnia juz ogarnęłam ze to okres i od dnia następnego byla juz normalna miesiączka 🤔
I o dziwo praktycznie bezbolesna 🤔
@jaskra ja chyba podobnie, jeśli sie nie uda to chyba lekko odpuszczę i moze mąż też podejdzie do tego na luzaka
Dziewczyny jeszcze taka mała zagwozdka u mnie, moze w sumie glupia sprawa, bo jak tu cos czuc kalendarzowo dzien / dwa po owulacji i nic raczej nierealne, ale z rana bolal mnie brzuch jak na okres, a sutki cały dzien mega wrażliwe, czy to objaw wyższego proga po owulacji? 🤔 Czy moge mieć nadzieję, ze owulacja wystąpiła?
Szczerze mówiąc, nigdy wcześniej tak nie miałam, wrażliwe piersi jedynie z tydzień przed okresem, albo kilka dni przed dodatnim testem w sierpniu 🤨🤔😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 23:23
Ninia lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
23.08 ⏸️ 🥹
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4) -
*Julia* wrote:Mi z tego co pamiętam równo po 6 tygodniach, oznaczyłam betę i spokojnie umówiłam się na kontrolę.
Mart 🤞🤞🤞
Śnieżka, mi gin po łyżeczkowaniu mówiła o odczekaniu 3 miesięcy i tłumaczyła możliwymi infekcjami, które mogły przejść bezobjawowo. Ale wytrzymałam 2 cykle 🫢
Zaglądam tu do Was czasem, trzymam kciuki, niech w grudniu Gwiazdka przyniesie Wam wszystkim wyczekiwane ⏸️🥰
Julia a jak się czujesz? Mam nadzieję, że Twoja ciąża przebiega spokojnie, nudno i bez stresu (o ile to możliwe po naszych doświadczeniach 🙈)👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Jusia92 wrote:Julia a jak się czujesz? Mam nadzieję, że Twoja ciąża przebiega spokojnie, nudno i bez stresu (o ile to możliwe po naszych doświadczeniach 🙈)
Dzięki za pytanie
tym razem nikt (poza mężem) nadal nie wie o ciąży, powiemy w grudniu po prenatalnych. Do 9tc nie chciałam mieć założonej karty ciąży, każda wizytę zaczynam od tętna, a później reszta… zrobiłam badania genetyczne w 11tc, przed prenatalnymi, żeby się upewnić. Ciągle mam z tyłu głowy, że może być coś nie tak. Doświadczenie robi swoje 🫣 do tego poza mdłościami wieczorem nie mam innych objawów, zupełnie inaczej niż ostatnie 2 ciąże.
Mimo to wszystko, staram się nie panikować i być spokojna, na ile się da 🤭 jestem w grupie dziewczyn czerwcowych i są dla mnie dużym wsparciem 🥰 każda przeszła swoje i czuje się rozumiana.
Trzymam mocno za Was kciuki 🫶
Świezynka, moje niektóre owulacje właśnie objawiały się takim bólem podbrzusza, gdy jedna gin kiedyś usłyszała że dokładnie wiem kiedy miałam owulację to patrzyła na mnie jak na wariatke 😜 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 09:30
Daisy1, Arisia, Jusia92, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
nadzieja09 wrote:Nie ma sprawy

No to ja wlansie na początku grudnia chyba przedzwonię, bo widzę że zapisywałam się 6.11
Czy dzwonili dzisiaj do Ciebie?Starania od Września 2018❤️🩹
05.06.2025 - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
Plamienia? 🤔
ANA1 ❌
Czekam na cud 🙏 -> 08.2025, Błogosławiony Bóg co daje życie! poronienie, 6tc, Józef 💔
Z nadzieją i ufnością czekamy na kolejny cud 🥹🙏
26.10.25r. ⏸️ 7tc. 💔 -
Śnieżko, bardzo mi przykro 💔
Dziewczyny, czy wszystkie badania robicie prywatnie? Ostatnio się zastanawiałam czy wgl należy się jakaś refundacja po tylu stratach. Koszty badań są ogormne, ale to wszystkie tutaj to wiemy, a nie wspomnę już o wizytach.39tc.👼
wrzesień '24 cb👼
kwiecień '25 cb👼
maj '25 - rezygnacja ze starań
listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych
10.2024 nowy Naprotechnolog🧑⚕️🩺
🔸PCOS
🔸trombofilia wrodzona
🔸immunologia⏳
Kir+HLA✅
ASA❌
🔜Histero+biopsja?
🔜dr Paśnik
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
Acard+Heparyna🤰 -
U mnie dziś prolaktyna 28 😵💫😵💫 już po poronieniu, gdy robiłam badania była w normie, ale przy górnej granicy. Idę w poniedziałek do lekarza, będę w 5 dc, mam nadzieję, że dostanę leki na zbicie i kolejne cykle będą lepsze… przed ciążą moja prolaktyna była po środku normy.👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Arisia wrote:U mnie dziś prolaktyna 28 😵💫😵💫 już po poronieniu, gdy robiłam badania była w normie, ale przy górnej granicy. Idę w poniedziałek do lekarza, będę w 5 dc, mam nadzieję, że dostanę leki na zbicie i kolejne cykle będą lepsze… przed ciążą moja prolaktyna była po środku normy.
a wiesz po jakim czasie po poronieniu można zbadać prolaktynę, żeby to miało sens?👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
nadzieja09 wrote:Niee, nikt nie dzwonił.
To zadzwoń do nich. Nie wiem czy się określałaś, jaki termin Ci pasuje czy godzina. Do mnie dzisiaj zadzwonili z propozycją terminu na najbliższy wtorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 17:40
Starania od Września 2018❤️🩹
Plamienia? 🤔
ANA1 ❌
Czekam na cud 🙏 -> 08.2025, Błogosławiony Bóg co daje życie! poronienie, 6tc, Józef 💔
26.10.25r. ⏸️ 7tc. 💔 -
Dzięki dziewczyny za kciuki. Zrobiłam dziś badania
Progesteron 31,6
Beta 69,3
Oby tylko roslo
Najlepszy prezent równo miesiąc po ślubie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada, 18:47
Biochemiczka, Cień, Arisia, Flora96, Megmery, nadzieja09, Ninia, snieżka, jaskra, Marysia996, Jusia92, Fox, IlonaQ, Daisy1, ŚWIEŻYNKA97, Monia•, Paola2604, Laurelli, Domi1002 lubią tę wiadomość
-
O kurczę to muszę przedzwonic w poniedziałek! Dzięki za informacje. Ja jeszcze czekam na wyniki biopsji więc aż tak mi się nie spieszy ale już początek grudnia mogłabym mieć tą wizytęIlonaQ wrote:To zadzwoń do nich. Nie wiem czy się określałaś, jaki termin Ci pasuje czy godzina. Do mnie dzisiaj zadzwonili z propozycją terminu na najbliższy wtorek.
IlonaQ lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. Chciałbym tu dołączyć. Nie sądziłam że mnie to kiedykolwiek spotka, ale poroniłam we wtorek ciążę w 9t, ciąża zatrzymała sie na 8t. Niestety nie obyło się bez zabiegu. Nadal nie mogę się pozbierać
Myślałam że teraz jak zaszłam w ciążę a potem jak pokazało sie serduszko, to już będzie tylko dobrze. 👍 Bardzo to przeżywam cały czas. Moja siostra urodziła wczoraj, cieszę się że przynajmniej u niej wszystko jest dobrze…natomiast poziom niektórych ludzi mnie dobija… wczoraj na messengerze jeden przygłupi wujek składał mi gratulacje że zostałam ciocią… w domyśle chciał mi dopiec, że patrz- ona ma dziecko a ty co (on taki jest).
Ehhh….mąż mnie pociesza, że jeszcze będzie dobrze…. Chce w to wierzyć, ale już nie wiem co o tym myśleć….K 👩&L👨
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos
5cs
7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
11.10.2025 beta: 104
13.10.2025 beta: 522
18.10.2025 beta: 3118
3.11.2025 mamy 1 cm zarodka z ♥️
18.11.2025 poronienie chybione, łyżeczkowanie 🪽❤️🩹
„Kiedy wydaje się, że wszystko się skończyło, wtedy dopiero wszystko się zaczyna” -
snieżka wrote:a wiesz po jakim czasie po poronieniu można zbadać prolaktynę, żeby to miało sens?
U mnie pierwsze badanie było już w 3 dniu cyklu przy pierwszej miesiączce po poronieniu.👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Mart0511, cudownie! Trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze i spokojnie! Potrzebujemy tutaj więcej takich wiadomości! ❤️🩹
Ninia, dobrze, że okres w końcu się pojawił. Taka niepewność jest najgorsza. Nowy cykl, nowe możliwości 🙂 zdecydowaliście się na starania w tym cyklu?
Klaudia k, mega mi przykro, że do nas dołączasz 🫂 Każda z nas Cię doskonale rozumie. Nigdy nie zapomnisz o tej stracie, ale z czasem będzie łatwiej. Mi to forum pomogło się pozbierać i jestem pewna, że dostaniesz tutaj ogrom wsparcia! Przeczytałam z Twojej stopki, że udało Ci się ładnie podnieść witaminę D3. Zdradzisz swój sekret? 🙂👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Marysia996 wrote:Śnieżko, bardzo mi przykro 💔
Dziewczyny, czy wszystkie badania robicie prywatnie? Ostatnio się zastanawiałam czy wgl należy się jakaś refundacja po tylu stratach. Koszty badań są ogormne, ale to wszystkie tutaj to wiemy, a nie wspomnę już o wizytach.
Marysiu, ja tylko kojarzę refundowany kariotyp.
Ale może masz pakiet medyczny z pracy? Myślę że np badania poziomu witamin, podstawowe hormony, hematolog, wymazy, można sobie tam załatwić.Starania od Września 2018❤️🩹
Plamienia? 🤔
ANA1 ❌
26.10.25r. ⏸️ 7tc. 💔