X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sailor moja przyjaciółka tak miała, że jej owulak wyszedł pozytywny i za kilka dni już test ciążowy też i z tego jest mamą rocznego chłopczyka więc trzymam kciuki.

U mnie załamka. Jestem w 13 dc i poszłam na USG zobaczyć jak endometrium i wyglada ok bo ma 7 mm natomiast jeżeli chodzi o pęcherzyki to lekarz powiedział , że dwa są większe ale żaden nie wygląda rokująco ale potem dodał, że może jeszcze któryś urośnie . Liczyłam na to, że usłyszę coś w stylu proszę się zacząć starać za dwa dni, a nie że pęcherzyki do bani. Tym bardziej, że w pierwszym cyklu po terminacji pęcherzyk dojrzał a teraz jak mogę się starać to klapa. Trochę jeszcze liczę, że owu będzie później bo normalnie miałam 16-17 dc a ostatnio 22 dc, i że nie wszystko stracone. Myślicie, że powinnam pójść za tydzień na monitoring czy lepiej odpuścić i robić swoje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia, 10:36

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Sailor moja przyjaciółka tak miała, że jej owulak wyszedł pozytywny i za kilka dni już test ciążowy też i z tego jest mamą rocznego chłopczyka więc trzymam kciuki.

U mnie załamka. Jestem w 13 dc i poszłam na USG zobaczyć jak endometrium i wyglada ok bo ma 7 mm natomiast jeżeli chodzi o pęcherzyki to lekarz powiedział , że dwa są większe ale żaden nie wygląda rokująco ale potem dodał, że może jeszcze któryś urośnie . Liczyłam na to, że usłyszę coś w stylu proszę się zacząć starać za dwa dni, a nie że pęcherzyki do bani. Tym bardziej, że w pierwszym cyklu po terminacji pęcherzyk dojrzał a teraz jak mogę się starać to klapa. Trochę jeszcze liczę, że owu będzie później bo normalnie miałam 16-17 dc a ostatnio 22 dc, i że nie wszystko stracone. Myślicie, że powinnam pójść za tydzień na monitoring czy lepiej odpuścić i robić swoje .
    Myślę, że jak 13 dc to jeszcze nic straconego, jeśli masz zwykle późniejsze owulacje. Pęcherzyki rosną 1-2 mm dziennie więc mogą spokojnie jeszcze urosnąć 😊 Endometrium masz super. Jeśli chcesz skontrolować cykl to możesz jeszcze raz pójść na usg za kilka dni i upewnić się, że pęcherzyk rośnie i pęka. Ja tak robiłam, że kontrolowałam owulację, żeby mieć pewność, że hormonalnie wszystko wróciło do normy po stracie. Teraz też pójdę na monitoring owulacji. BTW, to forum widziało już nie raz ciążę z cykli "bezowulacyjnych" wg Usg, także nie przekreślałabym tak łatwo swoich szans 😊

Mamoura, Ninia lubią tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ ferrytyna 19, hiperandrogenizm, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, mięśniaki
    🔜HLA-C, konsultacja immuno
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, estrogen na uparte endometrium, Acard w II fazie, heparyna od II kresek
  • Klaudia k Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

A mierzył te nie rokujące pęcherzyki??
    Mi raz w 20 dniu cyklu powiedziała że jest po owulacji, bo endometrium miało chyba 8mm a pęcherzyk największy też 8mm, a owulacja była za tydzień 🤣 poszłam po 6 dniach na usg do lux medu i się okazało że mój pęcherzyk urusl do 19 mm i na następny dzień miałam pozytywny test owulacyjny. Co prawda z tego cyklu nic wtedy nie wyszło, ale owulacja byla

K 👩&L👨
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
    A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
    A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos
    5cs
    7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
    11.10.2025 beta: 104
    13.10.2025 beta: 522
    18.10.2025 beta: 3118
    3.11.2025 mamy 1 cm zarodka z ♥️
    18.11.2025 poronienie chybione, łyżeczkowanie 🪽❤️‍🩹
    „Kiedy wydaje się, że wszystko się skończyło, wtedy dopiero wszystko się zaczyna”
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wspierające wiadomości. Oczywiście to był randomowy lekarz z Medicover i poszłam tylko by to endometrium zobaczyć i tak cud, że mi zrobił USG podczas wizyty bo na te pakiety to róznie bywa. Macie rację, chyba nie ma co się załamywać tylko czekać i próbować. Na owulakach na razie cień cienia ale w szczęśliwym cyklu też tak miałam, że z dnia na dzień był pik więc dalej testuje. Chyba najlepsza metoda to po prostu przytulanko co 2 dni, tylko u mnie taki problem, że Mąż to byłby bardziej chętny co jakieś 4 dni, co prawda zawsze się udaje ale wiem, że to trochę na siłę :/

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

• snieżka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile dni/tygodni po poronieniu miałyście owulację? Nie chcę czekać na miesiączkę, tylko od razu wrócić do starań. Tak też zalecił nam androlog. Nie chcemy tracić czasu, bo zostawiliśmy sobie tylko 2 cykle na starania naturalne. Jak się nie uda to w lutym podchodzimy do inseminacji. A jak to też się nie sprawdzi to chyba ivf, jeśli będą jeszcze środki.

Nie mam pojęcia kiedy mogę spodziewać się tej owulacji. Miałam krwawienie 12 dni, dzisiaj jest 3 dzień bez krwawienia. Wczoraj byłam na USG i macica jest ładnie oczyszczona.

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
    - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
    - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
    - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
    - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
    ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
    Plemniki żywe 80% -->78%☀️
    HBA 61🔻
    Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Mnie chwilę nie było, bo czekaliśmy na wszystkie wyniki badań. Ostatecznie okazało się że nie mam żadnej ukrytej infekcji, mąż też nic nie ma, panel 11 urogenitalny czysty, biopsja cd138 czysta także kilka problemów zlikwidowanych/odrzuconych. Zapisałam się na histeroskopie jeszcze dla pełnego obrazu, ale czekam na miesiaczke i nie wiem czy mi się owulka nie przesunęła i czy nie będę musiała jej przesuwać, bo w tym miesiącu odrzuciłam mierzenie temperatury i robienie testów, bo chciałam odpocząć i kilka dni temu miałam piękny śluz płodny, a w niedziele znikł i zrobił się kremowy, więc myślałam że już po owulacji, a dziś mam wrażenie że znowu mam płodny… już sama nic nie wiem 🤯 Niestety termin histeroskopii jest blisko świąt, więc chyba będzie trzeba przesuwać na przyszły miesiąc 😢

Dodatkowo przyszedł nam hla-c męża. I przy moim kirze Bx (ale tylko mam jeden implantacyjny, a 4 są nieobecne) mąż ma c2c2. Także mamy chyba kolejny trop. Może to wyjaśnia te 4 ciąże biochemiczne. W przyszłym tygodniu konsultacja u Jarosz której już się nie mogę doczekać. Czy w takim przypadku rozwiązaniem jest accofil? Czy inni lekarze/immunolodzy zlecają coś innego?
    Ja też już przebieram nogami na wizytę u immuno. I czekam na wyniki hla-c, już po nocach mi się to śni 😅 Zapisałam się do p. Wilczyńskiego na konsultacje, ciekawa jestem co powie.

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ ferrytyna 19, hiperandrogenizm, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, mięśniaki
    🔜HLA-C, konsultacja immuno
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, estrogen na uparte endometrium, Acard w II fazie, heparyna od II kresek
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, ile dni/tygodni po poronieniu miałyście owulację? Nie chcę czekać na miesiączkę, tylko od razu wrócić do starań. Tak też zalecił nam androlog. Nie chcemy tracić czasu, bo zostawiliśmy sobie tylko 2 cykle na starania naturalne. Jak się nie uda to w lutym podchodzimy do inseminacji. A jak to też się nie sprawdzi to chyba ivf, jeśli będą jeszcze środki.

Nie mam pojęcia kiedy mogę spodziewać się tej owulacji. Miałam krwawienie 12 dni, dzisiaj jest 3 dzień bez krwawienia. Wczoraj byłam na USG i macica jest ładnie oczyszczona.
    Hej, ja miałam w 22 dniu cyklu, wcześniej koło 17 dc. Cały cykl miał 36 dni więc wydłużony

snieżka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

• Mamoura Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

śnieżka, w razie gdyby się nie udało (odpukać) - jesteście zapisani do kliniki leczenia niepłodności? Ja dopiero zapisałam nas na pierwszą wizytę i zastanawiam się czy po poronieniu z sierpnia zakwalifikują nas na IUI, dlatego zaciekawiło mnie jak napisałaś, że w razie niepowodzenia naturalnego będziecie podchodzić do IUI w lutym, daje mi to nadzieję również dla nas, trzymam kciuki za Ciebie 😊

Na pytanie o owu niestety nie odpowiem, bo czekaliśmy na pierwszą miesiączkę

👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻‍🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)

Starania: od 01.2025 🌱
    🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
    👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈

💊 Suplementy/leki:
    Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
    Cytrynian magnezu | Inozytol

🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)

W drodze po nasze szczęście... 🍼💖
  • Megmery Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Ja za pierwszym razem miałam ok.20-21 dnia cyklu (najczęściej owulacje mam 19 dnia) i przez kolejne 3 cykle owulacja była lekko przesunięta o te 2-3 dni, a potem znowu miałam 19 dc.

Za drugim razem, teraz w październiku miałam równo 19 dc, nic się nie przesunęło. W tym cyklu nie mierzyłam temperatury, więc nie wiem dokładnie, ale chyba też 19, więc ta druga ciąża mi nic nie przesunęła. Obie ciąże były biochemiczne.

Z perspektywy czasu ci powiem, że ja potem żałowałam, że się nie starałam ten pierwszy cykl po ciąży. Teraz z kolei robimy przerwę po to, żeby ogarnąć to, co wyszło w badaniach.

Powodzenia! Ja wierzę w to, że po jednej ciąży, łatwiej zajść w następną, także trzymam kciuki, żeby i u Ciebie tak było!

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

Nadal jestem dobrej myśli ✨
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamoura wrote:
    śnieżka, w razie gdyby się nie udało (odpukać) - jesteście zapisani do kliniki leczenia niepłodności? Ja dopiero zapisałam nas na pierwszą wizytę i zastanawiam się czy po poronieniu z sierpnia zakwalifikują nas na IUI, dlatego zaciekawiło mnie jak napisałaś, że w razie niepowodzenia naturalnego będziecie podchodzić do IUI w lutym, daje mi to nadzieję również dla nas, trzymam kciuki za Ciebie 😊

Na pytanie o owu niestety nie odpowiem, bo czekaliśmy na pierwszą miesiączkę

Jeszcze nie byliśmy w klinice, ale od marca chodzimy do androloga, który pracuje w klinice niepłodności. Od stycznia mieliśmy kwalifikować się do ivf, ale ładnie nam ostatnio wzrosły parametry nasienia (wcześniej nic nie pomagało) po zastrzykach Bemfola. Na razie przestaliśmy myśleć przez to o ivf, ale androlog zaproponował właśnie inseminację, którą sam będzie przeprowadzał.
    Też nam wcześniej mówił, że my nawet roku nie musimy się leczyć w kierunku niepłodności, żeby być zakwalifikowanym do ivf, bo wyniki były tragiczne

Mamoura lubi tę wiadomość

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Ja za pierwszym razem miałam ok.20-21 dnia cyklu (najczęściej owulacje mam 19 dnia) i przez kolejne 3 cykle owulacja była lekko przesunięta o te 2-3 dni, a potem znowu miałam 19 dc.

Za drugim razem, teraz w październiku miałam równo 19 dc, nic się nie przesunęło. W tym cyklu nie mierzyłam temperatury, więc nie wiem dokładnie, ale chyba też 19, więc ta druga ciąża mi nic nie przesunęła. Obie ciąże były biochemiczne.

Z perspektywy czasu ci powiem, że ja potem żałowałam, że się nie starałam ten pierwszy cykl po ciąży. Teraz z kolei robimy przerwę po to, żeby ogarnąć to, co wyszło w badaniach.

Powodzenia! Ja wierzę w to, że po jednej ciąży, łatwiej zajść w następną, także trzymam kciuki, żeby i u Ciebie tak było!

Dziękuję bardzo ❤️
    Ja trzymam kciuki, żeby się Wam udało od razu po powrocie do starań ❤️

Megmery lubi tę wiadomość

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Sniezko ja miałam pierwsza owulacje chyba 1,5 tygodnia po terminacji 🫣 bardzo szybko.
    U każdego jest inaczej. Może testy owulacyjne ?

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc O
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm U
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm L
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc W

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- 9 dpo ⏸️
    06.05.25- Trisomia 13 🖤💔
    ———————————————————

09.2025 - 3cs 🍄‍🟫 🌈
    🩷27.09.25 - 9 dpo ⏸️
    🩷30.09.25 - 12 dpo beta 56
    🩷02.10.25 - 14 dpo beta 186
    🩷21.10.25 - 6+5 ❤️
    🩷19.11.25 - 10+6 Nipt - niskie ryzyka
    🩷03.12.25 - 12+6 prenatalne - zdrowa Misia
    🩷06.01.26 - 17+5 ⏳
    preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 pozwoliłam sobie przeczytać Twoją historię na wątku, jak tylko zobaczyłam słowo terminacja. Przeżyłam to samo w podobnym momencie ciąży i aż się sama do siebie uśmiecham jak widzę, że czekasz teraz na zdrową dziewczynkę. U mnie też była córeczka, o której tak bardzo marzyliśmy i serce mi pękło dokładnie w momencie jak poznałam płeć.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

• Laurelli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem daleko od domu ale jestem tu dziewczyny, i czytam Was 😽
    I mimo tylu lotów samolotem zmiany klimatu i flory bakteryjnej dalej brak okresu. Wczoraj minęło 6 tyg od rozpoczęcia poronienia tak jak mówiłam, i nadal u mnie nic się nie wydarza:(
    Narzekanie zaczynam za raz…dwa…trzy…

Okresu przyjdź przyjdź przyjdź ! Dlaczego Cię nie ma

💃🏻 34l.
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ann35 pozwoliłam sobie przeczytać Twoją historię na wątku, jak tylko zobaczyłam słowo terminacja. Przeżyłam to samo w podobnym momencie ciąży i aż się sama do siebie uśmiecham jak widzę, że czekasz teraz na zdrową dziewczynkę. U mnie też była córeczka, o której tak bardzo marzyliśmy i serce mi pękło dokładnie w momencie jak poznałam płeć.
    Widze u ciebie to świeża sprawa jeszcze 😞
    Bardzo mi przykro 😞

Los zwrócił nam naszą wymarzoną córkę - tak sobie mówimy 🥰

Straszne doświadczenia, jednak ja głęboko wierze, ze na każdego czeka tęcza 🌈

Ninia lubi tę wiadomość

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc O
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm U
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm L
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc W

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- 9 dpo ⏸️
    06.05.25- Trisomia 13 🖤💔
    ———————————————————

09.2025 - 3cs 🍄‍🟫 🌈
    🩷27.09.25 - 9 dpo ⏸️
    🩷30.09.25 - 12 dpo beta 56
    🩷02.10.25 - 14 dpo beta 186
    🩷21.10.25 - 6+5 ❤️
    🩷19.11.25 - 10+6 Nipt - niskie ryzyka
    🩷03.12.25 - 12+6 prenatalne - zdrowa Misia
    🩷06.01.26 - 17+5 ⏳
    preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Jestem daleko od domu ale jestem tu dziewczyny, i czytam Was 😽
    I mimo tylu lotów samolotem zmiany klimatu i flory bakteryjnej dalej brak okresu. Wczoraj minęło 6 tyg od rozpoczęcia poronienia tak jak mówiłam, i nadal u mnie nic się nie wydarza:(
    Narzekanie zaczynam za raz…dwa…trzy…

Okresu przyjdź przyjdź przyjdź ! Dlaczego Cię nie ma
    Jejku no faktycznie już długo. A wyłapałaś owulację?

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

• Jusi1128 Nowa

Wysłany: 4 grudnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, od dawna czytam to forum ale teraz potrzebuje sama się wygadać..
    Pod koniec sierpnia tego roku miałam zabieg usunięcia ciąży w 11 tyg (poronienie zatrzymane-serduszko przestało bić)
    Następny okres przyszedł w terminie
    Ostatni okres 16 czerwca, 12 listopada pozytywny test
    Pierwsza beta - 17.11 - 380 19.11 - 1003 25.11 - 9060 i ostatnia zrobiona dzisiaj - 43863 czyli przyrost niewiele ponad 40% 😭
    Do ginekologa idę we wtorek ale czytając ten dzisiejszy wynik po prostu się załamałam...

• snieżka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi1128 wrote:
    Cześć, od dawna czytam to forum ale teraz potrzebuje sama się wygadać..
    Pod koniec sierpnia tego roku miałam zabieg usunięcia ciąży w 11 tyg (poronienie zatrzymane-serduszko przestało bić)
    Następny okres przyszedł w terminie
    Ostatni okres 16 czerwca, 12 listopada pozytywny test
    Pierwsza beta - 17.11 - 380 19.11 - 1003 25.11 - 9060 i ostatnia zrobiona dzisiaj - 43863 czyli przyrost niewiele ponad 40% 😭
    Do ginekologa idę we wtorek ale czytając ten dzisiejszy wynik po prostu się załamałam...

Ale przy tak wysokiej becie już jej się nie bada, bo przyrosty są już dużo niższe. Nie martw się, tylko idź na USG jak się czymś niepokoisz. Beta jest w porzadku

👩🏻29 lat
    AMH - 2,140 ng/ml
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:

Ja miałam zabieg 15.09 a owulację dopiero około 27.11. To jest też mój pierwszy cykl po zabiegu

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

12.2025r. wracamy do starań 💪

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Jejku no faktycznie już długo. A wyłapałaś owulację?
    No wydawało mi się że miałam ją koło 2-3 tyg od rozpoczęcia krwawienia i test owu był z dwoma kreskami dość mocnymi tak samo.
    Ale zrobiłam to tylko raz z ciekawości bo duo śluzu miałam. A 4 tyg po robiłam ciążowy i nie miałam kresek dwóch więc już cała beta pewnie zeszła.
    Masakra ale trzyma mnie to. Boję się że zaleje mnie jednego dnia okropnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia, 18:21

💃🏻 34l.
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍
‹‹ 269 270 271 272 273
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ