Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Tęczowa ciąża i macierzyństwo
Odpowiedz

Tęczowa ciąża i macierzyństwo

Oceń ten wątek:
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igle a Ty masz laparoskopie woreczka zolciowego,? Bo jak tak to przy tym nie ma cewnika :)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • igle Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, tak, tzn mam taka nadzieję że uda się laparoskopowo. A to nie wiedziałam, że " bez". Czyli będę mogła jeszcze w tym dniu wstać? Masz jakieś doświadczenie, wskazówki? Bo zaczyna się odzywać panika

I&L czerwiec 2017 26tc

Teczowy A. czerwiec 2020

iv09i09kwy7ert6d.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam usuwany woreczek w 2016, sam zabieg niecala godzina w pelnej narkozie.. Wstalam do lazienki po jakis 3-4 godzinach od operacji.. Samo wstawanie pikus, gorzej troche z efektem po narkozie bo bolalo mnie w barku cos takiego jak sie ma kolke.. Ale to moze nie tyle bol co dyskomfort :) no i wiadomo smianie sie i kichanie to byl problem bo wtedy wiadomo ciagna szwy :) ja mam 4 ciecia, jedno pod biustem tak z 2cm, dwa po prawej stronie tak na 1cm(te sa prawie nie widoczne) i w pępku :) nie ma sie czego bać, po tygodniu zdjete szwy :)

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki pytalas czy czuje ruchy, tak juz czuje.. Chociaz na ta chwile to mam w brzuchu malego leniuszka, albo po prostu jest za mala zebym czula wszystkie ruchy :)

• Mama Malwinki Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Niestety dopadło mnie solidne przeziębienie. Od wczoraj leżę, kicham , prycham i oczywiście stresuję się czy to nie wpłynie na dziecko. Leczę się metodami naturalnymi, gorączki nie mam (szałwia, czosnek i inne "pyszności").
    igle, trzymam kciuki za operację i szybką rekonwalescencję. Ja miałam inną operację laparoskopową i również nie miałam cewnika. Miałam pełną narkozę, po kilku godzinach były próby uruchomienia mnie, ale strasznie kręciło mi się w głowie po narkozie i wiedziałam, że padnę podczas wyprawy do łazienki, także podsuwano mi basen. Ale większość ludzi o własnych siłach po kilku godzinach już powoli wstawała.

Ilona, z każdym dniem będzie mocniej :) Strasznie przyjemne są te momenty. Mój facet, celem rozbawienia mnie, podstawia twarz do brzucha i mówi "no dawaj, kop, dawaj ojcu w oko".

03.2018 r. córeczka Malwinka (*) 40 tc
    06.2019 r. tęczowa córeczka Jagoda
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te domowe specyfiki dzialaja cuda, jeszcze bym amol dorzucila do zestawu, na noc sie nasmarowac i powinno puscic choróbsko :)
    Ja dzisiaj troche ogarnelam dom, ale teraz juz leze bo poczulam sie zmeczona :)
    No u nas mala rusza sie malo, w sobote doslownie ruszyla sie pare razy, az schizowalam czy wgl sie rusza.. I mimo, ze czlowiek wie ze na tym etapie te rychy sa nieregularne i moze byc przerwa nawetkilku dniowa w odczuwaniu to oczywiście w glowie czarne scenariusze :)

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i to nasze male to zlosliwe, bo ruszy sie, to przykladam reke zeby poczuc to wtedy cisza, zabieram reke i wtedy znowu się rusza :)

• Mama Malwinki Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też jest dość przekorna jeśli chodzi o kopniaki na zawołanie. Swoją drogą, zauważyłam, że już co najmniej dwukrotnie użyłaś formy żeńskiej :)
    Amol - świetna sprawa, jako nieletnia to nawet lubiłam pociągnąć sobie małego łyczka w chorobie.
    igle, jeśli mogę coś doradzić, możliwe, że planowałaś je zabrać, ale mi po operacji przydały się chusteczki nawilżane, bo właśnie po narkozie byłam dość długo do niczego i jedyne zabiegi pielęgnacyjne, które wchodziły w grę, to te w łóżku lub na siedząco. Ale bardziej prawdopodobne, że będziesz w większości i szybko się podniesiesz. Jak leżałam w szpitalu to było tak, że bezpośrednio po operacji jest się na sali nadzoru pooperacyjnego, potem następnego dnia rano przeniesienie na zwykłą salę i tych po usunięciu woreczka już tego dnia wypisywali do domu.

03.2018 r. córeczka Malwinka (*) 40 tc
    06.2019 r. tęczowa córeczka Jagoda
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki bo u nas ma byc corka, chyba ze cos ullegnie zmianie chociaz licze na to ze zostanie dziewczyna :)
    Popieram chusteczki mokre bardzo potrzebne po zabiegu :)

• Ewelin234 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy widzialyscie nowa reklamę jednego z tel na s... ja już to widziałam w jakimś programie ze jest taka głowica podczepia sie do tel i można sobie zrobić usg szok pewnie za jakiś czas będzie to wszech dostępne.

Właśnie Ilona czyżby dziewczynka?
    Mamo Malwinki ja polecam jeszcze imbir całą zimę go stosuję i najlepiej wylezec to dziadostwo do końca.
    Czytałyście może post mamy ginekolog o szczepieniach w ciąży ? Nie wiem sama się zastanawiam ale ja się boję nawet ap..u wziąć

• Ania 33 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "[Ewelin234]Hej dziewczyny czy widzialyscie nowa reklamę jednego z tel na s... ja już to widziałam w jakimś programie ze jest taka głowica podczepia sie do tel i można sobie zrobić usg szok pewnie za jakiś czas będzie to wszech dostępne."

Ewelin widziałam tą reklamę i za parę lat myślę ,że to będzie już standard. Ale nie dało mi to spokoju i poszukałam czy jest już coś takiego na rynku i jest ale dużo kosztuje ;)
    https://www.philips.pl/healthcare/sites/lumify

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 22:21

Mama Aniołka Szymonka 33tc ur. 9.08.2018 zm.12.08.2018(*) i ziemskiej Juleczki ur.25.06.2015
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego to nie wymyśla, moze w przyszlosci bedzie to hit jednak na ten moment ja bym. Miala obawy tego uzywac.. W sensie jak ze szkodliwoscia promieniowania itp, w koncu roznica od normalnego usg jest napewno kolosalna.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 22:34

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania teraz spojrzalam ten sprzet w ratach na 5 lat wychodzi ponad 37 tys, to raczej tylko do profesjonalnego uzytku albo dla kogos kto obraca duzymi sumami :)

• Ania 33 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilono cena masakryczna. Ja bym się też bała tego używać że względu na szkodliwość. Zostawmy to jednak lekarzom :). Ale jakby coś to już takie rzeczy pojawiają się na rynku :)

Mama Aniołka Szymonka 33tc ur. 9.08.2018 zm.12.08.2018(*) i ziemskiej Juleczki ur.25.06.2015
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, co tam u Was? Jak się czujecie?

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, u mnie bez zmian narazie. Dzisiaj na. Tlusty czwartek piekłam troche i wgl taki zabiegany dzien na nic nie mialam czasu. Teraz zaczal sie czas na odpoczynek :) jak reszta dziewczyn? :)
    Lorinka jak u Ciebie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:17

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona04, to najważniejsze że bez zmian, czyli wszystko dobrze :) U mnie kiepsko z nastrojem dzisiaj :/ W ogóle jakoś tak ostatnio ciężko u mnie z humorem.

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to cos sie wydarzylo. Czy po prostu gorszy czas i dolek?

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorszy dzień tylko już któryś z kolei niestety :/ Miejmy nadzieję, że jutro będzie lepiej.

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinka moze trzeba zajac czyms glowe? Wiadomo, takie dni nam się beda zdarzac.. Dzisiaj bylam chwile z bliska mi osoba, i ona ma wlasnie takie stany depresyjne, wiadomo ma problemy jak kazdy, ale przy niej i mnie zaczela opuszczac energia..i az jej to powiedziałam, zeby wziela sie w garsc zaczela zyc a nie wegetowac, bo ludzie naprawdę mierza sie z wielkimi problemami i zmartwieniami( nie mialam tu na myśli siebie). I wazne jest jak sobie wszystko poukladamy w glowie, ale warto byc szczesliwym w tym zyciu tu na ziemi :)
    Ja Lorinka jestem zadaniowa więc wymyslalam sobie jakies zadanie, jakies planowanie a to remontu, a to nawet siedzenie na stronach z ubraniami jak bede sie ubierac wiosna, i wiem ze to problemu nie rozwiąże ale skupi sie czlowiek na czyms innym:)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ