Tęczowa ciąża i macierzyństwo
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona, tak, tzn mam taka nadzieję że uda się laparoskopowo. A to nie wiedziałam, że " bez". Czyli będę mogła jeszcze w tym dniu wstać? Masz jakieś doświadczenie, wskazówki? Bo zaczyna się odzywać panika
-
Ja mialam usuwany woreczek w 2016, sam zabieg niecala godzina w pelnej narkozie.. Wstalam do lazienki po jakis 3-4 godzinach od operacji.. Samo wstawanie pikus, gorzej troche z efektem po narkozie bo bolalo mnie w barku cos takiego jak sie ma kolke.. Ale to moze nie tyle bol co dyskomfort no i wiadomo smianie sie i kichanie to byl problem bo wtedy wiadomo ciagna szwy ja mam 4 ciecia, jedno pod biustem tak z 2cm, dwa po prawej stronie tak na 1cm(te sa prawie nie widoczne) i w pępku nie ma sie czego bać, po tygodniu zdjete szwyAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
Hej, dziewczyny. Niestety dopadło mnie solidne przeziębienie. Od wczoraj leżę, kicham , prycham i oczywiście stresuję się czy to nie wpłynie na dziecko. Leczę się metodami naturalnymi, gorączki nie mam (szałwia, czosnek i inne "pyszności").
igle, trzymam kciuki za operację i szybką rekonwalescencję. Ja miałam inną operację laparoskopową i również nie miałam cewnika. Miałam pełną narkozę, po kilku godzinach były próby uruchomienia mnie, ale strasznie kręciło mi się w głowie po narkozie i wiedziałam, że padnę podczas wyprawy do łazienki, także podsuwano mi basen. Ale większość ludzi o własnych siłach po kilku godzinach już powoli wstawała.
Ilona, z każdym dniem będzie mocniej Strasznie przyjemne są te momenty. Mój facet, celem rozbawienia mnie, podstawia twarz do brzucha i mówi "no dawaj, kop, dawaj ojcu w oko".03.2018 r. córeczka Malwinka (*) 40 tc
06.2019 r. tęczowa córeczka Jagoda -
Te domowe specyfiki dzialaja cuda, jeszcze bym amol dorzucila do zestawu, na noc sie nasmarowac i powinno puscic choróbsko
Ja dzisiaj troche ogarnelam dom, ale teraz juz leze bo poczulam sie zmeczona
No u nas mala rusza sie malo, w sobote doslownie ruszyla sie pare razy, az schizowalam czy wgl sie rusza.. I mimo, ze czlowiek wie ze na tym etapie te rychy sa nieregularne i moze byc przerwa nawetkilku dniowa w odczuwaniu to oczywiście w glowie czarne scenariuszeAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
Nasza też jest dość przekorna jeśli chodzi o kopniaki na zawołanie. Swoją drogą, zauważyłam, że już co najmniej dwukrotnie użyłaś formy żeńskiej
Amol - świetna sprawa, jako nieletnia to nawet lubiłam pociągnąć sobie małego łyczka w chorobie.
igle, jeśli mogę coś doradzić, możliwe, że planowałaś je zabrać, ale mi po operacji przydały się chusteczki nawilżane, bo właśnie po narkozie byłam dość długo do niczego i jedyne zabiegi pielęgnacyjne, które wchodziły w grę, to te w łóżku lub na siedząco. Ale bardziej prawdopodobne, że będziesz w większości i szybko się podniesiesz. Jak leżałam w szpitalu to było tak, że bezpośrednio po operacji jest się na sali nadzoru pooperacyjnego, potem następnego dnia rano przeniesienie na zwykłą salę i tych po usunięciu woreczka już tego dnia wypisywali do domu.03.2018 r. córeczka Malwinka (*) 40 tc
06.2019 r. tęczowa córeczka Jagoda -
Hej dziewczyny czy widzialyscie nowa reklamę jednego z tel na s... ja już to widziałam w jakimś programie ze jest taka głowica podczepia sie do tel i można sobie zrobić usg szok pewnie za jakiś czas będzie to wszech dostępne.
Właśnie Ilona czyżby dziewczynka?
Mamo Malwinki ja polecam jeszcze imbir całą zimę go stosuję i najlepiej wylezec to dziadostwo do końca.
Czytałyście może post mamy ginekolog o szczepieniach w ciąży ? Nie wiem sama się zastanawiam ale ja się boję nawet ap..u wziąć -
"[Ewelin234]Hej dziewczyny czy widzialyscie nowa reklamę jednego z tel na s... ja już to widziałam w jakimś programie ze jest taka głowica podczepia sie do tel i można sobie zrobić usg szok pewnie za jakiś czas będzie to wszech dostępne."
Ewelin widziałam tą reklamę i za parę lat myślę ,że to będzie już standard. Ale nie dało mi to spokoju i poszukałam czy jest już coś takiego na rynku i jest ale dużo kosztuje
https://www.philips.pl/healthcare/sites/lumifyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 22:21
Mama Aniołka Szymonka 33tc ur. 9.08.2018 zm.12.08.2018(*) i ziemskiej Juleczki ur.25.06.2015 -
Czego to nie wymyśla, moze w przyszlosci bedzie to hit jednak na ten moment ja bym. Miala obawy tego uzywac.. W sensie jak ze szkodliwoscia promieniowania itp, w koncu roznica od normalnego usg jest napewno kolosalna..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 22:34
Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
Ilono cena masakryczna. Ja bym się też bała tego używać że względu na szkodliwość. Zostawmy to jednak lekarzom . Ale jakby coś to już takie rzeczy pojawiają się na rynkuMama Aniołka Szymonka 33tc ur. 9.08.2018 zm.12.08.2018(*) i ziemskiej Juleczki ur.25.06.2015
-
Hey, u mnie bez zmian narazie. Dzisiaj na. Tlusty czwartek piekłam troche i wgl taki zabiegany dzien na nic nie mialam czasu. Teraz zaczal sie czas na odpoczynek jak reszta dziewczyn?
Lorinka jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:17
Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
Lorinka moze trzeba zajac czyms glowe? Wiadomo, takie dni nam się beda zdarzac.. Dzisiaj bylam chwile z bliska mi osoba, i ona ma wlasnie takie stany depresyjne, wiadomo ma problemy jak kazdy, ale przy niej i mnie zaczela opuszczac energia..i az jej to powiedziałam, zeby wziela sie w garsc zaczela zyc a nie wegetowac, bo ludzie naprawdę mierza sie z wielkimi problemami i zmartwieniami( nie mialam tu na myśli siebie). I wazne jest jak sobie wszystko poukladamy w glowie, ale warto byc szczesliwym w tym zyciu tu na ziemi
Ja Lorinka jestem zadaniowa więc wymyslalam sobie jakies zadanie, jakies planowanie a to remontu, a to nawet siedzenie na stronach z ubraniami jak bede sie ubierac wiosna, i wiem ze to problemu nie rozwiąże ale skupi sie czlowiek na czyms innym:)Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*