Forum Poronienie Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
Odpowiedz

Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane

Oceń ten wątek:
  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 26 listopada 2015, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki kariotypu dziecka :( Miała trisomię 21 i była dziewczynką ;(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:14

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 26 listopada 2015, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterku to jestes w podobnej sytuacji do mnie. Jak pozostale wyniki? Robiliscie test na polimorfizm apal?

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 26 listopada 2015, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości czekamy na wyniki, niektóre będziemy robić dopiero. Boję się tych kariotypów teraz :/

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 listopada 2015, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek , Aps przykro mi tule was dziewczyny.
    Przynajmniej znacie powód straty.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 listopada 2015, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas.
    Mi genetyk tłumaczył jak kardiotypy wyjdą źle to cię poprowadzą dalej i bedziesz pod stałą opieką.
    Umówisz się na wizyte i bedziesz wiedziała na czym stoicie.
    Kiedy beda wyniki?

  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 26 listopada 2015, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotypy za 2 tygodnie

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2015, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu taka nastała cisza???? :-)

    Dziewczyny odebrałam wyniki do endo.
    Różnica jest 1 m-c w wynikach.

    Tsh 1,2 spadło do 0,16 :-D jest poniżej normy 0,27-4,20
    Ft4 18 spadło do 15 :-D

    Chyba idzie w dobra stronę?

    Boje się żeby się zaraz nie okazało że wpadłam w nadczynność!
    Ale z tą tarczycą są problemy.
    Podziwiam tych lekarzy. Jak zobaczyłam wyniki ręce mi opadły.
    Szlak człowieka trafia nie może się to dziadostwo utrzmać tylko tak skakać??

  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 28 listopada 2015, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja byla ostatnio o gina, ktory jest tez endikrynologiem. Ja mialam tsh i ft3 i ft4 badane jeszcze przed ciaza. Popatrzyl na wyniki, powiedzial, ze sa idealne, ale na wszelki wypadek zlecil mi przeciwciala ATG i ATPO

    ATG - 20,97 IU/ml norma <115
    ATPO - <5 IU/ml norma <34

    Wiec wyniki chyba dobre sa.

    Antykoagulant tocznia ujemny

    Na reszte musze poczekac jeszcze

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2015, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie
    anty tpo 32 iu/ml ( 0-34)
    anty tg 17 iu/ml (0-115)

    Czytałam dzisiaj na necie że jak się nie ma przeciwciał anty tpo to jest OK.

    Ja sie nie znam wiaterku na wynikach tarczycowych.
    Ja dopiero się wkręcam w te tematy.
    Mysle że jeżeli lekarz ci tak powiedział to tak musi być.

    jateż mam wyniki wszystkie ok i wychodzi że wina leży po stronie tarczycy.
    Zobaczymy wizyte mam u endo w poniedziałek.
    U gina w środę.

  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 28 listopada 2015, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to on mi wlasnie mowil o tych przeciwcialach ATPo ze trzeba je sprawdzic bo czasami wychodza dobre wyniki tsh i ft3,ft4 a sa przeciwciala ATPO i jest problem. Ja tez sie nie znam, ale wszystkie wyniki mam w idealnych normach wiec u mnie to raczej nie tarczyca. Zreszta ja najpewniejsza przyczyne drugiej straty juz znam. Teraz szukam bardziej przyczyn pierwszej bo te trisomie jezeli nie sa dziedziczne (a w naszym przypadku raczej nie sa) to sie z reguly nie powtarzaja. Tak szczerze to moze byc tak, ze ja tej przyczyny nie znajde i bede brac jakies leki mimo wszystko, zeby zminimalizowac ryzyko kolejnej straty :/

    A jak Wam dzien mija dziewczyny? Ja sie ucze nadal i calkiem niezle mi to dzisiaj idzie o dziwo :)

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 28 listopada 2015, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko jakie masz normy ft4? I na jakiej dawce euthyroxu jesteś? Zwiekszalas ostatnio że tak Ci spadło?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 17:01

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2015, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy dla ft4 0,93-1,70.
    Dawkę miałam 5 dni w tygodniu letroxu 75 i 2 dni w tygodniu letroxu 125.
    Dawka taka jest od miesiąca. Wcześniej miałam letrox 75.
    Od ponad tygodnia jestem na diecie bezglutenowej nie jem białego pieczywa,mąki,makaronu, Słodkiego,ciast,ciasteczek ogólnie cukru unikam pije dużo wody i herbatę zielona.
    Doczytałam że zachodzą w ciążę przy takich wynikach lepiej mieć mała nadczynność.
    Kas możesz coś poradzić znasz się?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2015, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ft4 1,58 ng/dl norma 0,93-1,70
    W poście wyżej ft4 podałam w jednostce pmol/l.

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 28 listopada 2015, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie masz bardzo dobre wyniki. Przy tarczycy patrzy się głównie na ft3 i ft4, tsh lubi skakać. Te dawki letroxu masz dość odważnie dobrane, ale jeśli dobrze się na nich czujesz to ok. Ogólnie każdego dnia powinno się brać podobną dawkę hormonu, ewentualnie co drugi dzień. U Ciebie codzienna dawka wynosi 90.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:35

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 28 listopada 2015, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jakieś objawy niedoczynności?
    Nadczynnosc w ciąży jest gorsza niż niedoczynność.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:36

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2015, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ja endo cały czas naciskamy od marca że chce być w ciąży i już:-) ona biedna na uszach stawała ale nic z tego jakie bym nie miała tsh to ronilam. Ostatnio miałam 1,2 i poronilam więc.....brak mi słów.... cały czas powtarza żeby się starać.
    Nie wiem co teraz powie może mój organizm tzn wredna tarczyca potrzebuje więcej hormonów i teraz się uda? A może nie? Nie wiem.
    Zobaczymy w poniedziałek.
    Czytałam że dziewczynę specjalnie endo wprowadził w lekka nadczynnosc i jej organizm zaskoczył zaszła w ciążę ale każdy organizm jest inny nie wiem co mam sobie myśleć.
    Jak teraz się nie uda to brak mi słów żeby to opisać!
    Miłego wieczoru:-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2015, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy wcześniej miałam brak chęci do życia,spanie,nerwowość,sucha skóra,owłosienie tam gdzie nie powinno, nadwagą bez powodu nagła,boł głowy,wypadanie włosów,pocenie się cześć się okazało insulinooprnoscia.
    Teraz po zwiększonej dawce i diecie czuje się jeszcze lepiej jedynie co to poćwiczyć się dalej.
    Ogólnie od zawsze jest mi gorąco jest zima a ja pod kurtka zimowa chodzę w krótkim rękawku i się też poce. Rozwijają mi się paznokcie pomimo że są sztywne :-(ehhh

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 21:49

  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 28 listopada 2015, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojc zabko to ja musze zrobic te badania na insulinoodpornosc bo zadziwiajaco moje objawy sa podobne do Twoich :/

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2015, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam idź zrób krzywa insulinowa tzn kup glukoze w aptece 75g i zrób od razu w ten sam dzień glukoze i insuline na czczo, po obciążeniu tzn wypiciu tej glukozy po 1h i po 2 h.
    Jeszcze by się znalazł inne objawy ale ja piszę tak na szybko.
    Mam seans filmowy z mezulkiem:-)
    Do jutra:-)

  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 28 listopada 2015, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno tak zrobie :)

    Milego seansu <3

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ