Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiaterku to jestes w podobnej sytuacji do mnie. Jak pozostale wyniki? Robiliscie test na polimorfizm apal?
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyco tu taka nastała cisza????
Dziewczyny odebrałam wyniki do endo.
Różnica jest 1 m-c w wynikach.
Tsh 1,2 spadło do 0,16 jest poniżej normy 0,27-4,20
Ft4 18 spadło do 15
Chyba idzie w dobra stronę?
Boje się żeby się zaraz nie okazało że wpadłam w nadczynność!
Ale z tą tarczycą są problemy.
Podziwiam tych lekarzy. Jak zobaczyłam wyniki ręce mi opadły.
Szlak człowieka trafia nie może się to dziadostwo utrzmać tylko tak skakać?? -
Zabko ja byla ostatnio o gina, ktory jest tez endikrynologiem. Ja mialam tsh i ft3 i ft4 badane jeszcze przed ciaza. Popatrzyl na wyniki, powiedzial, ze sa idealne, ale na wszelki wypadek zlecil mi przeciwciala ATG i ATPO
ATG - 20,97 IU/ml norma <115
ATPO - <5 IU/ml norma <34
Wiec wyniki chyba dobre sa.
Antykoagulant tocznia ujemny
Na reszte musze poczekac jeszczeWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualnyU mnie
anty tpo 32 iu/ml ( 0-34)
anty tg 17 iu/ml (0-115)
Czytałam dzisiaj na necie że jak się nie ma przeciwciał anty tpo to jest OK.
Ja sie nie znam wiaterku na wynikach tarczycowych.
Ja dopiero się wkręcam w te tematy.
Mysle że jeżeli lekarz ci tak powiedział to tak musi być.
jateż mam wyniki wszystkie ok i wychodzi że wina leży po stronie tarczycy.
Zobaczymy wizyte mam u endo w poniedziałek.
U gina w środę. -
No to on mi wlasnie mowil o tych przeciwcialach ATPo ze trzeba je sprawdzic bo czasami wychodza dobre wyniki tsh i ft3,ft4 a sa przeciwciala ATPO i jest problem. Ja tez sie nie znam, ale wszystkie wyniki mam w idealnych normach wiec u mnie to raczej nie tarczyca. Zreszta ja najpewniejsza przyczyne drugiej straty juz znam. Teraz szukam bardziej przyczyn pierwszej bo te trisomie jezeli nie sa dziedziczne (a w naszym przypadku raczej nie sa) to sie z reguly nie powtarzaja. Tak szczerze to moze byc tak, ze ja tej przyczyny nie znajde i bede brac jakies leki mimo wszystko, zeby zminimalizowac ryzyko kolejnej straty
A jak Wam dzien mija dziewczyny? Ja sie ucze nadal i calkiem niezle mi to dzisiaj idzie o dziwoWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Zabko jakie masz normy ft4? I na jakiej dawce euthyroxu jesteś? Zwiekszalas ostatnio że tak Ci spadło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 17:01
-
nick nieaktualnyNormy dla ft4 0,93-1,70.
Dawkę miałam 5 dni w tygodniu letroxu 75 i 2 dni w tygodniu letroxu 125.
Dawka taka jest od miesiąca. Wcześniej miałam letrox 75.
Od ponad tygodnia jestem na diecie bezglutenowej nie jem białego pieczywa,mąki,makaronu, Słodkiego,ciast,ciasteczek ogólnie cukru unikam pije dużo wody i herbatę zielona.
Doczytałam że zachodzą w ciążę przy takich wynikach lepiej mieć mała nadczynność.
Kas możesz coś poradzić znasz się? -
nick nieaktualny
-
Wg mnie masz bardzo dobre wyniki. Przy tarczycy patrzy się głównie na ft3 i ft4, tsh lubi skakać. Te dawki letroxu masz dość odważnie dobrane, ale jeśli dobrze się na nich czujesz to ok. Ogólnie każdego dnia powinno się brać podobną dawkę hormonu, ewentualnie co drugi dzień. U Ciebie codzienna dawka wynosi 90.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:35
-
nick nieaktualnyOgólnie ja endo cały czas naciskamy od marca że chce być w ciąży i już ona biedna na uszach stawała ale nic z tego jakie bym nie miała tsh to ronilam. Ostatnio miałam 1,2 i poronilam więc.....brak mi słów.... cały czas powtarza żeby się starać.
Nie wiem co teraz powie może mój organizm tzn wredna tarczyca potrzebuje więcej hormonów i teraz się uda? A może nie? Nie wiem.
Zobaczymy w poniedziałek.
Czytałam że dziewczynę specjalnie endo wprowadził w lekka nadczynnosc i jej organizm zaskoczył zaszła w ciążę ale każdy organizm jest inny nie wiem co mam sobie myśleć.
Jak teraz się nie uda to brak mi słów żeby to opisać!
Miłego wieczoru:-) -
nick nieaktualnyObjawy wcześniej miałam brak chęci do życia,spanie,nerwowość,sucha skóra,owłosienie tam gdzie nie powinno, nadwagą bez powodu nagła,boł głowy,wypadanie włosów,pocenie się cześć się okazało insulinooprnoscia.
Teraz po zwiększonej dawce i diecie czuje się jeszcze lepiej jedynie co to poćwiczyć się dalej.
Ogólnie od zawsze jest mi gorąco jest zima a ja pod kurtka zimowa chodzę w krótkim rękawku i się też poce. Rozwijają mi się paznokcie pomimo że są sztywne :-(ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 21:49
-
nick nieaktualnyTak jak mówiłam idź zrób krzywa insulinowa tzn kup glukoze w aptece 75g i zrób od razu w ten sam dzień glukoze i insuline na czczo, po obciążeniu tzn wypiciu tej glukozy po 1h i po 2 h.
Jeszcze by się znalazł inne objawy ale ja piszę tak na szybko.
Mam seans filmowy z mezulkiem:-)
Do jutra:-)