Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana w moim szpitalu tez byli niekumaci wiec niestety nie jest to odosobniony przypadek
Wspieram Cie mocno :*
daj znac jak bedziesz miec wynikiGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Witam, niestety z przykrością musze do Was połączy... straciłam 3 ciąze 8,9,7 tc
Wczoraj miałam zabieg, wcześniej dr zrobil mi usg i stwierdzil ze nie ma mowy o pochowku bo nie ma ciała jest tylko pecherzyk z tarczka płodu..
Widac ze w moim szpitalu tez nie wiedza nic na temat badania kosmowki nie wiedzili co i jak ...
Zdecydowałam sie na tansze badania w Krk na Poznan mnie nie stac skoro stwierdzili ze nie moge miec pochowku...
Jak sie okazalo Pani gentyk z Krk stwiedzila ze jest zarodek wrosniety w kosmowke..
Myślicie ze jest jeszcze szansa aby szpital wydal mi karte zgonu?
(*) (*) (*) (*) Tęsknię
Translokacja,mutacja MTHR -
Szpital ma obowiazek wydac Ci karte zgodu! a jak jest zarodek lub kosmowka to mozesz dokonac pochowku.
Kochana trzymaj sie jakos i mam nadzieje ze badanie kosmowki sie powiedzie i pomoze Ci w podjeciu decyzji co do dalszych krokow.
jak znajdziesz sile to porob od razu badania, sporo masz juz bezplatnie.
i doradzam kolejna ciaze na Clexane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:37
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Cud, trzymaj się! Jeśli Twoje badania obejmują też kariotyp, to z ich wynikiem powinni Ci wydać Kartę Martwego Urodzenia. Brałaś jakieś leki?
Ja dopiero dzisiaj zaczęłam krwawić. Pewnie macica dopiero zareagowała i zaczęła się kurczyć. Był też kawałek "wątróbki" więc chyba oczyszczam się...Co do wyników to pewnie kariotyp już jest. Poczekam jednak na całość. W Katowicach też można zrobić badanie metodą mikromacierzy jednak kosztuje ponad 2 tysiące. Cena zaporowa. Mam nadzieję, że to, na które się zdecydowałam, wystarczy.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
stowtotka wrote:Cud, trzymaj się! Jeśli Twoje badania obejmują też kariotyp, to z ich wynikiem powinni Ci wydać Kartę Martwego Urodzenia. Brałaś jakieś leki?
Ja dopiero dzisiaj zaczęłam krwawić. Pewnie macica dopiero zareagowała i zaczęła się kurczyć. Był też kawałek "wątróbki" więc chyba oczyszczam się...Co do wyników to pewnie kariotyp już jest. Poczekam jednak na całość. W Katowicach też można zrobić badanie metodą mikromacierzy jednak kosztuje ponad 2 tysiące. Cena zaporowa. Mam nadzieję, że to, na które się zdecydowałam, wystarczy.
Nie bedzie za pozno jak pojde do szpitala z wynikami np za 2 tygodnie?
Moja ciąza była na zelaznym zestawie i duzej ilosci progesteronu. Niestety ta ciaza najbardziej obstawiona lekami najszybciej sie skonczyła..(*) (*) (*) (*) Tęsknię
Cud ja ostatnio usłyszałam że nie ważne ile się leków będzie brało ile ptogestetonu jak ciąża jest za słaba to się nie utrzyma ;( takie to oto podejście lekarzy ;(2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:Cud ja ostatnio usłyszałam że nie ważne ile się leków będzie brało ile ptogestetonu jak ciąża jest za słaba to się nie utrzyma ;( takie to oto podejście lekarzy ;(
Mam nadzieje ze uda mu sie odzyskac tkanki i kosmowke i ze szpital wyda mi karte skoro bede miala okreslona płec i dokument ze byl zarodek.(*) (*) (*) (*) Tęsknię
APS wrote:Cud a robilas juz jakies inne badania? Lekarz cos mowi jaka moze byc przyczyna?
Genetyk daje mi 50 % sznas na urodzenie zdrowego dziecka ...
(*) (*) (*) (*) Tęsknię
Cud, nawet po dwóch tygodniach szpital musi Ci wydać Kartę.
Dzwoniła do mnie wczoraj Pani z laboratorium. Dostałam też wynik badania kariatypu. Strasznie przykro mi się zrobiło, gdy dowiedziałam się, że to była moja wymarzona dziewczynka :'(
Na wyniki badania mutacji muszę jeszcze poczekać do wtorku/środy.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Monika34 wrote:cud masz tarnsolkacje ? wyszło ci w kariotypie?(*) (*) (*) (*) Tęsknię
Jeśli chodzi o genetyka polecam dr Bogdana Kaluzewskiego przyjmuje on w poradni Genos w Stronsku/zapolice kolo Łodzi. Byłam u niego ma umowę z NFZ dużo badań nam zrobił i dał nadzieje ze nawet jakby był problem z genetyka to nie wszystko stracone. Warto do niego zajrzeć ja polecam.3 Aniołki w niebie
-
Jest on ginekologiem poloznikiem i genetykiem klinicznym z racji wieku i ciągłego podnoszenia kwalifikacji obecnie jest juz profesorem wiedzę ma ogromną. Byłam u niego na NFZ jechałam z mężem z sąsiedniego województwa wizyta wspaniała lekarz kompetentny i czułam się jak w najlepszej klinice prywatnej to bardzo rzadkie obecnie
http://www.genos.com.pl/onas/3 Aniołki w niebie
-
Lili30 wrote:Jeśli chodzi o genetyka polecam dr Bogdana Kaluzewskiego przyjmuje on w poradni Genos w Stronsku/zapolice kolo Łodzi. Byłam u niego ma umowę z NFZ dużo badań nam zrobił i dał nadzieje ze nawet jakby był problem z genetyka to nie wszystko stracone. Warto do niego zajrzeć ja polecam.
Lili czy cos ponad kariotypy i mutacje na trombofilie Wam zlecil?
Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Ciążę prowadziłam u Milewicza bez żadnych sterydów. Ale myślę że on dobiera leki do przypadku i wyników badań.
Co do badań w Genosie mieliśmy też a konkretnie mąż badanie. AZF I cftr czy jakoś tak. Juz dokładnie tych wszystkich nazw z głowy nie pamiętam, ale to były badania męża.3 Aniołki w niebie
-
Lili30 wrote:Jeśli chodzi o genetyka polecam dr Bogdana Kaluzewskiego przyjmuje on w poradni Genos w Stronsku/zapolice kolo Łodzi. Byłam u niego ma umowę z NFZ dużo badań nam zrobił i dał nadzieje ze nawet jakby był problem z genetyka to nie wszystko stracone. Warto do niego zajrzeć ja polecam.
Miałas skierowanie do poradni genetycznej? Jak do niego sie dostac ?Poprostu zadzwonic i zapisac sie do niego?
Ja trochę badan genetycznych mam zrobionych, mąż tylko kariotyp.
(*) (*) (*) (*) Tęsknię
Lili30 wrote:Miałam skierowanie od lekarza rodzinnego kariotypy powinno się robić razem. Wtedy ma to sens.
Myslisz ze jest sens jeszcze isc, aby zlecił inne badania?
U mnie stwierdzono nieprawidłowy kariotyp .(*) (*) (*) (*) Tęsknię
Translokacja,mutacja MTHR