X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Wszystko wskazuje, że czeka mnie poronienie. Muszę jeszcze spr czy beta spada. Mam pytanie czy przy poronieniu miała któraś z was wysokie CRP? Ja zaczęłam krwawić, zrobiłam badania i crp 147 zastanawiam się czy odstawienie samego progesteronu pomoże i organizm się sam oczyści ? Czy brałyście jakiś antybiotyk?

• Akataa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Pola. 😔
    Nie pamietam jakie mialam crp, ale dostałam od razu antybiotyk w szpitalu, potem receptę do domu. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem.

Trzymaj się, siły życzę.

Pola853 lubi tę wiadomość

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wysokie crp przy poronieniu zatrzymanym jest bardzo niepokojące. Skonsultuj to z lekarzem.

Pola853 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Wczoraj poroniłam puste jajo, 7 tydzień.
    Jak dlugo czekałyście na miesiączkę?

• Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ania, przykro mi z powodu Twojej straty 😔 Ja jestem 40 dni po poronieniu i nadal nie dostałam okresu, ale większość dziewczyn dostaje po 4-6 tygodniach.

• Kardamonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Dziewczyny,
    Wczoraj poroniłam puste jajo, 7 tydzień.
    Jak dlugo czekałyście na miesiączkę?

Ja dostałam po 4 tygodniach i kilku dniach. Poronienie w 6tc, betę miałam 22 tys

Ona:
    36 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

On:
    41 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

2 IVF - > start IX
    ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
    Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
    29.10 - usg 🙏🙏🙏

2 mrozaki
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ile trwało u Was krwawienie?
    Wczoraj zaczęło się u mnie poronienie w 7tyg pustego jaja. Bardzo silne skurcze, dużo skrzepów i leciało jak z kranu. Dziś mam wrażenie dużo spokojniej. Kontrole mam mieć do 10 dni, żeby spr czy się samo oczyściło ale zastanawiam się czego mogę się jeszcze spodziewać.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Hej dziewczyny, ile trwało u Was krwawienie?
    Wczoraj zaczęło się u mnie poronienie w 7tyg pustego jaja. Bardzo silne skurcze, dużo skrzepów i leciało jak z kranu. Dziś mam wrażenie dużo spokojniej. Kontrole mam mieć do 10 dni, żeby spr czy się samo oczyściło ale zastanawiam się czego mogę się jeszcze spodziewać.

Przykro mi. 😞
    To chyba bardzo indywidualna kwestia. U mnie (poronienie samoistne, 9tc, zarodek 16mm), łącznie z początkowymi plamieniami, trwało to około tygodnia, z czego takiego intensywniejszego krwawienia było tylko 3 dni, a i tak nie leciało ze mnie jak z kranu. Czasem miesiączki mam bardziej obfite...

age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Przykro mi. 😞
    To chyba bardzo indywidualna kwestia. U mnie (poronienie samoistne, 9tc, zarodek 16mm), łącznie z początkowymi plamieniami, trwało to około tygodnia, z czego takiego intensywniejszego krwawienia było tylko 3 dni, a i tak nie leciało ze mnie jak z kranu. Czasem miesiączki mam bardziej obfite...

Również mi przykro i mocno przytulam.
    Czy u Ciebie obyło sie bez zabiegu? Nie dodałam, ale miałam wywoływane poronienie tabletkami, może stad tak intensywny pierwszy dzień.

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Kardamonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam samoistne, zaczęło się plamieniami które pojawiały się 1 dziennie. Po kilku dniach przyszło intensywne, biegałam do toalety bo czułam jak że mnie leci co chwilę, głównie różne tkanki. No i oczywiście skurcze. Trwało to kilka dni. Lekkie krwawienie i plamienie to grubo ponad tydzień jeszcze potem trwało.

Ale po indukcji poronienia zwykle wszystko trwa krócej

Ona:
    36 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

On:
    41 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

2 IVF - > start IX
    ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
    Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
    29.10 - usg 🙏🙏🙏

2 mrozaki
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Również mi przykro i mocno przytulam.
    Czy u Ciebie obyło sie bez zabiegu? Nie dodałam, ale miałam wywoływane poronienie tabletkami, może stad tak intensywny pierwszy dzień.
    W szpitalu też dostałam tabletki, nie wzmogły one jakoś szczególnie tego krwawienia, jedynie skurcze miałam mocniejsze. Dodam, że było to 4 dni od pierwszych plamień, a jakies 2 dni odkąd lekko krwawiłam, do szpitala trafiłam wiedząc już że nie ma we mnie maluszka, bo byłam wcześniej u swojego lekarza. Nawet nie wiem kiedy dokładnie to się stało. Mimo że wydawało mi się, że krwawię za słabo, to jednak obyło się bez zabiegu i sama się oczyściłam.

age.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za Wasze odpowiedzi, trzymam kciuki żebyśmy wszystkie mogły się cieszyć wkrótce spokojna, zdrowa ciąża przez 9 miesięcy. Ściskam!

Akataa lubi tę wiadomość

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Alfeczka Nowa

Wysłany: 4 marca 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Jestem po dwóch poronieniach. Oba zatrzymane, oba wywoływane Cytotekiem. Pierwsze w 11 tc, ciąża obumarła, obyło się bez zabiegu. Drugie w 9 tc, puste jajo płodowe, zabieg łyżeczkowania. Teraz kolejna ciąża, tym razem nieplanowana, 6 tydzień (5t1d). Beta 423, kontrola bety w poniedziałek, USG - endometrium niejednorodne, obecne przestrzenie płynowe, coś co jest prawdopodobnie pęcherzykiem o wymiarach 3,7 mm, zarodka brak. Nadziei już też brak, wygląda na to, że czeka mnie kolejne poronienie...

Pozdrawiam

• Karoola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfeczka wrote:
    Hej Dziewczyny

Jestem po dwóch poronieniach. Oba zatrzymane, oba wywoływane Cytotekiem. Pierwsze w 11 tc, ciąża obumarła, obyło się bez zabiegu. Drugie w 9 tc, puste jajo płodowe, zabieg łyżeczkowania. Teraz kolejna ciąża, tym razem nieplanowana, 6 tydzień (5t1d). Beta 423, kontrola bety w poniedziałek, USG - endometrium niejednorodne, obecne przestrzenie płynowe, coś co jest prawdopodobnie pęcherzykiem o wymiarach 3,7 mm, zarodka brak. Nadziei już też brak, wygląda na to, że czeka mnie kolejne poronienie...

Pozdrawiam
    Bardzo mi przykro, trzymaj się!

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego już stwierdzono, że ciąża się nie rozwija? Pęcherzyk jest widoczny w macicy przy becie ok 1000-1500. Zarodek z serduszkiem może być widoczny 1-2 tyg później.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Alfeczka Nowa

Wysłany: 7 marca 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta czwartkowa 423, dzisiejsza, czyli po 4 dniach - 536, przyrost praktycznie żaden.
    Wczoraj krótkie krwawienie.
    W środę idę na wizytę do innego lekarza, w zasadzie tylko po to, by potwierdzić, że ciąża się nie rozwija.

• Triszia Nowa

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, jestem totalnie nowa na forum. Tydzien temu w srode zostala potwierdzona u mnie ciaza z pustym jajem ploodwym, zaczelam juz wtedy mega delikatnie plamic, lekarz na usg stwierdzil ze idzie to w strone samoistnego poronienia, ale dal skierowanie do szpitala. Pojechalam w sobote, kolejne usg i badanie, lekarka stwierdzila ze idzie 'ladnie' w kierunku poronienia, ze pecherzyk juz sie splaszczyl i zaczyna schodzic. Odeslala mnie do domu, chcialam tabletki, ale odmowiono mi, mowiac, ze owszem moga dac, ale jak przyjde wponiedzialek i poloze sie w szpitalu. W sobote mialam mocne skurcze i bole brzucha jak przy porodzie, ale tak naprawde krwawienie mam caly czas skape, jakies skrzepy wyszly ale glowie podczas wizyty w toalecie, od wczorja zauwazylam ze krwawie mega minimalnie i glownie przy wizycie w toalecie bo podpaski sa prawie czyste. Czy to mozliwe ze oczyscilabym sie sama przy tak skapych objawach? Nie chce zabiegu :(

• Susannah Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisza - tak, możliwe. Umów się na USG i zobaczysz czy pęcherzyka nie ma w macicy.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszia ja tak mialam ostatnio przy pustym jaju. "Poród" jednego dnia a potem 3 dni średniego krwawienia i koniec. Oczyscilam się sama. Kontroluj betę i idz za jakiś czas na usg sprawdzić co tam się dzieje.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Triszia Nowa

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny! w Sobote ide na usg, mam nadzieje ze juz wszystko za mna.

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ