W oczekiwaniu na poronienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Wszystko wskazuje, że czeka mnie poronienie. Muszę jeszcze spr czy beta spada. Mam pytanie czy przy poronieniu miała któraś z was wysokie CRP? Ja zaczęłam krwawić, zrobiłam badania i crp 147 zastanawiam się czy odstawienie samego progesteronu pomoże i organizm się sam oczyści ? Czy brałyście jakiś antybiotyk? -
Przykro mi Pola. 😔
Nie pamietam jakie mialam crp, ale dostałam od razu antybiotyk w szpitalu, potem receptę do domu. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem.
Trzymaj się, siły życzę.Pola853 lubi tę wiadomość
-
AniaAnia1 wrote:Dziewczyny,
Wczoraj poroniłam puste jajo, 7 tydzień.
Jak dlugo czekałyście na miesiączkę?
Ja dostałam po 4 tygodniach i kilku dniach. Poronienie w 6tc, betę miałam 22 tysOna:
36 lat
Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
AMH styczeń 2021 - 6,15
Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3
On:
41 lat
Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3
Starania:
Od marca 2020, 3 x IUI
1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
2 FET V. 2022 - bhcg<0
2 IVF - > start IX
ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
29.10 - usg 🙏🙏🙏
2 mrozaki -
Hej dziewczyny, ile trwało u Was krwawienie?
Wczoraj zaczęło się u mnie poronienie w 7tyg pustego jaja. Bardzo silne skurcze, dużo skrzepów i leciało jak z kranu. Dziś mam wrażenie dużo spokojniej. Kontrole mam mieć do 10 dni, żeby spr czy się samo oczyściło ale zastanawiam się czego mogę się jeszcze spodziewać.
-
Susanne wrote:Hej dziewczyny, ile trwało u Was krwawienie?
Wczoraj zaczęło się u mnie poronienie w 7tyg pustego jaja. Bardzo silne skurcze, dużo skrzepów i leciało jak z kranu. Dziś mam wrażenie dużo spokojniej. Kontrole mam mieć do 10 dni, żeby spr czy się samo oczyściło ale zastanawiam się czego mogę się jeszcze spodziewać.
Przykro mi. 😞
To chyba bardzo indywidualna kwestia. U mnie (poronienie samoistne, 9tc, zarodek 16mm), łącznie z początkowymi plamieniami, trwało to około tygodnia, z czego takiego intensywniejszego krwawienia było tylko 3 dni, a i tak nie leciało ze mnie jak z kranu. Czasem miesiączki mam bardziej obfite... -
Akataa wrote:Przykro mi. 😞
To chyba bardzo indywidualna kwestia. U mnie (poronienie samoistne, 9tc, zarodek 16mm), łącznie z początkowymi plamieniami, trwało to około tygodnia, z czego takiego intensywniejszego krwawienia było tylko 3 dni, a i tak nie leciało ze mnie jak z kranu. Czasem miesiączki mam bardziej obfite...
Również mi przykro i mocno przytulam.
Czy u Ciebie obyło sie bez zabiegu? Nie dodałam, ale miałam wywoływane poronienie tabletkami, może stad tak intensywny pierwszy dzień. -
Ja miałam samoistne, zaczęło się plamieniami które pojawiały się 1 dziennie. Po kilku dniach przyszło intensywne, biegałam do toalety bo czułam jak że mnie leci co chwilę, głównie różne tkanki. No i oczywiście skurcze. Trwało to kilka dni. Lekkie krwawienie i plamienie to grubo ponad tydzień jeszcze potem trwało.
Ale po indukcji poronienia zwykle wszystko trwa krócejOna:
36 lat
Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
AMH styczeń 2021 - 6,15
Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3
On:
41 lat
Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3
Starania:
Od marca 2020, 3 x IUI
1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
2 FET V. 2022 - bhcg<0
2 IVF - > start IX
ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
29.10 - usg 🙏🙏🙏
2 mrozaki -
Susanne wrote:Również mi przykro i mocno przytulam.
Czy u Ciebie obyło sie bez zabiegu? Nie dodałam, ale miałam wywoływane poronienie tabletkami, może stad tak intensywny pierwszy dzień. -
Dziękuje Dziewczyny za Wasze odpowiedzi, trzymam kciuki żebyśmy wszystkie mogły się cieszyć wkrótce spokojna, zdrowa ciąża przez 9 miesięcy. Ściskam!
Akataa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Jestem po dwóch poronieniach. Oba zatrzymane, oba wywoływane Cytotekiem. Pierwsze w 11 tc, ciąża obumarła, obyło się bez zabiegu. Drugie w 9 tc, puste jajo płodowe, zabieg łyżeczkowania. Teraz kolejna ciąża, tym razem nieplanowana, 6 tydzień (5t1d). Beta 423, kontrola bety w poniedziałek, USG - endometrium niejednorodne, obecne przestrzenie płynowe, coś co jest prawdopodobnie pęcherzykiem o wymiarach 3,7 mm, zarodka brak. Nadziei już też brak, wygląda na to, że czeka mnie kolejne poronienie...
Pozdrawiam -
Alfeczka wrote:Hej Dziewczyny
Jestem po dwóch poronieniach. Oba zatrzymane, oba wywoływane Cytotekiem. Pierwsze w 11 tc, ciąża obumarła, obyło się bez zabiegu. Drugie w 9 tc, puste jajo płodowe, zabieg łyżeczkowania. Teraz kolejna ciąża, tym razem nieplanowana, 6 tydzień (5t1d). Beta 423, kontrola bety w poniedziałek, USG - endometrium niejednorodne, obecne przestrzenie płynowe, coś co jest prawdopodobnie pęcherzykiem o wymiarach 3,7 mm, zarodka brak. Nadziei już też brak, wygląda na to, że czeka mnie kolejne poronienie...
PozdrawiamCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
A dlaczego już stwierdzono, że ciąża się nie rozwija? Pęcherzyk jest widoczny w macicy przy becie ok 1000-1500. Zarodek z serduszkiem może być widoczny 1-2 tyg później.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
czesc Dziewczyny, jestem totalnie nowa na forum. Tydzien temu w srode zostala potwierdzona u mnie ciaza z pustym jajem ploodwym, zaczelam juz wtedy mega delikatnie plamic, lekarz na usg stwierdzil ze idzie to w strone samoistnego poronienia, ale dal skierowanie do szpitala. Pojechalam w sobote, kolejne usg i badanie, lekarka stwierdzila ze idzie 'ladnie' w kierunku poronienia, ze pecherzyk juz sie splaszczyl i zaczyna schodzic. Odeslala mnie do domu, chcialam tabletki, ale odmowiono mi, mowiac, ze owszem moga dac, ale jak przyjde wponiedzialek i poloze sie w szpitalu. W sobote mialam mocne skurcze i bole brzucha jak przy porodzie, ale tak naprawde krwawienie mam caly czas skape, jakies skrzepy wyszly ale glowie podczas wizyty w toalecie, od wczorja zauwazylam ze krwawie mega minimalnie i glownie przy wizycie w toalecie bo podpaski sa prawie czyste. Czy to mozliwe ze oczyscilabym sie sama przy tak skapych objawach? Nie chce zabiegu
-
Trisza - tak, możliwe. Umów się na USG i zobaczysz czy pęcherzyka nie ma w macicy.Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Triszia ja tak mialam ostatnio przy pustym jaju. "Poród" jednego dnia a potem 3 dni średniego krwawienia i koniec. Oczyscilam się sama. Kontroluj betę i idz za jakiś czas na usg sprawdzić co tam się dzieje.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska