X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Pola853 Autorytet
    Postów: 519 134

    Wysłany: 18 lutego 2022, 02:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Wszystko wskazuje, że czeka mnie poronienie. Muszę jeszcze spr czy beta spada. Mam pytanie czy przy poronieniu miała któraś z was wysokie CRP? Ja zaczęłam krwawić, zrobiłam badania i crp 147 zastanawiam się czy odstawienie samego progesteronu pomoże i organizm się sam oczyści ? Czy brałyście jakiś antybiotyk?

  • Akataa Autorytet
    Postów: 936 950

    Wysłany: 18 lutego 2022, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Pola. 😔
    Nie pamietam jakie mialam crp, ale dostałam od razu antybiotyk w szpitalu, potem receptę do domu. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem.

    Trzymaj się, siły życzę.

    Pola853 lubi tę wiadomość

    🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet
    Postów: 4824 2320

    Wysłany: 18 lutego 2022, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wysokie crp przy poronieniu zatrzymanym jest bardzo niepokojące. Skonsultuj to z lekarzem.

    Pola853 lubi tę wiadomość

    2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

    "Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • AniaAnia1 Autorytet
    Postów: 382 505

    Wysłany: 19 lutego 2022, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Wczoraj poroniłam puste jajo, 7 tydzień.
    Jak dlugo czekałyście na miesiączkę?

  • Rena87 Przyjaciółka
    Postów: 99 36

    Wysłany: 19 lutego 2022, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ania, przykro mi z powodu Twojej straty 😔 Ja jestem 40 dni po poronieniu i nadal nie dostałam okresu, ale większość dziewczyn dostaje po 4-6 tygodniach.

  • Kardamonka Autorytet
    Postów: 820 287

    Wysłany: 21 lutego 2022, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Dziewczyny,
    Wczoraj poroniłam puste jajo, 7 tydzień.
    Jak dlugo czekałyście na miesiączkę?

    Ja dostałam po 4 tygodniach i kilku dniach. Poronienie w 6tc, betę miałam 22 tys

    Ona:
    36 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

    On:
    41 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

    Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

    2 IVF - > start IX
    ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
    Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
    29.10 - usg 🙏🙏🙏

    2 mrozaki
  • Susanne Autorytet
    Postów: 2574 3487

    Wysłany: 22 lutego 2022, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ile trwało u Was krwawienie?
    Wczoraj zaczęło się u mnie poronienie w 7tyg pustego jaja. Bardzo silne skurcze, dużo skrzepów i leciało jak z kranu. Dziś mam wrażenie dużo spokojniej. Kontrole mam mieć do 10 dni, żeby spr czy się samo oczyściło ale zastanawiam się czego mogę się jeszcze spodziewać.

    🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”



    2/2022 23cs 💔 PJP

    37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

    Chłopiec 💙

    age.png
  • Akataa Autorytet
    Postów: 936 950

    Wysłany: 22 lutego 2022, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Hej dziewczyny, ile trwało u Was krwawienie?
    Wczoraj zaczęło się u mnie poronienie w 7tyg pustego jaja. Bardzo silne skurcze, dużo skrzepów i leciało jak z kranu. Dziś mam wrażenie dużo spokojniej. Kontrole mam mieć do 10 dni, żeby spr czy się samo oczyściło ale zastanawiam się czego mogę się jeszcze spodziewać.

    Przykro mi. 😞
    To chyba bardzo indywidualna kwestia. U mnie (poronienie samoistne, 9tc, zarodek 16mm), łącznie z początkowymi plamieniami, trwało to około tygodnia, z czego takiego intensywniejszego krwawienia było tylko 3 dni, a i tak nie leciało ze mnie jak z kranu. Czasem miesiączki mam bardziej obfite...

    🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Susanne Autorytet
    Postów: 2574 3487

    Wysłany: 22 lutego 2022, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Przykro mi. 😞
    To chyba bardzo indywidualna kwestia. U mnie (poronienie samoistne, 9tc, zarodek 16mm), łącznie z początkowymi plamieniami, trwało to około tygodnia, z czego takiego intensywniejszego krwawienia było tylko 3 dni, a i tak nie leciało ze mnie jak z kranu. Czasem miesiączki mam bardziej obfite...

    Również mi przykro i mocno przytulam.
    Czy u Ciebie obyło sie bez zabiegu? Nie dodałam, ale miałam wywoływane poronienie tabletkami, może stad tak intensywny pierwszy dzień.

    🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”



    2/2022 23cs 💔 PJP

    37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

    Chłopiec 💙

    age.png
  • Kardamonka Autorytet
    Postów: 820 287

    Wysłany: 22 lutego 2022, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam samoistne, zaczęło się plamieniami które pojawiały się 1 dziennie. Po kilku dniach przyszło intensywne, biegałam do toalety bo czułam jak że mnie leci co chwilę, głównie różne tkanki. No i oczywiście skurcze. Trwało to kilka dni. Lekkie krwawienie i plamienie to grubo ponad tydzień jeszcze potem trwało.

    Ale po indukcji poronienia zwykle wszystko trwa krócej

    Ona:
    36 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

    On:
    41 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

    Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

    2 IVF - > start IX
    ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
    Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
    29.10 - usg 🙏🙏🙏

    2 mrozaki
  • Akataa Autorytet
    Postów: 936 950

    Wysłany: 22 lutego 2022, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne wrote:
    Również mi przykro i mocno przytulam.
    Czy u Ciebie obyło sie bez zabiegu? Nie dodałam, ale miałam wywoływane poronienie tabletkami, może stad tak intensywny pierwszy dzień.
    W szpitalu też dostałam tabletki, nie wzmogły one jakoś szczególnie tego krwawienia, jedynie skurcze miałam mocniejsze. Dodam, że było to 4 dni od pierwszych plamień, a jakies 2 dni odkąd lekko krwawiłam, do szpitala trafiłam wiedząc już że nie ma we mnie maluszka, bo byłam wcześniej u swojego lekarza. Nawet nie wiem kiedy dokładnie to się stało. Mimo że wydawało mi się, że krwawię za słabo, to jednak obyło się bez zabiegu i sama się oczyściłam.

    🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Susanne Autorytet
    Postów: 2574 3487

    Wysłany: 22 lutego 2022, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za Wasze odpowiedzi, trzymam kciuki żebyśmy wszystkie mogły się cieszyć wkrótce spokojna, zdrowa ciąża przez 9 miesięcy. Ściskam!

    Akataa lubi tę wiadomość

    🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”



    2/2022 23cs 💔 PJP

    37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

    Chłopiec 💙

    age.png
  • Alfeczka Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 4 marca 2022, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

    Jestem po dwóch poronieniach. Oba zatrzymane, oba wywoływane Cytotekiem. Pierwsze w 11 tc, ciąża obumarła, obyło się bez zabiegu. Drugie w 9 tc, puste jajo płodowe, zabieg łyżeczkowania. Teraz kolejna ciąża, tym razem nieplanowana, 6 tydzień (5t1d). Beta 423, kontrola bety w poniedziałek, USG - endometrium niejednorodne, obecne przestrzenie płynowe, coś co jest prawdopodobnie pęcherzykiem o wymiarach 3,7 mm, zarodka brak. Nadziei już też brak, wygląda na to, że czeka mnie kolejne poronienie...

    Pozdrawiam

  • Karoola Autorytet
    Postów: 894 356

    Wysłany: 4 marca 2022, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfeczka wrote:
    Hej Dziewczyny

    Jestem po dwóch poronieniach. Oba zatrzymane, oba wywoływane Cytotekiem. Pierwsze w 11 tc, ciąża obumarła, obyło się bez zabiegu. Drugie w 9 tc, puste jajo płodowe, zabieg łyżeczkowania. Teraz kolejna ciąża, tym razem nieplanowana, 6 tydzień (5t1d). Beta 423, kontrola bety w poniedziałek, USG - endometrium niejednorodne, obecne przestrzenie płynowe, coś co jest prawdopodobnie pęcherzykiem o wymiarach 3,7 mm, zarodka brak. Nadziei już też brak, wygląda na to, że czeka mnie kolejne poronienie...

    Pozdrawiam
    Bardzo mi przykro, trzymaj się!

    Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

    Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Babulka Autorytet
    Postów: 4824 2320

    Wysłany: 4 marca 2022, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego już stwierdzono, że ciąża się nie rozwija? Pęcherzyk jest widoczny w macicy przy becie ok 1000-1500. Zarodek z serduszkiem może być widoczny 1-2 tyg później.

    2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

    "Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Alfeczka Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 7 marca 2022, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta czwartkowa 423, dzisiejsza, czyli po 4 dniach - 536, przyrost praktycznie żaden.
    Wczoraj krótkie krwawienie.
    W środę idę na wizytę do innego lekarza, w zasadzie tylko po to, by potwierdzić, że ciąża się nie rozwija.

  • Triszia Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny, jestem totalnie nowa na forum. Tydzien temu w srode zostala potwierdzona u mnie ciaza z pustym jajem ploodwym, zaczelam juz wtedy mega delikatnie plamic, lekarz na usg stwierdzil ze idzie to w strone samoistnego poronienia, ale dal skierowanie do szpitala. Pojechalam w sobote, kolejne usg i badanie, lekarka stwierdzila ze idzie 'ladnie' w kierunku poronienia, ze pecherzyk juz sie splaszczyl i zaczyna schodzic. Odeslala mnie do domu, chcialam tabletki, ale odmowiono mi, mowiac, ze owszem moga dac, ale jak przyjde wponiedzialek i poloze sie w szpitalu. W sobote mialam mocne skurcze i bole brzucha jak przy porodzie, ale tak naprawde krwawienie mam caly czas skape, jakies skrzepy wyszly ale glowie podczas wizyty w toalecie, od wczorja zauwazylam ze krwawie mega minimalnie i glownie przy wizycie w toalecie bo podpaski sa prawie czyste. Czy to mozliwe ze oczyscilabym sie sama przy tak skapych objawach? Nie chce zabiegu :(

  • Susannah Autorytet
    Postów: 2297 3834

    Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisza - tak, możliwe. Umów się na USG i zobaczysz czy pęcherzyka nie ma w macicy.

    Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

    I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

    II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦

    Czekają na nas ❄❄
  • Babulka Autorytet
    Postów: 4824 2320

    Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszia ja tak mialam ostatnio przy pustym jaju. "Poród" jednego dnia a potem 3 dni średniego krwawienia i koniec. Oczyscilam się sama. Kontroluj betę i idz za jakiś czas na usg sprawdzić co tam się dzieje.

    2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

    "Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Triszia Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny! w Sobote ide na usg, mam nadzieje ze juz wszystko za mna.

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ