W oczekiwaniu na poronienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ragazza wrote:Aga tak mi przykro, że też musiałaś przez coś takiego przechodzić 😞
Dla mnie też to nie były bóle miesiączkowe, zaproponowano mi jedynie apap albo nospę.
Czekam na obchód i usg. Mam nadzieję, że obie pójdziemy już dzisiaj do domu.
Wieczorem jeszcze nie wszystko było oczyszczone, ale w nocy było jeszcze pełno wielkich skrzepów. Krwotok ustał koło 2 w nocy i na razie jest ok. Nawet zasnęłam na chwilę.
Natura to strasznie wymyśliła...
Ale byłyśmy silne i przetrwałyśmy te straszne chwile 🫂 Też leciałam na paracetamolu ale wczoraj już musiałam bardzo źle wyglądać, bo dostałam też jakiś zastrzyk...
To trzymam za Ciebie kciuki, żeby Cię wypuścili dzisiaj 🤞 Daj znać później co u Ciebie 🫂
Natura naturą, ale jednak miałyśmy to poronienie wywoływane, dla macicy też to nie była normalna i naturalna rzecz... myślałam, że poronienie będzie trudne emocjonalnie, ale nie sądziłam, że będzie też tak fizycznie wyczerpujące 😢 oby najgorsze za nami, no i żeby się to już nigdy nie powtórzyło 🤞 Czego życzę Tobie Ragazza, jak i innym dziewczynom z tego wątku 🫂🧑94' subkliniczna niedoczynność tarczycy, podstawowe badania ok, amh 3,4
🧔94' azoospermia, wyleczone przewlekłe zapalenie prostaty (E.coli), przewlekłe WZW B
(Prawidłowy kariotyp, AZF, CFTR, hormony ok, bez żylaków powrózka)
2019 👰🤵
2020/21 początek starań
2023.01 - azoospermia
Leczenie zapalenia prostaty (e.coli) ciprofloxacyna-> monural, nadal azoospermia
2024.03- biopsja otwarta jądra lewego
2024.10 stymulacja owulacji do IVF
2024.11.05 - pick up, pobranych 18, dojrzałych 16, z tego zapłodniły się 4, powstały 2 blastki ❄️❄️ (transfer odroczony - OHSS)
2024.12.06 - FET ❄️ (Cyclogest 2x1, Estrofem 3x1, Duphaston 3x1)
7dpt - beta 19,8
10dpt 51,5
12dpt 106,8
14dpt 276,3
17dpt 1074
21dpt 3583. USG: GS 7,9mm, YS 2,7 mm
7t1d - brak zarodka w USG 😢 -
Ragazza wrote:Już po obchodzie, niestety muszą mnie doczyścić, bo zostało za dużo resztek
Ale popołudniu/wieczorem mam już iść do domu
To trzymam kciuki, żeby zabieg był bez powikłań 🤞🫂 No i cieszę się, że też dziś idziesz do domu 🫂🧑94' subkliniczna niedoczynność tarczycy, podstawowe badania ok, amh 3,4
🧔94' azoospermia, wyleczone przewlekłe zapalenie prostaty (E.coli), przewlekłe WZW B
2019 👰🤵
2020/21 początek starań
2023.01 - azoospermia
Leczenie zapalenia prostaty (e.coli) ciprofloxacyna-> monural, nadal azoospermia
2024.11.05 - pick up, pobranych 18, dojrzałych 16, z tego zapłodniły się 4, powstały 2 blastki ❄️❄️ (transfer odroczony - OHSS)
7dpt - beta 19,8
10dpt 51,5
12dpt 106,8
14dpt 276,3
17dpt 1074
Ragazza, przesyłam dużo wsparcia 🫂🫂 najważniejsze, że wyjdziesz dziś do domu i będziesz miała już to za sobą 🫂 trzymam kciuki, żeby zabieg był bezproblemowy i nie było żadnych powikłań.
AgaFoto, a Ciebie wypuścili już do domu? Udało się bez łyżeczkowania?30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Paulina66 wrote:Ragazza, przesyłam dużo wsparcia 🫂🫂 najważniejsze, że wyjdziesz dziś do domu i będziesz miała już to za sobą 🫂 trzymam kciuki, żeby zabieg był bezproblemowy i nie było żadnych powikłań.
AgaFoto, a Ciebie wypuścili już do domu? Udało się bez łyżeczkowania?
Tak, udało się wyjść do domu bez łyżeczkowania 🎉Wczoraj wszystko mi się oczyściło po lekach, dziś już bez widocznego endometrium w USG, jest tylko troszkę skrzepów zostało...ale dostałam antybiotyk do domu na 5 dnisailor89, Paulina66 lubią tę wiadomość
🧑94' subkliniczna niedoczynność tarczycy, podstawowe badania ok, amh 3,4
2019 👰🤵
2020/21 początek starań
2023.01 - azoospermia
7dpt - beta 19,8
10dpt 51,5
12dpt 106,8
14dpt 276,3
17dpt 1074
Hej:) melduję się po szpitalu.
Na Izbie zbadały mnie dwie panie doktor i stwierdziły , że warto poczekać do miesiączki bo to co tam jest to coś niewielkiego i jest duża szansa że z okresem pójdzie .. a kolejny zabieg jest ryzykowny bo Endo jest cienkie i mogą porobić się zrosty a skoro nie ma krwawienia ani innych dolegliwości to jeśli one mogą mi doradzić to poczekać i po miesiączce robić USG . Więc z chęcią poszłam do domu .
To tyle narazie 😬
@Ragazza trzymam kciuki za szybki i bezbolesny zabieg i oczywiście żeby wszystko elegancko Ci wyczyścili 🤞🏻Paulina66, Natalia13245, sailor89, AgaFoto lubią tę wiadomość
-
Kroliczek2411 wrote:Hej:) melduję się po szpitalu.
Na Izbie zbadały mnie dwie panie doktor i stwierdziły , że warto poczekać do miesiączki bo to co tam jest to coś niewielkiego i jest duża szansa że z okresem pójdzie .. a kolejny zabieg jest ryzykowny bo Endo jest cienkie i mogą porobić się zrosty a skoro nie ma krwawienia ani innych dolegliwości to jeśli one mogą mi doradzić to poczekać i po miesiączce robić USG . Więc z chęcią poszłam do domu .
To tyle narazie 😬
@Ragazza trzymam kciuki za szybki i bezbolesny zabieg i oczywiście żeby wszystko elegancko Ci wyczyścili 🤞🏻30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
Kroliczek2411 wrote:Hej:) melduję się po szpitalu.
To tyle narazie 😬
@Ragazza trzymam kciuki za szybki i bezbolesny zabieg i oczywiście żeby wszystko elegancko Ci wyczyścili 🤞🏻
Super wiadomość👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
27.01- badania genetyczne ✊ -
Kroliczek2411 wrote:No hej:) jak widzę wiadomość od Cb to jakoś mi lżej jest
Dobrze , że u Cb spada ładnie ta beta i obędzie się bez szpitala 🙂🤞🏻. Do mnie nie dociera jeszvze ze muszę iść znowu , chyba mój mózg to wyparł … bo tak serio to już byłam na takim etapie że odbiorę wyniki hist. I pójdę do mojej lekarki powie mi że ładnie wyczyszczone i mogę się starać od razu.. a tu wszystko na nie ☹️.
Mam nadzieję , że lutowy albo marcowy wątek staraczkowy będzie nasz😄.
Zasmuciła mnie ta informacja o zabiegu... mam nadzieję że już więcej takich 'niespodzianek' nie będziesz miała, a zabieg przebiegnie sprawnie i wszystko już będzie ok.
Z racji tego że jestem przed wizytą to czuje niepewność co powie lekarz, ale mam nadzieję że usłyszę słowa że rzeczywiście możemy się starać. Póki mam tą siłę walki o kolejnego dzieciaczka który by z nami tu dłużej został.
Bardzo chciałabym żebyśmy w lutym już mogły dołączyć do wątku staraniowego 💚.
Edit:
Doczytałam kolejną wiadomość od Ciebie. Super że takie wieści. A lekarz mówił jaką masz grubość endometrium?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 17:06
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:Zasmuciła mnie ta informacja o zabiegu... mam nadzieję że już więcej takich 'niespodzianek' nie będziesz miała, a zabieg przebiegnie sprawnie i wszystko już będzie ok.
Z racji tego że jestem przed wizytą to czuje niepewność co powie lekarz, ale mam nadzieję że usłyszę słowa że rzeczywiście możemy się starać. Póki mam tą siłę walki o kolejnego dzieciaczka który by z nami tu dłużej został.
Bardzo chciałabym żebyśmy w lutym już mogły dołączyć do wątku staraniowego 💚.
Edit:
Doczytałam kolejną wiadomość od Ciebie. Super że takie wieści. A lekarz mówił jaką masz grubość endometrium?
Ogólnie w prawym jajniku mam pęcherzyk 8,3 mm i Pani doktor mówiła że do miesiączki jeszcze z dwa tygodnie albo będzie cykl bez owu.
Także czekam na ten okres teraz jak na zbawienie 🙃. -
Kroliczek2411 wrote:Na wypisie mam 5mm
Ogólnie w prawym jajniku mam pęcherzyk 8,3 mm i Pani doktor mówiła że do miesiączki jeszcze z dwa tygodnie albo będzie cykl bez owu.
Także czekam na ten okres teraz jak na zbawienie 🙃.
To jest nas dwie. Nigdy chyba tak nie czekałam na @ jak teraz 😉
Nie wiem jak Wy Dziewczyny czujecie, ale do mnie to chyba jeszcze nie dotarło że poroniłam a minęło już 2,5 tygodnia.
Jakoś myślałam że jeśli już zajdę w ciążę,a jest z tym u mnie ciężko, to nie poronie. Takie naiwne myślenie.
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Miś wrote:To jest nas dwie. Nigdy chyba tak nie czekałam na @ jak teraz 😉
Nie wiem jak Wy Dziewczyny czujecie, ale do mnie to chyba jeszcze nie dotarło że poroniłam a minęło już 2,5 tygodnia.
Jakoś myślałam że jeśli już zajdę w ciążę,a jest z tym u mnie ciężko, to nie poronie. Takie naiwne myślenie.
Do mnie dotarło to aż za bardzo i szybko jedno co sobie powtarzamy to że lepiej jeśli miałoby się dziecko męczyć np będąc poważnie chore. Ale strasznie za nim tęsknię mimo że to był dopiero 8 tydzień👱93
🧑🦱94
09.24 5tc 💔
01.25 8tc 💔
27.01- badania genetyczne ✊ -
Kroliczek2411 wrote:Super A jak się czujesz w ogóle ?
Dzięki, że pytasz czuję się słaba, jednak poszło mi dużo tej krwi, w sumie dalej jeszcze krwawię, ale teraz to juz taka intensywność jak przy okresie. Także pewnie będę parę dni leżeć. Na szczęście mam trochę l4, żeby się zregenerować31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Miś wrote:To jest nas dwie. Nigdy chyba tak nie czekałam na @ jak teraz 😉
a teraz to poronienie i zabieg…
I normalnie ryczałam po spotkaniu z nimi przed całą noc..
poszłam do gina i tam znowu wieści które mnie dobiły…praktycznie cały wtorek przepłakałam , że to takie niesprawiedliwe jest.. dziś już jestem spokojna ale też bardzo rozchwiana emocjonalnie.. nie wiem czy w lutym będę próbować bardziej w marcu chce .. bo jeszcze potrzebuję czasu.. tak mi się wydaje.
-
Ragazza wrote:Dzięki, że pytasz czuję się słaba, jednak poszło mi dużo tej krwi, w sumie dalej jeszcze krwawię, ale teraz to juz taka intensywność jak przy okresie. Także pewnie będę parę dni leżeć. Na szczęście mam trochę l4, żeby się zregenerować
-
Hej , i niestety u mnie będzie wywoływanie poronienia. Według OM 9plus3 wg usg tydzień temu 6t1 i tętno 80 a wczoraj brak tętna, zarodek cały czas 4 mm . Załamka.euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Zastanawiam się też po jakim czasie zbadać żelazo i ferrytynę, bo obawiam się, że poleciała w dół ostro31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane