X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • AgaFoto Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Aga tak mi przykro, że też musiałaś przez coś takiego przechodzić 😞
    Dla mnie też to nie były bóle miesiączkowe, zaproponowano mi jedynie apap albo nospę.
    Czekam na obchód i usg. Mam nadzieję, że obie pójdziemy już dzisiaj do domu.
    Wieczorem jeszcze nie wszystko było oczyszczone, ale w nocy było jeszcze pełno wielkich skrzepów. Krwotok ustał koło 2 w nocy i na razie jest ok. Nawet zasnęłam na chwilę.
    Natura to strasznie wymyśliła...

Ale byłyśmy silne i przetrwałyśmy te straszne chwile 🫂 Też leciałam na paracetamolu ale wczoraj już musiałam bardzo źle wyglądać, bo dostałam też jakiś zastrzyk...
    To trzymam za Ciebie kciuki, żeby Cię wypuścili dzisiaj 🤞 Daj znać później co u Ciebie 🫂

Natura naturą, ale jednak miałyśmy to poronienie wywoływane, dla macicy też to nie była normalna i naturalna rzecz... myślałam, że poronienie będzie trudne emocjonalnie, ale nie sądziłam, że będzie też tak fizycznie wyczerpujące 😢 oby najgorsze za nami, no i żeby się to już nigdy nie powtórzyło 🤞 Czego życzę Tobie Ragazza, jak i innym dziewczynom z tego wątku 🫂

🧑94' subkliniczna niedoczynność tarczycy, podstawowe badania ok, amh 3,4
    🧔94' azoospermia, wyleczone przewlekłe zapalenie prostaty (E.coli), przewlekłe WZW B
    (Prawidłowy kariotyp, AZF, CFTR, hormony ok, bez żylaków powrózka)
    2019 👰🤵
    2020/21 początek starań
    2023.01 - azoospermia
    Leczenie zapalenia prostaty (e.coli) ciprofloxacyna-> monural, nadal azoospermia
    2024.03- biopsja otwarta jądra lewego
    2024.10 stymulacja owulacji do IVF
    2024.11.05 - pick up, pobranych 18, dojrzałych 16, z tego zapłodniły się 4, powstały 2 blastki ❄️❄️ (transfer odroczony - OHSS)
    2024.12.06 - FET ❄️ (Cyclogest 2x1, Estrofem 3x1, Duphaston 3x1)
    7dpt - beta 19,8
    10dpt 51,5
    12dpt 106,8
    14dpt 276,3
    17dpt 1074
    21dpt 3583. USG: GS 7,9mm, YS 2,7 mm
    7t1d - brak zarodka w USG 😢
  • Ragazza Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po obchodzie, niestety muszą mnie doczyścić, bo zostało za dużo resztek
    Ale popołudniu/wieczorem mam już iść do domu

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • AgaFoto Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

To trzymam kciuki, żeby zabieg był bez powikłań 🤞🫂 No i cieszę się, że też dziś idziesz do domu 🫂

🧔94' azoospermia, wyleczone przewlekłe zapalenie prostaty (E.coli), przewlekłe WZW B
    2019 👰🤵
    2020/21 początek starań
    2023.01 - azoospermia
    Leczenie zapalenia prostaty (e.coli) ciprofloxacyna-> monural, nadal azoospermia
    2024.11.05 - pick up, pobranych 18, dojrzałych 16, z tego zapłodniły się 4, powstały 2 blastki ❄️❄️ (transfer odroczony - OHSS)
    7dpt - beta 19,8
    10dpt 51,5
    12dpt 106,8
    14dpt 276,3
    17dpt 1074
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:

Trzymaj się i oby wszystko było dobrze 🫂

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

27.01- badania genetyczne ✊
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza, przesyłam dużo wsparcia 🫂🫂 najważniejsze, że wyjdziesz dziś do domu i będziesz miała już to za sobą 🫂 trzymam kciuki, żeby zabieg był bezproblemowy i nie było żadnych powikłań.

AgaFoto, a Ciebie wypuścili już do domu? Udało się bez łyżeczkowania?

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
  • AgaFoto Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Ragazza, przesyłam dużo wsparcia 🫂🫂 najważniejsze, że wyjdziesz dziś do domu i będziesz miała już to za sobą 🫂 trzymam kciuki, żeby zabieg był bezproblemowy i nie było żadnych powikłań.

AgaFoto, a Ciebie wypuścili już do domu? Udało się bez łyżeczkowania?

Tak, udało się wyjść do domu bez łyżeczkowania 🎉Wczoraj wszystko mi się oczyściło po lekach, dziś już bez widocznego endometrium w USG, jest tylko troszkę skrzepów zostało...ale dostałam antybiotyk do domu na 5 dni

sailor89, Paulina66 lubią tę wiadomość

2019 👰🤵
    2020/21 początek starań
    2023.01 - azoospermia
    7dpt - beta 19,8
    10dpt 51,5
    12dpt 106,8
    14dpt 276,3
    17dpt 1074
  • Kroliczek2411 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) melduję się po szpitalu.
    Na Izbie zbadały mnie dwie panie doktor i stwierdziły , że warto poczekać do miesiączki bo to co tam jest to coś niewielkiego i jest duża szansa że z okresem pójdzie .. a kolejny zabieg jest ryzykowny bo Endo jest cienkie i mogą porobić się zrosty a skoro nie ma krwawienia ani innych dolegliwości to jeśli one mogą mi doradzić to poczekać i po miesiączce robić USG . Więc z chęcią poszłam do domu :).
    To tyle narazie 😬
    @Ragazza trzymam kciuki za szybki i bezbolesny zabieg i oczywiście żeby wszystko elegancko Ci wyczyścili 🤞🏻

Paulina66, Natalia13245, sailor89, AgaFoto lubią tę wiadomość

• Paulina66 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek2411 wrote:
    Na Izbie zbadały mnie dwie panie doktor i stwierdziły , że warto poczekać do miesiączki bo to co tam jest to coś niewielkiego i jest duża szansa że z okresem pójdzie .. a kolejny zabieg jest ryzykowny bo Endo jest cienkie i mogą porobić się zrosty a skoro nie ma krwawienia ani innych dolegliwości to jeśli one mogą mi doradzić to poczekać i po miesiączce robić USG . Więc z chęcią poszłam do domu :).
    To tyle narazie 😬
    @Ragazza trzymam kciuki za szybki i bezbolesny zabieg i oczywiście żeby wszystko elegancko Ci wyczyścili 🤞🏻
    O to świetne wieści 🙏🏻🍀 oby przy miesiączce oczyściło się do końca.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek2411 wrote:
    To tyle narazie 😬

Super wiadomość ;)

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• Ragazza Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu uff...

sailor89, Paulina66, Natalia13245, AgaFoto, Miś lubią tę wiadomość

31 lat

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
  • Miś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek2411 wrote:
    No hej:) jak widzę wiadomość od Cb to jakoś mi lżej jest :)
    Dobrze , że u Cb spada ładnie ta beta i obędzie się bez szpitala 🙂🤞🏻. Do mnie nie dociera jeszvze ze muszę iść znowu , chyba mój mózg to wyparł … bo tak serio to już byłam na takim etapie że odbiorę wyniki hist. I pójdę do mojej lekarki powie mi że ładnie wyczyszczone i mogę się starać od razu.. a tu wszystko na nie ☹️.
    Mam nadzieję , że lutowy albo marcowy wątek staraczkowy będzie nasz😄.

Zasmuciła mnie ta informacja o zabiegu... mam nadzieję że już więcej takich 'niespodzianek' nie będziesz miała, a zabieg przebiegnie sprawnie i wszystko już będzie ok.

Z racji tego że jestem przed wizytą to czuje niepewność co powie lekarz, ale mam nadzieję że usłyszę słowa że rzeczywiście możemy się starać. Póki mam tą siłę walki o kolejnego dzieciaczka który by z nami tu dłużej został.

Bardzo chciałabym żebyśmy w lutym już mogły dołączyć do wątku staraniowego 💚.

Edit:
    Doczytałam kolejną wiadomość od Ciebie. Super że takie wieści. A lekarz mówił jaką masz grubość endometrium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 17:06

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔

Wysłany: 15 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Zasmuciła mnie ta informacja o zabiegu... mam nadzieję że już więcej takich 'niespodzianek' nie będziesz miała, a zabieg przebiegnie sprawnie i wszystko już będzie ok.

Z racji tego że jestem przed wizytą to czuje niepewność co powie lekarz, ale mam nadzieję że usłyszę słowa że rzeczywiście możemy się starać. Póki mam tą siłę walki o kolejnego dzieciaczka który by z nami tu dłużej został.

Bardzo chciałabym żebyśmy w lutym już mogły dołączyć do wątku staraniowego 💚.

Edit:
    Doczytałam kolejną wiadomość od Ciebie. Super że takie wieści. A lekarz mówił jaką masz grubość endometrium?
    Na wypisie mam 5mm :)
    Ogólnie w prawym jajniku mam pęcherzyk 8,3 mm i Pani doktor mówiła że do miesiączki jeszcze z dwa tygodnie albo będzie cykl bez owu.
    Także czekam na ten okres teraz jak na zbawienie 🙃.

Wysłany: 15 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Ja już w domu uff...
    Super :) A jak się czujesz w ogóle ?

• Miś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek2411 wrote:
    Na wypisie mam 5mm :)
    Ogólnie w prawym jajniku mam pęcherzyk 8,3 mm i Pani doktor mówiła że do miesiączki jeszcze z dwa tygodnie albo będzie cykl bez owu.
    Także czekam na ten okres teraz jak na zbawienie 🙃.

To jest nas dwie. Nigdy chyba tak nie czekałam na @ jak teraz 😉

Nie wiem jak Wy Dziewczyny czujecie, ale do mnie to chyba jeszcze nie dotarło że poroniłam a minęło już 2,5 tygodnia.
    Jakoś myślałam że jeśli już zajdę w ciążę,a jest z tym u mnie ciężko, to nie poronie. Takie naiwne myślenie.

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:

Nie wiem jak Wy Dziewczyny czujecie, ale do mnie to chyba jeszcze nie dotarło że poroniłam a minęło już 2,5 tygodnia.
    Jakoś myślałam że jeśli już zajdę w ciążę,a jest z tym u mnie ciężko, to nie poronie. Takie naiwne myślenie.

Do mnie dotarło to aż za bardzo i szybko :( jedno co sobie powtarzamy to że lepiej jeśli miałoby się dziecko męczyć np będąc poważnie chore. Ale strasznie za nim tęsknię mimo że to był dopiero 8 tydzień

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• Ragazza Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek2411 wrote:
    Super :) A jak się czujesz w ogóle ?

Dzięki, że pytasz :) czuję się słaba, jednak poszło mi dużo tej krwi, w sumie dalej jeszcze krwawię, ale teraz to juz taka intensywność jak przy okresie. Także pewnie będę parę dni leżeć. Na szczęście mam trochę l4, żeby się zregenerować

31 lat

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️

Wysłany: 15 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:

Jak dzisiaj właśnie na IP Pani doktor liczyła czas od zabiegu i powiedziała tak na głos że już 3 tygodnie w piątek miną to zrobiłam duże oczy 😮 dla mnie to cały czas jest jakby to było wczoraj … albo max kilka dni temu.. mocno podłamało mnie to psychicznie i w sumie już od kilku dni było dobrze , pogodziłam się z losem. Aż tu szwagierka w niedzielę pochwaliła się że w ciąży z 4-tym i wychodziło na to że zaszłyśmy w tym samym czasie tylko ja miałam Cb
    a teraz to poronienie i zabieg…
    I normalnie ryczałam po spotkaniu z nimi przed całą noc..
    poszłam do gina i tam znowu wieści które mnie dobiły…praktycznie cały wtorek przepłakałam , że to takie niesprawiedliwe jest.. dziś już jestem spokojna ale też bardzo rozchwiana emocjonalnie.. nie wiem czy w lutym będę próbować bardziej w marcu chce .. bo jeszcze potrzebuję czasu.. tak mi się wydaje.

Wysłany: 15 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Dzięki, że pytasz :) czuję się słaba, jednak poszło mi dużo tej krwi, w sumie dalej jeszcze krwawię, ale teraz to juz taka intensywność jak przy okresie. Także pewnie będę parę dni leżeć. Na szczęście mam trochę l4, żeby się zregenerować
    Odpoczywaj jak najwięcej i mam nadzieję , że szybko dojdziesz do siebie i spotkamy się na wątku staraczek 🙂

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , i niestety u mnie będzie wywoływanie poronienia. Według OM 9plus3 wg usg tydzień temu 6t1 i tętno 80 a wczoraj brak tętna, zarodek cały czas 4 mm . Załamka.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 17 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas krwawię jak przy okresie. Ciekawe ile będzie się to jeszcze utrzymywać po zabiegu.
    Zastanawiam się też po jakim czasie zbadać żelazo i ferrytynę, bo obawiam się, że poleciała w dół ostro

31 lat

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
‹‹ 139 140 141 142 143
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ