X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Ja cały czas krwawię jak przy okresie. Ciekawe ile będzie się to jeszcze utrzymywać po zabiegu.
    Zastanawiam się też po jakim czasie zbadać żelazo i ferrytynę, bo obawiam się, że poleciała w dół ostro

Ja zabieg 10.01 i dalej zostało plamienie :(

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

27.01- badania genetyczne ✊
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    Hej , i niestety u mnie będzie wywoływanie poronienia. Według OM 9plus3 wg usg tydzień temu 6t1 i tętno 80 a wczoraj brak tętna, zarodek cały czas 4 mm . Załamka.

Przykro mi bardzo :( trzymaj się.

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia13245 wrote:
    Przykro mi bardzo :( trzymaj się.
    dziekuje ❤️teraz czekanie na izbiemprzyjec pewnie parę godzin mnie czeka, bo pierwsze wchodzą ciężarne.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 17 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    dziekuje ❤️teraz czekanie na izbiemprzyjec pewnie parę godzin mnie czeka, bo pierwsze wchodzą ciężarne.

Ooo. Ja miałam skierowanie i przyjęli mnie od razu. Dużo siły ci życzę wiem jak to boli i jest mi strasznie przykro że i ciebie to spotkało

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• Paulina66 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia, bardzo mi przykro, że Ciebie też to spotkało 😔 wiemy co czujesz i jak Ci ciężko, u mnie ciąża zatrzymała się na tym samym dniu 🫂 trzymaj się 💔

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że 6 dni po łyżeczkowaniu "wypadł ze mnie" skrzep taki dość duży ? Czy powinnam się martwić ?

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krwawienie przez okolo 9 dni. Było różne - jednej dzień mniejsze, jeden dzień większe, raz ze skrzepami raz bez. Czasami wydawało mi się że już koniec plamienia, a na drugi dzień znowu było. Wydaje mi się, że nie macie czym się martwić, musi minąć trochę czasu

• Ragazza Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze się coś oczyszcza... kiedy masz kontrolę?
    Ja dzisiaj też miałam skrzep, ale malutki

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Może jeszcze się coś oczyszcza... kiedy masz kontrolę?
    Ja dzisiaj też miałam skrzep, ale malutki

Ogólnie kazała mi przyjść za 4 tygodnie czyli zostało mi jeszcze 3. Siedziałam na łóżku i wyleciało a teraz krwawi ale tragedii nie ma

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Ja miałam krwawienie przez okolo 9 dni. Było różne - jednej dzień mniejsze, jeden dzień większe, raz ze skrzepami raz bez. Czasami wydawało mi się że już koniec plamienia, a na drugi dzień znowu było. Wydaje mi się, że nie macie czym się martwić, musi minąć trochę czasu

Dziękuję poczekam nic nie boli to wydaje mi się że się oczyszcza wszystko

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• AgaFoto Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    Hej , i niestety u mnie będzie wywoływanie poronienia. Według OM 9plus3 wg usg tydzień temu 6t1 i tętno 80 a wczoraj brak tętna, zarodek cały czas 4 mm . Załamka.

Przykro mi 😢 Dawaj znać co u Ciebie słychać 🫂

🧑94' subkliniczna niedoczynność tarczycy, podstawowe badania ok, amh 3,4
    🧔94' azoospermia, wyleczone przewlekłe zapalenie prostaty (E.coli), przewlekłe WZW B
    (Prawidłowy kariotyp, AZF, CFTR, hormony ok, bez żylaków powrózka)
    2019 👰🤵
    2020/21 początek starań
    2023.01 - azoospermia
    Leczenie zapalenia prostaty (e.coli) ciprofloxacyna-> monural, nadal azoospermia
    2024.03- biopsja otwarta jądra lewego
    2024.10 stymulacja owulacji do IVF
    2024.11.05 - pick up, pobranych 18, dojrzałych 16, z tego zapłodniły się 4, powstały 2 blastki ❄️❄️ (transfer odroczony - OHSS)
    2024.12.06 - FET ❄️ (Cyclogest 2x1, Estrofem 3x1, Duphaston 3x1)
    7dpt - beta 19,8
    10dpt 51,5
    12dpt 106,8
    14dpt 276,3
    17dpt 1074
    21dpt 3583. USG: GS 7,9mm, YS 2,7 mm
    7t1d - brak zarodka w USG 😢
  • Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na izbie przyjęć stwierdzil doktor że poronienke zatrzymane, brak krwawienia i mam planowe przyjęcie na poronienie na 23 stycznia. Byłam w szpitalu na Madalińskiego w waw.
    wezmę zwolnienie do tego czasu bo nie byłabym w stanie is do pracy i zachowywać się jakby nigdy nic.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 21 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia, jak u Ciebie sytuacja? Nie zaczęło się nic samo oczyszczać? Domyślam się, że czas dłuży się w nieskończoność, to czekanie ze świadomością, że wszystko i tak już stracone jest koszmarem. Mam nadzieję, że w szpitalu wszystko sprawnie pójdzie i będziesz tam jak najkrócej 🫂🫂

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
  • Agat99 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety też przyszło mi przeżywać tę tragedię.. 😢
    Po zatrzymania serduszka dostałam skierowanie do szpitala i kolejnego dnia przyjęli mnie na Oddział na zabieg bo to juz 13 tydz, a powiedzieli mi, ze po 9tyg juz obowiazkowo łyzeczkowanie. Dostałam tabletki ale nic się nie działo, dopiero po trzeciej dawce dostałam nagle wielkiego krwawienia i bólu, płakałam w łazience jak to wszystko widziałam 😞 ale musiałam leżeć i czekać aż lekarz wróci z porodówki, bo to już była nocna zmiana w szpitalu i 1 lekarz.. jak przyszedł od razu powiedzial, że już poroniłam i idziemy na zabieg oczyścić.. rano mnie wypisali i powiedzieli, że mogę krwawić do 10 dni.

Czekam aż to krwawienie się zakończy, może będzie mi wtedy łatwiej wrócić do normalności.. widok krwi mi tylko przypomina ten szpital..

Przeczytałam wiele wątków o szczęśliwych ciążach po poronieniu i bardzo wierzę, że nas wszystkie też to szybko spotka ❤️

20.01.2025 13tc 💙👼 💔
  • Kroliczek2411 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Niestety też przyszło mi przeżywać tę tragedię.. 😢
    Po zatrzymania serduszka dostałam skierowanie do szpitala i kolejnego dnia przyjęli mnie na Oddział na zabieg bo to juz 13 tydz, a powiedzieli mi, ze po 9tyg juz obowiazkowo łyzeczkowanie. Dostałam tabletki ale nic się nie działo, dopiero po trzeciej dawce dostałam nagle wielkiego krwawienia i bólu, płakałam w łazience jak to wszystko widziałam 😞 ale musiałam leżeć i czekać aż lekarz wróci z porodówki, bo to już była nocna zmiana w szpitalu i 1 lekarz.. jak przyszedł od razu powiedzial, że już poroniłam i idziemy na zabieg oczyścić.. rano mnie wypisali i powiedzieli, że mogę krwawić do 10 dni.

Czekam aż to krwawienie się zakończy, może będzie mi wtedy łatwiej wrócić do normalności.. widok krwi mi tylko przypomina ten szpital..

Przeczytałam wiele wątków o szczęśliwych ciążach po poronieniu i bardzo wierzę, że nas wszystkie też to szybko spotka ❤️
    Jezu co Ty tu robisz ? 🥺
    Ja myślałam, że na sierpniowym wątku już będzie wszystko ok. Tak mi przykro że musiałaś to przeżyć 😭😭
    Przytulam Cię mocno i aż nie wiem co napisać więcej trzymaj się i bądź silna 🫂🫂.

• Ragazza Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nasz sierpniowy wątek jest strasznie pechowy... w żadnym innym nie widziałam tylu strat. Agat, trzymaj się. Jeszcze wyjdzie dla nas słońce.
    U mnie kończy się plamienie, ciekawe po ilu tygodniach przyjdzie miesiączka.
    W środę/czwartek powinnam mieć wyniki trombofilii, strasznie dłuży mi się to oczekiwanie.

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 bardzo mi przykro, że do nas dołączyłaś 😟 faktycznie dużo nas tu z sierpniowego wątku. Dobrze, że masz już na sobą zabieg i jesteś w domu, ta szpitalna rzeczywistość jest okropna. Wysyłam dużo wsparcia, bo żadne słowa nie są i tak w stanie zmniejszyć bólu 🫂🫂

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
  • Agat99 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jakoś sierpniowy wątek okazał się wyjątkowo pechowy.. może za to wiosenny czas będzie nam sprzyjał i pomoże w spełnieniu marzeń ❤️

20.01.2025 13tc 💙👼 💔
  • Natalia13245 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt sierpień miał być dla nas piękny 💔
    Z czwartku na piątek miałam taki piękny sen. Że mój synek (nie mieliśmy stwierdzonego że będzie synek ale tak czułam) śpi już taki duży w łóżeczku. I obudziłam się a tu szara rzeczywistość 😭

Ja miałam mama być najpierw w maju później w sierpniu 💔

@Agat99 strasznie mi przykro :(

👱93
    🧑‍🦱94

09.24 5tc 💔
    01.25 8tc 💔

• Paulina66 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam sny albo o ciąży albo że urodziłam i opiekuję się maleństwem albo o stracie ciąży... w całej ciąży może z 2 razy miałam takie sny, a ostatnio dzień w dzień 😞

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
‹‹ 139 140 141 142 143
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ