W oczekiwaniu na poronienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja wrote:Bassia dzięki że pytasz kochana, u mnie dziś tak sobie staram się zająć czymś głowę, ale co jakiś czas same łzy lecą, chyba muszę znaleźć jakiegoś psychologa bo nie poradzę sobie sama. Jak chłopaki są w domu jakoś staram się "trzymać" ale jak jestem sama wszystko puszcza. Dziś o 16stej jadę na spotkanie w pracy, trochę się stresuje, bo moja grupa wiedziała, że jestem w ciąży....
Wczoraj popołudniu miałam okropne wzdęcia, a na noc brałam tabletki przeciwbólowe bo dość mocno bolał mnie brzuch, dziś już lepiej.
Miłego dnia Aniolkowe Mamy -
Dzięki dziewczyny. Jesteście kochane 😘 cóż, mamy odczekać 1 cykl i zaczynamy znowu.
Ginekolog zalecił mi badania na kariotypy I immunofenotyp. Wyczytałam na internecie, że kariotypy można zrobić na NFZ po dwóch poronieniach. Czy immunofenotyp też? Dzwoniłam do poradni genetycznej, że wystarczy na kariotyp skierowanie od rodzinnego. Jakie dokumenty muszę przedstawić rodzinnemu żeby to skierowanie dostać? Po pierwszym poronieniu gdzieś mam badanie histopatologiczne po poronieniu bo miałam lyzeczkowanie. Teraz nie mam żadnego dokumentu potwierdzającego ciążę oprócz badań Bhcg. Czy to wystarczy rodzinnemu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 14:32
11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Zula36 wrote:Zapytaj dziewczy z wątku „Zaczynamy znowu starania” mają ogromną wiedzę.
Zula36 lubi tę wiadomość
11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
Zula36, przyjechałam spóźniona bo korki były, jak weszłam to już wszyscy byli nie wiedzieli co mają powiedzieć, więc zaczęłam ja, powiedziałam że najgorsze co mogą zrobić teraz to patrzec na mnie ze współczuciem, że nie oczekuje od nich pocieszenia. Powiedziałam im, że do końca roku poprowadzę swoją grupę ale od nowego roku (od sierpnia) nie chce być głównym pedagogiem, bo jak tylko dostanę pozwolenie od lekarza będę starać się o dziecko i wtedy odrazu idę na zwolnienie, powiem Wam że byłam na spotkaniu ok 3h a czuje się tak wypompowana, teraz przez tą pandemie będę miała jeszcze więcej obowiązków organizacyjnych, ale dziewczyny są tak przemęczone bo przez to że byłam na zwolnieniu musiały wykonywać moje obowiązki. Ogólnie po ciężkim początku spotkania później było miło i fajnie, także mam nadzieję że jak się rzucę w wir pracy będzie łatwiej mi. Cały dzień chodziłam i beczałam po kątach w pracy nie będę miała na to czasuCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Jutro zostawiam synka w domu robimy sobie długi weekend muszę się nim nacieszyć za nim wrócę do pracy bo i przez to biedny będzie musiał być dłużej w przedszkolu. Jutro planuje piknik nad fjordem i szukanie krabów. On też na swój sposób przeżywa to co się stało, nawet wydaje mi się że częściej się do mnie tuli, gorzej znosi rozstania w przedszkolu, ciągle chce żebym ja się nim zajmowała.Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Zula36 wrote:Bassiu udało Ci się coś z tym szpitalem załatwić?
Kitaja . Dobrze ,że masz to za sobą . Dzieci wyczuwają i rozumieją więcej niż nam się zdaje . Masz madrego synka 🥰
Mila ja nie mam pojęcia bo nigdy mi nie stwierdzali. Nie miałam nigdy in vitro .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 23:53
-
Dzień dobry dziewczyny, kolejny dzien przed nami, jakie plany macie na dziś?
Tvisha jak się czujesz?
Bassia eh z tego co piszesz to zarówno w UK jak i w Norwegii z tymi lekarzami /szpitalami jest tak samo, ja dziś chce zadzwonić do szpitala i spróbować podjechać, boli mnie brzuch już od paru dni, chciałabym że by sprawdzili, ale znając ich podejście będę musiała trochę podkoloryzować sytuację może wtedy mi się uda
A my właśnie wstalismy z Jaskiem, synek przeszczesliwy, że ma wagary z mamą, zjemy śniadanko i ruszamy na nasz piknik
Miłego dnia Aniolkowe MamyCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja wrote:Dzień dobry dziewczyny, kolejny dzien przed nami, jakie plany macie na dziś?
Dzień dobry Mi się wczoraj rozkręciło krwawienie. Przynajmniej tyle, bo czekanie na rozwój sytuacji było dobijające... Jutro chyba wrócę już do pracy, bo od poniedziałku jestem na wolnym.
Dzwoniłam dzisiaj do poradni genetycznej w moim mieście pytać o terminy i pani powiedziała, że są praktycznie na już, bo przez tego wirusa wszystkie wizyty się rozjechały. Więc poszłam za ciosem, umówiłam się na telewizytę z rodzinnym po skierowanie, czekam na telefon i zaczniemy działać w kierunku diagnozowania.
Również życzę miłego dnia 🌻11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
Kitaja no właśnie to jest jak survival hahha i nie wiadomo jak się skończy . Mnie tez brzuch pobolewa szczególnie popołudniami .Choć nie wiem czy to od macicy czy od jelita .
Agula super ,że ruszasz z tą sprawą tak szybko . Najważniejsze,że się udało z wizytą!
Ja dziś mam gorszy dzień . Jakąś żałość mnie wzięła na to wszystko co się stało . Powinnam teraz rozglądać się za wózkami ,a nie siedziec i rozmyślać. Chyba największy żal mam o to ,że dowiedziałam się o tym w 12 tc gdzie już miałam troszkę widoczny brzuch bo macica ciągle rosła . 😢
Dzis u nas super pogoda więc idąc śladami Kitaja biorę dzieci na labe i jedziemy nad morze ! Muszę się zresetować.
Inna sprawa to nie mogę w nocy spać i nie wiem co z tym zrobić . Za to rano 10 a ja jak zombie i nie mogę się dobudzić ..... Muszę się przestawić bo nie będzie za ciekawie jak wrócę do pracy .
Miłego dnia Kochane!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:52