X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4ad026e80c4.jpg
    Ja kupilam,a teraz smetnie stoi na polce i czeka na lepsze czasy:(
    Ja od tego uczulenia dostałam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Sysia a co z Tobą? Jak Ty się czujesz? kiedy w końcu do tego lekarza idziesz? Przy takiej ładnej becie to już pęcherzyk na pewno jest w macicy (albo 2) :)
    Ja się czuję bardzo dobrze oprócz cyckow i senności to nic mi nie dolega, żyję znowu swoją pracą kochana ;)

Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Aga, mnie już w relacjach i reakcjach rodzinnych nic nie zdziwi :D Moja ciotka i wujek specjalnie przyjechali na mój ślub z Hamburga tylko po to, żeby dzień przed ślubem mi oznajmić, że poczuli się obrażeni, bo nie zaprosiłam ich odpowiednio uroczyście i w związku z tym nie przyjdą. Ok, obrażanie się o pierdoły mogę nawet zrozumieć, ale kto normalny pokonuje 800km tylko po to, żeby NIE PRZYJŚĆ na imprezę? Nie mogli mi tego oznajmić z Hamburga???
    Mój szwagier z siostrą odczekali 5 miesięcy do urodzin J i zadzwonili złożyć mu życzenia urodzinowe i oznajmić że nie życzą sobie dalszego kontaktu z naszej strony. Dodam że przez te 5 miesięcy się nie kontaktowaliśmy :D

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Mój szwagier z siostrą odczekali 5 miesięcy do urodzin J i zadzwonili złożyć mu życzenia urodzinowe i oznajmić że nie życzą sobie dalszego kontaktu z naszej strony. Dodam że przez te 5 miesięcy się nie kontaktowaliśmy :D
    Ale zobacz ile ich to trzymało 5mcy :P

Renia7910 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygrałam plebiscyt na najlepszą przyszłą synową. Teściowa jutro zjeżdża do domu z gościem, poprosiła mnie o pomoc więc zgodnie z jej życzeniem zrobiłam ciasteczka kruche z marmoladą i naleśniki ruskie, a ponadprogramowo fasolkę po bretońsku (fajna wyszła), jeszcze usmażę kotlety z kaszy gryczanej i jej to wszystko do domu zawiozę i w lodówkę włożę. Nie pytajcie co mnie wzięło, chyba mam nadmiar energii mimo ze @ taka że oprócz podpaski jeszcze tampon i co godzinę zmieniam.

Agnieszka0812, kehlana_miyu, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dopiero teraz widzę wasze serducha pod moim wykresem :) dzieki laski :)

Agnieszka0812, Stópka, niezapominajka lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Dziewczyny wygrałam plebiscyt na najlepszą przyszłą synową. Teściowa jutro zjeżdża do domu z gościem, poprosiła mnie o pomoc więc zgodnie z jej życzeniem zrobiłam ciasteczka kruche z marmoladą i naleśniki ruskie, a ponadprogramowo fasolkę po bretońsku (fajna wyszła), jeszcze usmażę kotlety z kaszy gryczanej i jej to wszystko do domu zawiozę i w lodówkę włożę. Nie pytajcie co mnie wzięło, chyba mam nadmiar energii mimo ze @ taka że oprócz podpaski jeszcze tampon i co godzinę zmieniam.
    Czasem mamy taki dzień dobroci ;-) tak na serio myślę, że z Twojej strony zawsze tak jest, tylko z jej niekoniecznie i wtedy koniecznie trzeba traktować się z wzajemnością :-P

Renia7910, s1985, niezapominajka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • pucek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Smiej się śmiej,mnie to wykanczalo..
    "Chyba umieram...hihihihi"
    Ja też nie mogłam tego znieść :P Teraz na innym wątku w 40 dc nie robi testu tylko wciąż się zastanawia :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...

Wysłany: 9 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Ja też nie mogłam tego znieść :P Teraz na innym wątku w 40 dc nie robi testu tylko wciąż się zastanawia :P
    Eee negatyw zaznaczyła na wykresie, ale nie wiadomo jaki test robiła, może na helikobacter :-P

Renia7910, pucek, s1985 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu gadu-gadu ale Chomiczek też nam uciekła...

Wysłany: 9 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    No niestety, ale może jest na detoksie forumowym i wróci :-D

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Hiacynta też zaraz po becie, ale na majowkach jest i wszystko ok :-D

Wiaterek, Renia7910 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać jesteśmy wstrętne że dziewczyny z nami nie wytrzymują :P JA jestem okropna! Przyznaje się bez bicia!

Brzuch to mnie tak boli że mam ochotę sobie macice wyciąć, a @ taka że śmiech na sali. Koniecznie ten costangus muszę sobie kupić.

Renia7910, Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...

Wysłany: 9 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No straszne jesteśmy :-P @ skąpa za to bóle obfite? może weź coś przeciwbolowego, nie męcz się tak

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik39 wrote:

Kehlana przepraszam ale ta ciocia i wujek mówiąc o uroczystym zaproszeniu na ślub o czym myśleli?

Rudzik, sytuacja wyglądała w ten sposób:

- rok przed ślubem, podczas wizyty wujostwa u moich rodziców, moi rodzice nieformalnie zaprosili ich na mój ślub i wesele, podając datę 30 sierpnia.

- w weekend majowy wujostwo przyjechali do Polski. Odwiedziłam ich wtedy z narzeczonym, żeby porozmawiać z wujkiem o obrączkach dla nas - jest jubilerem, więc chcieliśmy je zamówić u niego. Rozmawialiśmy o dacie i miejscu ślubu i tym razem sami ich serdecznie zaprosiliśmy - bez wręczania zaproszenia, bo jeszcze ich nie mieliśmy gotowych.

- 20 czerwca wujostwo wpadli do Polski z prototypami obrączek i poszliśmy na przymiarkę. Zaprosiliśmy ich po raz kolejny, przepraszając za brak zaproszenia, bo w drukarni było opóźnienie (zaproszenia odebraliśmy w poniedziałek, a wujostwo wyjeżdżali w niedzielę)

- nie wysłaliśmy zaproszenia pocztą, ponieważ ciotka obraziła się na moich kuzynów, że z Lublina wysłali jej zaproszenie pocztą do Hamburga zamiast wręczyć osobiście... Planowaliśmy wręczyć zaproszenie, kiedy znowu przyjadą do Polski. W każdym razie byliśmy u nich przecież dwa razy, mówiliśmy, że ślub będzie w mojej rodzinnej parafii (moi rodzice mieszkają na wsi, we wsi jest cały jeden kościół - nie można nie trafić), datę znali od roku od moich rodziców i powtórzyliśmy ją sami podczas naszych dwóch wizyt u nich. Dostali serdeczne zaproszenie ustne od moich rodziców i ode mnie z narzeczonym.

- w sierpniu czekałam na telefon od nich z wieścią, kiedy będą w Polsce. Cisza. W końcu zaczęłam się denerwować o obrączki, więc poprosiłam mamę, żeby do nich zadzwoniła. Dzień przed weselem wreszcie zadzwoniła do mnie ciotka i nawrzeszczała na mnie od góry do dołu, że czuje się lekceważona i że okazałam jej niewdzięczność i zupełny brak szacunku. Okazało się, że są w Polsce od tygodnia, ale czekali aż ja do nich zadzwonię. Próbowałam tłumaczyć, że zaszło nieporozumienie i że obie czekałyśmy przy telefonie, każda przekonana, że to ta druga zadzwoni. Według ciotki jednak w ogóle nie poczuła się zaproszona na wesele, bo nie dostała wręczonego do ręki drukowanego zaproszenia, a w ogóle to ona nawet nie wie, kiedy i gdzie ten ślub ma być (akurat! z kontekstu wynikało, że wie obie rzeczy doskonale). Na koniec oświadczyła królewskim tonem, że w takim razie ona z wujkiem nie przyjdą na wesele, bo czują się obrażeni i lekceważeni.

Obrączki odebrał mój tata. Wujkowi było wyraźnie głupio, ale ciotka do dzisiaj jest obrażona. Moja mama zerwała z nią wszelkie kontakty, bo doprowadziła mnie do łez dzień przed ślubem, a mama takich rzeczy nie puszcza w niepamięć :D Ja się dzisiaj z tego śmieję, bo wyszła z tego świetna anegdota, ale wtedy nerwy miałam jak postronki i naprawdę zrobiło mi się przykro. Przynajmniej nie straciłam pieniędzy, bo ostateczną listę gości musiałam dostarczyć do restauracji dzień przed weselem, a ciotka raczyła zadzwonić z awanturą jak właśnie byłam w drodze żeby to zrobić :D

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą rodziną to czasami wyrobić nie można...
    Ja planuję wręczyć zaproszenia za 2 tygodnie, akurat rodzina się zjedzie na chrzciny (mieszkam ok.250,km od domu rodzinnego), też spodziewam się zadymy bo nie planuje zapraszać siostry i szwagra, przecież nie życzą sobie kontaktu. Tyle że ojciec pewnie będzie próbował wymusić...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu to trochę huj*** two a nie wujostwo :-P
    A teraz konkretne pytanie, byłaś w sukcesji? Bo nie wiem czy warto się wybrać

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, fajnie że o mnie pamiętacie. Ja o Was też pamiętam i zaglądam ale musiałam chwilkę odpocząć... Poza tym komputer coś mi szwankuje i co chwilę się wyłącza. Mam jakiś zły czas... Czekam na @, wczoraj nawet byłam o krok od kupienia testu ciążowego ale zdrowy rozsądek na szczęście wygrał.

Agnieszka0812, Renia7910, Wiaterek lubią tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że moja @ się pojawiła...
    Rychło wczas... w piatek popołudniu jak już w klinice nikogo nie ma... Zaczęłam plamić delikatnie w pracy no a w domu już sie rozkręciła... No ale zaczęło się po 13 a u mnie w klinice dziś byli tylko do 12:30 więc byłam bez szans, żeby zadzwonić, zaanonsować moją @ i pojechać oddać krew...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach bo to wszystko jest zawsze nie na czas :/

roxa, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ