X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4ad026e80c4.jpg
    Ja kupilam,a teraz smetnie stoi na polce i czeka na lepsze czasy:(
    Ja od tego uczulenia dostałam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Sysia a co z Tobą? Jak Ty się czujesz? kiedy w końcu do tego lekarza idziesz? Przy takiej ładnej becie to już pęcherzyk na pewno jest w macicy (albo 2) :)
    Ja się czuję bardzo dobrze oprócz cyckow i senności to nic mi nie dolega, żyję znowu swoją pracą kochana ;)

Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Aga, mnie już w relacjach i reakcjach rodzinnych nic nie zdziwi :D Moja ciotka i wujek specjalnie przyjechali na mój ślub z Hamburga tylko po to, żeby dzień przed ślubem mi oznajmić, że poczuli się obrażeni, bo nie zaprosiłam ich odpowiednio uroczyście i w związku z tym nie przyjdą. Ok, obrażanie się o pierdoły mogę nawet zrozumieć, ale kto normalny pokonuje 800km tylko po to, żeby NIE PRZYJŚĆ na imprezę? Nie mogli mi tego oznajmić z Hamburga???
    Mój szwagier z siostrą odczekali 5 miesięcy do urodzin J i zadzwonili złożyć mu życzenia urodzinowe i oznajmić że nie życzą sobie dalszego kontaktu z naszej strony. Dodam że przez te 5 miesięcy się nie kontaktowaliśmy :D

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Mój szwagier z siostrą odczekali 5 miesięcy do urodzin J i zadzwonili złożyć mu życzenia urodzinowe i oznajmić że nie życzą sobie dalszego kontaktu z naszej strony. Dodam że przez te 5 miesięcy się nie kontaktowaliśmy :D
    Ale zobacz ile ich to trzymało 5mcy :P

Renia7910 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygrałam plebiscyt na najlepszą przyszłą synową. Teściowa jutro zjeżdża do domu z gościem, poprosiła mnie o pomoc więc zgodnie z jej życzeniem zrobiłam ciasteczka kruche z marmoladą i naleśniki ruskie, a ponadprogramowo fasolkę po bretońsku (fajna wyszła), jeszcze usmażę kotlety z kaszy gryczanej i jej to wszystko do domu zawiozę i w lodówkę włożę. Nie pytajcie co mnie wzięło, chyba mam nadmiar energii mimo ze @ taka że oprócz podpaski jeszcze tampon i co godzinę zmieniam.

Agnieszka0812, kehlana_miyu, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dopiero teraz widzę wasze serducha pod moim wykresem :) dzieki laski :)

Agnieszka0812, Stópka, niezapominajka lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Dziewczyny wygrałam plebiscyt na najlepszą przyszłą synową. Teściowa jutro zjeżdża do domu z gościem, poprosiła mnie o pomoc więc zgodnie z jej życzeniem zrobiłam ciasteczka kruche z marmoladą i naleśniki ruskie, a ponadprogramowo fasolkę po bretońsku (fajna wyszła), jeszcze usmażę kotlety z kaszy gryczanej i jej to wszystko do domu zawiozę i w lodówkę włożę. Nie pytajcie co mnie wzięło, chyba mam nadmiar energii mimo ze @ taka że oprócz podpaski jeszcze tampon i co godzinę zmieniam.
    Czasem mamy taki dzień dobroci ;-) tak na serio myślę, że z Twojej strony zawsze tak jest, tylko z jej niekoniecznie i wtedy koniecznie trzeba traktować się z wzajemnością :-P

Renia7910, s1985, niezapominajka lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • pucek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Smiej się śmiej,mnie to wykanczalo..
    "Chyba umieram...hihihihi"
    Ja też nie mogłam tego znieść :P Teraz na innym wątku w 40 dc nie robi testu tylko wciąż się zastanawia :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...

Wysłany: 9 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Ja też nie mogłam tego znieść :P Teraz na innym wątku w 40 dc nie robi testu tylko wciąż się zastanawia :P
    Eee negatyw zaznaczyła na wykresie, ale nie wiadomo jaki test robiła, może na helikobacter :-P

Renia7910, pucek, s1985 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu gadu-gadu ale Chomiczek też nam uciekła...

Wysłany: 9 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    No niestety, ale może jest na detoksie forumowym i wróci :-D

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Hiacynta też zaraz po becie, ale na majowkach jest i wszystko ok :-D

Wiaterek, Renia7910 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać jesteśmy wstrętne że dziewczyny z nami nie wytrzymują :P JA jestem okropna! Przyznaje się bez bicia!

Brzuch to mnie tak boli że mam ochotę sobie macice wyciąć, a @ taka że śmiech na sali. Koniecznie ten costangus muszę sobie kupić.

Renia7910, Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...

Wysłany: 9 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No straszne jesteśmy :-P @ skąpa za to bóle obfite? może weź coś przeciwbolowego, nie męcz się tak

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik39 wrote:

Kehlana przepraszam ale ta ciocia i wujek mówiąc o uroczystym zaproszeniu na ślub o czym myśleli?

Rudzik, sytuacja wyglądała w ten sposób:

- rok przed ślubem, podczas wizyty wujostwa u moich rodziców, moi rodzice nieformalnie zaprosili ich na mój ślub i wesele, podając datę 30 sierpnia.

- w weekend majowy wujostwo przyjechali do Polski. Odwiedziłam ich wtedy z narzeczonym, żeby porozmawiać z wujkiem o obrączkach dla nas - jest jubilerem, więc chcieliśmy je zamówić u niego. Rozmawialiśmy o dacie i miejscu ślubu i tym razem sami ich serdecznie zaprosiliśmy - bez wręczania zaproszenia, bo jeszcze ich nie mieliśmy gotowych.

- 20 czerwca wujostwo wpadli do Polski z prototypami obrączek i poszliśmy na przymiarkę. Zaprosiliśmy ich po raz kolejny, przepraszając za brak zaproszenia, bo w drukarni było opóźnienie (zaproszenia odebraliśmy w poniedziałek, a wujostwo wyjeżdżali w niedzielę)

- nie wysłaliśmy zaproszenia pocztą, ponieważ ciotka obraziła się na moich kuzynów, że z Lublina wysłali jej zaproszenie pocztą do Hamburga zamiast wręczyć osobiście... Planowaliśmy wręczyć zaproszenie, kiedy znowu przyjadą do Polski. W każdym razie byliśmy u nich przecież dwa razy, mówiliśmy, że ślub będzie w mojej rodzinnej parafii (moi rodzice mieszkają na wsi, we wsi jest cały jeden kościół - nie można nie trafić), datę znali od roku od moich rodziców i powtórzyliśmy ją sami podczas naszych dwóch wizyt u nich. Dostali serdeczne zaproszenie ustne od moich rodziców i ode mnie z narzeczonym.

- w sierpniu czekałam na telefon od nich z wieścią, kiedy będą w Polsce. Cisza. W końcu zaczęłam się denerwować o obrączki, więc poprosiłam mamę, żeby do nich zadzwoniła. Dzień przed weselem wreszcie zadzwoniła do mnie ciotka i nawrzeszczała na mnie od góry do dołu, że czuje się lekceważona i że okazałam jej niewdzięczność i zupełny brak szacunku. Okazało się, że są w Polsce od tygodnia, ale czekali aż ja do nich zadzwonię. Próbowałam tłumaczyć, że zaszło nieporozumienie i że obie czekałyśmy przy telefonie, każda przekonana, że to ta druga zadzwoni. Według ciotki jednak w ogóle nie poczuła się zaproszona na wesele, bo nie dostała wręczonego do ręki drukowanego zaproszenia, a w ogóle to ona nawet nie wie, kiedy i gdzie ten ślub ma być (akurat! z kontekstu wynikało, że wie obie rzeczy doskonale). Na koniec oświadczyła królewskim tonem, że w takim razie ona z wujkiem nie przyjdą na wesele, bo czują się obrażeni i lekceważeni.

Obrączki odebrał mój tata. Wujkowi było wyraźnie głupio, ale ciotka do dzisiaj jest obrażona. Moja mama zerwała z nią wszelkie kontakty, bo doprowadziła mnie do łez dzień przed ślubem, a mama takich rzeczy nie puszcza w niepamięć :D Ja się dzisiaj z tego śmieję, bo wyszła z tego świetna anegdota, ale wtedy nerwy miałam jak postronki i naprawdę zrobiło mi się przykro. Przynajmniej nie straciłam pieniędzy, bo ostateczną listę gości musiałam dostarczyć do restauracji dzień przed weselem, a ciotka raczyła zadzwonić z awanturą jak właśnie byłam w drodze żeby to zrobić :D

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą rodziną to czasami wyrobić nie można...
    Ja planuję wręczyć zaproszenia za 2 tygodnie, akurat rodzina się zjedzie na chrzciny (mieszkam ok.250,km od domu rodzinnego), też spodziewam się zadymy bo nie planuje zapraszać siostry i szwagra, przecież nie życzą sobie kontaktu. Tyle że ojciec pewnie będzie próbował wymusić...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu to trochę huj*** two a nie wujostwo :-P
    A teraz konkretne pytanie, byłaś w sukcesji? Bo nie wiem czy warto się wybrać

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, fajnie że o mnie pamiętacie. Ja o Was też pamiętam i zaglądam ale musiałam chwilkę odpocząć... Poza tym komputer coś mi szwankuje i co chwilę się wyłącza. Mam jakiś zły czas... Czekam na @, wczoraj nawet byłam o krok od kupienia testu ciążowego ale zdrowy rozsądek na szczęście wygrał.

Agnieszka0812, Renia7910, Wiaterek lubią tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że moja @ się pojawiła...
    Rychło wczas... w piatek popołudniu jak już w klinice nikogo nie ma... Zaczęłam plamić delikatnie w pracy no a w domu już sie rozkręciła... No ale zaczęło się po 13 a u mnie w klinice dziś byli tylko do 12:30 więc byłam bez szans, żeby zadzwonić, zaanonsować moją @ i pojechać oddać krew...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach bo to wszystko jest zawsze nie na czas :/

roxa, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ