Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna ja mam długość szyjki 5/6 cm,ginekolog przecież bada na każdej wizycie i wpisuje w kartę ciąży. Jeżeli teraz się skraca to nie ciekawie, mogą założyć szewek, zakładają w narkozie. Jeżeli chodzi o ZUS to animacje się nie uzeram ani nie walczę po prostu są takie a nie inne procedury, normalne. Jeżeli z ciążą ok to dlaczego masz nie pracować, ja w pierwszej pracowałam do końca 7 mscaFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Moja szyjka ma 2,5cm..
A do pracy chcę wrócić i noe uzerac się z moimi przelozonymi,bo oni beda robiki problemy z wypelnoeniem tych dokumentów.. Oni nawet moich l4na czas nie dostarczaja,dzisiaj dzwonilam do zusu nie dostali jeszcze l4 za okres 25.11-14.12 i 15.12-11.01
I wiem,ze robia to celowo,bo w firmie musi prezes podpisac a nie robi tego na złość.. Dzisiaj konsultantka w zusie powiedziala,ze juz dawno powinnam wyslac donos do zusu z wnioskoem o kpntrole w firmie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:44
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Luna ja mam długość szyjki 5/6 cm,ginekolog przecież bada na każdej wizycie i wpisuje w kartę ciąży. Jeżeli teraz się skraca to nie ciekawie, mogą założyć szewek, zakładają w narkozie. Jeżeli chodzi o ZUS to animacje się nie uzeram ani nie walczę po prostu są takie a nie inne procedury, normalne. Jeżeli z ciążą ok to dlaczego masz nie pracować, ja w pierwszej pracowałam do końca 7 msca
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Szczerze mówiąc to ja bardzo chce wrocic,nawey do tek firmy, bo zawsze zakladalam,ze w ciąży będę aktywna jak zawsze.Mój mąż marudzi,że się psychoxznie wykoncze,ale to nie jest tak do konca,przeciez nikt kobiecie w ciąży nie odwazy się szkodzić
Renia7910, Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo oczywiście zależy od firmy ale ja na wypowiedzeniu jak wróciłam to nie miałam problemów. Dziewczyna ode mnie z biura wróciła na 60 dni w ciąży, na początku pokłóciła się z szefem bo kretyn nie wiedział co to znaczy zagrożona ciąża (miała krwiaka jak Pucusia, biedna strachu się najadła), ale później było jak najbardziej ok. Wierzę że u Ciebie też tak będzie
Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
lunadelrospo wrote:Mnie ginekolog nie wposywal jeszcze niczego takiego do karty coazy,albl moze ja przeoczylam,ostatnia wizyte mialam w 12t6d,to moze wtedy sie jeszcze nie mierzy..
Dużo dziewczyn ma zakładany pessar (czy jakoś tak), to jest chyba coś takiego jak szew. Poniżej 3cm ginekolodzy już przeważnie coś kombinują.
Moja szyjka ma 4 cm.
A to tak wcześno mierzyli Ci juz szyjkę? Ja mam na każdej wizycie badaną tylko "ręcznie".Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 16:53
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
nick nieaktualnyJa nawę nie wiem jak u mnie jest, teraz przy tych skurczach boje die ze zacznie sie skracać lekarka mi mówił ze jak brzuch sie spina to może być problem z szyjką . A ja juz schizuje oczywiście !!! Leze ile sie da.. Nawet mąż mi dzis obiad przyniósł do łóżka
I odebrałam wyniki tsh z3,4 spadło na 1,7
Ale magnez na niskim poziomie tzn jeszcze niższy wynik to jak bym magnezu nie brala to chyba bym ciąży nie donosiła...Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lunadelrospo wrote:Trafilam na ip bo pod prysznicem zobaczyła spory skrzep krwi..
Czułam się bardzo dobrze..
Ale dla spokoju pojechalismy to sprawdzic..lekarz byl bardzo dokladny,bafal ginekologicznie a pozniej uag i zmierzyl tez szyjkę.. Chcial byc dokladny
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStopko przypomnij mi na czym stanęło z Twoim mężem? Rozmawialiście z rodzicami? Czy Twój mąż przyjmuje jakieś suplementy albo lekarstwa?
Ja mojego faszeruję sporą ilością suplementów, myślę że dołożę jeszcze macę i L-karnitynę.Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
Madzik90 wrote:Ale mi chodziło o mierzenie szyjki przez usg ręcznie to od poczatku ciąży:)Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Kasiu ja chyba też zbadam sobie magnez, bo ostatnio miałam takie nocne skurcze łydek, że myślałam, że popuszcze
Renia Kochana jeszcze tylko miesiąc spokojnie już się przygotowujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 22:35
Renia7910, katarzyna_d, katarzyna_d lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyDzisiaj umówiłam się z fryzjerką na próbne czesanie, po weekendzie,do kosmetyczki / wizażystki dzwonię. Mierzyłam kilka par butów ale tych idealnych jeszcze nie znalazłam . Jeszcze tylko udusić teściową i jestem gotowa do małżeństwa
kehlana_miyu, Agnieszka0812, niezapominajka, katarzyna_d, chomiczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Renia rozwalasz system,hehe
Uff...prasowanie skończone na dziś, tylko 3 godziny. ...
Nie czuję sylwestra ,zero śniegu, jakoś tak dziwnie
Czuję ze nadchodzi katar i mega przeziębienie.
Czyli jak co roku o tej porze
Michaś ♡ [ * ]Renia7910 lubi tę wiadomość