X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za ciebie tez Jangwa_maua :) oby ten cykl byl tym szczesliwym ;)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie ! :D Nie może być inaczej :P

*Kejt* lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie!!!!! Musi byc!!!! :) Ja sobie wyliczam plusy, ze lepiej w przyszlym cyklu! Grudzien - cudowny miesiac i dodatkowo miesiac urodzin mojego ukochanego :) Oooo! tak sobie humor poprawiam! :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak taki swiateczny prezent dla calej rodziny :) przyjemnie sobie pomarzyć :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Oj tak taki swiateczny prezent dla calej rodziny :) przyjemnie sobie pomarzyć :)

Czekamy na @, ladujemy akumulatorki i do pracy!! :)

Slonce, ale jestes pewna, ze @ bedzie?? Pewna, pewna??

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie w tamtym roku urodziły się 2 maluszki właśnie w grudniu ... jak by teraz się udało to koniec listopada początek grudnia byłby najcudowniejszym okresem w życiu :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    U mnie w rodzinie w tamtym roku urodziły się 2 maluszki właśnie w grudniu ... jak by teraz się udało to koniec listopada początek grudnia byłby najcudowniejszym okresem w życiu :)

Mi teraz Owu wyznacza 4 listopada, czyli w przyszlym cyklu bedzie poczatek grudnia :) Moj ukochany urodzil sie 6 grudnia.... fajnie byloby miec 2 Mikolajow w domku! :) :) ..... piekne marzenia......

jangwa_maua lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam właśnie na USG. Lekarka nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia, ale powiedziała najważniejsze - wygląda na to, że wszystko się oczyściło, nie widziała nic niepokojącego!!!

Cały wynik mówi "macica w przodozgięciu o niejednorodnej echogeniczności, jama macicy linijna, endometrium 4,6 mm jednorodne, echostruktura jajników prawidłowa, zatoka douglasa wolna od płynu".

Parę rzeczy musiałam sobie sprawdzić w google, bo od tej kobiety mało się dowiedziałam, a wizytę u mojej ginki mam w przyszłym tygodniu (choć może uda mi się pokazać wynik jutro u ginekologa-endokrynologa jak pójde z wynikami tarczycy), ale wygląda że raczej wszystko w porządku, prawda? To u mnie 8 dzień cyklu, więc endometrium ma jeszcze czas podrosnąć trochę, owulacja u mnie występuje zazwyczaj koło 16-17 dnia cyklu.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu z tego co sie znam to wszystko w porzadku :) dbaj o endo zeby ci pieknie uroslo :*
    Rachele jestm pewna pewna, nawet juz sie powoli zaczyna, dobrze ze nie kazala ta @ na siebie dluzej czekac ;) bo bym chyba osiwiala z tej niepewnosci. Mam zamiar w tym cyklu troche podkrecic to swoje endometrium juz kupilam migdaly, a planuje jeszcze infolik wiele osob po 1 cylku zaszlo wiec moze i mi sie uda :) a wtedy gwiazdkowy prezent murowany ;)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, zamierzam teraz zdecydowanie zadbać o endo :) Jeszcze dzisiaj sięgnę po polecane tutaj czerwone wino :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, tez mi sie wydaje, ze wszystko jest dobrze! Bardzo dobre wiadomosci! Teraz czerwone wino, migdaly i laduj akumulatorki!!!! :)

Mama_Mai, ja tez jestem bardzo bojowo nastawiona!! Zrobie sobie tez zappassi wszystkich suplementow. Tez przymierzam sie do inofolika. Musi sie nam udac! :) Ja mam nadzieje, ze dzis sie rozkreci na calego i ze do soboty bedzie juz po @, bo wracam do domku. Na razie mocne bole ale jeszcze nic.

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, teraz jeszcze tylko wyjaśnię do końca kwestię bakterii - objawy ustapiły, więc liczę, że anytbiotyk zadziałał - i mam nadzieję, że wkrótce dołączę do aktywnie starających się tutaj:) Już niedługo i wszystkie przejdziemy na fioletową stronę mocy, gorąco w to wierzę :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam do oddania zestaw ziół BABY&Mama Med, zestaw składa sie z 3 różnych mieszanek, opakowania są prawie pełne, bo nie zdarzyłam ich wykorzystać :) Gdyby któraś z Was albo ktoś ze znajomych, rodziny chciał pomóc sobie w staraniach to bardzo chętnie oddam. W przypadku wysyłki proszę tylko o pokrycie kosztów wysłania.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, Mama Mai,

czekamy na wieści! ja dopóki alwaysy i tampony nie pójdą w ruch trzymam kciuki :) ale bez spinania się, nasze aniołki na pewno wybiorą dobry moment na powrót ! :)

całusy

Rachele, majeczka8 lubią tę wiadomość

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mama_Mai, zamierzam teraz zdecydowanie zadbać o endo :) Jeszcze dzisiaj sięgnę po polecane tutaj czerwone wino :)

kehlana, mi się już zapasy skonczyly, więc wypij dziś i za moje endometrium ! :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki bety 256,1 poprzednia 55,3 i co o tym myśleć ? Jak przyrost ? Martwie się chyba :/

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie jest ok, gratuluję :)
    Możesz jeszcze sprawdzić tutaj: https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* wrote:
    Rachele, Mama Mai,

czekamy na wieści! ja dopóki alwaysy i tampony nie pójdą w ruch trzymam kciuki :) ale bez spinania się, nasze aniołki na pewno wybiorą dobry moment na powrót ! :)

całusy

Kochana, zgadzam sie z Toba w 100%!!!!
    przyznam Ci sie, ze tak sie stresuje, ze az mi niedobrze :)
    Nasze Aniolki wiedza najlepiej kiedy jest najlepszy moment na powrot....:)
    Buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    Wyniki bety 256,1 poprzednia 55,3 i co o tym myśleć ? Jak przyrost ? Martwie się chyba :/

Tez uwazam, ze bardzo ladny przyrost. Tak jak radzi mama_Martynki, sprawdz na kalkulatorze :)
    Gratuluje!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, Mama_Mai no to teraz kilka dni @ (o ile się rozkręci) i do roboty ;) tak jak pisalyscie, ten cykl będzie Wasz :)
    Kehlana_miyu ciesze się ze wszystko jest dobrze, a endometrium ma jeszcze czas na rozbudowę :) ja osobiście żadnych wspomagaczy na endo i na ovu nie stosowałam ale też czytałam ze czerwone winko pomaga a jeszcze jak ktoś lubi to sama przyjemność w takim wspomaganiu :)
    TheBaja a kiedy robiłaś poprzednia betę?

U mnie w sumie to bez zmian tylko doszły zawroty głowy. Szczególnie jak wstanę rano z łóżka to mam wrażenie ze się przewróce, ale posiedzę sobie chwile spokojnie i przechodzi :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ