X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszłaM zrobic bete ale wyniki jutro wogóle dowiedziałam się że moja znajoma która wywoływała owulacje farmakologicznie zaszła w ciaże i tu niespodzianka z bliźniakami to jest szok , nawet nie wiedziałam że kiedyś też poroniła pierwszą ciaże a teraz ma już corke i znowu jest w ciaży .. to jest właśnie nadzieja dla nas że kolejną ciaże donosimy :)

kierzynka lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi1771 wrote:
    Jak dobrze ujęte Truskaweczka! U Mnie jest tak ,że zmienił się dużo ale niestety wraca do beznadziejnych nawyków. I właśnie większość czasu robił to co chciał i teraz jest źle bo Ja mu coś narzucam dosłownie wyjęłas Mi to z ust.

Babcia mi mówi, że każdy ma swoje tajemnice, jedni zdradzają, inni hazard, jeszcze inni piją, biją, tłumaczy mi, że w życiu nie może być wszysko idealnie, z tym, że ja nic nie mam idealnie, zawsze wszystko jest na "odwrót" niż bym chciała.
    Mąż w poprzedniej ciąży też dał mi popalić, lubi sobie chlapnąć w sobotę(po całym tyg pracy) i w tedy wieczorem jak wypity poszedł spać mieliśmy zalanie domu, ledwo go dobudziłąm. Potem musiałm po mame zadzwonić bo to jej dom i potrzebna byłą, gdyby nie ona to by pewnie mąż już nie żył, postanowił w wodzie do kolan boszem ciąść- dopiero mama wrzasnęła i się opamiętał-prąd, woda-alkohol- i potem wydało się mama spytała od kiedy pije itd
    Kiedyś mieszkaliśmy z mamą - przy niej nie pił, a 8 lat tam mieszkaliśmy, jak poszliśmy do domu po zmarłym wujku to poczuł wolność.
    Przeraziła mnie ta akcja w ciąży, byłąm w 3 miesiącu w tedy, w trakcie ciąży były ze 2 takie wyskoki. Mama się złościła, mówiłą: "dziecko jak ty zeżyjesz z nim, skoro w ciąży nie zmądrzał, a gdyby ci się coś stało, kto by cię zawiózł do szpitala/lekarza?"
    Po poronieniu powiedziała mi: "zastanów się dobrze, czy mieć z nim dzieci?"

Nie poddawaj się - walcz, życie polega na walce, a robimy to w imie dobra własnego, dzieci i naszej drugiej połówki, najważniejsze że chce się dla Ciebie zmienić - wykorzystaj to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:43

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja wrote:
    Dziewczyny poszłaM zrobic bete ale wyniki jutro wogóle dowiedziałam się że moja znajoma która wywoływała owulacje farmakologicznie zaszła w ciaże i tu niespodzianka z bliźniakami to jest szok , nawet nie wiedziałam że kiedyś też poroniła pierwszą ciaże a teraz ma już corke i znowu jest w ciaży .. to jest właśnie nadzieja dla nas że kolejną ciaże donosimy :)

Czekamy na wyniki! :) Trzymam kciuki za sliczny przyrost!!
    Chcialabym blizniaki .....ale pracy przy tym jest strasznie duzo... nie wiem czy sama dalabym sobie rade :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrące się dziewczyny , ja mojego męża prosiłam by zmienił swoje prowadzenie życia , on zawsze mówi to ostatni raz że już koniec i tak ciągle no kurcze , oboje chcemy "być" w ciaży ale nie tylko ja. Do nas obojgu należy zmiana trybu życia a nie tylko do mnie. Mam wrażenie że on myśli że wszystko jest na mojej głowie a on tylko zrobi swoje i wszystko .. ot to takie myślenie

meeegi1771 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele bliźniaki dwa razy wiecej miłości i obowiazków.. podziwiam kobiety które daja sobie rade na dodatek jak zostają same.

ggonia porozmawiaj na poważnie z mężem bo ciaża dla was obojgu powinna być piorytetem

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele u mnie bez zmian, nadal @ brak. Dzis mijaja 4 miesiace od kiedy urodzilam swoja coreczke :( mam taki dziwny dzien, co chwile lzy staja mi w oczach chociaz nie placze... tesknie za ta moja mala dzidzia, maz mowi ze juz nie pamieta jak wygladala, a widzielismy ja tylko 2 razy przez krotka chwile :(
    A z facetem to ja akurat nie mam problemow, nie pali, rzucil lata temu troche pod moim wplywem, bo mnie dym od fajek przyprawia o mdlosci, nie pije praktycznie wogole sporadycznie jak jest jakas okazja (jego ojciec to alkoholik napatrzyl sie na to od dziecka i na szczescie odrodzil sie od reszty rodziny, jego brat tez pije, wujkowie tez, jego dziadkowie tez sobie nie odmawiali), jedyne do czego nie moge go namowic to lykanie suplementow ;) chociaz kwas foliowy bierze bez marudzenia :D

TheBaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które starają się dluższy czas.. Pamiętajcie by nie tracić nadziei mimo dłuższych nie powodzeń wiem po sobie że z każda @ jest ciężko ale pozytywny test wynagradza każdy cykl nie powodzeń, u mnie 7 cykl był tym szczęśliwym ale życzę wam byście czekały na fasolkę krócej niż ja :)
    Trzymam kciuki kochane i mam nadzieje że wszystkie spotkamy się po fioletowej stronie

ggonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai
    Mnie też czasem łapią te chwile tesknoty za córcią nie ma co się dziwić jeszcze rany są świeże tak to jest z osieroconymi mamami ale życzę dużo siły i dużej fasolki dzieki której już się @ nie pojawi.
    Ja zaczynam dokładną obserwacje w tym cyklu , mój mąż już się starań nie może doczekać nawet sam mówi że co drugi dzień bedziemy intensywnie działać . Cieszy mnie jego zapał :)

Za wszystkie testujące trzymam kciuki i wierze w pozytywne wyniki !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:14

TheBaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jak mam mierzyć temperature jak pracuje również na nocną zmiane ? Po kilku godzinach snu czy jak ? Nie bardzo się orientuje

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai
    takie powinno być podejście faceta, widzi ojca z problemem to sam nie pije, mój widzi i widział jak w jego rodzinie piją i w wieku 40 lat umierają i nic...
    głuptas!

TheBaja
    wiem, nie powinno sie tracic nadzieji, ale ja 4 lata się strałam, odpuściłąm, ciąża-poronienie, i teraz długie oczekiwanie na @, potem znów niechętne ze str męża starania się, a postanowiłąm, że mam rok na zajście w ciąże, jak znajdę nową pracę to od października do grudnia się staram, potem koniec bo córka pójdzie do gimnazjum i to obciach - matka w ciąży... aż mi się płakać chcę nad swoim losem!

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym podejściem partnera to różnie... obawia się, że nie damy rady finansowo,ale ja wierzę, że będzie dobrze. Ostatnio napisał mi w SMSie, że postaramy się o Nasze szczęście ... i mam nadzieję, że już nie będzie miał wymówek na czas serduszkowania w okresie owu :) (chociaż w ostatnim cyklu było w czasie owu i jakoś nie marudził :P )

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    U mnie z tym podejściem partnera to różnie... obawia się, że nie damy rady finansowo,ale ja wierzę, że będzie dobrze. Ostatnio napisał mi w SMSie, że postaramy się o Nasze szczęście ... i mam nadzieję, że już nie będzie miał wymówek na czas serduszkowania w okresie owu :) (chociaż w ostatnim cyklu było w czasie owu i jakoś nie marudził :P )

Ja mam nadzieje że mojego meża entuzjazm nie minie w czasie intensywności serduszkowania i po kilku dniach będzie miał dość choć sam mówi że razem ze swoimi pływakami dadzą radę i zwycieżymy ... ehh żeby to było takie proste jak się mówi " że zajść w ciąże jest łatwo" :/

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooj dziewczyny ja też tak mam że nigdy nie jest tak jak bym chciała ale widać takie życie. No i wszędzie dobrze gdzie nas nie ma... każdy ma jakieś problemy, a my damy radę ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Ja mam nadzieje że mojego meża entuzjazm nie minie w czasie intensywności serduszkowania i po kilku dniach będzie miał dość choć sam mówi że razem ze swoimi pływakami dadzą radę i zwycieżymy ... ehh żeby to było takie proste jak się mówi " że zajść w ciąże jest łatwo" :/

To prawda , w naszym przypadku i jej utrzymanie nie jest proste. Tak jest jak się chce bardzo to albo nie wychodzi albo starania się wydłużają ale ważne jest że się udaje.
    U nas to jest trudniejsze. Starania by zajść i starania by jej nie stracić taki nasz los

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najłatwiej zachodzi sie jednak nastolatkom ale one nie zawsze tego chc niestety.. takie życie że człowiek mieć wszystkiego nie może.

ggonia lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai przesyłam ci wirtualne uściski :) na pewno nie jest Ci łatwo w takich nomentach... ale myślę że takich uczuć nie ma co hamować, bo wtedy jest jeszcze gorzej... Na szczęście masz dużo wsparcia i miłości w mężu i razem sobie poradzicie z tymi uczuciami a Maja pozostanie na zawsze w waszych sercach i głowach niezależnie od tego co się wydarzy... A ja mam nadzieję że wkrótce spotka was duuuuużo dobrego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jak mam mierzyć temperature jak pracuje również na nocną zmiane ? Po kilku godzinach snu czy jak ? Nie bardzo się orientuje

Goonia z tego co ja wiem to jak pracujesz na nocne zmiany to powinnaś mierzyć tempkę jak wstaniesz ale minimalnie po 3 godz nieprzerwanego snu....
    Życzę powodzenia w prowadzeniu obserwacji :) mi mierzenie tempki i obserwacja śluzu pozwoliła dość dobrze poznać mój organizm i teraz dość dobrze potrafię określić kiedy idzie owu :) trzymam kciuki i żeby mężowi starczyło zapału :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Dziewczyny kurcze testujcie bo będę ciągle odświeżała forum, żeby sprawdzić dobre wieści!
    Serio to jest co najmniej jak czekanie na własny test :D

Kasieńka ja też czekam na nasze testerki kochane i trzymam kciuki za Rachele i Mamę Mai :)

A jak twoje samopoczucie?

Piękny masz ten suwaczek :) też taki chcę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za to wirtualne wsparcie :* jestescie najlepsze :* i wierze ze każdą z nas spotka niedlugo wielkie szczescie :)
    Ggonia trzymam kciuki za ciebie i twojego meza :) oby wasz entuzjazm zaowocowal sliczna malutka fasolka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Goonia z tego co ja wiem to jak pracujesz na nocne zmiany to powinnaś mierzyć tempkę jak wstaniesz ale minimalnie po 3 godz nieprzerwanego snu....
    Życzę powodzenia w prowadzeniu obserwacji :) mi mierzenie tempki i obserwacja śluzu pozwoliła dość dobrze poznać mój organizm i teraz dość dobrze potrafię określić kiedy idzie owu :) trzymam kciuki i żeby mężowi starczyło zapału :)

Lucy dziękuje , łapie się wszystkiego co może mnie przybliżyć do zafasolkowania. I mam nadzieje że wkońcu się uda , cieszę się że nawet w czasie obecnej @ czuje pobolewanie jajników oby tylko przed ewentualną owulką mnie nie zawiodły ;) Co do męża wierze w jego determinacje ale okaże się w trakcie serduszkowania .

Proszę o wiruski ;)

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ