X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, Kochana zycze Ci jak najlepiej calym serduszkiem,... Mama_Mai, ma racje, serduszko jest widoczne miedzy 6-8 tyg. Pamietaj, ze owulacja byla pozno!!! Jestes umowiona na kolejne usg? Zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze!! Prosze Cie nie czytaj za duzo artykulow i opracowan.... bedziesz sie tylko stresowala niepotrzebnie!

Mama_Mai, nie da sie uciec od mysli i nie da sie zapomniec.... wierze tylko, ze kiedy zostaniemy mamami, bedzie nam latwiej.....

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Jejciu ja też chcę mieć owulację! :) ale to jest mój pierwszy cykl po stracie więc muszę się uzbroić w cierpliwość. W sumie to jest dobry czas żeby wdrożyć się w mierzenie tempki i obserwację własnego ciała, jutro mijają 3 tygodnie od zabiegu, bardzo szybko zleciało. Mam nadzieję, że w przeciągu następnych dwóch przyjdzie @ i dołączę do tego szaleństwa :)

Kochana, czas minie szybko, dostaniesz @ i do pracy! Zgadzam sie z Toba, mierz temp, obserwuj co sie da, bo niestety po utracie cykle sie zmieniaja... bedziesz bardziej przygotowana do staran! :)
    Buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja np. samą ciążę zobaczyłam dopiero w 7 tygodniu (licząc od ostatniego @) trochę późno ale dr powiedział że musiałam mieć późno w grudniu owulkę. Wcale mnie to nie dziwi - w grudniu miałam silne parcie na zajście w ciążę i z tego całego stresu wszystko mi się przesunęło. Zaskakujące że w ogóle zaszłam. W więc się nie martw kochana, po prostu jest troszkę za wcześnie. Jeszcze będziesz oglądać wiele razy to małe serduszko :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko krótko się melduję że wszystko ok :) bo zaraz startuję do domku :) na ostatnią chwilę ale zdążyłam jak zwykle...

Lili kochana :) prosze cie postaraj się nie denerwować bo wszystko na pewno będzie dobrze i za kilka dni usłyszysz serduszko :) trzymam kciuki za ciebie i myślę o Tobie :)

Pszczoła - super wieści kochana :)

Kejt - główka do góry :) i miłego weekendu z mężem :)

Napiszę więcej jak dolecę :) miłego dnia dziewczyny :)

DomiBW, *Kejt*, KkasienkaA, majeczka8 lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy szczęśliwego lotu! Zamelduj się na forum jak już będziesz u rodzinki! :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Kejt, jeden raz może spokojnie wystarczyć, wiem po sobie :) my w szczęśliwym cyklu poprzytulaliśmy się w dni płodne tylko raz, ale dobrze :)

kehlana miyu, rachele, oczywiście macie razję - przeciez do zapłodnienia potrzebny jest przecież tylko 1 plemnik :) ale czasem zazdrością patrze na wykresy ciążowe innych dziewczyn, na których widnieją po 2 serduszka na dzien, 3 dni pod rząd. u mnie niewykonalne :)

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Kejt moja coreczka mialaby juz ponad 4 miesiace, codziennie sobie wyobrazam jaka by byla, co by juz umiala, czy bylalby juz po operacji serduszka. To sa takie mysli od ktorych nie da sie uciec :(

kochana, nie jestem sobie w stanie wyobrazić twojego bólu :( przytulam cię mocno, oby nadszedł taki dzien, gdy na mysl o naszych aniolkach bedziemy sie usmiechać, a nie płakać :(

Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, myslami jestem z tobą, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze !

Aniołek 17.12.2014
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt ja oglądałam wiele wiele wiele wykresów na ovu w galerii właśnie ciążowych i bardzo dużo ma tylko jedno serduszko i zieloną kropę na końcu :D więc trzymam mocno kciuki! Kiedy będziesz testowała?

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, szczesliwego lotu :)

Kejt, trzymam mocno za zolnierzyki!!!! :) Nie wazne ile ich jest, tylko jak walcza :) :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* - ooo odwiedziłaś moje miasto :) . Udanego weekendu życzę :) i całkiem możliwe, że to jedno <3 starczyło, aby zakiełkowało fasolką :)

Lili- nie martw się na zapas... musi być wszystko w porządku. Wszystkie wspieramy Cię całym serduchem i wysyłamy pozytywne wibracje :) już na następnym USG serduszko będzie głośno biło !:)

lucy1983- spokojnego lotu ! :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:

Kejt, trzymam mocno za zolnierzyki!!!! :) Nie wazne ile ich jest, tylko jak walcza :) :)

:D :D :D

Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Kejt ja oglądałam wiele wiele wiele wykresów na ovu w galerii właśnie ciążowych i bardzo dużo ma tylko jedno serduszko i zieloną kropę na końcu :D więc trzymam mocno kciuki! Kiedy będziesz testowała?

Kasienka, kurcze musze chyba doklikać do ostatniej strony wykresów ciążowych :) bo się zawsze po pierwszych kilku z dużą ilością serduszek zniechęcałam :)
    jezeli @ się nie pojawi, to nie bede testować wczesniej niż sroda-czwartek.
    ale paczkę tamponów już zakupilam..... :)

Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa maua, ja uwielbiam morze i trojmiasto :)
    i bylam nawet całkiem blisko, ale niestety widzialam tylko wnetrze biura i salę konferencyjną :)
    dziękuję za cieple slowa :)

Aniołek 17.12.2014
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Lucy, szczesliwego lotu :)

Rachele, no ty to masz te powiedzonka :D

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt dziewczyny dobrze mowia :-) my z M.w sierpniu byliśmy na wakacjach i wtedy to mial począć się nasz Kropek wiec ♡ kilka razy dziennie przez jakies 10 dni. Zero stresu, ovu byla i co? I nic...nie udalo sie...wiec moze raz a porządnie wystarczy :-) trzymam kciuki

p.s. u mnie nadal bez zmian. Brzuch boli a @ brak. ..ehhh...

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomiBW, no wlasnie - nie ma zlotego środka, reguły, nie ma przepisu który doprowadzi nas do szczesliwego zakonczenia.
    trochę mnie pocieszylyscie :)

a masz jeszcze jakies inne objawy okresowe? kiedy masz zamiar zrobić test, bo już chyba po terminie?

Aniołek 17.12.2014
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, nie ma zlotego srodka, nie ma 100% objawow, ruletka niestety.... :) W moim szczesliwym cyklu, nie mierzylam temp, nie testowalam, bralam tylko kwas foliowy... powiedzialam sobie: ok, polowka cyklu wiec moze owu akurat bedzie i 2 kreseczki. A teraz?? :) :)

Kochana termin @ masz na 10 wiec wtorek\sroda moglabys juz testowac spokojnie! Trzymam kciuki :)

Domi, ma nerwy ze stali!!! Termin miala na 1.03 jesli dobrze pamietam!

Jangwa; ja jestem w 50% z Gdanska :) hihihihi nawet tam pierwsze lata zycia spedzilam :) :)

Doszlam do wniosku,ze mi bardziej czegos sie chce, tym trudniej! Mowie sobie, ze jednak nic bez pracy nie przychodzi,wiec trzeba sie napracowac nawet nad Malnestwem :) ..... ide pic wiesiolka :) :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• DomiBW Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby 32 dzień. Objawy to nadal powiekszone piersi, zatrzymanie wody i w sumie tyle...poczekam do soboty i zrobie test. Chociaż gin mowila ze ovu bedzie ok. 20dc wiec ew . może sie to wszystko przesunąć. Cokolwiek to jest:-)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Rachele, no ty to masz te powiedzonka :D

:) :) hihihi
    Wczoraj pisalysmy z Jangwa o abstynencji.... wiecej jest plemniczkow.... czyli gdyby owulacja byla zaraz po @, to byloby najlepiej..... Ufffff :) :) :)

DomiBW lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ