Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
kehlana_miyu wrote:Rachele, ja nie mówię, że nie zamierzam pomóc szczęściu, po to w końcu obserwuję cykl ja tylko nie zamierzam sztucznie wprowadzać abstynencji przed okresem płodnym ani broń Boże powiadamiać mojego męża, kiedy on występuje - jeszcze by się zestresował biedaczek
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczka - myślę, że rozmowa to jedyne rozwiązanie. Może faktycznie Twój mąż ma jakiś problem z którym sobie nie radzi. Bez rozmowy nic się nie rozwiąże. Wierzę, że wyjaśnicie sobie wszystko i będzie dobrze. Trzymam kciuki
Lili - będzie dobrze, nawet nie może być inaczej! dzidzia zostanie z Tobą już na zawsze.
Rachele - mam nadzieję, że jakieś waleczne żołnierzyki się przedostały i ładnie fasoleczka zakiełkuje na święta ...ale pozostaje czekać jeszcze jutro popracować, albo dziś wieczorkiem i tyle z mojej strony. Reszta to szczęście i wiara, że się udałoLili30 lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny,
Truskaweczka - jak samopoczucie dziś?
Lili, oby kolejne USG było szczęśliwe ! trzymam kciuki !
DomiBw - alez masz zelazne nerwy dziwczyno że też cię nie korci.... czekasz na jakąś konkretną datę / moment?
Lucy, neapol -super ! słonce, dobre jedzenie i towarzystwo - czego chcieć więcej co do owulacji to ja przy cyklach 28 dniowych miałam owu ok 14 dnia. w tym cyklu pozytywny test był 20 dc. tez się na ty nie znam, nie wiem czy to znaczy ze cykl mi się wydluza, czy faza lutealna skraca - zobaczymy kiedy bedzie @.
Rachele, ja nie jestem w stanie pozwolić sobie na 100% spontaniczności ciagle tempka, testy owu, juz sie chyba uzalezniłam od tego dobrze ze mojego meza to nie rusza a od wczoraj tempka mi rośnie - czy to coś znaczy?
no i niestety przed chwilą poczułam brzuch...no ale nic to, zycie, bedzie co ma być kijem wisły nie zawrócęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:02
Lili30 lubi tę wiadomość
Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami
Aniołek 17.12.2014 -
Kejt test robilam w piątek i byl negatywny. Poczekam do soboty o ile @ nie przyjdzie albo nie zauwaze jakis nowych objawow. A w sobote M.ma urodziny wiec wtedy zatestuje nerwy wcale nie sa zelazne... ale staram sie byc realistka. Pierwszy @ może byc nawet po 6-7 tygodniach wiec czekam dalej. A u Ciebie jak nerwy? Mam nadzieje ze ten bol brzucha to tylko tak dla zmylki i podkrecenia temperatury:-) mam nadzieje że u Ciebie @ nie przyjdzie...02.02.2015 [*]
Wiosną nadzieja narodzi się ponownie -
nick nieaktualnyWiecie co ja tez sie nie znam na tych cyklach, nie ogarniam juz co i kiedy mam... a jeszcze maz mi wczoraj mowi ze powinnam zaczac mierzyc temperature!!!!! No szczeka mi opadla i zbieralam zeby z podlogi ja sie staram go nie wprowadzac w temat zeby nie bylo stresu a on mi takie coś
*Kejt* lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu wrote:Rachele, ja nie mówię, że nie zamierzam pomóc szczęściu, po to w końcu obserwuję cykl ja tylko nie zamierzam sztucznie wprowadzać abstynencji przed okresem płodnym ani broń Boże powiadamiać mojego męża, kiedy on występuje - jeszcze by się zestresował biedaczek
Slonce, tak samo jak ja Nie informuje kiedy co i jak....zeby sie nie stresowal! Chodzilo mi o to, ze rowniez dla nas jest lepiej bez liczenia i celowania.... bo mniejszy stres oraz nie spinamy sie wtedy tak bardzo... ale pomoc sobie trzebamatylda08 lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
*Kejt* wrote:czesc dziewczyny,
Truskaweczka - jak samopoczucie dziś?
Lili, oby kolejne USG było szczęśliwe ! trzymam kciuki !
DomiBw - alez masz zelazne nerwy dziwczyno że też cię nie korci.... czekasz na jakąś konkretną datę / moment?
Lucy, neapol -super ! słonce, dobre jedzenie i towarzystwo - czego chcieć więcej co do owulacji to ja przy cyklach 28 dniowych miałam owu ok 14 dnia. w tym cyklu pozytywny test był 20 dc. tez się na ty nie znam, nie wiem czy to znaczy ze cykl mi się wydluza, czy faza lutealna skraca - zobaczymy kiedy bedzie @.
Rachele, ja nie jestem w stanie pozwolić sobie na 100% spontaniczności ciagle tempka, testy owu, juz sie chyba uzalezniłam od tego dobrze ze mojego meza to nie rusza a od wczoraj tempka mi rośnie - czy to coś znaczy?
no i niestety przed chwilą poczułam brzuch...no ale nic to, zycie, bedzie co ma być kijem wisły nie zawrócę
Kochana, jesli temp Ci rosnie, to bardzo dobrze!!!!! Przed @ zaczyna spacca i to znak, ze @ sie zbliza.
Boli Cie tylko brzuch? Czy cos ruszylo Kochana?
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Mama_Mai wrote:Wiecie co ja tez sie nie znam na tych cyklach, nie ogarniam juz co i kiedy mam... a jeszcze maz mi wczoraj mowi ze powinnam zaczac mierzyc temperature!!!!! No szczeka mi opadla i zbieralam zeby z podlogi ja sie staram go nie wprowadzac w temat zeby nie bylo stresu a on mi takie coś
hahaha
super !Mama_Mai lubi tę wiadomość
Aniołek 17.12.2014 -
Mama_Mai wrote:Wiecie co ja tez sie nie znam na tych cyklach, nie ogarniam juz co i kiedy mam... a jeszcze maz mi wczoraj mowi ze powinnam zaczac mierzyc temperature!!!!! No szczeka mi opadla i zbieralam zeby z podlogi ja sie staram go nie wprowadzac w temat zeby nie bylo stresu a on mi takie coś
To tylko gratulowac takiego meza Kochana!! hihihihi super! Ja mierze ii testuje ale ani slowkiem nic nie mowie...jeszcze sie zestresuje i zolnierzyki pojda na urlop! Teraz to by sie przydali komandosi i snajperzy, zeby dobrze wycelowali!
Ja tez nie ogarniam co gdzie i kiedy i dlaczego tak pozno!. Od jutra zabieraj sie za mierzenie!!! Trzymam kciuki!Mama_Mai lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
nick nieaktualny
-
Rachele,
oczywiście jak spytalas czy coś ruszyło to poleciałam na drugi koniec pietra do łazienki sprawdzić. ale zadnych sladów a co do temperatury to czy ty ufasz swojemu termometrowi ? mi się zdarzyło zmierzyć tempkę dwa razy pod rząd i był inny pomiar.... i badz tu mądry....
DomiBW, no fakt, pierwszy @ to jedna wielka niewiadoma, nawet nostradamus nie potrafiłby tego przewidzieć... ja to zaczynam się nakręcać jak na forum wchodzę nie wiem czemu bo w weekend, albo w pracy nie mysle o tym duzo. a że nie mogę się powstrzymać od wchodzeniem na nasz wątek to i trochę się zaczęłam nakręcać ale na chwilę obecną myslenie mam pozytywne - niezaleznie od tego co się wydarzyJak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
Aniołek 17.12.2014 -
Mama Mai, moj chyba nie jest zaden specjalny. ponoć lepsze są te ktore pokazują dwa miejsca po przecinku. mysle ze warto zacząć w każdej chwiliJak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
Aniołek 17.12.2014 -
Mama_Mai, pewnie ze warto nawet teraz!!! Ja mam elektroniczny z 1 miejscem po przecinku.
Kejt, bardziej sobie nie ufam, niz termometrowi! Czasem obudze sie o 5...pokrece z 15 minut, usne i mierze o 6.45.... czyli w sumie zle....nie mowiac jak nie spie do 4 albo juz o 4 jestem na nogach. Jakbym miala sie teraz stresowac, ze nie moge sie przebudzic np o 5 ... o tym kompletnie zwariowala Mierze tak jak pozwalaja mi na to warunki Bardzo dobrze, Kochana, ze nic sie nie rozkreca!! Wysoka temp to bardzo dobry znak!!!!! Zmierz tez w domu wieczorem. Jedna z ekspertek od mierzenia doradzila rowniez mierzyc po 18 po owlulacji... nie zaszkodzi a moze pomoc. Mi w ost cyklu temp. z 18 zaczela spadac po 3 kreski 4 dni przed @ a rano trzymala sie na tym samym poziomie bez spadku.
Kochana trzymam kciuki mocno mocno!!!!!*Kejt* lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Mam pytanie moje Drogie,
jak dla mnie na owu jest troche malo kategorii sluzu do wyboru.... jak jest kremowo-wodnisty, to jaki zaznaczacie?Ja do tej pory nie zaznaczalam, bo nie chce dodtakowo namieszac na wykresie a nie zawsze jest zgodnie z opisami....
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Rachele wrote:Kejt, bardziej sobie nie ufam, niz termometrowi! Czasem obudze sie o 5...pokrece z 15 minut, usne i mierze o 6.45.... czyli w sumie zle....nie mowiac jak nie spie do 4 albo juz o 4 jestem na nogach. Jakbym miala sie teraz stresowac, ze nie moge sie przebudzic np o 5 ... o tym kompletnie zwariowala Mierze tak jak pozwalaja mi na to warunki Bardzo dobrze, Kochana, ze nic sie nie rozkreca!! Wysoka temp to bardzo dobry znak!!!!! Zmierz tez w domu wieczorem. Jedna z ekspertek od mierzenia doradzila rowniez mierzyc po 18 po owlulacji... nie zaszkodzi a moze pomoc. Mi w ost cyklu temp. z 18 zaczela spadac po 3 kreski 4 dni przed @ a rano trzymala sie na tym samym poziomie bez spadku.
Kochana trzymam kciuki mocno mocno!!!!!
no wlasnie mi brak znajomości wlasnego organizmu bo całe zycie na tabletkach anty...
i dzieki za radę odnosnie wieczora, zobaczymy co wyjdzie po wieczornych pomiarach. kurcze.... jak tylko poczuję brzuch to chcę biec do łazienki !
Aniołek 17.12.2014