WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Rachele, ja nie mówię, że nie zamierzam pomóc szczęściu, po to w końcu obserwuję cykl :) ja tylko nie zamierzam sztucznie wprowadzać abstynencji przed okresem płodnym ani broń Boże powiadamiać mojego męża, kiedy on występuje - jeszcze by się zestresował biedaczek :D
    jakbym czytała o sobie ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili kochana jestem przy tobie myślami i wierzę że wszystko będzie dobrze :) Dbaj o siebie :)

Lili30 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka - myślę, że rozmowa to jedyne rozwiązanie. Może faktycznie Twój mąż ma jakiś problem z którym sobie nie radzi. Bez rozmowy nic się nie rozwiąże. Wierzę, że wyjaśnicie sobie wszystko i będzie dobrze. Trzymam kciuki :)

Lili - będzie dobrze, nawet nie może być inaczej! :) dzidzia zostanie z Tobą już na zawsze.

Rachele - mam nadzieję, że jakieś waleczne żołnierzyki się przedostały i ładnie fasoleczka zakiełkuje na święta :) ...ale pozostaje czekać :) jeszcze jutro popracować, albo dziś wieczorkiem i tyle z mojej strony. Reszta to szczęście i wiara, że się udało :)

Lili30 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,

Truskaweczka - jak samopoczucie dziś?

Lili, oby kolejne USG było szczęśliwe ! trzymam kciuki !

DomiBw - alez masz zelazne nerwy dziwczyno :) że też cię nie korci.... czekasz na jakąś konkretną datę / moment?

Lucy, neapol -super ! słonce, dobre jedzenie i towarzystwo - czego chcieć więcej :) co do owulacji to ja przy cyklach 28 dniowych miałam owu ok 14 dnia. w tym cyklu pozytywny test był 20 dc. tez się na ty nie znam, nie wiem czy to znaczy ze cykl mi się wydluza, czy faza lutealna skraca - zobaczymy kiedy bedzie @.

Rachele, ja nie jestem w stanie pozwolić sobie na 100% spontaniczności :) ciagle tempka, testy owu, juz sie chyba uzalezniłam od tego :) dobrze ze mojego meza to nie rusza :) a od wczoraj tempka mi rośnie - czy to coś znaczy?

no i niestety przed chwilą poczułam brzuch...no ale nic to, zycie, bedzie co ma być :) kijem wisły nie zawrócę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 11:02

Lili30 lubi tę wiadomość

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt test robilam w piątek i byl negatywny. Poczekam do soboty o ile @ nie przyjdzie albo nie zauwaze jakis nowych objawow. A w sobote M.ma urodziny wiec wtedy zatestuje ;-) nerwy wcale nie sa zelazne... ale staram sie byc realistka. Pierwszy @ może byc nawet po 6-7 tygodniach wiec czekam dalej. A u Ciebie jak nerwy? Mam nadzieje ze ten bol brzucha to tylko tak dla zmylki i podkrecenia temperatury:-) mam nadzieje że u Ciebie @ nie przyjdzie... :-)

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja tez sie nie znam na tych cyklach, nie ogarniam juz co i kiedy mam... a jeszcze maz mi wczoraj mowi ze powinnam zaczac mierzyc temperature!!!!! No szczeka mi opadla i zbieralam zeby z podlogi :D ja sie staram go nie wprowadzac w temat zeby nie bylo stresu a on mi takie coś

*Kejt* lubi tę wiadomość

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Rachele, ja nie mówię, że nie zamierzam pomóc szczęściu, po to w końcu obserwuję cykl :) ja tylko nie zamierzam sztucznie wprowadzać abstynencji przed okresem płodnym ani broń Boże powiadamiać mojego męża, kiedy on występuje - jeszcze by się zestresował biedaczek :D

Slonce, tak samo jak ja :) Nie informuje kiedy co i jak....zeby sie nie stresowal! Chodzilo mi o to, ze rowniez dla nas jest lepiej bez liczenia i celowania.... bo mniejszy stres oraz nie spinamy sie wtedy tak bardzo... ale pomoc sobie trzeba :) :)

matylda08 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* wrote:
    czesc dziewczyny,

Truskaweczka - jak samopoczucie dziś?

Lili, oby kolejne USG było szczęśliwe ! trzymam kciuki !

DomiBw - alez masz zelazne nerwy dziwczyno :) że też cię nie korci.... czekasz na jakąś konkretną datę / moment?

Lucy, neapol -super ! słonce, dobre jedzenie i towarzystwo - czego chcieć więcej :) co do owulacji to ja przy cyklach 28 dniowych miałam owu ok 14 dnia. w tym cyklu pozytywny test był 20 dc. tez się na ty nie znam, nie wiem czy to znaczy ze cykl mi się wydluza, czy faza lutealna skraca - zobaczymy kiedy bedzie @.

Rachele, ja nie jestem w stanie pozwolić sobie na 100% spontaniczności :) ciagle tempka, testy owu, juz sie chyba uzalezniłam od tego :) dobrze ze mojego meza to nie rusza :) a od wczoraj tempka mi rośnie - czy to coś znaczy?

no i niestety przed chwilą poczułam brzuch...no ale nic to, zycie, bedzie co ma być :) kijem wisły nie zawrócę :)

Kochana, jesli temp Ci rosnie, to bardzo dobrze!!!!! Przed @ zaczyna spacca i to znak, ze @ sie zbliza.
    Boli Cie tylko brzuch? Czy cos ruszylo Kochana?

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Wiecie co ja tez sie nie znam na tych cyklach, nie ogarniam juz co i kiedy mam... a jeszcze maz mi wczoraj mowi ze powinnam zaczac mierzyc temperature!!!!! No szczeka mi opadla i zbieralam zeby z podlogi :D ja sie staram go nie wprowadzac w temat zeby nie bylo stresu a on mi takie coś

hahaha :D
    super !

Mama_Mai lubi tę wiadomość

Aniołek 17.12.2014
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

To tylko gratulowac takiego meza Kochana!! :) hihihihi super! Ja mierze ii testuje ale ani slowkiem nic nie mowie...jeszcze sie zestresuje i zolnierzyki pojda na urlop! :) :) Teraz to by sie przydali komandosi i snajperzy, zeby dobrze wycelowali! :)

Ja tez nie ogarniam co gdzie i kiedy i dlaczego tak pozno!. :) Od jutra zabieraj sie za mierzenie!!! :) Trzymam kciuki!

Mama_Mai lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z toba Rachele :) jakis jeden porzadny komandos i sprawa by byla zalatwiona ;)
    a ja nawet nie mam termometru zeby mierzyc :D chyba odwiedze apteke dziś :) tylko czy to ma sens tak od polowy cyklu?? Uzywacie jakichs specjalnych termometrow??

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele,
    oczywiście jak spytalas czy coś ruszyło to poleciałam na drugi koniec pietra do łazienki sprawdzić. ale zadnych sladów :) a co do temperatury to czy ty ufasz swojemu termometrowi ? :) mi się zdarzyło zmierzyć tempkę dwa razy pod rząd i był inny pomiar.... i badz tu mądry....

DomiBW, no fakt, pierwszy @ to jedna wielka niewiadoma, nawet nostradamus nie potrafiłby tego przewidzieć... ;) ja to zaczynam się nakręcać jak na forum wchodzę :) nie wiem czemu :) bo w weekend, albo w pracy nie mysle o tym duzo. a że nie mogę się powstrzymać od wchodzeniem na nasz wątek to i trochę się zaczęłam nakręcać :D ale na chwilę obecną myslenie mam pozytywne - niezaleznie od tego co się wydarzy :)

Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai, moj chyba nie jest zaden specjalny. ponoć lepsze są te ktore pokazują dwa miejsca po przecinku. mysle ze warto zacząć w każdej chwili :)

Aniołek 17.12.2014
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr owulacyjny Geratherm i jestem z niego bardzo zadowolona. I fakt termometr musi mieć dwa miejsca po przecinku. Istotne są nawet niewielkie wahania temperatury.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i ja taki zakup sobie walnę ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, pewnie ze warto nawet teraz!!! :) Ja mam elektroniczny z 1 miejscem po przecinku.

Kejt, bardziej sobie nie ufam, niz termometrowi! Czasem obudze sie o 5...pokrece z 15 minut, usne i mierze o 6.45.... czyli w sumie zle....nie mowiac jak nie spie do 4 albo juz o 4 jestem na nogach. Jakbym miala sie teraz stresowac, ze nie moge sie przebudzic np o 5 ... o tym kompletnie zwariowala :) Mierze tak jak pozwalaja mi na to warunki :) Bardzo dobrze, Kochana, ze nic sie nie rozkreca!! Wysoka temp to bardzo dobry znak!!!!! Zmierz tez w domu wieczorem. Jedna z ekspertek od mierzenia doradzila rowniez mierzyc po 18 po owlulacji... nie zaszkodzi a moze pomoc. Mi w ost cyklu temp. z 18 zaczela spadac po 3 kreski 4 dni przed @ a rano trzymala sie na tym samym poziomie bez spadku.
    Kochana trzymam kciuki mocno mocno!!!!!

*Kejt* lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie moje Drogie,

jak dla mnie na owu jest troche malo kategorii sluzu do wyboru.... jak jest kremowo-wodnisty, to jaki zaznaczacie?Ja do tej pory nie zaznaczalam, bo nie chce dodtakowo namieszac na wykresie a nie zawsze jest zgodnie z opisami....

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Kejt, bardziej sobie nie ufam, niz termometrowi! Czasem obudze sie o 5...pokrece z 15 minut, usne i mierze o 6.45.... czyli w sumie zle....nie mowiac jak nie spie do 4 albo juz o 4 jestem na nogach. Jakbym miala sie teraz stresowac, ze nie moge sie przebudzic np o 5 ... o tym kompletnie zwariowala :) Mierze tak jak pozwalaja mi na to warunki :) Bardzo dobrze, Kochana, ze nic sie nie rozkreca!! Wysoka temp to bardzo dobry znak!!!!! Zmierz tez w domu wieczorem. Jedna z ekspertek od mierzenia doradzila rowniez mierzyc po 18 po owlulacji... nie zaszkodzi a moze pomoc. Mi w ost cyklu temp. z 18 zaczela spadac po 3 kreski 4 dni przed @ a rano trzymala sie na tym samym poziomie bez spadku.
    Kochana trzymam kciuki mocno mocno!!!!!

no wlasnie mi brak znajomości wlasnego organizmu bo całe zycie na tabletkach anty...
    i dzieki za radę odnosnie wieczora, zobaczymy co wyjdzie po wieczornych pomiarach. kurcze.... jak tylko poczuję brzuch to chcę biec do łazienki ! :D

Aniołek 17.12.2014
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Kejt widze ze mamy te same odruchy co do łazienki z tym ze ja nawet jak nie czuje brzucha to i tak ide zobaczyc czy cos nie przyplynelo. ..:-D

*Kejt* lubi tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owu, kreska jest bledsza niż wczoraj i teraz nie wiem czy mam to zaliczyć jako + czy - ... chyba powtórzę i wtedy zadecyduję :P hehe :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ