X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem ze sluzem ...bo nie wiem jak go oznaczac na wykresie.... Jak jest wodnisto-kremowy, to jaki? Malo jest rodzajow do wyboru :) Przynajmniej dla takiego ufoludka jak ja :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wielkie gratulacje!!!

lucy1983 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele ja tez mam problem ze sluzem, w ubiegly weekend mialam wodnisty sluz, teraz zaczyna sie robic lekko kremowy ale jest baaardzo rozciagliwy. Po porodzie nie potrafie okreslic kiedy mam dni plodne. Ostatnio nie mialam watpliwosci w styczniu wszystko bylo jak przed ciaza. Teraz to wogole nie ma sensu. Mysle ze z tego cyklu nic nie bedzie.

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, gratuluje zdanego egzaminu :) ja w zeszłym roku zdałam - to był chyba najbardziej stresujący dzien w moim życiu :)

Rachele, u mnie ok, brzuch nie boli, ale zauważyłam dziś że śluz jest zabarwiony na różowo, więc wiadomo co się zbliża... małpa jedna :)
    spojrzałam na twoj wykres.... nic z niego nie rozumiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 13:42

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy, gratuluję! ja tez zdałam za 3 podejściem :) Prawo jazdy bardzo przydatna rzecz.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Lucy1983 - gratulacje, prawo jazdy to bardzo przydatna rzecz :) szczególnie jak się ma małe dzieci :)
    ja mam wizytę dopiero 18.03

Dzięki dziewczyny :) no na pewno prawko się przyda ;) teraz tylko autko trzeba znaleźć.

Azende ty też masz pięknego chmurzastego anioła co na pewno nad tobą czuwa :) moje foto jest z sesji po ślubie, ja jestem znad morza więc i parę fot jest znad Bałtyku :)

A ile lat ma twoja córeczka???

Ja też mam wizytę u nowego gina 18.03 to sobie podejrzę jak endo wygląda, bo więcej się nie spodziewam oprócz pogadania i usg, no może pokażę mu wyniki badań zrobione w domu...
    Trzymam kciuki za ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 14:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Ja mam problem ze sluzem ...bo nie wiem jak go oznaczac na wykresie.... Jak jest wodnisto-kremowy, to jaki? Malo jest rodzajow do wyboru :) Przynajmniej dla takiego ufoludka jak ja :)

Ja gdzieś tam wyczytałam że trzeba wpisywać lepszej jakości... Albo zapisuj sobie dodatkowo w notatkach:) ale rzeczywiście wybór opisów śluzu jest niewielki. Ja mam taką książeczkę o naturalnym planowaniu rodziny i tam chyba było z co najmniej 10 określeń... Ehhh OF mógłby rozszerzyć gamę :) ale w końcu to tylko program więc nie wymagajmy za wiele :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia ma 3 lata
    Ja bardzo czekam na tą wizytę bo mam całą litanię pytań do ginekologa no i bym chciała żeby na moje wyniki spojrzał, na ten wynik histopatologiczny za bardzo nie liczę, mam nadzieję że nic tam złego nie znajdą :)

Jak myślicie czy warto przed tą pierwszą wizytą po zabiegu zrobić jeszcze badanie BetaHCG czy nie ma sensu? kosztuj u nas to 25 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:35

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy gratuluję ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azende mi robili bete ok 4 tyg pp żeby sprawdzić czy spadła do poziomu podstawowego. Ja bym poczekała do wizyty, beta może spadać nawet do 6-8 tyg a jak przyjdzie @ to już powinna być ok. Po co niepotrzebnie wydawać pieniążki ;)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Kehlana, Kitaja co u Was?????? jakies objawy???

Kejt, Slonce, co u Ciebie????

Rachele, u mnie objawy raczej na @ - wysypało mnie na twarzy, a zazwyczaj ma tak przed @ - ale jak wiesz u mnie w tym cyklu inne rozwiązanie jest bardzo mało prawdopodobne, bo jeszcze się zabezpieczaliśmy i dopiero dwa dni po owulacji było przytulanie bez. Więc czekam ze spokojem i patrzę, czy nie zmieni mi się długość cyklu.

Patrzyłam też na Twój wykres - faktycznie dziwoląg.

Byłam wczoraj u dentysty i umówiłam się na panoramę zębów. Jak się uda, to w marcu polecę jeszcze do chirurga szczękowego na konsultacje w sprawie mojej okropnej ósemki i jak dobrze pójdzie może uda mi się załatwić wszystkie sprawy zębowo-szczękowe przed kolejną ciążą :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 - gratuluję zdanego egzaminu :) prawko to przydatna rzecz ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Rachele ja tez mam problem ze sluzem, w ubiegly weekend mialam wodnisty sluz, teraz zaczyna sie robic lekko kremowy ale jest baaardzo rozciagliwy. Po porodzie nie potrafie okreslic kiedy mam dni plodne. Ostatnio nie mialam watpliwosci w styczniu wszystko bylo jak przed ciaza. Teraz to wogole nie ma sensu. Mysle ze z tego cyklu nic nie bedzie.

Kochana, glowka do gory!!! To dopiero 1 polowa cyklu!!!! A ze sluzem.... no coz nie jest latwo okreslic po ciazy... podobno to najtrudniejsza rzecz po ciazy. Trzymam mocno kciuki za owocny weekend! Jutro wraca Twoj maz i do pracy!!!! :) Bedzie dobrze, zobaczysz!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba działać ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* wrote:
    Lucy, gratuluje zdanego egzaminu :) ja w zeszłym roku zdałam - to był chyba najbardziej stresujący dzien w moim życiu :)

Rachele, u mnie ok, brzuch nie boli, ale zauważyłam dziś że śluz jest zabarwiony na różowo, więc wiadomo co się zbliża... małpa jedna :)
    spojrzałam na twoj wykres.... nic z niego nie rozumiem :)

Kochana, musimy uzbroic sie w cierpliwosc i czekamy na rozwoj wypadkow!! Napisz pozniej czy sa jakies zmiany! Caly czas trzymam mocno kciuki aby @ trzymala sie od Ciebie z daleka!! :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ja gdzieś tam wyczytałam że trzeba wpisywać lepszej jakości... Albo zapisuj sobie dodatkowo w notatkach:) ale rzeczywiście wybór opisów śluzu jest niewielki. Ja mam taką książeczkę o naturalnym planowaniu rodziny i tam chyba było z co najmniej 10 określeń... Ehhh OF mógłby rozszerzyć gamę :) ale w końcu to tylko program więc nie wymagajmy za wiele :)

Tak tez robie :) Zapisuje w notatkach. Chcialam wpisywac do wykresu ale nic mi sie nie zgadza oprocz dni kiedy nie ma sluzu :) Nawet ogladalam zdjecia na internecie i czytalam dokladnie o wszystkich rodzajach ,,,, Uffff wiedzy nigdy za duzo!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:02

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo gdyby tak można było czarować to tu przy tym kompie bym własnie machała rękami i wydziwiała żeby tak Wam te @ zaczarować żeby nie przyszły ;D

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Azende mi robili bete ok 4 tyg pp żeby sprawdzić czy spadła do poziomu podstawowego. Ja bym poczekała do wizyty, beta może spadać nawet do 6-8 tyg a jak przyjdzie @ to już powinna być ok. Po co niepotrzebnie wydawać pieniążki ;)

Zgadzam sie calkowicie. Nie warto teraz robic bety. idz spokojnie na wizyte i czekaj na @. Gdyby nie pojawila sie do 8 tyg to wtedy mozesz zrobic, zeby sprawdzic czy spadla do 0. Ale nie bedzie Ci to potrzebne :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Rachele, u mnie objawy raczej na @ - wysypało mnie na twarzy, a zazwyczaj ma tak przed @ - ale jak wiesz u mnie w tym cyklu inne rozwiązanie jest bardzo mało prawdopodobne, bo jeszcze się zabezpieczaliśmy i dopiero dwa dni po owulacji było przytulanie bez. Więc czekam ze spokojem i patrzę, czy nie zmieni mi się długość cyklu.

Patrzyłam też na Twój wykres - faktycznie dziwoląg.

Byłam wczoraj u dentysty i umówiłam się na panoramę zębów. Jak się uda, to w marcu polecę jeszcze do chirurga szczękowego na konsultacje w sprawie mojej okropnej ósemki i jak dobrze pójdzie może uda mi się załatwić wszystkie sprawy zębowo-szczękowe przed kolejną ciążą :)

Tak, Kochana, pamietam, ze chyba tylko raz serduszkowliscie bez zabezpieczenia. Niech @ szybko przyjdzie, wtedy zaczniesz aktywnie dzialac!!! :) Trzymam mocno mocno mocno kciuki!!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele dzieki za pocieszenie :) moj nastroj zmienia sie jak w kalejdoskopie, z minuty na minutę :( od poludnia placze jak dziecko :( dobrze ze jutro wraca P, bo coraz ciezej mi tu samej

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ