Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 14 września   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowałem rano 2 kreska jest nadal blada ale już nie trzeba jej szukać z pomoca lupy ;) jestem szczęśliwa ze udało się nam za 1 podejściem :) a mój mąż mówi że nie uwierzy aż nie zobaczy zdjęcia z usg ;)
    oczywiście nikomu póki co nie mówimy tak więc wiecie tylko wy :D
    na następną środę umawiam się do doktorka będzie już widać pecherzyk :)

anka418, KkasienkaA, Lili30, *Kejt*, gabi544 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt zazdroszczę :) życzę udanych ferii i powrotu z dodatkowym pasażerem ;)

*Kejt* lubi tę wiadomość

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Testowałem rano 2 kreska jest nadal blada ale już nie trzeba jej szukać z pomoca lupy ;) jestem szczęśliwa ze udało się nam za 1 podejściem :) a mój mąż mówi że nie uwierzy aż nie zobaczy zdjęcia z usg ;)
    Super!!! Bardzo bardzo sie ciesze :)

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Wspaniała wiadomość!! Gratuluję i nadal mocno trzymam kciuki! :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi! Super super super

Mama Mai gratuluję i dziękuję- bo dajesz nadzieję :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło słyszeć takie ciepłe słowa :) ale jeszcze za wcześnie na dziekowanie dziewczyny, podziekuje jak usłyszę bijące serduszko ....
    a póki co trzymam za was kciuki bardzo mocno :) musicie do mnie dołączyć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my z mężem też zaczęliśmy ostro brać się do pracy ! Co do tych testów owulacyjnych to nie jestem przekonana czy na pewno są pozytywne w moim przypadku...Jak dla mnie tak i póki co już się staramy :)

Gratuluje Mama Mai i trzymam kciuki ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_ Mai - serdecznie Ci gratuluję ! Bardzo się cieszę i na pewno wszystko będzie ok :)
    my mamy za sobą pierwszy cykl starań, ale nie sądzę żeby się udało za 1 razem, nie nastawiam się. Ale cóż.. czas pokaże.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele - w końcu po 50 dniach od zabiegu zaczęłam nowy cykl, @ się skończy to zobaczymy jak to będzie... ;) Nie nastawiam się jakoś, bo ostatnio psychicznie trochę gorzej się czuję, ale zobaczymy. Może coś się wykluje :)

Mama_ Mai - trzymam kciuki, aby wszystko było w porządku i serduszko biło jak dzwon! ;)

*Kejt* lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Kochana, gratuluje! Ciesze sie bardzo bardzo, ze Ci sie udalo! Super!!!!!!!

To teraz prosimy wszystkie o wiruski! :)

Milego dnia! Sciskam bardzo mocno!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Rachele - w końcu po 50 dniach od zabiegu zaczęłam nowy cykl, @ się skończy to zobaczymy jak to będzie... ;) Nie nastawiam się jakoś, bo ostatnio psychicznie trochę gorzej się czuję, ale zobaczymy. Może coś się wykluje :)

Mama_ Mai - trzymam kciuki, aby wszystko było w porządku i serduszko biło jak dzwon! ;)

Nowy cykl to dobra a nawet bardzo dobra wiadomosc. Teraz moze byc juz tylko dobrze!! Najtrudniejsze juz za Toba!
    Przytulam Cie i glowka do gory!

ps. Ja czekam jeszcze na moj pierwszy @!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przylazła @ cieszę się w sumie bo do owulki już zleci jakoś ;) A więc do dzieła ;)
    Mama_Mai gratulacje serdeczne i życzę Tobie wszystkiego najlepszego :) Może styczeń będzie u nas owocny? ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Wczoraj przylazła @ cieszę się w sumie bo do owulki już zleci jakoś ;) A więc do dzieła ;)
    Mama_Mai gratulacje serdeczne i życzę Tobie wszystkiego najlepszego :) Może styczeń będzie u nas owocny? ;)

Gratuluje @! w takim razie do pracy! Zycze powodzenia :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele - oby u Ciebie @ przyszła szybko ;)

Życzę wszystkim owocnego cyklu skoro tyle wirusków dziewczyny wysyłają :D

*Kejt* lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny.. nie iwem do którego tematu będzie pasować moja wypowiedź. bardzo się martwię.. staraliśmy się o dzidziusia w tym miesiącu, juz 2 @ ZA NAMI po zabiegu, lekarz zalecił nam poczekać do 3 @ ale tak bardzo chciałam być w ciąży. zaczęliśmy starania w tym miesiącu. dni płodne zaliczone, wtedy zaczęło mnie rozbierać przeziębienie. od razu mleko z czosnkiem, maść rozgrzewająca i leżenie plackiem 3 dni pod kołdrą. przeszło. dzisiaj rano obudziłam się z bólem szyi, gdy dotknęłam, zabolały mnie dwa punkty pod uszami. byłam u lekarza, dostałam paracetamol i lek na ból gsrdła. oczywiście powiedziałam ze staramy się o dzidziusia. mam skierowanie na badania krwi i moczu, bo miesiąc temu miałam zapalenie zatok i wtedy się wyleczyłam ale od tamtej pory juz 3 razy chrowałam. boję się o zdrowie.. o zdrowie swoje i ewentualnego dzidziusia. tak bardzo chciałabym zeby to juz przeszło, odpuściło.
    teraz mam taką straszną niepewność.. że jak się nam udało to zaraz je stracę przez te choroby... :( juz sama wariuje

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:

Jangwa maua, pewnie ci ulzylo po przyjsciu @ :) teraz bedzie juz z gorki jak organizm wrocil do normy- ja tak sobie mowie :) z tego co pamietam to jutro masz wizyte u gina? Trzymam kciuki zeby potwierdzil ze wszystko jest ok :)

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Miło słyszeć takie ciepłe słowa :) ale jeszcze za wcześnie na dziekowanie dziewczyny, podziekuje jak usłyszę bijące serduszko ....
    a póki co trzymam za was kciuki bardzo mocno :) musicie do mnie dołączyć ;)

Mama Mai, zycze ci kochana zeby los wynagrodzil ci ostatnia strate :)
    No a sobie zycze oczywiscie szybkiego pojscia w twoje slady :)

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* - ulga ogromna. Gin na zwolnieniu więc na razie wizyta wstrzymana. Z resztą jak @ przyszła to już tak się nie martwię. Na wcześniejszej wizycie po zabiegu mówił, że wszystko w porządku i mówił,że po ok.2 miesiącach działać to myślę, że nic złego u mnie się nie dzieje. Tyle , że długo na @ musiałam czekać ;) . Bardzo bym się cieszyła gdyby najbliższe przytulania zaowocowały fasolką, ale zobaczymy jak będzie ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś betę mam już wynik 22,4 wydaje mi sie ze to trochę mało.... no sama nie wiem jakoś radość z pozytywnego testu mi przeszła :( powtórzę chyba za kilka dni

• Rachele Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Zrobiłam dziś betę mam już wynik 22,4 wydaje mi sie ze to trochę mało.... no sama nie wiem jakoś radość z pozytywnego testu mi przeszła :( powtórzę chyba za kilka dni

powtorz za 48 godzin! najwazniejszy jest przyrost a nie prog z jakiego startujesz! :) Trzymam mocno kciuki

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak wybrać fotelik samochodowy?

Kompletując wyprawkę dla noworodka, wielu rodziców staje przed wyborem fotelika samochodowego. Wybór jest ogromny, przez co decyzja o wyborze właściwego fotelika jest często bardzo trudna. Na jakie elementy zwrócić uwagę wybierając fotelik? Czy fotelik powinien być dopasowany do konkretnego modelu samochodu? Dlaczego warto zdecydować się na fotelik z systemem mocowania ISOFIX?

CZYTAJ WIĘCEJ