Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
ggonia
ja mam te tanie testy paskowe, jestem zadowolona, wykrywają ovu, u mnie już 3 test potwierdza(5 dni pod rząd je robie)
kupiłąm 30 sztuk (kiedyś też ich używałam ale to dawno temu a potem mi się już nie chciało)
zamierzałam je stosować aby zajść w ciążę, a teraz bede je stosować aby w nią nie zajść
robiłąm od chyba 10 dnia cylku, były negatywne, potem cień cienia się pojawił, potem dość różowa a potem malinowa, a teraz jaśnieje powoli, wiec wiem kiedy byłą ovu, dodatkowo ból ovulacyjny mi to potwierdził i teraz jeszcze tu na ovu wyznaczyło mi owulację też w tym samym dniu na podstawie temperatury, wiec ja polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:44
Aleksandra1988, ggonia, Malina15 lubią tę wiadomość
-
ggonia wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki , któraś z was używała testy owu z allegro ? Moj mąż to chce zamówić odrazu 50 szt. co byłam w szoku że tak się napalił na kolejne cykle starań wrazie gdyby obecny nie był zafasolkowany. Cud się stał z moim mężem i to w Piątek 13
ja mam takie jak chyba z allegro ...przynajmniej tak samo wygladaja Simply test : Po zdjeciach wydaje sie ze, to samo co z allegro. Zamowilam 60 owu i 30 ciazowych... zaraz po utracie raczej sie sprawdzajaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 17:08
ggonia lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
nick nieaktualny
-
DomiBW
Bardzo się cieszę, że telepatia działa
Chyba tylko kobiety tak mają i to jeszcze wybrane
Dziękuje
Cytat jest z tej drogi krzyżowej o której któraś dziewczyna pisała:
https://duchowaadopcjadziecka.wordpress.com/2012/03/23/droga-krzyzowa-dziecka-nienarodzonego/
Warto to przeczytać, choć dość smutne...
a sama pomyślałam, że przecież nikt nie chciałby odejść na tamten świat zostawiając tu wszystkich, rodzinę dzieci, ale mając tam już Kogoś kochanego będzie łatwiej...
To takie dziwne
ja też mam chyba dziś jakiś gorszy dzień - może pogoda?
lekki dołek mnie łapie, tęsknię za moją śliweczką (miał/a 4 cm już rozmiar śliweczki) myślę jak dużo straciłąm wraz z NIą, smutne to, nowe starania trzymały mnie przy życiu, żyłąm kolejną ciązą, a tu dupa, nawet jej nie będzie.
jestem na jakimś dziwnym etapie, sama nie wiem co zrobić, w którą str pójść.
Mąż się niby zgadza na drugie jednak ja po tych słowach z nim już nie chcę dzieci.
Mama mówi mi, że w przypadku rozstania łatwiej bedzie mi z jednym dzieckiem niż z dwoma, a poza tym spytała czy ja napewno tego bardzo chce? czy nie jest tak, że chcę sobie np od pracy odpocząść?
te pytania na początku mnie zdenerwowały, ale teraz myśle, że może nie jestem w jakiś sposób gotowa na dziecko?
dla tego dzieciątka zrezygnowałam z drugiej pracy, z wakacji w chorwacji(miałam od mamy wykupione w prezencie) z sylwestra, z robienia nowego dachu sama nie wiem, to jakoś dziwnie się złożyło wszystko, teraz przez ciążę podpadłąm w pracy (musieli nową osobę zatrudnić)
zeszły rok był niwzbyt dobry dla mnie, ale ten też taki jakiś
kiedy ta moja farsa się skonczy???
Lili30, Malina15 lubią tę wiadomość
-
ggonia
z całego serca życzę Ci aby nie były już potrzebne
ja kupiłąm
zioła sroki,
witaminy dla mnie
androwit dla męża
żel concertive
testy ovu
mierzę temp
robię wykres(znaczy ovu robi)
wszystko na zapas!cholera i niepotrzebnie, a może jak mi koleżanka powiedziała lepiej było spontanicznie a nie jakieś cuda wianki?!
mężowi w niedzielę też pokazywałam mój wykres na owu i tłumaczyłąm co i jak, że teraz musismy się starać, może się przestraszył?
on niecierpi nakazów, powinnam to inaczej rozegrać - mój błąd!
Trudno, taki mój loś...
powodzenia!
Aleksandra1988, ggonia, Malina15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny mogę dołączyć? Jestem tu nowa. W styczniu straciłam mojego aniołka. Bardzo oboje z mężem pragniemy dziecka.
Miałam zabieg. Dodam, że zabieg miałam w 11 tygodniu, ciąża obumarła 8 tygodniu. Po zabiegu 3 dni krwawiłam, 6 dni plamiłam a po 2 tygodniach miałam już owulację. 28 dnia licząc od zabiegu dostałam @. Trwała tyle co zwykle 7 dni (łącznie z plamieniem). Po jej zakończeniu zgłosiłam się do mojej ginekolog na badanie usg. Morfologia wykonana w szpitalu przed zabiegiem idealne, wynik histopatologiczny bez zastrzeżeń. USG prawidłowe. Jak powiedziała moja Pani ginekolog nie ma śladu po zabiegu i ciąży, endometrium równe i grube, brak zrostów, śluz prawidłowy i pokazała mi pęcherzyki świadczące o nadchodzącej owulacji.
Tak też się stało. Intensywnie współżyjemy z mężem starając się o upragnione dziecko. Stosowałam testy owulacyjne aby wykryć owulację i w tym cyklu (po pierwszej @) test był pozytywny w 17 i 18 dniu cyklu. Dziś jest 19 dzień cyklu i test wyszedł już negatywny.
To tak w skrócie o mnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też zakupiłam testy na allegro i na początku myślałam, ze są jakieś trefne, ale jak ujrzałam faktycznie mocniejszą kreskę to wiem, że jednak działają
Aleksandra1988 - witamy Cię na Naszym wątku i trzymam kciuki aby @ już się nie pojawiła, a Ty będziesz zarażać wiruskamiAleksandra1988, lucy1983, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Ja też kupiłam testy na allegro, ale tylko 10 i musiałam dokupować za 25zl kolejne 5 sztuk, więc lepiej wziąć od razu więcej
Aleksandra1988 witamy Cię na tym wątku, choć my znamy się już z innego Bardzo mi miło, że zdecydowałaś się do nas dołączyć I trzymam kciuki za test!!! Kiedy planujesz testować????Aleksandra1988 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:cytat:
"jest taka możliwość, że Twoje dzieci są tak ukochane Bogu, że postanowił je uchronić od tych ciemnych czasów jakie nadchodzą. Pan Bóg kradnie szybciej tych, którzy są w Jego oczach umiłowani. Przykre dla nas, ale poprzez śmierć bliskich Pan Bóg dotyka nas swoim palcem, wzywa, wskazuje by ufać ponad wszystko co na tym świecie. by modlić się, walczyć duchem o tę ufność w to, że zobaczymy naszych bliskich kiedyś jeszcze. A w końcu, byśmy zatęsknili do nieba poprzez tęsknotę do nich. Módl się. Tyle Ci pozostało."
Bardzo mnie to zainteresowało, może coś w tym jest, mniej będziemy bali się śmierci, jeśli "Ktoś" tam na nas czeka.Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Truskaweczka cytat który wstawiłaś jest naprawdę baaaardzo prawdziwy i gdyby nie to co przeżyłam ja i każda z nas to uznałabym to za bzdurę, może że wszyscy z mojej bliskiej rodziny żyją.
Ale teraz myślę, że jeżeli miałabym umrzeć... to mam dla kogo...DomiBW, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość