X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    ja po wizycie mam mieszane uczucia, nie miałam badania tylko rozmowę z lekarzem, dostałam zwolnienie na 30 dni i mam 15.04 przyjść na kontrole, badanie dopiero po okresie będę miała, lekarza zirytowały moje pytania, było mi przykro, chociaż próbował być miły ale zauważyłam że się zdenerwował, wynik właściwie nic nie wyjaśnił, tylko że wszystko oki, przyczyna nie znana, lekarz twierdzi że albo była duża wada płodu albo jakaś infekcja wewnętrzna. Kazał czekać kategorycznie 3 miesiące i potem mam brać acard i jeszcze jakiś lek, nawet jak nie będę w ciąży tylko jak się zaczniemy starać i w ciąży też będę musiała brać te leki :( i to wszystko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande to byla twoja pierwsza strata prawda? A lekarz juz chce cie faszerowac lekami? Zlecil ci chociaz jakies badania? Dla mnie to troche dziwne... No ale co lekarz to opinia.
    Moj gin co prawda nie zlecal mi zadnych badan ale tez nie wciska mi lekow
    Moze wybierz sie do innego gina zeby potwierdzil czy te leki sa konieczne?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli pierwsza starta to faktycznie dziwne,że bez żadnych badań chce Cię faszerować tak lekami ... też bym chyba skonsultowała się jeszcze z innym lekarzem.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande naprawdę dziwna ta wizyta. Niczego praktycznie nie wyjaśniła, a wiele zagmatwała. Wytłumaczył jakoś potrzebę brania tych leków?

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jakoś zapobiegawczo, nie wiem sama, powiedział że za 3 miesiące mi je zapisze i nie liczył marca, tylko kwieć, maj i czerwiec i powiedział że w lipcu możemy zacząć się starać, a badania to powiedział że po 3 miesiącach zleci mi toksoplazmozę, cytomegalię i na tarczycę, czyli to co już sama sobie zrobiłam, o badaniach genetycznych nic nie mówił

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po jednej stracie i biorę acard, ale on raczej mało inwazyjny jest. Podobno pomaga się zagnieździć już zarodkowi, więc warto brać przy staraniach. Azande mi histopat też nic nie powiedziała, bo to podobno na głownie na celu stwierdzić, że była ciąża. Mi na tej wizycie z wynikami przepisał mocną wit E, co oczywiście uzasadnił. Stwierdził, że trzeba czekać 6 miesięcy, ale mu powiedziałam od razu, że nie chcemy tyle czekać. Stąd ta wit E :) :) :)

Lili ja kupiłam Angelsounds. Dokładnie z tej aukcji: http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-jpd-100s-ktg-i5125024199.html

Dziewczynki ja nieustannie trzymam kciuki za testy!!! <3

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Ojej to już nie mogę się doczekać niedzieli i wiadomości o Waszych kreseczkach!! I tyle wirusków na raz może i mnie pomoże!! Dziewczyny nie zawiedźcie mnie!! :D
    Będziemy się starały :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    No po cichutku na to wlasnie licze ;) chociaz postaram sie nie nakrecac :D o ile to mozliwe wogole
    Też się staram nie nakręcać chociaż to silniejsze ode mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    chyba jakoś zapobiegawczo, nie wiem sama, powiedział że za 3 miesiące mi je zapisze i nie liczył marca, tylko kwieć, maj i czerwiec i powiedział że w lipcu możemy zacząć się starać, a badania to powiedział że po 3 miesiącach zleci mi toksoplazmozę, cytomegalię i na tarczycę, czyli to co już sama sobie zrobiłam, o badaniach genetycznych nic nie mówił
    Badania dobrze że zrobiłaś.
    Jeśli chodzi o Twoją dzisiejszą wizytę to w pełni zgadzam się z dziewczynami skonsultuj to z innym lekarzem. Miałaś już pierwszą @? Po niej powinien lekarz przede wszystkim Cię zbadać i wykonać usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ja dopiero 14 dni po zabiegu, poszłam na wizytę bo mi się L4 skończyło, a powiedział że badanie i usg za miesiąc jak już będę po pierwszej miesiączce. Zdziwiłam się że tego cyklu nie liczy wcale, tylko dopiero jak dostanę okres to kazał 3 cykle odczekać, to strasznie długo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 19:14

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie długo ... ja na pierwszą @ po zabiegu czekałam 50 dni ...więc dłuuugo ....

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande według mnie dziwne jest to ze jedni każą czekać tyle, inni w ogóle. Powiem szczerze że ja bym tyle nie czekała, o ile oczywiście na usg kontrolnym będzie wszystko dobrze. Szkoda trochę tych uplywajacych miesięcy, jak jest dobrze wszystko na usg, to nie ma znaczenia czy się miesiąc od czeka, trzy czy sześć, ale to oczywiście Wasza decyzja

Aleksandra1988, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Azande według mnie dziwne jest to ze jedni każą czekać tyle, inni w ogóle. Powiem szczerze że ja bym tyle nie czekała, o ile oczywiście na usg kontrolnym będzie wszystko dobrze. Szkoda trochę tych uplywajacych miesięcy, jak jest dobrze wszystko na usg, to nie ma znaczenia czy się miesiąc od czeka, trzy czy sześć, ale to oczywiście Wasza decyzja
    Popieram. Jestem żywym przykładem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie nakręcam jak Bozia da to bedzie fasolka i tyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin mówiła że ogólnie przyjęte jest 3 cykle wolne od ciaży . Ale jeżeli jest wszystko ok to trzeba się starać bo teraz jest najłatwiej zajść

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czekałam :)
    Decydujące było dla mnie usg kontrolne tak jak pisze pszczoła :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wstrzymuje swoje starania !

Okazało się że mój były teraz partner zaraził mnie chlamydia która przyczyniła się do poronienia teraz usiłuje wyleczyć to świństwo :/ i wspomnienia po byłym który zdradził mnie w czasie kiedy ze mną starał się o dziecko

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam wszystkim życzę zdrowych fasolek i dwóch kresek na teście :) trzymam kciuki i do następnego razu bo jeszcze kiedyś tu wróce

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja..... S Z O K.....
    Kochana nawet ciężko mi coś napisać sensownego, ale bardzo mocno Cię ściskam!!!! Nawet nie mogę ogarnąć tego co napisałaś...

PRZYTULAM MOCNO!!!!!!!!

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheBaja - ojej ... to niemiła sytuacja ... mam nadzieję, że wyleczysz to świństwo.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ